Followers

Search This Blog

Monday, January 31, 2011

:: hilangkan penat dlu ::


banjir...

next entri...penat meredah ujan dan banjir..28jam terperap dlm kete..

buntu...



*segamat oo segamat*

Thursday, January 27, 2011

:: kawan saye suke kentot bersepah ::


yuhuu..adehh sakit kaki..hehe...arini melepak dan melepas tensen bersame2 besfren forever saye..ngeeee...
NOOR ASHIKIN binti AHMAD...yang jugak merupekan followers saye yg pertame dan terakhir..hahahaha...kannn kinnn kannn..hehe sygg ko..

walaupon pade asalnye aku xbape nak ikot ko..hehe tapi memandangkan esok ko dah nak lek melake..so aku pon xde banyak cite..hehe ikotkan saje ko..yelah nnti lau dah xjmpe ko,ari2 kang ko bagi msj kat aku ckp rindu kat aku lah apelah..hhahaha...

sonok kuo tadi..mule ngan g Hp..pastu g KSL city.then g leisuremall..makan,nengok wayang,karok..cukop..pakej aku bagi kat ko...ehhhh..ko bagi aku ke aku bg ko???hehehhee..macehh :)...
arini aku nak bagi ko muntah2 nengok gmbo tadi..weuuewww..hehehe...

yang kamere ko tu ko simpan k..tengok kat melake kang ari2..hehe...jangan nnti ko balik jb aku dah xknl ko..sbb ko dah 47 kg..hahahhaha....
layannnnZZZZ....


>> makanan paling simple kite order tadi kan..huaaa..kenyang..rase leh naik 3 kilo tadi hehe...makan berejam2..dah kesudahannyer..baju aku basahhh dohh...sioot arr..


>>ehhh suke ati aku la nak letak pic sape...belog aku...bukan belog ko kak kin..hahahha...sempat lagi aku wat peace..haha budak2 mcd lak mmg puake..menganjing!


>> yessss..makan la lagi..lagi makan banyak2 pon aku xsuke...baru la balance i ngan u...haha...baru la leh dok sebelah2 ngan i kin...hehehe....cukopkan 50 k..:)


>> i love u till end..hahahha..apsal muke ko happy sangat???weyhhh xapaham2..padahal mase ni aku pas marah ko kan...kentot bersepah2..ishhh malu aku dowhh...


>>wahh..nampak suci je muke..kahkahkah....suciii sangat tau :)...xcaye?xcaye sudah...hehehe...mase ni kat mane ekk kin..aku lupe..sbb banyak sangt aku rase kite snap tadi..tu pkai kamere xbape mahal tu..lau kamere yg mahal tu,aku rase smpai lebammmm kite snap..heheheh..:)..


>> haaa...nak cakap ape?cakap laaa...hehehe..sebok cakap ko je amek gmbo kan..ok kali ni aku lak amek gmbo..hehe..cntik kan..bleh jer..amek gmbo smbil2 usha mamat2 ensem kete sngapore sebelah pastu siap drve lagi..aku power beb hehehe...


>> ko la plak cakap..tetibe ade mate ikan la lam mulot..hahahhaha....kin..tetibe aku rase nak suhh ko potong rmbot ko laaa..dah macam langsuir dahh kakakaka....jgn marah..t aku wat onar lagi kat cek pen baru tau..hehhe..


>> peace ke sepuloh juta kali..heheh tapi gmbr ni nmpk lagi..opssss xtahan ..hahahha....ape yg xtahan..lubang hidonggg aku kan..aku kasikk up kat ko..sbb ko suke kntot bersepah..hehehe..:)

soriii soriii soriii lah yea..gmbr tidak mengikot turutan..hahaha ado sapo kesah??nan hadoo..hehhe..
kinnnn..baru pasan..duet mnyk tadi ko amek rm10 jer ea...pe la ko ni...
pape pon tq ea..tq cz memahami kawan ko yg sorang ni..yg bekerje  tanpe gaji ni...hehe...tq kin..next time janji ea..aku bawak g nusejaye lak ea..hehe...untok ko pe saje...xkesah punye..lagi pnjang lgkah aku..hehe...k gd nite..esok balik melake baik2 k..ingtlah detik2 manis ko kat jb ni..hehe jmpe lg..
g sgpore belikan aku baju universal studio k...xkire..kate ko syg aku .:P...



