Followers

Search This Blog

Thursday, June 30, 2011

:: boleh x ::

Wednesday, June 29, 2011

:: ding dongg!! ::

dingg dongg

dingg dongg

dingg dongg

dingg dongg

yerppp xde idea nak ngapdate ape..

dingg dongg

dingg dongg

dingg dongg

yerpp arini aku puase :)

dingg dongg

malam ni MALAYSIA LAWAN NEPAL ea???





woiit woit..MALAYSIA LAWAN TAIWAN laaa...



GOOD luck MALAYSIA..aku sokong dari umah jer la yer~
Amin~....



*keli..ikan keli*

Tuesday, June 28, 2011

:: photographer terhebat ::

wooott woot...

hamekk ni..sesape yg nak kawen ke nak tunang ke nak segale bagai...

just contact mamat ni..g je kat belog die


photographer terhebat kat KELANTAN...haha

die adelah geng2 aku mase kat polijb dulu...

memang gegile punyer budak..huhu..tapi die baik..

dalam2 rmai2 geng kitorang..die adelah yg paling baik dan sangat LURUS bendolnyer....hehe..

selalu kene buli time study dulu..tpi die best..die pndai..cerdik n kreativ sesangat...

dah berjaye dah kawan aku sorang ni..dulu mcm ape je kan..huhu goodluck beb~








cepat cepat cepat....booked now..kompem gmbr korang cntik...euwwww :)



:: asik2 like jer ::

toinkk toinkk~..

pepagi mood nak ngapdate datang..huhu
ala buka ape pon saje kan mood bengong dtg...

tau x tau x..kat fb aku,ade sorang kawan fb aku ni..
suke sngt like ape2 pon status aku...
lau nak tgk die komen status aku..ermm emang xkan la..
haha..die memang susahhh gile nak komen status aku..
ape yg die tau cume..like..like..like...
xcaye?tgk ni....

 >>haha tgk tgk..status aku mlm tdi..pon die like..hadoii..sawan like la..tgk la yg aku dah bagi merahh tu..hoho..

 >>ni kat wall aku,kawan aku post..pon die nak like..aku pon xpaham la nape die suke like saje..huhu..

 >>hujan lebat pon die nak like..hamponn la ko ni kan..agak kalau banjir pon ko like x?hehe....ape pon xbolehh...

 >>series la bdk ni,aku sakit badan mcm ape dah pon die lak..ce komen suh g klinik ke ape ke...kan ke sejok sikit perot aku haha..ni x..g likeee jer..

 >>ni memang xleh bla,aku jatuh tu..bukan aku tgh men skate ke ape kat toilet..die relax2 je like..mase ni die like ,aku ade je belakang die..ke die memang dengki ngan aku?..xpaham..xpahamm..smpai hati...

>>haha nak jer aku bagi cecair tu kat die..bio die rase kan...hehe...uit,,nape suke like???cube komen cube komen..

kan..banyak kan die like..setiap ape yg aku posted kat wall memang die like..ye aku hargai sgt2..tpi nape like jer??..ce komen ce komen..hehe....tau la suare xsedap nak komen lelebehhh..huhu..amponn AMIRUL AMIN...

opsss...die Tunang aku,patot die suke like je ape yg Tunang die yg gegile ni posted..hehe :P








sajeee je wat entri ni...BORING KAN>>subuh lagi :P




*aku tau,die xbace belog aku,that's y aku berani wat entri cenggini :)*



Monday, June 27, 2011

:: tahap dewa dewi bohsan ::


sambil dengar lagu Wali BAnd...
baekkk baekk sayang~

.
.
....
.
.
.
.
sesungguhnye tahap bosan dah datang...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

belek2 kamere...

belek2 jejari..

belek2 kuku..

belek2 jerawat~....

