Followers

Search This Blog

Friday, October 29, 2010

:: ekin ker ::

salam..wahh arini 29 oct 2010..so genaplah usie kawan @ sahabat @ musoh ketat @ akak angkat (mati lau ekin bace nih haha..) @ dan segalenyer...ko msti hangen untok kali ke bape pon aku xtau..haha konon2 aku lupe bzday ko la kan..haha silap ok..aku lg kecik ati ngan ko..cz ko pon lupe bzday aku ataupon ko wat2 lupe..camm harem..ko ngan amirul amin same jer..huhu
...
.
.
.......
thanks cz sudi jadi kawan aku yg selalu dengar masalah aku..baek buruok aku ko dah paham...time bile aku rajen msj,time bile aku mls msj..haha..ko je yg tau hati aku ni..
...........
.
...
..
....
dah dah 7 tahon aku kenal ko..mcm2 dah perangai pelik ko aku kenal..huhu..aku time ko..baik burok ko..kite penah makan sepinggan,tido sebantal,tido seTOTO..kepale seHElMET..thanks cz sdi jadi kawan aku yg agak tingtong,walaupon ko xsehebat bedah..nora..cidot (haha aku gurau ngan diorg bahase lagi kaso)...ngan ko de gak aku lembot sikit..hahahah lembot lak kan...haha..ngok...
.
...
.................................
woi pejadah aku taip entrie kali ni cam nak buat karangan "saye sayang ekin" bagaiii..huhu cukop ok..i ade prezen utk u..nah amik ni...muah..syg ko ok..ingt smpai bile2 mls dah nak ckap lebih2 aku syg ko..aku syg ko..nnti aku nak muntah..hahah..nak hadiah tgk bawah..
.
.
.
.
.
.
.
.


...........
..
.
.
okeyh ni kek untok ko..



semoge panjang umo,murah rzki..cepat2 kawen..aku dah redo lau ko kawen dlu dr aku..huhu..take care dear..mumah muah muah...ekin ker?!

Wednesday, October 27, 2010

:: doa untuk mak abah ::

Rasulullah SAW pernah bersabda :


" setiap pagi sedekahkan al-fatihah kepada kedua ibu bapamu..

( tak kira masih hidup atau telah tiada )"

nescaya pintu rezekimu akan terbuka buat kamu...

Berdasarkan Hadith Nabi SAW :

" Tidak akan terputus rezeki seseorang ANAK selagi dia tidak meninggalkan doa kepada kedua orang tua nya dalam sehari"



Huraian hadith: - jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa (baik yang hidup mahupun yang sudah tiada ) - Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus2 berdoa kepada kedua ibu bapa (hidup atau mati) - Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah SWT - Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2. .....tadah tangan dan Bayangkan wajah kedua orang tua kita , termasuk guru2 Kita dan mereka2 yang banyak menolong kita (berdoa perlu benar2 bersungguh2) - Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki Oleh Allah SWT.



Kesimpulannya: - Bagi yang berniaga, tak perlu ada ilmu pelaris..... .. . Cuma jangan lupa Doakan ibu bapa kita setiap hari - Rezeki bukan sahaja berupa wang ringgit, tetapi segala nikmat yang kita Dapat dari Allah (e.g. makan, kesihatan, kasih sayang, ilmu dsb nya..) InsyaAllah Berusaha dan bertawakal.. ...insyallah , - rezeki itu bukan kerana ada sijil SPM, STPM, IJAZAH dsb nya.....tapi dengan hati yang tulus ikhlas dan doa kita untuk ibu dan bapa kita.....Mari kita Cuba . Allahhuakhbar. .



Bila2 masa kita boleh angkat tangan dan berdoa untuk kedua orang tua kita, waktu bangun pagi, dipejabat, waktu makan siang, pagi, petang, siang atau malam, dimana saja, (tidak termasuk diwaktu solat lima waktu)



Caranya :



'YA ALLAH YA TUHANKU, ampunkan lah dosa2 kedua orang tua ku, berkatilah kedua mereka itu, sihatkan lah mereka, murahkan lah rezeki mereka, panjangkanlah usia mereka, jauhilah sebarang bahaya, Dan lindungi lah mereka, Aminnyarabillialamin. ..."


(Doa ini untuk orang tua kamu yang masih hidup)



Untuk yang sudah meninggal : "YA ALLAH YA TUHANKU, ampuni lah segala dosa2 orang tuaku, tempatkanlah bapaku / Ibuku ditempat orang2 yang beriman.


semue anak2 mak syg mak n abah...so much....