*nak jugak bajuu universal studio*



Wednesday, January 26, 2011

:: contest kami pose comey ::

 saye telah di invite oleh tuan punyer belog nih :)...si adik comey sorang ni AMNY...rajin sungguh adik yer mengcreate contest ni..hehhe..okey jom layan..dan join..korang xpayah la letak pic comel2 sangat..bg aku jer menang..hehe walaupon hakikatnye korang lagi comel..hehe




haaa..beminat ke tidak??kalau berminat jom baca syarat-syaratnya dahulu ya..

1~macam biasa korang kenalah follow belog ni dulu..tp kalau tak nak follow pon takpe..taknak paksa-paksa..tapi susahlah bila update nanti..so,lebih baik followlah
sudah :)

2~taip 1entri mengenai contest ni..dan jangan lupa ambik banner di atas dan letakkan didalam entry tersebut..sidebar kan contest ni di blog anda..dan link kan ke blog ini!!
sudah :)

3~korang mesti menghantar gambar kepunyaan korang sendiri..gambar tersebut mestilah ada ANDA bersama MEMBER-MEMBER ANDA...pose anda bebas..
sudah :)
4~korang mestilah membuat ayat yang paling simple tentang "kenapa anda join contest ni..


 " saye join contest ni sbb saye nak bgtau, saye dan kawan2 saye memang comey..ahaks "
sudah :)
 
5~tag contest kepada 4 rakan blogger korang ye.
sudah :).

6~mencari seorang pemenang:hadiah berupa handset Apple iphone
Or
RM100 +TOPUP 50...
(law menang pilih salah 1 je hadiah k)
 AMNY...better bagi je iphone :)
7~tarikh tutup 25 feb 2011


ahaha giler glamer ke giler comey? huhuhu....aku yg pkai bju hitam..kiri sekali..comey x comey x..haha...alaa mintak2 ler amny pilih saye menang contest ni..haha..nti lau saye menang saye belanje ar roti canai...ngeeeeeeee :)..ade baik ka camtu..hehe...
tang hadiah tu yang mate aku ni terkebil2 jap..hehe mcm xcaye..penah aku mntak abg aku belanje 1 iphone...die kate...cium bau kentot die 7kali dlu..hahah..hampehh lu!..

okey2 now nak tag..

pastu nnti korang tag kawan korang k..:)

* semalam contest arini contest :)*

Tuesday, January 25, 2011

:: prayer and hope ::

 
Knp Allah memilih kita utk mhadapi satu2 ujian yg kita rasa kita x mmpu hadapi?
 
 *segalanya mungkin..insyaallah*
 
 

:: CONTEST PIC hitam putih PALING COOL ! ::

 tengah2 ujan lebat cmni..tetambah lak tgh xde kije..join contest jom huhu...
 sape2 nak join jom klik kat sini
 
 
 

1.okay macam biasa korang kena jadi follower blog ni
done
2.letakkan banner contest ni kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog ni
done
3.buat entry pasal contest ni dan berikan idea hadiah apa yang korang nak kalau korang menang rm100? ?*ayat yang simple je tau!*
 
kalau saya menang,saye nak g repair hp saye...skrin problemmoo :P
done

4.tag 5 kawan-kawan yang korang rasa mesti dia nak join !

done 
 
5.tarikh tutup penyertaan : 1 mac 2011
 
 
saye pertaruhkan pic coool yg ni :)
 
>> picca mase study kat pjb...weyhh rindu geng2 porak sekalian*

wokey,now time nak menghantr link kat tuan punyer contest...hhiiihi moge2 rezeki ade :)..nak iphone tu :)..ngeeeeeeeeee :)
yg dah di tag..ajak rakan2 belogger korang jugak k..lagi rmai lg best...


