Followers

Search This Blog

Friday, February 25, 2011

:: caloo ::

assalamualaikum...

perlu disettlekan 5 hari ni........
  • kementerian belie dan sukan
  • larkin
  • segamat
  • jiran kawen
  • masak makan pengantin
  • servey2 kedai area sgamat
  • melayan anak2 buah
  • bank
  • teratak ayahbonde
  • proposal Pearl Haya
  • assigment  SBLE 2102
semoge semuenyer berjalan lancar..aminn...
lame ni xupdate belog..hehe...
so take care ok :)...


*oooobalik kampong*


Thursday, February 24, 2011

:: menu makan malam,>> nasi set>>haha ::

alhamdulilah...selesai makan malam...kenyang sesangat...
rezeki ALLAH lagi :)
kite sebagai manusia kadang2 xmampu menolak bile..
melihat makanan yg sungguh menyelerekan..kan kan...
ngeeee...kamu  semue udah makan ngak??.......

menu mlm ni aku masak
  • ikan masin + telor masak lemakcili api
  • sambal belacan
  • sambal goreng
  • ikan kering gelame goreng
  • nasi putih :)
teringat dulu mase time zaman2 studi..kawan2 punye la risau lau aku lapo..
sbb lau aku lapo..
confirm mood aku tetibe hilang...siyes...
aku dulu,kini dan selamanye mmg suke makan 
n xbleh lapo...mau gigil satu badan...
dulu lau aku cakap lapo jer,ermm otomatik kawan2 ajak aku makan..haha
lau xg makan nnti aku diam..sediam diamnyer..
dari zaman kat subang ,PD,segamat smpai la jb ni ...

>>nasi yg cukop glamer mase zaman study dlu..nasi set kitorang pggl..
nasi,sup kosong,telor dado +smbl belcan...dah cukop bersyukor dah tu...>>

dan aku cukop kalah bile makan dengan amin..haha tgh lapo camane pon..
bile die ajak makan..makan laaaaa...tapi xpenah habis..
lebih rele die habiskan makann aku..cettt~ hehe...
c the size la kan :)...cygg awakk la mumok ::)
.

*dietttt sangat*



:: cuma aku ::

 assalamualaikum....toinkkk toinkkk*********
tengah2 wat kije...melayan perasaan keje yg ntah xtau bile nak siap ni..bek kite layan VC ni...adehh giler aku suke lagu ni..heliza yg nyanyi :)..dah 3hari layan vc ni kat fesbuk..tapi time nak share kat belog je ade je problem..ha arini baru bekesempatan..actly nak share dr mlm  tadi..almaklum ler..tenet kat umah kekadang biol...*macam saye* hehe...okey..jom layan..siyess cute ko heliza :P



<< cuma AKU >>

Aku suka kamu, aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Aku kenang kamu, aku bayangkan dirimu
Aku rindu kamu tapi kamu tak rindu aku
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang
Apa kata kamu, mahu undur atau maju
Mungkin cuma aku tapi kamu belum tahu
Untuk apa cinta jika tidak sudi
Untuk apa kasih jika tak memberi
Aku suka kamu, aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang
Untuk apa cinta, jika tidak sudi
Untuk apa kasih, jika tak memberi
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih jika tiada sayang
Untuk apa cinta, jika tidak sudi
Untuk apa kasih, jika tak memberi
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang

sumpah saye suku lagu ni...lirik die yg simple tapi bleh buat saye termenung jap ..haha...
okey...selamat makan tengahri..
sedapnye lau dapat makan nasi lauk ayam goreng + sambal belacan + sup kentang campo suhun campo tahu kering campo kimcam....weyyhh berape banyak campoo ko nak campo..ngeee :)


*ishhh ishhh ishhhh *

Wednesday, February 23, 2011

:: pecah mate aku arini ::

pening2....semue kaler ko nak..pecite~



 >>pink + putih + ijau sikit2.....


 >>pink + oren + peach......


