Followers

Search This Blog

Friday, April 29, 2011

:: aku sakit dade..seriously! ::


Esok..insyaallah jumpe amin ....

setelah sebulan lbh kot xjmpe...
last jumpe 23.3.2011

kalau xde rezeki xdpt jmpe pon xpe..redha je la..

mood : happy tapi tgh sakit dade :(

sakit sangat..nape ni..?? tadi angkat brg berat..
tolak bar lah,ape lah~ adehhhhh

SUMPAH SAKIT DADE :'(



*rindu amin*

Thursday, April 28, 2011

:: sebulan lagi ::

hari ni 28.april.2011

Ya Allah ,kau permudahkanlah segala urusanku...

Sesungguhnya kau MAha MENGETAHUI,MAHA PEMURAH LG MAHA MENGASIHANI...

AMIN YA RABBAL ALAMIN... 



*28.5.2011~sebulan lagi :)*


Wednesday, April 27, 2011

:: happy brthday bengong ::

happy birthday my kazen..yang ke bape thun ekk ko??
harammm xhengat ..hahah...malas nak ingt..semoge kkopanjang umor dan murah rezeki slloooo...
study lek lok..caiyok2...

HAPPY BIRTHDAY MAS NURSHAHIRA

>> opsss sori..gambar aku terlebih..ko mane bleh tunjok muke...nnti saham naik,mule la study xbetol :P...
bercintan cintun bagaii nak rak..pastu mnyusahkan mak bapak..haha..dah2 dahh



nah..amik ni..hadiah birthday thun ni..hahhahahaha....



Tuesday, April 26, 2011

:: gile la camni ::


adeh....gile x?segonjeng2 aku,aku suke gile ngan bunge..haha...

gile x??Amin  xpenah bagi bunge...gile kan?hehhe..

grrrrrrrr...ntah bile gile die nk hilang :P.....



Bunga Ros Merah: Si dia mencintaimu setulus hati dan ingin bersama selamanya.
.
.
.
.
.
 >>adehhh,setulus hati??denn ponn :)

Bunga Ros Kuning: Si dia mahu kamu menjadi sahabatnya atau ia menandakan perasaan cemburu terhadap kamu
.
.
.
.
.
 >>ceh!..yang ni den nak boie AMin...

Bunga Ros Putih: Rasa cinta yang ada dalam dirinya adalah cinta sejati dan sesuci ros putih itu.
 .
.
.
.
.
 >>ehemm ehemm...insyaallah.den raso tonang yo!hehe

Bunga Ros Merah Jambu: Kamu adalah cinta pertama si dia dan ini menjadi rahsianya sejak sekian lama. 

Maknanya kamu adalah insan yang menjadi idamannya selama ini
 .
.
.
.
.
.
>>yoko??leh cayo ko??cehhhh~


plss plss plss cakap kt Amin,aku suke bunge..ngeeee..

suh die bagi aku bunge,sekuntum pon jadik ler..huhu

boleh pitam kot lau die tetibe bagi aku bunge..ahaii..

xromantik langsong la Amin ni :P...






* jangan ong lain bagi den bungoo...:) *

Monday, April 25, 2011

:: capek ::

lame x jengah sini...

weekend balik kampong,make mmg xter"update" la entri...

pagi tadi gerak dr segamat kol 4.30 pagi..

drive,sib baik zura xtdo..lau x,kelauut la jugak aku tadi..smpai jb kol 7..terus g brkfast kat Mc.D UTM..

borak2..balik....

tetidoooooooo terus..haha smpai kol 9..pastu terus g Pusat KOKO JPN neg JOhor..

arini dok atas jaalan jer,kebas kaki drive..

dari sabtu aritu balik kampong MUO bawak mak abah,round muo...

ahad PAgi g round BP lak..pastu balik segamat...

kaki lebammm!!!!

-----------------------------------------------------------------------------


sumpah,arini penat sangat..dan ngantok giler2...

sume keje buat xikhlas arini...haha...