*nak iphone tuu ea :) *


Monday, January 24, 2011

:: weyhhh kate nak diett ::

yuhuu..lamenyer xbejalan2 ke belog korang kan...hehe agak bz sket pastu ditambah2 lak ngan kelembapan line tenet ni sejak 2 menjak ni..ishh ishh...sabar je la aku...nak kutok lebih2 kang xleh plak..ade abg aku stopkan trus line tu kang..haha ternganga aku..cit...so lembap pon lembap la..janji aku dpt bkk fb aku..haha..

skrang ni aku tgh nyirap gaban ngan celcom..aku nyer hp...aiyyyaaa...tau ar penggunaan kredit dah over limit ni...huh...tpi name xinform awal2 smpai la ni xdapat dah nak call ke msj ke sape2..aduyaiiii....org len tu aku xkesah sangat la kan..haha tapi si en.love tu..aduhai..xde la nak msj2....smpai ati tol celcom xbgtau awal2...tgh2 magrib td bru paasan cz nak anto msj kat e.love patot ar failedddd jer..hampeh tol...

ermm esok kompem g byr..walaupon tgh sesakkkk ni..hhuhuhu...
weekend aritu korang watpe..jalan2?dok umah/kemas umah? huhu..ala cam biase..aku cuti2 cenggini..ade jer yg ajk aku berjalan2...belanje sane sini..cewahhhh...
abg aku no3 telah mengikhlaskan diri die ajak aku n adik aku jenjalan jucso tebrau..haha lau dah ajak jalan tu msti r die nak belanje makan..so pe lagi...ternak dan biakkan lemak la ape lagi...adehhhai....biler fikir nak diet ni..adushhh...lemah...bile fikir balik badan skang dah menjadi2..fuhhhh..TAKOT...
cakap banyak x gune.kite same2 jom ternak lemak..ngeeeee :)...


:
>> picca mase baru2 smpai...rayen dah ngantok sangat dah tu..demam sian die..pas mkn ubt,die pon tetido..huhu lau andak jadik rayen,andak xtido..andak pao ayah suh belikan otomen kosmos bebanyak..hehe..



 :
>>  hehe i giler kad okey..tiap kali kuo mesti rajin tgk2 kad..sumber inspirasi utk created kad sndri kot..haha..sebab aku rajin wat kad sndri..kad yg aku pgg tu sah2 cute..miss ya!..tpi xbeli ppon....miss kat sape zila oi...haha..

 :
>> ha ni abg aku..no3..ude~..die la yg bawak adik die jalan2 makan..ternak lemak..huuhu..sebelah die tu bini die..n sebelah bini die tu anak pompuan die..adik si rayen..QALESYA..comel ya amat...

 :
>> tadaaa...lahai...xlepak mane pon..ajak ude g JOHNYS ude xnak..xnak mkn steambot die kate..aduyai...steambot JOHNYS tu fav aku..letak la bape banyak pon,aku mmg layan...smpai habis..hehe..tapi die nak belanjer kat sini ppon okeyh jugak...

:
>>tadaaaa..air yg kitrg order..aku punyer yg paling menarik tertarik tu...choc vanilla..pehh mavelses..diorg amek air simple2 jer..hehe aku jer ngade2 nak air tu..padahal aku mnum sikit jer..yela,aku mane la suke sangat cokelet kan...ermmm tpi sdap..


:
>> ni ha makann kitrg..sedap sedap sedap..tu jer yg mampu aku ungkapkan..cehhh..hahaa...terbaik..satu lg makann x de..ajah punyer..smpai lmbt..so xde mase nak amek gmbo..baik aku makan dr sebok2 nak amek gmbo mknn die..huuuuhu..ape yg penting??? perot aku..yeay!