ok sumpah ni bukan gmbo arini..minggu lepas....hehe  tapi ni gambo d latest yang aku snap sorang2..gune self timer ok hehe..sebab dahh ade cincin tunang tu..nampakk?? :P...so kompem la gmbo baru kan...
aku suke bg yg fresh je kat kawan2 aku..hekk hekk hekk...
 >> ok tamak..ade laptop dan pc...tapi satu hape pon aku x buat...sebab aku kan bebal~ hahaha...makan..kenyang..kencing~...hoho mase ni berangan sorang2..yg snap kan gambo ni pon bukan sape pon..diri sndiri yang snap..gune Self Timer..huhuu..almaklom ler...sebatang kare~

 >> itu kunci kete...yg lg 2 bendasing tu sah2 la Hp aku kan..jangan nak kate remote aircond pulak..hehe....tengok bebetol hp sony yang terkapang tu..huhu..hp tu jangan tnye la ea knape keypad die leh jadik cmtu..huhu jawapannyer..??aishh tadi kate xleh tnye..hehe ni tuan punye badan nak bgtau,,,sebenarnye keypad tu kene gigit lipas..pastu lipas tu gonggong akunyer HP letak kat anank2 kucing yg baru lahir..pastu kucing2 tu cako2 hp ni..so jadikk la cmtu....HOHOO sumpah cite bohong..:P

 >>namecard...so sape2 pasni nak beli pump..boleh terus hubungi saye ditalian yg tertera..haha...gile glamer jap woo..haha...

>> taraaaa.....nampak..nampak?? nampak??hehe saye dah ade cincin..hehe ade 2...tapiii tapii tapiiii kan. :(..almaklomla aku b4 tunang mane pernah nak pkai brg2 kemas ni..bukan xmampu(opss xmampu ye jugak)..tapi sebab aku xsuke..xsuke ade bnde besi melekat kat anggota badan aku..sumpah..aku geli..hoho tapi lepas2 tunang ni,aku ade la pkai jugak..takot2 kene ngoratt kang susahh...haha..pesanan AMin..pakai jangan xpakai..ok sayang :P...

ermmm lemah jemari menaip..tapi tetap boleh tersenyum lebor..sbb,mesti ternampak cincin tunang ni kat jari..ade 2 so kiri ade,kanan pon ader :))))))))))....


hoho sori ntah pape merapu petang ni..hehe :)....



*badan dah gemok*



:: weekend 25/26 jun ::

semalam punye kes...

men bowling n mandi kolam..

kolam yang di pam sendri..jenoh dekat sejam pam sahaj..

nak tadah air pulak dekat sejam setengah..

hoho dapat bygkan x bapak beso kolam tu hehe...




huh..stop..tetibe rase mnyirap ni..tgh2 upload byk gmbr..demm,laptop hang..fuhhhh


Sunday, June 26, 2011

:: sarapan yok ::

ok pagi ni bangun2 tido jer dah terbau mee goreng mamak..
special request along nak breakfst pagi ni..huhu..
so kak mus (akk ipor) aku gigeh masak pepagi ni..
hoho pagi xpagi sangat..kol 9.30 jugak td memasing bru bangun..

huhu..sedapp..2 kali tmbah aku makan pagi ni...
biase memang x sarapan pon..huhu..

 >> xde xde gambo pon amek..hehe ni ihsan dari googles..minum air kopi o ais..wuiiyooo terangkat lah..sedap betol,lame betol dah xlayan kopi o ni..masykk....