 >>hahaa xlarat sangat dah tu..hadoi...friskies tu lemau,dah bleh wat cuwinggam..lalalallaa~

 >>sah2 budak ni penat kat taska ni,hadoi,dik,tadi teacher ngajo ape smpai penat  sangat tuu hoii~

 >>aku rase xlarat nak drive tadi.beratos kali aku mnguap,rase nak baring kt ats jln raye cenggini jer..haha..pastu kiokkk~

>>adushhh,bestnyer,,pas penat2kan,ade plak dgn rele hati nak urutkan badan..hahahha


*semakin cuak*

Wednesday, April 20, 2011

:: mari bergelak gelak ::

happy2kan diri...terbahak2 bahakkan diri....
gelengkan2 perot...
mari layan vdeo ni...



habis mcamnae dengan gajah?...bertahun2 xmakan nasi,gemok jugak!...haha 
 gajah tu binantang..abang binatang ker? hahahhahaa..

makan sandwich 3x sehari..pagi petang malam..
errr lepas makan ke sebelom makan??hahaha bangang!
aku dr dulu admire gile ngan si sepah ni...
hahah memang terbaik la korang..
vote for sepah untuk MAHARAJALAWAK ... 


*idop org johor,lantak org nak kate ape*


Tuesday, April 19, 2011

:: tu nak.ni nak ::


~semalam~
letihnyer puase arini...
semalam buke makan nasi + tomyam + telur bungkus..
pas makan..berbungkus perot aku cz kenyang sangat...huhu
semalam punye buke,kitorang beli jer..
cam biase.ari isnin mmg xmasak..ade pasar malam kan...
aku je pon yg puase dlm umah tu..




pssssttt....semalam telupe nak bace doa makan :P..cmane nih hehe...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

~arini~
dan dan..sekarang ni tekak rase nak makan ayam masak asam pedas tambah ngan sawi jeruk..
adehh maveles giler...
mood arini masakk masakk ok petang nnti..
pastu ade plak semalam beli memacam ulam kat paso smlm..
so berjenis2 ulam la dlm esbox kt umah tu..
ade kacang botol,ulam raje,timun,kobis,tomato,kacg bendi,daun ketumbar...
ha cakap je nak ape kan..sume ade..hehe..tpi mlm ni nak makan ngan ulam kacang botol jer..huhhhh
pastu smbl tempoyak sikit..huh :)
bile ade gmbr baru selere sikit ekk..haha..saje cuci mate time2 puase gini :P..





oppsss..relax2...2jam lebih sikit je lagi..kehkehkeh...

arini jangan lupe bace doa makan k...ngeeee :)...
selamat bekerje dan selamat berbuke puase...:)




*sib baik ade google..ngeee :) *


Monday, April 18, 2011

:: thanks geng! ::

dah 4hari ea xbukak blog?haha ade sape kesah?xde sape...aku je yg kesah...
xsuke la bile aku bukak je belog aku..ermm entri yg same..mcm xde modal jer..

sabtu n ahad lepas sangat2 la bz smpai xde mase nak ngapdate belog n fb..
just view by hp jer...tu pon dapat jap jer..

___________________________________________________________________

sabtu...ex housemate kawen..
norish n kawan sekolej kitorang gak..fahmi..
kawen gak korang eak.hehe tahniah2..cepat2 dapat baby..
mesti comel cam ko la noris...weeee :P..
jelesnyer lahai tgk kawan2 dah kawen..huhu



kat sini jugak la aku jmpe kawan2..
yang dah lame xjmpe..
zizi.dekat 4 thun kot xjmpe..
tapi masing2 kecoh macam dah 16 tahun x jmpe..haha
porak majlis kawen orag..

majlis kawen tu dimulekan ngan ujan yg sangat2 lebat...
kitrg masok dewan tu dlm keadaan yg memang xtahan lebatnyer..
park kete dlm kwsn dewan..siap blocking kete org tu haha
bru trun kete,ade lak kete lain nak kuo..adehhhhh..parahhh betol ~
alhamdulilah.majlis selsai nganjayenyer...walaupon ujan lebat..tetap best..
rasenyer geng2 ktrg la yg banyak menghuru harekan

memasing lupe,umor dah lanjut,tpi perangai...yaaa ampon..
huhuu..
lame betol kitrg kat dewan sabtu aritu..
 jom layan gmbo..






to norish n fahmy : semoga korang bahagie ke akhir hayat..amin....