Tuesday, October 26, 2010

:: KKs dalam kenangan ::

mlm td aku mimpi kamu2 sume ..haha...so terang2 la aku rindu teramat sangat nngan korang..waaaa..huhu..okes..kite layan gambo jom.....












WEEEEEE...RINDUU GILER...INGT X DLU KITE......
>...CARIK KATAK SAME2 MASE BRTHDAY NORIS..HUHUU
>...MASAK JEMPOT2 KENTANG.PASTU CICAH NGAN SMBL KICAP..
>...G BANDO .SANGGOP PNJAM MOTO DAK2 LAKI..
>...G BANDO XPAKAI HELMET..
>...G BERAYE UMAH DAYAH..NEK BAS..DAH MCM NAIK ROLLERCOASTER..HUHU
>...DAK2 UMAH YG AGAK GILER2..ZILA,ANEM,EKIN,NORIS,ZIZI,AKAK,HUDA,DAYAH,INA...
>...BBQ LAST DAY ?? :)..
>...UMAH SEWE..KAREN..
>...PASO MALAM SEGAMAT BARU..
>...KEDAI MAKCIK KEPOH..
>...WARTELL...

WA BANYAK..BANYAKKK SANGAT2...RINDU NGOKK!!!..
T DE MASE AKU SET TIME KITE JMPE K..KITE COTI2..

:: ❤ ::

YaALLAH...demi Allah aku sayang die..aku cintakan die..aku ikhlas menyayangi die..kau panjangkanlah jodoh kami YA ALLAH..

Monday, October 25, 2010

:: johfc vs n9 ::



23 oct..sabtu..

gerak dr pulai emas nak g ke pasir gudang..kol 5.30..mase tu ujan pehh lebat giler2 beserta ngan petir,guruh..banjir sume ade..gagahkan jugak pegi satu kete..ngan along anak beranak n ajah..nak lalu hgway p.gdg kompem la jem giler..n ude pon dah bgtau dah jalan jem giler..

..
.
.
so amek keputusan ,kite ikot jalan jauh sikit n xpayah nak redah2 jem ni..ermm lalu hgway senai p.gdg..kat hgway ujan still jhgk x benti,lau mcm ni la gayenyer mmg sah2 aku x g tgk bola mlm ni,n along kate,lau dah guroh petir mcm ni mmg la main..ermm teruskan perjalann ke pasir gudang..
..
.
.
smpai area pasir gudang dekat kol 7suku.n yg peliknyer kat p.gdg dah x ujan..mmg xujan langsong.bekas ujan de la..so dah suke dah,kire bleh la tgk bola nngan aman hehe.hhuu.terus g umah yon amek tiket tgk bola nnti..xlame ...dlm nak ke umah yon tu gak,ujan lebat giler turun..ngan kilat guruh petir sume ade..adushh...amek tiket trus bla g umah ude..dekat sikit nak ke stadium nnti..pas solat n mkn roti( tahap kebulor giler) terus gerak 1 kete g stadium..<>>.......ujan still lagi..tpi semangat nyer pasal..sanggop tu redah..huhu..sampai sane sume kazen2 pkcik2 dah tunggu..
.
..
..
aku smpai awal gak,so kne la tunggu smpai kol 8.50 cmtu bru strt..ermm bygkan dekat sejam kitrg tunggu b4 start..kene ujan jgn ckp la..mmg :)...tpi sonok giler...hehee..
..
...
.
.
ermmm perlawanan antare johfc n n9..ermmm org joh yg g tgk tu xpayah ckp la punye rmai,...yg xdpt tiket pon bleh thn ramai..kesian sgt2..pe nak buat kan..game mlm tu best...xpela joh kalah..huhu yg mntak maki tu si ref2 mlm tu..adoii..sakit jiwe tol..ref yg jge line tu mmg kaw2 kene baling ngan ais la,smpah la..huuhu..adoii cmni upenyerrr....
..
..
..
ok kesimpulan.penyokong jhrfc mmg emosi sikit..termasok aku..dan hasilnyer jhrfc 0..n9 2..congrats n9!!..belasahh kelantan ok....thanks ..bagi suare aku xde smpai la arini..hahaha.terbaekkk..ok layan gmbar..