>> okeyh2..seyess ni tipu2..aku amek gmbo ni pon kat googles..hehe...tapi kak mus masak tadi memang ni la rupe die..sedapp..ade udang n daging..aummmm..:P...

makan tghari xtau lg ape,hehe coz along kate nak ajak kuo..hehe rajin tol kuo sejak2 ade kamere baru ni hahaha...kamere DSLR kononyer..tpi haram xpandai gune..haha..

okeyh2 nak siap2 dah ni..nak mandi((( opssss,lom mandi))) hehe..mariii :P...
.
.
.
.
.
.
......
.
..
..
..
.
.
adoii adoii adoi...letihnyer,nak siap2,sekali tengok beg mekap xde..lupe :(.beg mekap kat umah ude...tinggal mase tido umah die aritu..mase dating ngan amin tu...errmmm nak pkai foundation apee ni???????? erkkkkk.... xsuke xsuke..muke aku xcntik lau xmekap..haha siyessss ni~~~

men bowling kot~


:: makan malam ::

makan malam ni di taje oleh along aku..

haha memang ari2 die support makan minom aku lah..

layan steambot kat datran JB...

erkkk kenyang~

xde gambo..sbb sume dlam kamere baru along..hukkk hukkk


TERIMA KASIH....


<<><><><><><ouchhh!tadi lalu depan danga bay,reingat seminggu yg lepas..dating2 ngan PETUNANG aku<><><><><<>  rinduuuuu awak amirul amin



Saturday, June 25, 2011

:: sepahh...PEACE YOWWW ::

xkesah la kan....
janji aku puas mlm tadi tgk MAHARAJALAWAK...
hahaha SEPAHH>>LEBIU...

maap en.Tunang kerana menduekan kamu ..haha..
layann~



hoho serius kelako la sepah ni...


ngan yang ni aku leh tahan...JAMBU HABIS bile jmpe ZILA BAKARIN HAAHA...


...DAN AKHIRNYE..sepah juare...TAHNIAH SEPAH>>>
korang banggekan org JOHOr..
xsie2 aku bersesak2 minggu lepas tgk korang live
bace entri aku yg ni~

ok dahhhh...layan chanel 188..ppuas hati beb..jerawat shuib kat mane pon aku nampak..hehe

Thursday, June 23, 2011

:: D.E.M.A.M ::

eeee xsuke xsuke...!!!....

arini genap 5hari aku demam....hohoii..cmne ni??
xselese sangat2 la..aduyai..nak wat ape pon xboleh..
makan ape pon men telan jer.....

org kate DeMAM urat`..ermm sebab minggu ni dah 2x jatuh..
terduduk,terhentak,terhantok,tergelincir sume ade..

ari ahad aritu aku tergelincir mase kat umah abang aku..
umah ude~....
hhoho,xsedar ape2 tetibe rase dah kenoneng je pale sbb dah terjatuh..
Mase tu AMin ade kat umah ude,Amin tgh tido kat bilik atas..
huhuu suh die turun bawah,terus bgtau die,,,adoii sedihh no..
sakit..tetibe nak mengade lak ngan Amin,
tapi die cam biase la,,cume cakap "lenkali hati"..
hahha ok..dah biaseeee :)..

semalam pepagi rajin kan mop lantai umah..
ntah cane,mop tu terlebih air,aku mop mop n mop..
terlebih lak kelajuan kayuhan kayu mop tu kan..ermmm..
aku pon g langkah tempat yg aku mop tu..amekk ko!!
gedebukkk jatuh...
hohohoh mase tu sorang2 kat umah..ishh ishh...serius sakit.
kepale lak terhantok kat rak tv kat dpor tu..
huuuuhuhu mengong jap rase..

ermmm pas jatuh wat kali ke2 tu badan memang terase sangat sakitnyer..huhu..
siann nyer aku... siannn giler lah..
ntah ape nasib minggu ni je 2 x jatuh..fuhhh~

nak ngadu kat mak,takot mak marah!~..

bekk diam saje...tpi xtahan DEMAM NI>>HUUUUUUUUUUUUU...