 >>pink + purple....

yang mane..yang mane?? 
xtau..xtau...!!
ngeeee :)



*tetibe kazen dari arau bukak cerite *



Tuesday, February 22, 2011

:: api besday en.love ::


Asaalamualaikum..arini batok dan batok lagi..selseme datang sekali..satu pakej dapat :P….arini 22/2/2011…genaplah 26 tahun usie amin yg ku cintaii :P ..hehe…dah beso dahh die..dah 26 dah die..waaaaa…cepatnye mase berlalu…dulu mase knl die umor baru 22 thun..skrg dah 26….

<< 26 >>
 
>>saye masih 25 :) ....kan kan kan..mmg nampak saye lg mude sikit kan hehhe....mude 6 bulan je pon :)) macam la bertahun2.. kan encikkk gemukkk kan hehehe...



nak cakap xbleh...saye nak tulis supaye awak terbace :
·        Semoge panjang umor…
·        Murah rezeku hendaknyer…(nnti leh kawen cepat) huhuu…
·        Smga mnjadi ank yg soleh…
·        Smga lbh matang dlm segale hal :)
·        Smga jadi insane yg sangat bergune untuk diri sndiri,keluarge,kawan2,untok saye jugak :)
·        Cepat2 kumpol duet…(euwww,xsabar nak kawen kawen ngan awak) hahaha gile nak kene sepak ni


Nak hadiah ker? Hehe bulan 5 kite jmpe saye bagi awak hadiah k…hadiah untuk awak ingt smpai bebile..ok bulan 5..saye janji..


Ok awak.selamat ari jadi k...jage diri bebaik kat sane..smbahyang  jgn tingggal..doakan saye sekali k..hehe macehhh..syg awak sgt2..sye syg awak setinggi bangunan klcc.opss tinggi lagi…setinggi tingginyer..haha..saye tau awak syg saye lagi tinggi…kan..sebab awak kan selalu nak menang jeerrr :)
Happpyyy birthdayyyy syg :P..thannkss for everthng :).......


 >>brthday crd utk awwk...saye tgh berusahe wat card sbdri utk awak ni..hehe..walaupon xsecantik yg de kat kdai..tapi saye akan pastikan .kad yg saye bg awak,awak sorang je dapat :)))


 >>hehe ni pon awak sorang je dapat..org len jangan harap la nak dapat...sweeetkan..penat saye carik kat google tau ..ngeeee :))


 >>saye pon xtau pon bende ni animation upenyer..hehe..so awak tau la sye tgh sedih ni sbb sgt rindukan awak..hehe memandangkan bulan 5 nnti baru jmpe kan..adehaii..awak awak..nape la dok jauh sngt kat kl tu...ishhhh....

 hadiah yang realnye nnti ea..ok awak..jage diri bebaik...:*.....rinduuuuuuu :)

 
 
 
*xsabar nak tunggu bulan 5 ni weyyyhh*




Monday, February 21, 2011

:: facebook....ehh bukan..FACEBLOG ::

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.. TERIMA KASIH


:: kawen sudah kazenku ::

aii..smlm kazen saye kawen..yup...anak pakgah saye no2..norasikin binti zaini...wat kat kompleks MAWAR jb..bile dah jumpe kazen2..makcik 2..pakcik2..ermm porak dewan tu semalam..huhu..masing2 nak melawa..ade yang jadik gagak hitam..ade yg jadik zombi..yg jadik princess pon ade..huhu...anwy selamat pengantin baru akk nora n suami..semoge bahagie ke akhir hayat....amek gmbo semalam bnyk sgt2..huhu seronok giles amek gambo..yup semalam seronok amek gambo sahjer..yg len menyakitkan..uisssshh..geram!..


 >> pic mase awal2 datang kompleks mawar....memilih baju kaftan tu..baju ni my ex boss bagi mase raye aritu..tq tq n tq huhuh..huhu tpi arini baru dapat pkai..cz rase cam jadik kupu2 malap je bile pkai haha...