:
>> haaa amekk...xlame..dah macam kne sarok ngan kucing kebulor kan..haha...adehai..wat malu jerk makan cenggini..haha...xla,,saje kitorg sepah2 kan..huhu...





settle part membiak sume lemak2 kat semue sudut..haha...pastu menyesal..haha..wey kate diet!...


*makan selagi boleh*

Saturday, January 22, 2011

:: beb, love u lah..haha ::


:)

Yipieee!..ahaha…alhamdulilah…arini dapat berite gembire dari en.love…hehe…thanks beb~…
Semoge jodoh kite dipanjangkan olehNYa…semoga kite sabar menempuh segale dugaan dariNYA..
INSYAALLAH….
 ;
;
;
;
;
;
;
;

>> sian aku...bape keping sangat la picca aku ngan beb ni selame kitrg berkawan ni....huhu..pe nak buat...dah die xsuke bergambar ngan aku kan..sian xsian sangat la......terime seadanya....pic ni amek setelah 2tahun xjumpe..hekkkhekhekkkk....
 .
.
.
.
.beb,i love u..

*malu nak bgtau family*


Friday, January 21, 2011

:: cuti thaipusam ::


assalamualaikum..w.b.t....salam korang..ade baik ka arini...weuuuuwww...
semalam g karok..sempene thaipusam ni kan..hehe wel wel wel la kitorang kat karok semalam...3jam tanpe henti aku melalak...macam dah bleh wat konsert dah hahaa..sengal giler..

 layan gambar ekk...



>> picca ni gune delf timer..huhu mase ni dah nak habis dah..dah rabak tekak dah mase ni..huhuu...comel x aku??opss bukan2..nak tnye..comel x ank2 sdre aku..hahahhaaa....bukan aku..aku kompem comel..bak kate en.love aku..kahkahkah..


>> ha ni lak makann yg kitorang order kat dlm tu..chiken cop.fries n sandwich ape jadah ntah..rasnyer 1st time kot mkn dlm karok ni..biasenyer karok dlm jamban jer..haha..sape la nak serve mknn kan ..haha..


>> yeay..aku bersame abg aku n akk ipor aku..abg aku ni la yg belanje sume2 pade kes ni..haha..time kasih banyak weyh..next time g lagi..ko belanje lagi..memang terbaekk la ko..hahuhuhuhu..yg aku pgg tu member card..okey sape2 nak g..meh sini..aku de mmber crd..10% disc...adehaiiii..10% jerk!

>> ha besar x..ni die punyer bangunan..dlm tu la kitorang karok n asah bakat..haha...dlm tu nampak gayenyer mcm kitorg jer yg malay..huhu...tpi jgn risau..situ halal oke...


>> anak sedare aku yg sulong..wapi..great voice la syg..nyanyi lagu TIADA LAGI..amy search..huhhhh meremang bulu ketiak aku dengar..haha...apepon die mmg pndai mnyanyi..ade la dekat 10 lagu  die nynyi semalam...dengan tone yg betol ok..kalah ibu die..ibu die men belasah jer..hahaha..

semalam masok kol 11.30..kuo kol 2.30..lame giler...balik2 terus singgah kedai..beli karipap..goreng pisang..popia n donat..ngap ngap ngap..pas settle makan..masok bilik...baring2..opssss.tetido..hahaha....
petang sado2..adik aku ajk g umall..k kuo lagi...ermmm..betol2 cuti n wel wel wel....hepi thaipusam




* en.loves ckp bt caves jem giler..*
 
 

Wednesday, January 19, 2011

:: aku sayang bracess aku ..ngeeee :) ::


tumpanggg sat..nak buang angin ler..hehehehehe...psssstttt..(pehhh alimnyer angin aku..)
huhu haii..hai dan hai...salam semue...ermm arini ade mase nak menghapdet belog ni...
biase mlm jer rajin nak hapdet..huhu tapi sekarang ni tgh rajin...

yuhuu..arini bibir pecah lagi...ntah dah bape kali ntah die pecah..sakit weyh...
ni pon disebabkan braces aku la ni...accctly xde la sakit mane lau pkai braces ni..huh sebab dah biase kot,
dlu mase mule2 pkai ade gak terfikir "bleh kuros" la aku cmni hahahaaaa...