Friday, October 22, 2010

:: hobi dan cite ::

haha dah xde kije..malas nak wat kije..sedangkan lau di letakkan depan mate sume keje2 ni..ermm nak termuntah banyaknyer..untok menghilangkan rase streesss dan sakit kepale aku ni (waaaa :'( arini masok 4 hari aku sakit kepale belah)....layan blog org..so de yg dpt pekdahnyer..bnyak petue2..bnyk gosip2 huhu..
.
.
.
back pade tajuk entrie aku kali ni.."hobi"..okey dlu mase aku kecik2 umo dlm 5, 6 , 7,8,9 tahon..hobi aku mase tu main masak2,n cikgu2 hehe.. mase tu excited sgt..cite2 nak jadik ckgu..pastu nak jadik cikgu yg garang saje..cikgu xgarang xmo..haha poyyo..
.
.
.
mase kecik2 dlu kawan2 aku sume jiran2 aku..aku men ngan siti,sara,ajah (adik aku)..ngan idah.dan ramai lagi...xperlu la aku sebot.haha
ermm tapi sekarang dah xde main2 dah haa.balik kg sume wat hal memasing..sara~kawen dah pon..huhu..main masak2 plak main dlm gelong sebelah umh aku..ade 2 gelong..konon2 ade 2 umh la..hehe aku bab main masak2 dlu hbs togel bunge2 mak aku aku kejekan..pastu pisau lipat yg seposen tu hari2 beli..sebb ari2 pas main msti hilang..gune pisau tu bukan utk ape pon..hehe untuk potong bunge n daun..aku terer bab masak daun bnge raye,,wat macam bunge rmpai tu..then cmpor la ngan bunge2 sikit..nmpk cam meee goreng haha...
.
.
.
.
bile i yg potong2 daun bnge raye2..huh kompem jadik mee besor *mee kuning*,,i xpndai nak potong halus2..siti pro..aku x..huuhu..
..
.
...
mase umo dah maken mmbesor..hobi dah bertukar..aku suke men basikal..xkire la basikal sape pon aku lenjan..g skolah pon naek basikal..tpi bnde yg aku paling mls mase nek beskal is nak menongkat basikal..dan pas gune je basikal aku akan cmpak jer..haha..padahal nak tongkat tu xsmpai 2 saat kan..pe arr aku ni..kat skolah pon cri port parking beskal yg dekat ngan tiang garaj beskal..senang xpayah tongkat,time nak balik amek jer..terus jalan..dan aku ni terer bab naik beskal ,xpayah pegang handle..sumpah! aku tererrr..hehe...
.
.
.
dan sekarang..hobi aku banyak...antarenyer..aku suke ngadap laptop or tenet..24 jam pon aku sangop..dont know y..huhu..aku suke dgr radio..dan aku suke masak :)...series..nampak je aku mcm kasar2..mcm xlayak je pndai masak kan..tpi hakikatnyer..aku pndai n suke masak..xcaye tnye la family aku..huhu..
...
..
..hobi korang per??kumpol setem?kire uban mak abah ?mandi? bace?huhuuuuuu
...
.
.
..
..
dulu dan smpai sekarang cite2 aku xpenah pudar..hehe..tau ape?aku dlu cite2 nak jadik DJ radio..sbb aku suke dgr DJ2 radio tu bercakap..aku pon suke bercakap..ermm tapi xde kelayakan ke arah tu..i ni bengkak sket bab belajo hahaha...thts y jadik cmni sekarang


..
..
..
..
dan aku penah jugak bercite2 nak jadi polis..xkire ler polis trafik ke polis biase ke ape ke..janji POLIS..haha tapi lagi sekali...pekan daye...ketinggian kureng :(..sob sob sob..:(...haha..lau xskang mesti dah berkhidmat utk negare.ecececcececehh


.weeee cube korang bayangka lau aku yg de atas moto tu..hahha
..
.. .
.
.
walaupon xdapek jadik dj..huhuu aku tetap dj dihati family aku..haha ofkos..kos aku banyak ckp..smpai org pon dah muek..haha lau aku kat umh..aku akan bercakap dr celik smpai la nak pejam mate..huhu.. smpai penah satu tahap,aku malas nak ckp,then mak aku akte aku tgh merajuk n melawan ckp die..cz aku diam..xckp pape..huhu so sejak tu aku pon cakap dan cakap..arghhh nak jadik dj..galmer cam fafau..haha..POYYOO!
.
.
.
habis cite..jap lagi nak smbong balik wat kije..haha...proposal satu bende xmule lagi..omakk aii..jumaat depan cip nak tgk..mati gua..mlm sok nak g stadium ..tgk joh fc lawan n9..huhu gog joh go...hamboii...