 >> pelamin akak..simple je..ok la..boleh la........kan kan kan...hehe


>>ni la pengantin..tema aritu biru putih..n ade la pink2 sikit..huhuhu..umo bru 24..dah tawen tawen..aku dah 26..relax2 jer..huaaaaaa..relax ker?hahaa


 >> budak giler sorang ni..aje giler..kazen saye yg mmg giler..biler dtg sawan babi die..habiss laaaa..hahhaha..ampon ya ea ..ampon...belog budak sawan.....follow die ok..


 >>saye ngan anak2 pakndak ,anak mokde..ngan makcik saye yg belom ade anak lagi..still young hahaa..katenyerrr!


 >>yup...bende wajib lau g umh org kawen..amek gmbo ngan pelamin..huahhahaa...konon2 bile dah amek gmbo ngan pelamin jodohh cepat la..??hawaaauuu la korang...ni sume kazeen2..


 >>motefff upload gmbo ni?huhuu mane la tau kan ade hanjingan hanjingan yg sedang membuat onar kat belog ni..meh sini saye baling kat hanjingan tu..huhuhuu


 >>ngan mami we oll...alahaii jah..tngan ko nape pengkor..kan dah gego pic ni..aishhhh....sayang mak sangat2...tinggal 2 ni la anak mak yg lom kawen..huhu...ade sape2 yg nak cube jadik memanntu mak saye?angkat tangan ok..hahaha....

ermmm..setelah 3jam ade kat dewan tu..time utk balik...dah penat jmpe sedare2 sume..yg dtg dri jauh2..seberang laut..singapore...utare ..barat..timur..pasni n tah bile jmpe lagi...
to sume kazen2 n pkcik makcik kuh syg...please kosongkan jadual harian korang akhir bulan5 ni..hehe kite lepak2 kat palong k.....nak tau ape???haaaa tgk la nnti...haha..pangg!!! kene lempang.....




habis entri cenggini je bleh ea...:))

*batok pulak*


Sunday, February 20, 2011

:: penatnyerrrr ::



penatnyerr arini...nermule dari pagi..g umah atok saye..then tengahri g jemputan kawen sedare belah mak..kat dewan jubli intan ,JB...pastu balik dr jmputan terus g pasar larkin..beli ubat atok...pastu balik umah atok semule..rehat2 jap..terus g bandar sri alam..umah abang saye no2..bawak parents..[astu g jengah pesta layang2 pulak..pastu g kipmasrt masai...jalan2..balik semule umah angah ..then pas isyak g umah pakcik saye kat pandan..ermmm pastu baru la balik..penatttnyerr...gambar arini xde amek pon...langsungg....sakit2 badan dah ni..mintak berehat huhu..okeyh..selamat mlm......


*amin salah send msj...adehaiiii*

Friday, February 18, 2011

:: dah xbape nak lucky lagi ::

baru pas menonton raja lawak 5...minggu ke bape pon aku dah xhengat...




arini yang lawak aku rase nazmi sorang jer...yang lain...huh!!!!!!...




arini jugak LUCKY yg xbape nak luck tu terkeluor..huhu aku n seisi rumah pon cakap..yesss!!!!...




anda memang layak :)....




*mengharapkan nazmi menjadi juare*



:: renung2kan dan selamat beramal ::


doakan kebahagiaan orang lain..insyaALLAH org lain pon akan doakan kebahagiaan kite..
xmau laa berprasangke burokk yer kawan2 :)...sakit,sihat,mati,jodoh sume telah ditentukan TUHAN...

kite hanye merancang dan hanya SATU yang menentukan..
insyALLAH..kite doa yang yang baik2 jer ok...

salam JUmaat..renung2kan dan selamat beramal....



*no body perfect ok*





Thursday, February 17, 2011

:: hepi besday korang ::

ramai beno kenalan saye yang sambot bezday arini...

to my kazen : mohd saufee Afendi saleh
to kazen kepade kazen saye : ika anak pak uteh 
to kawan sekelas mase sekolah rendah : haizanizam
to kawan sekelas sek men : aju
to budak sekampung : kay poeta
to member punb : ally
to member tmpt kije lame : ayuun

semoga rezeki korang bertambah2..semoge murah rezeki
semoga ape yang ingin dicapai tercapai..
semoga bahagia disamping org tersayang ...euwww...
saye disini  mendoakan kalian semue...
happy birthday :)

kek ni kongsi same2 ea..heheh..
:
:
:
:


