Followers

Search This Blog

Tuesday, May 31, 2011

:: alhamdulilah ::

Alhamdulilah..semuenya selesai...
Alhamdulilah..dah jadi tunang orang dah sekarang..



ade mase aku cite lagi..skrg betol2 tgh xde mase..
banyak kije..penat pon xhilang lagi...



Tuesday, May 24, 2011

:: saje ::

fuhh kepenatan..ingtkan dah xbalik jb dah..arini kene balik jb ..dan esok keluar dr jb semule..

penat la..sangat penat..pinggang dah bongkok2 dah ni..huhu..

lagi 3 hari :)...nape takot ni.hehhehehe...

Friday, May 20, 2011

:: dapat MC w..seminggu..ko ado ? ::

yuuuuhuuuu :)...

seminggu pasni x update belog...
ngehhh ngehh ngehhh..dapat MC w..
seminggu ok :)..

selamat pengantin baru untok kawan2...
selamat bertunang untuk diri sendir..28 mei 2011..ngeeeeeeeeeeeeee..malu malu malu...

seminggu saye xde kat jb..
outstation...
so jangan carik kemane daku pergi..hehee..
okies.jage diri bebaik ea..
ok jumpe minggu depan..daaaa :)

:: syukur,itu jodoh namenyer ::




""ok,saya da baca email ni....tq awk,sy menyesal sbb xmenghargai awk...tp sy bknnye ape,sy btul2 bz wak skang ni,sori sgt2...ada masa kite jmpe lg k,sy mmg nk sgt jmpe awk...percaya la..."

terharu x lau dapat emel cmni??hehe..yang bestnyer kite emel die pnjg lebar...2muke surat..die just reply ni jer..hehe~
nak nagis ni ..nak nagis..emel ni aku dapat 2tahun lepas..ngeee..lame dah..

sape bagi??alolololo... xpe,biarlah rahsie..

hekkkhekkhekkk~


*love u till end*

 

:: alfatihah untuk rakan blogger kiter ::

alfatihah...
terkejut sangat ni.
bukak2 je belog,
ade blogger lain infom..
ade link kat sde bar
tuan punye belog ni


telah kembali kerahmatullah..
aku selalu g belog die..ade la 5 6 komen aku penah tinggalkan kat entri2 die..
and selalu follow n just jadi silent reader jer..
Sesungguhnya janji Allah itu tepat dan dari-Nya kita datang, kepada-Nya jualah kita kembali.

*alfatihah* 
 
 
 


Thursday, May 19, 2011

:: mabok wat popia mini ::

haaa ..mabuk mabuk...mlm tadi wat popia mini ngan ajah..
heheh naik juling bijik mate..badan sakit ...lenguh sungguh hahaha..
dan hasilnye sangat menawan hati n tabik springgg kat diri sendiri..
haha.1st time buat...tangan pengkor lagi..
buat 2 beg..ishhh mabukk ok ngadap kulit popia yang beratus keping tu huhu...

>> 1 beg ade 50 kpg...potong 4 bhgn..then potong lg setiap bhgn tu bntuk 3 segi..haaa amek ko...400 keping sekali ngadap..lenguh tau tangan..tapi..aku buat ikhlas..hehe..

 >> hasilnyer...sedap ok...sape nak angkt tangan..huhu xnampak ppon...

dahh siap packing dah :) yuhuhuu....

Wednesday, May 18, 2011

:: 10 hari lagi ::



ui...semakin hari semakin berdebar2...

hehe bukan ape pon...

relax2 je la zila...adehhhh...cool :)

10 hari lagi :)...

ntah,sedih ke ,gembire ke,takot ke.excited ker?? uishhhhhh

Monday, May 16, 2011

:: happy teachers day ::

yeay...arini teacher's day kan...wawaaaaa lau time skolah dulu semangat ni,belikan cikgu hadiah ape2..pagi2 dah tercongok kat bilik guru n bagi hadiah bla bla bla blaa..hehehe...

dah 9 tahun tinggalkan dunia sekolah2 ni...adehhh rinduu dong!!rindu nak kene perambat ngan cikgu..huhu dulu mase sekolah nakal~...lelagi sekolah agame..amek ko~ siap repaeat tu haha..xnaik kelas..sbb kong ajo sangat2..