Wednesday, June 22, 2011

:: Sepah ..JB peace Yawwwrr ::

e wee wee..ade sesape nampak muke aku malam jumaat yg lepas??
haha llau ade meh sini angkat kaki..aku bagi doposen kat korang..pastu aku tampo sekor2 hahaha
nampak benor la nipunyer lau muke aku masok tv aritu..haha

yee ye memang aku g pon stadium tgk maharajalawak live aritu..hoho terbaekkk dari ladang smbutan org JOHOR..aku rase bangge dowh..huhuuh...

cakap banyak pon xgune..hahah kite layan gambo~

JEP senyum2 kat aku~ hahahhaa...aku balas balik senyuman JEPP tu smbil aku cakap..





"" saye dah tunnag,awak lambat sangat nak masok minang""



hahahhahhahahahhahahah~


 >>dalam kete..menuju ke stadium..mase ni baru pukul 2 lebih.~yg lg 2 tu kazen bengong aku~ epi n ira..

 >>kitorang saje lalu depan stadium nak tgk ramai ke org berator nak tiket masok malam ni...omaaaangaiii..serius ramai..sian diorg...hehe aku n 6 org kazen aku xpayah berato2 ni..sebab along aku dah bagi...kawan along aku kje ASTRO..die bagi 6 tiket free kat along..hoho disebabkan bebudak bawah 12 xleh masok.ermm tu yg along bg kitrg jer..ye la kan.anak2 along sume bawah 12..hehehe tq beb`

 >> kol 8 setengah kitorang datang balik pas merayau2 ptg tadi kan huhu~....ni malam kejadian...mane aku??sah2 keje aku memang amek gambo org jer...

 >>suasane dalam stadium ~ uishhh dahsyattt ramai gile org...majoriti pemminat SEPAH>>termasok la kitorang hahahah.cayalah sepah~


 >> cee teke kepale sape tu??hahaha tu kepale si Saleh yakob with bini no4 die...sempoi gile bini die..hoho~

 >> kebetulan same baju lak kitorang...hahaha~geng sepah~

 >> tau x..ni b4 live tau...bile sepah kuo jer semue org dlm stadium bangun tepok tangan n jerit sepah sepah sepah~....JEP siap leh cakap.." aku memang ngidam nak perform kat jb ni" hahah pelagi sume org bersorak lah~

 >> scene2 malam tu..heheh anjat boboi~

 >> jozan..hohoh kelako2..bestt giler jugak ni~

 >> mase last sekali..dah hbs live dah time ni...org sibok amek gmbo~....

 >>dari kiri : azah,ajah,epi,ira,aku,yon.....sepupu aku :P

>>hohoh terbaekkk la bro pkai baju ni...
dalam kol 11.45 pm kitorang kuo dari stadium tu..huhu meamng best,kalau la final ML die wat kat JB..emamng aku org pertame nak pegi huhu..good luck untok sepah..sepah org johor..cayelah~..

ingat sepah,lau kamu kalah pon malam final nanti~xbermakne kamu kalah..kamu kalah disebabkan undian jer..di hati peminat kamu lah juare MAHARAJALAWAK...

uiyoooooo...hebat x aku sokong sepah~hehhehehehe :P...

b4 habis,aku bagi korang layan dulu part yg aku xleh lupe malam aritu..hohho layannnnnn~



ngan ni 1 lagi



aku tetap mengharapkan SEPAH menang malam final nanti..hahah SEPAH,jangan risau..KAMI ORG JOHOR AKAN TERUS MENYOKONG SEPAH...```semangatt ni~~~~~~~~


Tuesday, June 21, 2011

:: 1st time Dating pas Tunang ::

yuhuu...1st date pas tunang...

18 n 19 june 2011 ariru amin datang jb..yeehaa..
layankan die makan kat zz sup tulang..kitorg makan nasi ayam penyet...


sedap kan awak kan`...

pas makan terus g tgk wayang kat KSL city..

>> ksl city..kali ke 2 aku jejak kaki kat sini..hoho dulu mase mule2 bukak rmai cine je kot...


>> MBO cinema...bertaorr smbil pikir2 nak tgk cite ape..huhuhu...