ceh sekarang..amek ko..huhuh badan semakin menjadi2..
dlu bleh la cakap nak kuros cz ari pertamae pkai braces..ooo makkk ai..sakit jugak..makan ape pon sume telan jer..haha..
ingt lg raye 2009..1st tme raye pkai braces..waduhh xdapat bayangkan..xmakan ape2 pon mknnn raye..just mkn ketupat sahaje..tu pon yg telah dilenyek22kan oleh mak aku..huuhu..ayam + daging + sup tulang ke ape ke..memang aku xmerase huhu...tapi xlame ...jap jer..seminggu dah bleh makan...
bleh jadik giler lau xmakan berat2 huhuhu...

sekarang ni braces aku nengok dah mcm trend dah kan..org yg gg terpeleot sikit je pon dah nak pkai braces..ade duiet lebih pon nak pkai braces..yela korang mmpu..
aku lau ikotkan xde la mmpu sangat...huhu..tapi..memang terpakse pkai kan..lau x..huhuhuhuhu :(..pepaham la kan...
braces lak ade mcm2  jenis..ngan kaler2 la..yg trenparens la ape la...
tengok pade duet la kan...aku penah pkai wane ijau..ooomakk aii..rase cam jadik shrekk lak sebulan..hahah..pastu sumpah xnak kaler2 dah..haha burok beno rupe aku..biarlah aku pkai wane normal ni jer..huhuuhu...


 >> ha ni mase hari ke4 aku pkai braces..huhu kene nganjing je la mase tu ngan abg aku...huhu sengal ko de..


>> ha ni gambo sekarang2 ni dah pkai brace...setahun kot~....mase ni dah selese sangat2 dah...rase bangge lak dapat pkai braces...huhu


 >> ni picca mase aku stdy kat poli dlu...maseh lom pkai bracess..nmpk x bersimpang sior dan terjungki2 jungkit gg aku..hahaha....



>> mereka2 ni pon nak pkai braces..suke ati la kan..mengikot kemampuan..tpi sekarang misha omar dah bukak braces die..cntek sangat die sekarang....

dialog 

tam (makcik aku) : biler ya ko bakk braces..?
aku : ntah la tam..thhun ni last la insyalahh..
tam : huhhuh...ko jangan risau ya...pasni dalam fmly kite..gg ko paling cantik...
aku : (wink * wink * smbil terkebil mate aku) hahaha yela tam..insyaallah dah penat pakai ni...xsabo nak bukak...

hahaha ape la mkcik aku ni..tpi mmg ye pon...fmly aku belah mak..gg diorg okey..tapi ade sesetengah yg xterator..tapi gg aku ni xterator die tahap max dulu..huhu..sib baeeekkkkk cerita halimah jongang tu glamer pas aku pakai braces..lau x..dapat la aku name ZILA jongang..huuuhuhu...
aku xsuke cite tu..sakit hati..sian untok org2 yg gg xcntek cmtu..sian wooo..aku penah merase di eejk cmtu..huh sedih..rase down giler n x de konfiden langsong...so pade si penyejek2 aku dulu2 tu..huh aku ingt lagi sape korang..huhuh smpai mati kot aku masih terngiang2 lagi ejekan korang..xpe2 huuhu....
rase nak tayang jer ggg aku yg berbesi ni kat ko! huh....alamak apsal emo ni...ala xnak la emo2..xcntek dah gg tu nnti hahahhaa....

sooo harap sangat b4 kawen nak bukak braces ni..hehhe..sian lak kat laki aku kang...hahahahhahahahahhahahah...JAHAT giler!...pepaham okey....
okey..dah abis dah...hehhe..penat jari2 aku berkate2 dan bercerite..kemain laju lagi aku menaip..heheh...