ampon,dulu budak2 baru nak naik..memang camtu gagaga...ape pon xbley~

arini bile tgk fb,ramai kawan2 aku yg jadik cikgu..congrats..pekerjaan yg mulie...ajar la anak murid korang sebaik2 nyer..huhu..jangan smpai diorg jadik cam aku..ecececeeehhhh :P

selamat ari guru kat family aku yg ade segelintir jadik cikgu..kakakaka..akk2 ipor aku,,adik aku..kazen aku..kawan2 teknik muo,,kawan2 sek palong..kawan2 uniti..all the best...

teringat pengalaman 3 thun lepas mase pas habis stdy dulu,mintak jadik cikgu ganti..DAPAT~..dapat lak kat sek men Tmn Daya..amekk ko..terbaek dari ladang budak die..perangaii die fuhhhh...sejenis je cam budak2 terejal zamaan aku skolah dulu..

aku ajar subjek PENDIDIKAN ISLAM...ok diulangi PENDIDIKAN ISLAM..hehe cam xcaye kan..ape leh buat..dah tu je aku dapat kan..nak xnak ajor le jugak..tpi aku ajor tajuk2 yg xmemerlukan aku baca ayat al-quran..ao aku amek la bab akhlak (sbb akhlak aku :P terbaekkkkk )...bab sirah..dll~...

aku ajor dari form 1 smpai form 3..nak kate xbest,tipu la,nak kate best...oiii lagi tipu..huhu..susahnye jadik ckgu ni kan..dpt2 bdk2 yg mmg xnak paham bahase..fuhhh..

bayangkan...................

aku tgh mengajar kat depan,diorg men shaffle kat belakang...

aku tgh salin note kat depan,diorg main2 baling buku kat belakang...

aku masok pintu depan die kuo pintu belakang...

aku suh die buat latihan,die suh aku yg jawab balik....

aku marah die,die blahhh gitu jer...

aku bagi note (penat aku potostet) die bleh men lipat2 buat kapalterbang la ape la...

adehhhhaiii..mau xpening aku lau aku jadik cikgu betol2 pon aku errrrrr xsanggup...syabas la cikgu2 yang jiwe kental..haha..

tambah tolak darab bahagi..ade la dekat setahun aku ngajo jadik ckgu ganti kat sekolah tu..yang bestnyer,pas aku benti jadik ckgu ganti tu..peratos PENDIDIKAN ISLAM PMR 100% lulus kat sekolah tu..hahaha..pelik pelik...cikgu yg aku gantikan tu pon pelik n heran..hehehe...terapi ape yg aku dah bagi kat diorg ek? hehhee...

kenangan tol dapat ngajo kat sekolah tu..thanks student2 :)..thanks cikgu2 :)..kenangan ygxdapat aku lupekan smpai bile2..leh cite kat anak cucu nanati..ngeeeeeeeeeeeeeee :)..
SEK MEN TAMAN DAYA DALAM KENANGAN :)

wat ever..tahniah la korang time tu..huhu..g mane2 pon pastu lau jmpe bdk2 ni,msti diorg akan pgl aku cikgu..adehhh,,,xsepatotnyer laaaa~ huhu...

okey to guru2 kat malaysia yg pernah ajor aku,xkire la ajor ape pon kan..tq so much...

to cikgu TADIKA mase aku umor 5 tahun~ ( muo )
to cikgu2 tadika Felda PAlong TImur (segamat )
to cikgu2 Sek KEb PALong Timur 2..
to cikgu2 sek MEN Palong TImur
to cikgu2 Sek men TEknik MUO..