---------------------------------------------------------------------------------------------------

pas settle noris kawen..dlm ujan2 gerimis tu jugak we oll g singgah petronas UTM..
then salin baju..haha..excited ok,xnak balik umah..terus je bawak baju cz dah jnji b4 ni memang
nak jalan2..so masing2 dah ready baju dlm kete memasing...wee.ishhh..cume kak kin je yg xdengor kate..
pas aku salin baju kat ptronas.aku n ekin gerak blik umah ekin,n mereka2 yg lg 4kete gerak g agsana..

tuup tuup..amek ko..bawak baju salin,tpi tudung xbawak....budushhhnyer rase..
xkanla nak pkai tdung oren..baju biru...
nak mampos!!..dah penin2...rase cam nak balik umah jer,tpi mlas sangat2 nak patah balik..
trus ckp ngan ekin.nak pnjm tdg die,xkesah la tdg ape,jnji bleh masok ngan baju biru aku..
gile!!!.camane ntah bleh lupe nak bawak tudunggg tu..dah letak dah atas katil,harammmm tol~....

smpai2 umh ekin,ekin bagi tudung..ooo yeah :P...ade!..boleh la,masok la jugak ngan kaler baju aku..
hahha thanksss ekin!...

terus g angsana...park kete,then g men bowling...weeee..1st plce owwww...

memasing main cam harammm jer aku tgkk..memang binawe.! haha..
pastu g kat carpak balik...amek gmbr sane sini..then terus g kat BENAFE cafe..
memasing kebulor..
order nasi ayam penyet...xkenyang gak,cz tgh makan,bercerite!..amek ko,
smpai meleleh airmate dgr cite anem!..sumpah anem,ko kuat!..lau aku jadik cam ko,aku xtau la..

pas cite anem,cite zizi lak..haha....

ok malas cite.jom layan gmbo


 >>memasing dah letak kete memasing...excited..last2 masok angsana jugak..haha..sengal!

 >>pas layan bowling,men tunjuk2 langit plak kan......uda n zizi,korang nak gadoh balik umah ok..hahaa...

 >>haha...post paling aku suke..superduper..memasing takot nak upload kat fb..haha..patotnye aku yg takot,takot mak mentue tgk..hehe..bak kate diorg!

 >>keMAGRIBan dah tyme ni...hehe....

 >> kat benafe..sebelom memasing mule cite..dan sebelom aku touching ngan cerite anem,..sedih!

>>khusyuk melayan nasi ayam penyet!huhu..pedass dowh!



>> sesi mengtransfer gmbr2 dari kmere anem,kmre ekin n kmre huda~.....

aku sangat happy arini..tq korang!!.......

;
;
;
;
pasni kite porak lagi k...
tpi jage emosi korang,jangan lebih2..aku takot aku xleh kawal emosi aku lak..'
hahahah..memang mati
!

--------------------------------------------------------------------------------------------

zila.anem.ekin.nurul.uda.akak.zizi.noris.dayah.wahida.ena..


>> kenangan!...mcm nak nangis bile tgk gmbr2 lame..banyak betol kenangan kite bersame kan...
ade yang dulu bergaduh2..ade yg tarik muke..ade yg xpuas hati..ade yg jeles menjeles..ade yg mcm2 hal..hehe...kite simpan k..buat kenangan :P..semue tu kenangan yg xkan padam kan...



sob sob sob...tetibe nak meleleh pulak :( hehe
hope kite kawan smpai bile2 erk.....



love u oll..mmmuahh :P


Saturday, April 16, 2011

:: sedapkan ati sebelom tido ::

hahhaa layannnn....

terbahak2 ketawe..mampos!!!!





komee komeee...huhuu...

okeyh jom tidoo..nantok..nite cyg....
*nak tido,send msj kat amin xlepas..arghh no bared*