bile jari dah berkate2..burong pon leh pengsan...hehehe..ok daaaa...
t biler braces aku dah bukak aku stoli lagi okey..hehehe :)
salam dari gadis bergg besi ;;ewuuuuuuu
takot x tgk besi2? heheh



*xsabar nak bukak braces ni*


Tuesday, January 18, 2011

:: time kasih Mark Zuckerberg ::


salam.korang...ceh mcm de jer org nak bace entri aku..haha
tengah gaban ni nyirap ngan modem ni..aduhaiiiii
maaf atas ketaksinggahan aku ke belog korang..bukan xnak berjalan2..tpi apekan daye..line tenet ni lemau sangat...umpama



biskot dalam tin yang xditutop rapat



adehaii..gile lemau kan...
bayangkan..aku nak log in fb pon punye la lame..rase nak hempok jer lptop ni..huh...
;
;
;
;
uit,,tadi ptg tetibe log in fb..sekali tgk fb aku bertukar wajah..
wahahahaha...biler ketikernyer aku tekan *get new profile* erkk...
aku berhati2 betol lau ngadap fb..takot2 lau ter tekat jadah tu..haha
sekali..amekkk ko...Mark Zuckerberg tolong updatekan..alalalala..time kasih byk2..
susah2 ajer..haha...
;
;
;
;
tapi aku lg suke tgk wall yg lame..sedap sikit rasenyer mate memandang..huhu..
tapi wall yg baru ni pon okey la kan...best jugak...ader je r perbaharuan si Mark Zuckerberg nni buat...
yelakan..dr fb mule2 buat..smpai la ni...xde la kite semue ngadap bnde yg same jer kan...
;
;
;
;
aku ingtkan aku tertekan new profile..huhu sekali kawan2 aku pon dok mangeloh..haha..
xpe la korang.kalau la betol si Mark Zuckerberg tu nak ttp fb mac ni..merase la jugak kite semue ni
gune prfle baru...hahhaha....so xpayah la nak cakap xbest la,xcntek la.xsesuai la ape la..hehe die wat ni semue utk kebaikan kite jugak..so relax2kan saje diri tu...(haha padahal tadi aku hangin kejap)
;
;
;
okey...selamat malkam semue...ade mase dan kelajuan tenet yg bergande2 saye jalan2 belog korang k...
macehh pade sape yg follow...euwww...nunite :)

wawa.intan.n nuar...wey rindu kat korang..dah kaye jgn lupe aku..huhu... 




*mcm hepi,tpi td ptg nangis smpai lebam biji mate*


 

Monday, January 17, 2011

:: pancake org melayu ::

allop..sudah makan malam ker..ermm arini makan malam di masak oleh saye..
yer.saye..haha xmasak ape ppon..
kari daging + lempeng...
lempeng ..omputih kate pancake..haha..gilerr bahase..
lempeng cicah kari sedapkan..maveles...
jom layan gambo..malas nak menaip..tangan patah..haha..

ha ni bahan2 aku nak masak kari tadi..haha..pakai santan kotak jer..almaklom ler....

ini pancake...haha atau dalam bahase melayunyer..lempeng...aku tiap kali wat lempeng mesti aku gulung..nampak lagi cantek n sedap mate memandang...kan?

ok siap untuk dimakan..walaupon display cam hampaeh..tapi..sedap woooo
haaha..pas makan lempeng tadi..siap2 kemas.masok bilik..teringat lak ade sepotong kek secret ni..ermm ape lagi... 



mcm xkrnynag..padahal alhamdulilah dah kenyang....

xdapat nak habiskan..sambong esok..huhuu

so sesape yg teringin nak makan pancake org melayu meh la sini..aku buatkan khas untok korang..hahaha..
okey2..tengah nyirap sebenarmye..nak upload gambo 5 keping ni jer.dekat setengah ja,,
aje gile lembap lone tenet malam ni..huh..dari mate segar smpai l;a mate aku jadik cam mate org stim..haha...
sengal..wokey..jmpe next entri..selamat malam...good nite..daaaa


*en.love call td :)..insyaALLAH :))*