LOVE U TEACHER :)

Thursday, May 12, 2011

:: xboleh lapo,mule la gigil ::

nak tau x,nak tau x..ermm nak cite jugak :(...

semalam pagi aku ade hal kat maybank..pas g maybank terus drve tru mcd..

breakfast mcd..drve thru jer..

minom la coffe die.then xhabis..simpan dlm freezer..

wat la kije,tghari xmakan..lapo la jugak~

dalam kol 3 lbh tu bukak frzzer,ermm sah2 la beku coffe tadi kan..

so tunggu 5 minit,kasi cair sikit..

amek creamer 3 paket then camporkan..

kacau2,ermm kompem2 la creamer tu x larot..

xkisah,aku sapu jer..bedal..

erkkkkk!!!

selamat masok dlm perot..

ohoiiii.xsmpai 5 minit pastu badan rase xsedap..

serius rase cam lain macam dah..

okeyyy cool...













wat bodoh jer,walaopon mase tu dah tentu arah rase dah~...







cool lagi,walaupon xcool sebenarnye :(...






okey,kol 6 setengah (kat umah) pas sume balik kije..

ajak ajah g kdai nak beli bahan masak makaroni sup~.

terus g,ajah g amek baju yg die tempah kat kdai jahit...

aku terus g kdai beli brg2..

mase tgh cri2 bahan masak tu,bdn dah gigil2 dah..

pale dah pusing2 dah~

lutot dah longlai...

cepat2 bayar,then terus masok kete

serius la,bdn rase nak tumbang jer...

mase tu ajah pon masok dlm kete cz baju die tukang jahit tu oter lagi sikit

ishhhh time tu ler nak oter :(...

suh ajah bawak kete balik umah,cz mase tu mmg dah xtahan dah rase~..

huuuuuu...ala,g kdai tadi aku bawak dmax :(...

camaner nak suh ajah bawak..die xreti nak bwk kete ni ...

google..tq!..carik gmbo kete along xde huhu


ok kuatkan semangat!!!!...

aku bawak jugak...mcam menyesal g kedai tadi 

pas ajah amek bju,terus bla...

dlm kete xleh pasang ekon,bukak tingkap..tangan dah gigil2 dah :(...

smpai umah,terus amek air dalm esbox..

minum terus...terduduk jap...

dlm 5 minit pastu baru kurang sikit rase xsedap badan tu!....

ishhh ishhh...takotnyer tadi mase xsedap badan tu...

buatnyer aku terpitam kat kdai or tgh bwk kete tadi cmaner la ek..:(...

alhamdulilah..pas magrib tadi sume kmbali normal...

maybe tadi aku lapar sangat..pastu aku terus minom coffe tu..

coffe mcd memang la terlampau pekat..adehaiii :(...

xnak minom coffe mcd lagi :(....

td pon kak mus yg masak pas die balik skolah..



aku mmg xlarat sungguh...

pas makan,sumenyer ok..

pas mandi badan dah segar..

ALHAMDULILAH ..thank you GOD..

memang takot sangat tadi,duduk xkene,diri pon xkene..

cool pon buat2 cool...ishh terok betol....



* aku memang xleh lapo *

:: cuci mate,x rugi :) ::

malam ni xde kije...ker?? xde kije ker?? tipu beno kan..


malam ni nak promote belog kawan aku..

so sape2 yang nak bertunang ke,kawen ker,ape2 ke boleh sangat dah tu..

ok2...jage2 air liur kamu..haaha~~


 >> pastri..nampak menarik kan? kan ...uishhh dapnye za~

 >> ni kek bezday...strawberi tu..mengancam!

 >> aku suke kek ni,tau sbb pe? hehe sebab amin fanatik chelsea..ooyeahh,next brthday saye bg awak kek ni ea :)

 >> kek birthday lagi...agak comel,,giler ni lau ank sdare aku tgk,mu tiap2 bulan nak sambot bezday..huhu

 >> cake untuk pgntin..cantik gilerrr kann....jeles!

 >> kek bantal pon iza ade buat...pandai la ko~

 >> kreatifnyer kamu za...

 >> cupcake...combination colour yg sangat menarik..giler pink jap :) *******

 >> cupcake lagi :)....yg ni aku suke..sebab ade strawberi setongkol atas tu..dapnyer~

 >> ni blueberry muffin kot...menarik sangat kan..lau dapat makan kan best....

 >> macaroons....zaza ckp bnde ni mahal sikit..manis sangat rase die..