Friday, April 15, 2011

:: perasaan ni semue org ade ::

cehhh tetibe kan nak cakap pasal perasaan..haha...


teeet! pelik xnape tetibe aku nak cite pasal si aida ni..haha actly lgsung xpenahkenal pon..n rase cam xnak kenal pon..xtau la nape aku xsuke sangat tgk die kat af9..gedik!..sakit mate tengok..die la paling banyak mencapubkan diri die kat kmere time diary kan..eiii geli geli..badget bagus..aduhhh~...


af kali ni xde sorang pon yg aku suke..xde xde xde...

entri ni aku kene pakse buat sebab ade kawan aku cabar aku buat haha...amek ko??puas x??hehe~


*teringat2 af3 dulu..fanatik*




:: TEKA TEKI HAIWAN..versi budak tadika ::


alkisah

camni cite die...mase otway balik taska (nadia n ari ) n balik kije (along + ajah) petang kelmarin...
yang ade dlm kete tu,ajah + along +ari +nadia...

nadia n ari main teka teki..>>>>>>

nadia (5tahun) : ari,banyak2 haiwan,haiwan ape paling kuat gigit...??

ari (2tahun lebih ) : buaye...(terus jawab...xde errr err )

ajah + along  : pandaii ari :)

nadia : okey,lagi..banyak2 haiwan,haiwan ape paling kecik ??

ari : chemot.....(semut la tu hehe)

ajah + along  : pandaiiiiiii.......

nadia : hehe pandai ari....ari,banyak2 haiwan,haiwan ape paling tinggi??


ari : gighaff...(nak cakap omputih,zirafah la tu)

ajah + along  + nadia : pandaiiiiiii.......

nadia : ari ari,banyak2 binatang,binatang ape paling gemok??

ari : AMERFAN.....(confident)..

ajah + along  + nadia : hahhahahahahhahahaha.......(ketawe mcm nak mapos dlm kete)

hahaha aku yang dengar cite dari ajah pon macam nak mapos jer dengor..haha korang semue msti xpaham nape kitrg gelak gile2 punyer..haha...sebab jawapan ari tu..AMERFAN....

adehhhhh,,AMERFAN tu sebenarnyer budak kat taska diorang gak..budak tu umor 4 tahun.badan die alhamdulilah memanggg la besar,xpadan ngan usie..haha....n name sebenar si AMERFAN tu AMIR SOFIAN..so bile dipendekkan oleh budak2 taska yg lain make jadiklah..AMERFAN...

ari ari,bijak betol ko,dapat bayangkan mane beso mane kecik..huhu....camane la ko bleh 
terfikir nak bg jawapan tu..adehhh budak budak....


 >>nama : nuy ayaana inciyah bnti mohd ajiji... padahal NUR ARIANA INSYIRAH BINTI MOHD AZIZI


>>NUR NADIA INSYIRAH BINTI MOHD AZIZI...

LOVE U ALL SO MUCH...

Thursday, April 14, 2011

:: demam apekah ::

semalam dan arini aku demam....

waaaa ::'(....dok umah sorang2...

makan xlalu...

nasib baik mandi basah..hehe...


malam semalam g klinik..

dapat ubat DEMAM,BATUK,ANtiBIOTIK ngan UBAT SAKIT MULUT...

doc kate ade jangkiktan dalam mulut..adehh ni mesti sbb besi2 ni..huisss...

total rm40...

along yg bayorkan...macehh ~



grrrrr......mood memang xleh nak cakap dah~~~

ni kt umah..baru pas makan ubat...lalok plak rasenyer...tido dulu yerk~

*demam rindu*

Monday, April 11, 2011

:: jom cepat2 doa ::

 
Doa ketika hujan:
اَللَّهُمَّ صَيِّبًا نَافِعًا Allahumma Shoyyiban Na’fian 
"Ya Allah turunkanlah hujan yang bermanfaat (HR. Bukhari) 
Berdoalah ketika hujan krn waktu itu doa mustajab: “Dua doa yang tidak pernah ditolak ; doa ketika waktu azan dan doa ketika waktu hujan”.
amin ya rabbal alamin... 