Wednesday, October 20, 2010

:: sakit kepale dan rindu ::



:: woitt apsal ni..kepale sakit sangat2 ni..dah 2hari..rase mcm ade bnde tertarik..sakit pon datg datang..ermmm dah 2 hari tau :(....
arini amin pepagi suboh g indon..untuk 5 hari berturut2..ofkos la haku ghindu giles kat die..nak msj xbleh nak call pon xbleh..adoyaii..huhu..
ni pon dr pagi smpai la mlm bru dpt 1msj jer..tu pon xbleh nak reply..wat ever la ea..jnji kamu pndai jage diri..xmau la sonok sangat..huhuhu..


sib baik kamu g indon x drive sndri..lalallala

i'm gonna miss you..untuk 5hri u..ermmm satu hari je pon dah mcm pe dah..huhuu..
sygg olwez...


:: ade mood sikit ::

Italic
assalamualaikum sume2...ermm arini dah de mood sikit nak update blog..hehe..tpi still xde idea..
nak cite mase 3 smpai 8 aku g kl aritu..untuk kursus yg memule aku gambarkan kursus ni mcm bosan giler...tapi hakikatnyer..aku silap..kursus ni tersangat lah bestnyer..ditambah plak ngn kawan2 yg mcm hantu die pnye bengong tu..hehe..dgn penceramah yg sangat sporting xhingat nyer..hehe siap bawak we oll bersiar2 naik kete die g jalan2 s.alam..huhu.
.

3/10/2010....

dimulekan ngan gerak dr jb..kol11 tiket..smpai kol 2.30 la camtu..smpai2 jer org paling aku rindu dah tunggu..hehe.."amin"....ok..cam aritu..die dtg amek nek moto..xkesah la nek ape pon..jnjji aku smpai..trus g makan..kt kdai mak kawan die..makan xhabis..tu le tebiat aku bile ngan die,,makan ape pon xpenah hbs...bukan malu..bukan xlapo..tpi tu la..perot kate xnak..okes..pas mkn g tgk wayang. kat ioi mall..niat dhati nak tgk phiranha..tpi tiket lmbt sgt..tup2 tgk la cite ni..

haha tapi tgk xhabis..sbb amin nak balik cepat..huhu..
tapi cite ni mmg best..hehe kan amin kan :)

pas tgk wyg amin terus anto blik umh ex clasmte n roomte aku dlu..amalina @ wok..
kat mentari court..mlm xkuar mane2..tdo awal..


view dr tgkp bilik wok..fuhh best..

4/10 - 7/10

setelah pagi berkumpul kat kl cntral..1st time jejak kaki kat kl cntral..hhoho..cam org jakun..then g bangunan depan kl cntrl tu..punb..dah de 3 bas tunggu..aku antare org2 terakahir smpai..pas daftar,gerak g tmpt kursus..hotel laman sri s.alam..best..tmpat yg sangat best..layan gambo2 je ea...huhuu...tapi aku mmg seronok hbs dok sini...kawan2 pon sangat gilers..huhuhuh


ni jajan yg de dlm beg aku..huhu

Align Center

roomate aku..wawa n yanti






dak 2 org ni giler gambo haha


view from my bed..hihi


b4 g kelas mlm kite tangkap gambo dlu k..huhu


my group..wthout intan..


ni ahli group aku..complete...memang huru hare sume..ampon ye kump lain..haa

habis kursus kol 6.30..then gerak blik kl cntrl kol 7 mlm..ermm pastu masing2 bawak haluan masing2..sedih2..ntah bile la kite dpt jmpe lg kan pasni..untuk kawan2 semue..jage diri korg baek2..semga jadik seorg yg berjaye..huhu..berkat doa kite semue..insyaALLAH..

balik lepak ngan fit n bed n wok..makan2 kat kelane jaye..bak kate bed..dah macam nak anto ko g haji la zila..haha mulot bedah masin la :)..waaaghhh esok nak balik dah...

8/7/2010....

sob sob sob..ermm bangun pagi terus siap2 nak balik..tpi mase tu kumpius lagi sape yg nak anto aku g bkt jalil..bed yg baik hati mmg tgh baik hati nak hantar aku..aku pon dgn selamba tnye amin..leh anta x,then die ckp 15 minit lg tunggu tmpt aritu..huhu yesss dapat jmpe lagi kamu..syg kamu sgt2 laaa..pas mandi terus wok anto g bawah..amin dah smpai..naik moto :) alahaii susah la nak naik kete ngan kamu ni kat kl..xmerase den..xpe..saye hargai sgt2 cz awak sudi hntr saye..huhu..trus gerk g bkt jalil..smpai trus bli tiket..smpai bkt jalil kol 10.20..tiket kol 11 balik sgmt..amin pon balik..sian die,tgh2 keje kene lak anto aku..sygg kamuuuu :)...tunnggu bas..kol 11-30 baru bas smpai..dlm perjalann xdpt tdo..pdhal mate dah rabak dah..hhoho...ermm tetibe teringat lak kat kwn2 punb..kat amin..ermm rindu..pasni bile ntah kite dpt jmpe kan..rindu :(....