*lame xmakan kek*


:: esok makan2 dan masak2..wow ::

alhamdulilah :)...sihat sudah..cume tinggal la sikit sise2 demam ni..huhuhu..2hari tu demam n sakit2 badan..hadoi...

esok my parents nak dtg jb cz ahad  kazen saye kawen..so esok nak masak sedap2..canggih2..hehe..nak ajak sume abg2 kuh dtg umh ni mlm esok..kite makan best esok ...adik mu yg sorang ni nak masak sedap2 esok..ni smbil2 wat kije sambil2 jugak jengah resepi..huhuhu...

agak terliur tgk makanan kat mat gebu nyer belog...adehaii..pandainye masak...enak2 belake..
so esok ingt planning nak masak sesuatu yg lain dari yg lain..tapi nak copypaste jer resepi..hehe...


>>roti poket :)....ehsan gambar dari pakcik google :)...nampak sedapkan...adehhaii meleleh air liurr ni :)..

>> makaroni goreng special :)...jugak ganmbr dr pakcik google..tunggu la sok saye masakk ..lagi sedap ok..huhuuhuu....

>> nasi ayam penyet..ni saye expert sangat masak ayam penyet..hehe jugak telah mendapat pengiktirafan dr my bro..hehehhe..sedap katenyer..bermakne sedap la tu..hehe ok2 esok nak buat lah;;;)...

baru pas send mesej kat abg2 n akk2 iparku..

"esok malam mak abah smpai..adiya nak masak2..datng pulai..makan makan..chow"

esok ..semoge perjalaanan kedue2 ibu bape saye selamat..amin ya rabbalalamin...anak2 mu menunggu kepulanganmu..hihi...syg mak abah sgt2 :)...

>> too dia too dia..heheh..Puan Zaidah n En.khalison :)

haha wey weyh weyh..ni bukan belog masak2 ok..hehe suke atiii saye la nak wat entri pasal masak ke ape ker..kan kan..hehe...

*excited nak masak2*



Tuesday, February 15, 2011

:: salam maulud nabi disaat2 diri xbape sihat ::

Salam maulidurrasul …arini bangun awal ..cz nak g MASJID SULTAN ABU BAKAR..nak sambut maulud nabi peringkat negeri johor…mlm tadi excited sgt2..siap iron baju..last sambut maulud nabi dlu time2 skolah kot..pastu jer lau maulud tiap2 tahun dok umah jer..membongkang…huhuu..

Mlm tadi pas mkn mlm,saye dah suruh dah adik saye belikan Panadol Soluble..sbb rase2 tekak mcm xsedap jer..mcm rase nak demam camtu…die kuo tapi hampehh balik2 die cakap lupe nak beli kan panadol…ermm hati da bengkek je time tu..ishhh..masuk bilik terus shutdown laptop then trust do…padahal mase tu mmmg terase sgt mcm nak demam..


Tidooo ZZZzzzZZZZzzzZZZZ…pap!..pukol 3 lbh tersado cz kepale berat sangat…pusing kanan kiri kanan kiri sapu mnyk kapak…tpi xok gak..nak bangun angkat kepale pon xlarat…keluo..carik ubat tahan sakit dlm esbox..sib baik jmpe…mase tu dah nangis2 dah..nak kejot adik saye xnak la pulak…padahal mase tu kepale mmg sakit sangat2…[as mkn ubt.try la pejam mate..nak lelap2…xlehhh…smpai la kol 5stgh mmg dah xtahan sgt..kejot adik saye..tu pon saye kuit2 die pkai kaki jer..mmmg xleh agkt kepale..die pon bangun..urut2 kepale..bg minum air..letak towel basah ats kepale.cz time tu badan saye dahh sejukkkk + panasss..org demamm kan..xtau nak ckp mase tu rase ape..hehe yg saye tau saye nangis bersungguh2…saye lau demma mmg cenggitu..inginkan belaina..serius! hehe..bukan ngade2..tpi mmg cenggitu..asal demam jer saye msti nangis dan nak ade org yg jage saye..:P..dlm kol6 tu baru la kurang sikit…past uterus tetido…
Sado2 adik saye kejot tnye nak ikot x g masjid..ermmm bukak mate..rase kepale dahh ok..terus g mandi..then terus gerak g masjid~…….