*basuh baju pon xkering2*

Sunday, April 10, 2011

:: w E E E E E E k E N D ::

peeeps~~~~

penat betol weeknd ni...

tapi best..biler dapat kumpol adik beradik tambah mak n abah pon ade..huhu

weeeee....rehat2 jom.mak abah pon dah balik segamat....

semoge weekend anda best macam weekend aku gak haha...


Friday, April 8, 2011

:: semalam udang butter,arini TEMPOYAK pulakk ::

ya Allah...nape ngan aku ni..macam2 hal la..

semalam ngidam nak makan udang goreng butter...
yang butter die macam mayang mengurai tu...adehai...



X DAPAT :'( pon....

.........................................................................................................


pagi2 ni plak aku bukak2 fb ,kawan aku publish gmbar tempoyak..
amek ko,selere jin aku datang..nak makan TEMPOYAK pulak....
yang herannyer,lau aku makan durian,xde la aku suke mane pon.
paling banyak aku makan 3 ulas..
tu pon dah terweekk..wekkk.weekk dah aku..
adik bradik aku dah paham benor dah aku,
lau makan lbh2 nnti kompem aku nak muntah..haha...
tapi cube la bagi aku tempoyak,satu periuk beso pon,insyaALLAh aku
bleh abiskan :))...
aduhhh sedapnyer...







dapat nasi panas ngan tempoyak pon dah cukop dah..
mane aku nak korek tempoyak ni..adushhh...
ade sape2 nak bagi free kat aku,meh tepon jer aku...
dah meliur dah aku pagi2 ni..huh..

ntah ape2 kan selere jin aku ni...
macam mengidam ngalahkan org pegnen..haha..
cittt...jauhh benor~~~~...



*besok ntah ngidam ape plak.haha*

Thursday, April 7, 2011

:: risau,tapi mls nak tunjuk...layan lagu jom ::

aku tgh bosan n boring tahap gaban ni,waktu2 cenggini aku xkesah sape nak kacau aku..haha..
tapi bile dah kene lempang xpyh ko nak lempang aku balik ea..
woooo...dah kol 11.30 mlm ni..ape nak buat ni lg setengah jam..
nak cukopkan kol 12..kol 12 baru leh tutop laptop..
then tido dengan tenang...

uishhhh...
tipu.tipu tipu........lena ker??
uii..xtau la malam ni lena ke x...kebimbangan terase..
Amin baru gerak nak ke PULAU TIOMAN tu..adehai..memalam ginii la korang nak gerak..
giler risau kot,tapi aku dengan rase menyirapnyer,malas nak tunjuk kerisauan ni...
semogge die dan kawan2 SELAMAT smpai..
AMIN YA RABBAL ALAMIN :P....
nampak x yg aku syg sangat kat ko..hehehehehehhehehe
ntah kol bape la amin smpai tu kang..jauh tu..
jangan nakal2 ek kat sane..
kamu ade hutang banyak STORY kat saye..
tu yg wat saye rase gerammmmm sangat ngan kamu..!!!!!


huh,dengar SURIA.fm ni..
tetibe ade lagu ni...
jom layan,lau xsuke,xpayah layan....

:::purple-sampai hujung nyawa:::





kan kan kan bestkan..jiwang lak an tgh2 malam ni..ade aku kesah??
lagu ni khas untuk Amin tercinta...
hahahha muntah la sape yg rase nak muntah :P...
ade aku kesah????????
hehe....


>>gambar 2minggu lepas ...kat umah aku..tq awak cz sudi dtg :P..hehe jumpe bulan 5 kang ok...

dah2...lupe,belom smbhyg isyak..teeet :P..
pastu mau tido,...
lantak la awak nak msj ke ape ker ek..
janji awak sampai :P..
syg kamu....
chow dulu...



*kompem ade yg mntk maki*

:: jom makan nasi berulam jantong..adehh ::

ape korang rase,
bile korang dah sedaye upaye nak jage hati org tu,
tpi org tu xpenah pon nak jage hati kite.
.aduhh.
.sangat la sedihhnyer...
pedih...