wat kesekian kalinyer...xamek gambo pon ngan amin..sebab aku majuk..haha..alalalal ruginyerr...dah 2 kali g kl xpenah mek gambo pon.damn la ko zila..huh!!!!!!..so xde gmbo bersame...

okies..kite jmpe lainentrie ea
jage diri bebaik...aku syggg sume...




Sunday, October 3, 2010

:: tahap malas gaban ::

ermm skang pokol 9:19 am jap lg along nak hntr g larkin..then cri tiket gerak g

kl..ermm nape aku malas sangat arini....satu bende je yg aku xcited..excited nak jmpe

die~....yg nak g kursus tu aku mcm malas beno..lame lak tu..4 hari..khamis bru

hbs..adoii..arini pon dapat jumpe die kejap jer..then die tglkan aku kat umh wok~

...sunway mentari court..then esok pagi2 wok anto g kl~.......woii xde perkataan lain

ar...malas dan xde mood nak g kl ni~~~ waaaa.....awakk rindu :)..jmpe ea...no excuse!


.
.
.
...
.
.
.

..........
....
...
..
.
...
.....
.
doakan perjalanan aku selamat ~

Friday, October 1, 2010

:: 15 cukop x ::

limebelas (15) perkare yg betol mengenai AZILLA KHALISON..yipie :)..layann

haha layankan jer entrie aku kali ni..aku tgh busan tahap gaban nih..perkare yg BETOL ok..yer betol...actly bnyk lg..haha..limebelas cukup ler..

1.name aku yg sebenar..xde nur,xde siti,xde noor,,xde intan..ofkoss xde payong haha..~ AZILLA bt. KHALISON...bangge gile dapat name simple camtu haha..thanks ABAH..

2.merupekan anak ke4 dr 5 adik beradik..ade 3 abang..sorang adik..sib abek aku xjadik anak sulong,lau x kompem porak perande adik2 aku..haha..bersyukur sngt ade abg mcm ALONG..sebab ALONG kan ABANG..haha...

3.LAhir pade 9 OGOS 1985~ pukol 9 pagi..jgn tnye ari ape..cz mmg xpenah tau..huhu..9 OGOS ok...grrrrr geram..ade *insan* tu xpenah nak hengatt...

4.seorang yang pemalu bile pertame kali berjumpe..serius..dah 2 x..baru korang tau sape aku haha...layannn

5. ye aku seorang yang suke makan...ermm dalam kate erti lain.."kuat makan ".. dan aku akan mule xde mood @ hilang arah bile aku lapo..erkk..tanye la kawn2 aku lau xcaye..hekkkk..

6.seorang yang sangat happy go lucky..hahahaa...

7. seorang yang sangat sayang harte bende yg kalau dibeli gune duet sndri..mmg akan maki same yg wat gile ngan rete yg aku beli gune duet aku sndri..

8.aku pernah jatoh cinte sebanyak 2 kali...haha dan aku penah frust menonggeng tahap gaban sekali jer...mase tu rase hinenyer diri aku ni...en ,love..jnji ea,jgn tinggalkan saye lg..waahaa

9.aku sangat suke kat warne putih n pink..hahha tapi barang2 aku xde lak korang nmpk warne pink pink ni kan...tu la maksod sangat "suke" huhu

10.aku seorang yg sangat setie pade kekasih..hahah..agak2 korang caye x..lau xcaye,,g tnye en.love aku..tanye die bape lame aku tunggu die..betape setie gaban aku ngan die...choiii

11. sangat benci ngan org yg xtau hormat org tue..xpasal2 nak bangge n hanggek nape wey..


12.penah angau gile ngan MAwi world..hahaha smpai satu tahap mase die mennag mlm final tu,aku n mak aku menangis tande bersyukur..hehehe....

13.aku ni seorang yg tahap gaban syg n ingt kawan2..haha lantak la kawan2 ingt aku ke x..ade aku kesah?xdeee....

14. teringin sangat nak keje betol2 ikot waktu opis hour...:(

15.aku??? yer seorang yg sangat kuat cemburunyer..so en.love hahah awas...