smpai area masjid jemmm pulak..yela ramaiii org x hengattnyer..masok dlm masjid,,dengar2 ceramah sekejap..pastu habis bersurai..b4 brsurai sempat gak amek gambo ngan Menteri BESAR JOHOR J…..hehehe..dalam masjid tu jugak..cz org ramai dah berpusu2 keluo kan…so yg kat dlm masjid tub ape kerat la sangat..hehe so ade la kesempatan…best la..MENTERI BESAR saye ni sangat sporting…kitorang siap gmbr be2 tau …sultan Johor ade jugak..tpi mane leh kan nak amek gmbo die..huhu..dapat ngan MB pon jadik ler


 >>ni gmbr 1st amek..baru smpai..depan masjid abu bakar...excited sgt diorg ni..hehe biase smbut maulud kat umh je..selawat pon dlm umh jer..pas selawat biase membongkang..hehe...tahun ni len skit..:)..semangat menyambut maulidurrasul..


 >> along ngan anak bini die...bergambar bersame DATO' ABD GHANI OTHMAN...menteri besar kite ni awakkk..heheariana dah tukor baju..xselese katenyer berbaju kurong hehe..


 >> ni pas dengar ceramah dlm masjid..semue bergerak g kat khemah makan..masing2 dah kebulor kot..huhuhu..aku jugak yg xde selero..:P


 >> tadaaa..saye with MENTERI BESAR JOHOR..adehai..jangan la tnye nape pic ni gegor..geram sey aku ngan akk ipor aku ni..amekkan pis aku..tpi gegor..tau ar hp aku 2.0 mp jer..haisshhhh..tpi saye tetap ayu disamping boyfren baru..hehhehe..opssss...gurau jer..mati den...


Pas amek gmbo..kitrg pon kuo…g tempat makan..adehaiii ramainyer…sangat ramai org berator nak makan..makanan disediakan nasi beriani..mkn dlm dulang ok J….air lak sirap ngan sirap bandung…kitrg xdan nak mkn bawah khemah…dok santai makan bawah pokok jer…eee best la…teringat betol time2 skolahh dlu..hehehe…


 >> time to mencekik...nak dapat sedulang nasi ni punye la susah..kne beratur panjang,,actky xmakan pon xpe..tpi sebb nak amek berkat mkn dlm dulang n sempena maulud nabi,tu yg sanggup bersusah payah sikit..hhuhuhu...


 >> nasi beriani ke nasi minyak aku pon xtau la..hehe..tapi memang sedap..daging die fuhh mantap..aku mkn 2 suap jer..sbb xde slre..tekak org demam la katekan..hehe..

 okies..salamm maulud nabi..same2 lah kite menghayati perjuangan RASULULLAH s.A.W…selawat ke atas nabi lebih banyak dari ari biase ea arini :)......



*selawat dan selawat ke atas junjungan nabi MUHAMMAD s.a.w*


Monday, February 14, 2011

:: hadiah valentine..hahha otak lu ::

HADIAH VALENTINE????PANGGGGG!...LEMPANG DIRI SENDIRI..HEHE
ermmm kengantukan yang teramat sangat...mlm tdi tgh tdo..dlm kol 2.11 a.m en.lover men miskol2..ermm adeh..apekes miskol2..n mlm tdi jugak terlupe mau silent hp..lau x mesti tido tanpe gangguan mlm tadi..hehehe...dokkk ehhh..mu xpenanh gangggu saye :)...hehe..

dah men miskol2..saye pon call die balik..dah bebbel bebbel bebel...pas letak je tepon..amekkk ko..tetibe diserang sakit perot yg amat sangat..yer sumpah..sakit sangat...adehaii....tetibe rase nak kejot je sume org dlm umh ni..sbb sakit sgt2.....terus capai hp antar msj kat amin...seperti biase..respond die..cmtu laaaaaaa....hehe

saye : sakit perut :'(
amin : g buang air,hehe...sakit nape awak?
saye : xtau...btl2 kat tgh2 perot...
amin : awak masih peod lagi ker?
saye : masih..tpi ni bkn sbb peod.die tbe2 je skit..skit sgt2..
amin : saye pon xtau nak suh awak wat cmne..tahan je ok awak...tdo ea..luv u tau..
saye : x balasss..xlarat...