JOm MAKAN NASI BERulam JANTONG









*rase cam nak nangis berhari2 la*



Tuesday, April 5, 2011

:: kurang makan + bercakap buat mase ni ::

ishhhhh..sakit sangat sakit....

bile......

lidah + bibir dan lelangit mulut aku pecah2...
pastu ade plak biji angin kat bawah pipi kiri dan kanan...ermmm


sakittt betol..arini dah 3 hari dah aku rase mulot ni xnormal..adehai...


x g klinik,so cume sapukan seluruh mulot ni ngan VASELINE...



start semalam dah sapu kat tempat berkenaan..ok ade la baiknyer jugak..
tpi serius ni,xleh banyak cakap n bnyk makan..sakit...



ade sape2 tau,petue cmner nak hilangkan sakit mulot ni..haishhhh.....


*makan nasi pon lmbt sangat nak habis*


: minggu lepas punyer..arini baru update...ade aku kesah?ehehe ::

yuhuu..lame nyer x jengah belog ni..bz dan sibuk de sejak2 ni..hehe..well nak dapat 10k kan hahaaa..perasann giler..

xkire xkire nak ngapdate belog jugek lah..khamis minggu lepas aku g melawat kazen aku g lawan bowling kat ioi bndr putra..so gerak be2 ngan ma bestfren..EKIN ker ??...

smpai2 sane dlm kol 1..layankan die main jap..then habis game..die dapat no bape aku xhengat..tpi not dlm top 10 list la kan..bapak die kate xpe..its ok..hehe cayalah pokde..g sane jmpe la kazen n makcik aku..pkcik n mkcik aku dah balik..malas kot tunggu lame2..byaynagkan dari kol 9..katenyer...

balik2 dr tournment tu terus lepak mcd jap..makan2..balik antar kazen n makcik aku balik..then aku n ekin..terus g wisma..kononnyer nak amek i.c ekin yg dah lame xamek tu...smpai2 jer gad situ ckp,lau nak amek i.c skrg dah tukar office..nak amek kene g SETIA TROPIKa...o.m.g.....

nape la JPN xinform kan awal2 kan...ape laaaaa...so jam dah kol 4setengah,lau nak ker SETiE TROPIKA tu ntah kol bape smpai...office gov dah la tuutp awalkan..so amek kptsan g CS jer..nk tengok CUN...damn!!..smpai cs..excited cri parkingg ni..ermm dekat 10 minit bru jmpe parking..lincah g kat kauonter wayang..wahhhhh :(..sedih  xde tiket waktu sesuai..ade pon kol6..how??kol6 nak balik..cz nak amek wafiy balik skolah..so cncel tgk wayang..ok jalan2 cs..pastu terfikir sat nak g jb central n nak jmpe housemate we oll amse kat kolej dulu..nurul..:)..die keje situ..so lepak2..borak2..balikkkkk..o.m.g lagi seklai..time2 nak cepat jalan sangat2 jem..almaklom ler jalan jem org balik kije..cume aku jer xkije aritu kan :)))....

ok tepat 6.30 smpai skolah wapi..pas amek wapi,anto kak kin balik..........

fuhhhh penat citer....jom layan gambo

>> pas habis game..mase utok balikk :)

>>cam xcaye je kiter g sini eak kak kin..haha..jauhh benorrr...

>>aku g melawat budak ni la...ko main terer sangat la weyh...hahahaha...

>>b4 makan kite pose dulu..ok cun..jom melantakkkk..aku lapo giler mase tu..gigil bawak kete tahan lapo..

>>xdapat nak tgk sume citer...si posing lebey..:) 
>>cars...pasti tengok.....
>>jumpe nurul kat jb cntral..nurul pkai uniform lagi tuhh..hehe....

>>yg ni xhabis2..shoping je keje ko..huh...
 
woo...lau nak citer mmg xkan habis nyer..huhu..yg pastinyer aku sangat happy cz habis kamere ekin gambo aku jer lebey..hahah.ampon kak kin..dapat kawan giler kamere ni :)))....
*ting tong*