>> pilihan aku n Amin..Green Lantern..ok best cite die...menarik jugak la..aku bagi 4 bintang..hehe lagi satu bintang menari2 atas kepale aku..haha pening jugak la tgk cite ni...ngan sound effectnye..huhhh..

pas balik tgk wayang jalan2 area stulang`woohoo..memamng berdating betol..haha...2 hari kot nak habiskan mase bersame..jalan2 kat tepi pantai Dange BAy...konon2 tgk matahari tebenam la..haha poyoo nyerr~


>>ohoiii matehari dah terbenamm..dah xreti2 nak balikk ker hhuhuu...

balik terus g umah ude kat gelang patah...smpai2 je trus suh Amin mandi ...then kol 8 kitorang gerak g umah along...diorg pon baru balik dari Skudai prade...ermm memasing dah makan..we ol je aku n Amin je lom makan..yang ade kat umah tu cume maggi je..hahaha masak maggi bagi Amin makan...1st time bagi Amin makan sayur...n die pon makan..hahah bagussss...kamu makan sbb terpakse kan Amin kan...haha

smbil2 tgk bola mase tu MaS lawan Myanmar kot...tgk 1st half je..along n amin beborak kat luo umah..Hohohoohohoohhohohooh kantoi..AMin kembali hisap rokok..adehhhai...

balik umah ude~sepanjang jalan diam je cz majuk la,amin xbgtau pon die hisap rokok semule..aduyaiii~...sepanjang jalan Amin pujok..huhhhhh...ok diterime~...lenkali xmau la tipu2...

balik bukan terus balik..g round bandar n Dange Bay sekali lagi..hahah macam xde aruju jer..nak ajak amin makan ,die kate die dah kenyang makan maggi tadi..haaallloooo~kenyang ker..ermm last2 balik umah ude jugak..makan kat area ?Nusantara jer..balik2..kak liza lom tdo..layan tv jap..pastu suh amin donload Googlee Chrome kat laptop ude...then die naik tido..aku tunggu sorang2 layan tv n fb..kol 1 aku masok tido ~

 msj Amin tnye dah tdo ker?/hahaha dah sipa wat pete MALAYSIE dah die..huhuu...~ggod nite


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


19/6..

.ermmm jap je Amin dah nak balik..tiket die kol 2.suku petang..arini aku masak tengahri..Ketam masak smbal + Asam pedas ikan siakap + udang goreng butter...

weee weee banyak Amin Makan..bagus2,,,hahahha tmbah le lemak kat perot kamu tu woiii...

sedihhh sedihh...pasni ntah bile jumpe lg kan...

cam biase..kitorang xamek gmbo pon lau dating..haha sedih2..

xde kenangan pon...wuhuuuu~..

:::Amirul Amin,,,saye hargai sangat2 cz awak sudi dtg JB..jumpe saye n Family saye..next time kite jmpe lagi k...hehe..turn saye lak ea turun kl??eeehehhehe...ok2 insyaallah eak awakk...:::::


yup~ weekend ni bestt sangat....
hehehe ade yg lag best??hehhehe..tunggu next entri...wachaaa~ blahh dulu yerk~


Saturday, June 18, 2011

:: senyumm je,sbb suare xde ::

arini nak senyummm senyumm senyumm jer..
sbb suare xde sorak untok sepah semalam ...
yuhuuu dapat tgk maharajalawak live kat stadium tertutup MBJB..

akan di update esok2..ahahha...