>> 3d cupcake..wahhhh :)...cakap je nak letak ape,sume zaza leh wat..caya la~

 
>> ni la zaza...tuan punyer izza cake house... classmate aku mase kat teknik muo dulu~

bestkan,so sape2 yang berkenan leh jer view n order kat blog izza @ zaza


Izza Mohmood di 0176385214 dan di alamat blok V2 02-06 Tmn Sri Stanggi Johor

aku pon rase nak order cupcake untok 28.mei ni :)...
za,lau aku order,special price k..huahhaha....

lau sape2 yang nak tolong orderkan utk aku pon boleh~

aku terime seadanye :)

tema warne silver n purple k..eceh! dah bgtau awal2 haaha..


*geram jer tgk cupcake*







Wednesday, May 11, 2011

:: uisshhh ::


ape pon xbley!!!!!

lemah betol laaa

Tuesday, May 10, 2011

:: All Praises To Allah ::



Ya Allah ya Tuhanku....
kau permudahkan lah segala urusan kami..
kite merancang dan TUhan yang menentukan..
:)

TQ ALLAH





*i love u amin & Allah*

Monday, May 9, 2011

:: kesederhanaanMU ::

 
Ya Allah sesungguhnya panas dan hujan itu ciptaanMu , berikanlah kami yg sederhana antara keduanya dan hindarilah diri kami dari musibah drpd keduanya . Amin

Sunday, May 8, 2011

:: makkk..selamat ari ibu ::


<< kalau nak cite pasal ibu,memang xkan habis kan..mak mak mak..dari kecik,kite memang dekat ngan mak,walau dok jauh cmner pon.mak tetap dihati...kite sakit pening,sakit perot pon tetap name mak kite panggil dulu...
Yaallah,kau panjangkanlah umor ibuku bapaku,
kau bahagiakanlah ibu bape ku,
kau berilah kesihatan yg baik untok ibu bape ku..
kau jauhkan la mereka dari seksaan api neraka..
kau murahkanlah rezeki mereka...

sesungguhnya YAALLAH,aku sangat menyangi mereka seperti mane mereka menyanyangi kami adik berasik...

MAK,semue anak2 mak sayang mak..
terima kasih mak,jase mak xterbalas smpai akhir nyawe adiya..mak terima kasih untok segalanya...






ibu...
kasih dan sayangmu harum umpama setanggi syurga...
kan ku semat ia kukuh jauh ke dalam sudut sanubariku..
wajahmu yang bercahaya umpama bulan purnama
sering mengganggu lenaku yang kini di rantauan orang...
ibu...
segala nasihat yang kau hamparkan pada ku
kan ku semat kukuh di dasar ingatanku ini..
kelembutan bicaramu serta kelunakan suaramu mengaji
kan menjadi peniup semangat sehingga ke akhir hayatku..
ohh ibu kesayangan ku...
semoga nurkasih-NYA sentiasa melingkari perjalanan kehidupanmu...
terima kasih atas pengorbanan dan jerih perihmu membesarkanku...
Dikaulah bidadari kayangan yang bertakhta dihatiku..



mak,esok adiya bagi mak hadiah ea..heheh :).tq mak :)

mak sangat2 mak yg paling best dlm dunie ni :')



Wednesday, May 4, 2011

:: ehemmm ehemm..5 tahun dah ::

xtau nak cakap pe ni saat ni..tapi rase nak ngapdate belog jer..hehe..

mood arini macam kurg ok..ntah la xtaunape..mood,ermmbukan boleh dipakse2 untok suke dan bukan boleh buat2 xsuke kan...tepok dade tanye selere...selere nak mkn ape?? :)






yup...nampak x?nampak x?? wee havee frendds for 5
years :)...5 tahun dah kawan ngan Amin..5 tahun ok?cam xcaye..Amin ooo Amin.....

yup,every year memang aku xpenah lupe pon tarikh ni..lantak la Amin nak ingt ke x..ade aku kesah?hehhe...cam biase la kan,kan memang dah jadik lumrah alam,memang wanita je yg selalu ingt tarikh2 bagaii ni~...syabas wanita wanita~...