*penggunaan saye awak tu adelah tipu semate2..hhehe*



ermmm terus amek myk kapak lumur kat satu perut..then tetibe rase nak membuang..ape lagi saye trus bangun...pap pap pap..semue lampu saye on..hehe takottt....so terangg sangat umah mlm tdi kol 2.30..semate2 nak g toilet...yessss..dlm toilet x menghampekan..trus jerrr bekerje..
kuo2 toilet..ermm lege 50%..tpi still sakit jugakk perot..bukk sbox..minom air..pastu tutuop lmpu sume..masok blik balik..lumor lagi perot ngan minyak angin cap kapak..tetibe rase mnyk kapak tu fungsi die utk sakit perot..hehe..
sapu sapu sapu..ntah kol bape thn sakit..then baru la tetido....sado2 dah kol 7 suku..ermm...mate terpisat2....ngantok..perot skit lgi..smpai la skang ni..xtau ;a salah mkn ke ape ke..adehaii...

ni arini lom makan ape2 pon lagi..minum jer..pagi tadi minum air pearlcafe secawan...xlarat rasenyer nak menahan sakit perot cam mlm tadi....



*teringat dlu,sakit perot smpai masok spital*



Sunday, February 13, 2011

:: nasi ayam dan sup masin sikit..hekkkkhekkk ::

erkkk alhamdulilah...selesai sudah bab makan tengahari arini...nasi ayam..spesel kes arini sebb nasi ayam wane kuning...hehe b4 ni lau masak nasi ayam mesti kaler putih..arini ntah nape aku n akk ipor saye menry( adik beradik try ) sesuatu yang baru hehhee....ok la rase die..cume care nak wat tu mcm merepek meraban jer hahha...


ayam lak kitorang wat care yg kitrg xpenah wat jugak...ayam panggang hitam hahhaaha...memang hitam..adehai..tpi rase die mavelesss..sedap..


start masak tadi kol 12 lbh kot...dapat makan dlm kol 1:45...mane xnyer start masak lmbt..balik kedai tdi dah kol bape...ehh nak salahkan balik kedai lmbt lak..ko xnak cite ker ko bangunnn lewattt tadi ...hehhehe....
opsss..yeee memang..saye memang bangun lambat arini...hehe sori...bukak2 mate jer dah kol 10 suku...tu pon dengor ank sdre aku memekik2 panggil ANDAK aNDAK.....(aku le tu) huhuu....ermmm ishhhh xbagi can langsung aku nak bangun lambat....
golek2 balik..sekali cam ade bende sebelah aku..sekali aku bukak mate!!...amek ko....anak bilis de depan mate....aku terkejot gilerrsss...aku amek bantal aku cepuk seklai kat ank bilis..hahaha padan muke...adehhh pepagi aku dah wat dose..hehe..aku terkejot..sbb tu kene cepuk ngan aku..,,,ehhh panjang lak cite pasal anak bilis...errr..xde maknenyer,..huaahuhaua...AKU BANGUN LAMBAT PAGI TADIII>.. :)..


pas g kedai tadi terus masak....lincah..berkecah dapor bile 3 org pompuan dok kat dapor yg comel tu..hehe...
okey untuk menaikkan rase bangge sebabb saye berjaye masak nasi ayam arini..saye tunjuk kamu gambar ok..hehehe :).. nyummm nyumm...dah2 jangan nak meleleh air liur...haha..sengal jer ko zila~


 >>nasik..ni la nasikk ayam kuning..hehehe..ha ni akk ipor saye yg bertanggungjawab buatkan die jadik kuning...tapi sedap u oll...nak try meh sini...hehe...