Dalam 5 tahun kitorg berkawan,macam2 hal terjadik,ade yg best..ade yg xbest,ade yg berpuake hahhaakong ajo~..ade yg berseronok,ade yg bergadoh.. adat la kan..sedangkan lidah lagi tergigit,inikan pulak aku yg pkai braces ni :)...kompem2 la selalu terigigit :)

Nak tau,dalam 5 tahun aku kawan ngan Amin ,ade jugak tahun2 yg kitrg lost cntact tau~..maybe mase tu awal2 lagi kan..masing2 lom bleh fikir panjang lg..Aku xpernah terfikir pon akan sampai ke tahap bercintun cam skrg ni..hehe..Dulu pernah break ngan die,die ngan life die(malas nak cite)....aku ngan life aku (lenkali aku cite..hehe)...puas jugak aku berkawann ngan org lain,ingt jugak ngan si Amin...apela kan..bukan ensemmm pon :)...*wink *wink hehe...

 ceee cite cee cite>>>>>

Camane leh kenal ?..uisshhh panjang cite :)..JODOH X KEMANE kan ..ngeee :)..

1st date kat mane?...JUSCO TEBRAU..mase tu tgk wayang,tau cite ape??nana tanjung :)...

walaupon dah 5tahun kitrg kawan,aku n Amin xhabis2 nak mngenal hati budi memasing..smpai bile2 kite akan nak mengetahui n belajar pasangan masing2 kan...nak faham antara satu same lain tu memang amik mase..kadang2 buat2 xpaham..tu yg selalu ngajuk~...huhhu...


 >>konon2 la kek kite ni..hehe...
................................................................................................................................................
27/1/2011..

Terkezut,terkedu,terpitam jap..hehe..tau nape?Amin tetibe call,dgn malu2 die ckp nak tunang :)..hehe..tebalnye muke masetu..rase nak nyorok dalam esbox je mase tu hehe..

Insyaallah 28.5 ni kitorang akan ditunangkan..sekali la ngan merisik n bertunang..Ya ALlah mase tu rase cam nak pelok2 je die..heppppp..mane bleh..giler eh..heehe..relax! relax zila!..:)...

23/3/2011

Mase jmpe kat Putrajaya aritu die ajak tgk cincin,adehh malu la,xnak...terus cakap"awak cari la sndiri ea,awak g la ngan mama awak ke,nurul ke...saye xkisah"..hehe yg sebenornye aku malu~...

23/4/2011

hehe dengan excitednyer die bgtau die dah beli ciccin..utntok aku..2~...die g beli ngan mama angkat die n adik die..siap mms gmbr cincin tu hhehe...xpe awak,ape je awak bagi saye terime..

hehe ikhlas rupenyer ko nak kat aku kan..mcm xcaye..thanks awak...

saye xsbar nak tunggu 28.mei ni....pasni titile kite dah tukar..tunggu thun depan lak kite tukar lg sekali k...

thanks awak,bersyukur mnegnali insan yang sebaik hati mcm kamu~...opsss baik ker??baek2 je la...hehe..

kite janji,walau gadoh cmne pon kite tetap akan same2 kan..janji ea?saye janji :)...thanks sbb awak dah kaler warne warni dlm hidop saye...mmuahh :)

>>hakikatnye kite same tinggi kan..ngeeeee :)


psttt * best x,,AMIN xingt ape2 pon ngan tarikh ni..piat telinga kang baru tau!!


*minggu ni balik palong,tlg mak abah ape nyg patot,xlame dah..euwwww*



  makin lame kite kenal org tu bukan bermaksud kiter memang dah kenal die sepenohnyer..jangke mase tak memainkan peranan pon..yang penting hati....
kalau sehari pon kite baru kenal org tu,tapi hati ikhlas,baik etc..ermm kdg2 tu yg mnjamin kan:)..
kawan2..doakan aku n AMIN bahagie ke akhir hayat...

 amin>>lau awak terbace entri ni ( kompem x,die xpenah bace kot),saye cume nak bgtau awak,yang saye tengah rase mcm2 ni..suke,takot,sejok,panas,sume ade....





menjaga hati :)...sejujrnya diriku masih mengharapkan mu:)