 >>dalam tupperware merah kecik 2 tu..bawang goreng n daunsup daun bawang...mase ni lom makan lagi..tunggu ayam lagi satu tgh masak..pastu makan panas2..dengan cuace yg sgt panas..hehe..sedap..terangkat..


>>ini tanggungjawab saye menghias bagaiii nak rak..hehe..hasilnyer..ermm cam haram...lintang pukang...tapi lau dah name pon nasik ayam ek..memang gini la biler didisplaykan....wajib..timun.tomato n salad...cantik x cantik x..hehe


>>sup kosong...hehe memang kosong...haha asaye dah wat elok2..sekali dtg akk ipor saye..die g tmbh garam sikit..huahaaa.pastu tgh makan tdi saye cakap la sori sup masin sikit..pastu die jawab..hehe ka mus yg tmbh garam lg td..sorii ya..hahha adehaii...patot la..tadi saye rase mmg dah elok beno apsal tetibe leh masin sikit..hhee..tpi masin yg boleh dimakan...sedap....hehe..org dedulu kate,lau masak masin ermm udah mau kawen...hehehehhe


pas makan mule la rase mengantoks..ermm mau tdo ker...hepppp...xbaek utk kesihatan ok pas mkn awokk semue nak tido...jom kite BW...hhehe ade pekdah jgak..

rasenyer jap lagi mau ke pandan~.....melawat umh pkcik...sempena kazen saye mau kawen nextweek..tgk2 la ape yg patot..mane la tau die suh bungkus2 jajan ker kan.pastu mau ke jusco or the store..akk ipor saye suruh belikan sandal CROCODILE macam saye n adik saye jugak jugak..tpi die nak wane soft pink....hehe..okey..adios...maveles...dap2 kenyang..:)




*kebentakan*


Saturday, February 12, 2011

:: memang olwez jiwang,nampak je keras ::


arini diriku diserang sakit perot...dengan erti kate lain..cirit birit melampau + sakit org pompuan...ulang alik g jamban dekat 10 kali arini..adehaiii...
smpai lenguh kaki kuo masok jamban...cit~~~~~
.
.
.
.
.
sape pernah dengar lagu ni..tetibe tgh bergayot sakan ngan en.amin..teringat lak lagu ni hehee..
adehai...dulu penah la sorang mamat ni nyanyikan utk aku..haha...motef die ape pon aku xtau..cit~.....monyet tgh gayot2 kot mase tu..haha..
Airmata Saksi Cinta Ku ~ lestari

Tak dapat nakku gambarkan sayang
Betapa kuatnya cintaku ini
Hanya tuhan saja yang tahu niatku yang suci
Ingin terus hidup bahagia denganmu

Dari hari ke hari kurasa
Kasih sayang kusemakin dalam
Tak pernah kubenci padamu
Walaupun hatiku pernah dilukai

Jangan kau pergi meninggalkanku
Tak sanggupku berpisahmu
Bagaimana nanti bila aku rindu
Dimana tempat nakku bermanja

Demi tuhanku sayang padamu
Airmata menjadi saksinya
Bagaimana lagi hendakku buktikan
Kesetiaannya cintaku ini

Apakah lagi yang kau mahu
Tak cukupkah pengorbananku
Semoga kau mengerti perasaanku
Betapa ikhlasnya cintaku

Bila hatiku sudah sayang
Bukan mudah nakku lupakan
Biarpun pedih dugaan
Relaku hadapi sayang

Cinta lahir dari lubuk hati
Bukan sengaja di paksa - paksa
Sekali bilaku jatuh cinta oh... selamanya
aku ingin bersamamu ( sayang )

 >> die la tunang saye....opppppsss..bile mase den tunang ngan dio?hahhaha....pelempang sekali!!!!!!

terime kasih beb..lu memang selalu wat gua cair ngan lu...lu jugak selalu buat gua rase nak kempiskan perot lu je beb..i love u beb...n i know u love me moree than i love u..ahhhahh...beb,bengong!



*memang olwez jiwang,nampak je keras*