Tuesday, May 3, 2011

:: terime kasih en.amirul amin :) ::

entri ni sepatotnyer ter update ari isnin..huhu ape leh buat..kebizian melande :)





yuhuu :)..nak senyum jer bleh x??haha rase cam buang tebiat lak kan :)..
bukan pe,semalam (1 mei 2011) arini dah 3 mei kot :P...
aku jmpe die..ohhooii die lah :)..

kol 12.30 msj Amin~

Aku : awak,tengah watpe tu?
Amin : tgh siap2 nak g sebelah,kol 12.30 die nikah..awak watpe2?kat mane?
Aku : kat umah,tgk tv...lambtyer nikah?majlis arini ke esok??
Amin : arini kol 2 sanding...sape ade kat umah?
Aku : xde sape..sorang2 jer (semue g BP knduri kawen )
Amin : ade kete x?lau awak nak jmpe saye,dtg la pekan nenas..saye xleh lame,ade keje ni~mlm ni balik kl
Aku : xde..Dmax je ade...kate balik isnin?
AMin : oyeke..xpelah lau camtu,jumpe time "tu " je la ea..
Aku : :(
Amin : xpelah,lain kali kite jmpe ea,awak xnak g pekan nenas,kite jmpe kat tgh2,adil~
Aku : bukan xnak g pekan nenas tu,kete xde,xkan nak bawak Dmax...saye baru nak jmpe awak,tgk wayag ker..
Amin : lama la awak,lau tgk wayang bagai,xpelah,saye sayang awak sangat2 tau..
Aku : saye nak jmpe awak :(
Amin : saya balik kg bukan suke2,saye balik sebb ade knduri,kite jmpe len kali k syg..
Aku : Boleh laaa :(
Amin : mintak maaf sayang...
Aku : :'( :'(....
Amin : ok2,saye cube lari jap nanti kalau boleh,tapi kejapp je tau...
Aku : ok :)

yuuuuhuuu..berjaye berjaye memujuk die datang sini..tpi die cakap die CUBE ok,CUBE nak dtg,xtau lg leh dtg ke x..sbb die tgh rewang2 kot sebelah umah atok die kat PONTIAN..xpe,aku tadi pon CUBE gak pujuk,mane la tau kan BERJAYE..hehe..

tunggu punye tunggu... dari kol 12.45 smpai 2.45..xde call n msj pon dari amin :'(..mcm xberjaye je kan die nak memboloskan diri dari rewang tu..adehhh...

2.50 p.m henpon berdering..oooyeahh..cuak kot,same ade jadi ke xjadi die dtg :)...


"hello awak,saye dah otway ni baru kuo ni,awak kat umah kan?kite jmpe kejap je tau,saye xleh lame.."



yeeeaa!...suke suke suke....terus siap2..excited..haha..dr umah atok die nak g umah aku ni dlm 35 minit,,so sempat la nak mandi bgai kan..

b4 tu anto msj kat die dulu.. 

"awak,,leh x nanti kite g MCD UTM,kite drive thru..then makan dalam kete,saye lom makan la"

die reply..

"ok :)"

kol 3.20 die call lagi....

"awak,saye dah kat depan umah"


ngeeeeeeeeeeeeee :)...keluar umah,masok kete terus g MCd..borak2..dengki2..ketawe2...xde gadoh2 k..heehe..pas drive thr,terus balik..smpai umah kol 4.00p.m..dok dlm kete tunggu die habiskan eskim strawberi mcd tadi,then die pon mintak diri nak balik..okeyh2...janji jumpe,,xkesah la kejap ke x kan..

kol 4.08 p.m die pon gerak balik..kitorg dating aritu 40 minit jer tau :).....

awak,walaupon xsmpai sejam kite jmpe..satu je saye nak bgtau awak....

saye

sangat 

terharu

:')....

ok awak,kem salam fmly awak yer.jage diori bebaik kat sane..
kem salam mama awak,aman awak n nurul awak2..

hehehe love you :)

paberet aku lau g mcd..macchiken..set besar aku amik..hhaha..
>>sundae stobeli khas untok amin :)..hehee...


THANKS EN.AMIRUL AMIN ALLADAD





* jumpe 28.5 nnti ea :)*