.....................................................................................................

nak senyumm lagi..sebab nak dating arini :P




*manisnye kurme ini*

Wednesday, June 15, 2011

::senyum pon ade rahsie...wuishhh banyaknyer rahsie ::

Rahsia Di Sebalik Senyuman

  1. Para saintis mendapati senyum dan ketawa merupakan satu senaman berbentuk jogging dalaman di mana dapat merangsang seluruh tubuh dan mampu memberi manfaat berguna kepada sistem saraf otak dan juga hormon-hormon.
  2. Pengkaji dan pengamal barat percaya dengan memulakan hari dengan senyuman bukan sahaja berupayamenceriakan hidup anda tetapi memberi banyak kebaikan kepada kesihatan. Apabila kita tersenyum, badan turut 'tersenyum' dan menganggap kita gembira. Kajian menunjukkan senyuman memperlahankan aliran darah yang melalui sinus ke otak.
  3. Apabila darah yang 'sudah sejuk' ini sampai ke hipotalamus (bahagian yang mengawal suhu badan dan emosi) ia menghasilkan kesan 'gembira'. Selain itu, apabila kita tersenyum, kita hanya menggunakan 17 otot muka berbanding 43 ketika mengerutkan dahi.
  4. Senyuman bukan sekadar reaksi gerak muka, tetapi turut mempunyai kaitan dengan penghasilan endorphin dalam otak yang mengurangkan kesakitan fizikal dan emosi menjadikan seseorang itu rasa lebih selesa dengan diri sendiri.
  5. Kajian menunjukkan individu yang ketawa 100 kali dalam tempoh 24 jam mendapat manfaat kardiovaskular sama seperti bersenam 10 minit. Hal ini terjadi kerana apabila kita ketawa, tekanan darah dan kadar dengupan jantung meningkat. Kemudian kedua-dua kadar ini akan turun iaitu lebih rendah daripada paras sebelum anda ketawa.
  6. Anda juga perlu sedar bahawa kanak-kanak lebih banyak ketawa dari orang dewasa. Kanak-kanak berumur antara empat hingga enam tahun ketawa 400 kali sehari berbanding hanya 15 kali sehari di kalangan orang dewasa. Jesteru tidak hairan jika orang dewasa lebih mudah diserang penyakit serta mengalami masalah tekanan dan kemurungan.
  7. Kajian yang dibuat oleh sekumpulan saintis dari Universiti Pusat Perubatan California menjelaskan terdapat dua jenis 'stress' iaitu stress yang baik dan stress yang tidak baik. Senyum dan ketawa dikategorikan sebagai stress yang baik. Stress yang tidak baik akan memberi tekanan kepada sistem ketahanan badan.
  8. Dalam kajian di atas, dua kumpulan orang dewasa telah digunakan sebagai eksperimen. Kumpulan pertama dipertontonkan cerita-cerita lucu manakala kumpulan kedua diletakkan disebuah bilik tanpa berbuat apa-apa. Sampel darah diambil 10 minit sebelum dan selepas kajian dibuat. Dari keputusan sampel darah tersebut, kumpulan pertama didapati peningkatan hormon semakin baik seperti hormon 'endorphins' dan hormon 'neurotransmitters' dan penurunan tahap hormon stress 'cortisol' dan 'adrenaline' .
  9. Ketika kita ketawa, sel pembunuh tumor dan virus semulajadi dalam badan akan bertambah selaras dengan pertambahan Gamma-inteferon (protein melawan penyakit), sel T (yang penting untuk sistem pertahanan badan) dan sel B (yang menghasilkan antibodi melawan penyakit).
  10. Senyuman juga mampu merendahkan tekanan darah, menambah kemasukan oksigen dalam darah dan ini secara tidak langsung merangsang proses penyembuhan. Banyak kajian terbukti bahawa tekanan emosi seperti kemurungan, kemarahan atau keresahan mempunyai kaitan dengan sakit jantung.
  11. Senyuman yang diakhiri dengan ketawa mengaktifkan kimia badan dan secara tidak langsung merendahkan risiko penyakit jantung, tekanan darah tinggi, strok, atritis dan ulser. Pusat Perubatan Universiti Maryland menjalankan kajian ke atas 300 responden dan mendapati 40 peratus orang yang mengidap penyakit jantung kurang ketawa berbanding orang yang sihat.
  12. Senyuman dan ketawa antara senaman yang baik kerana ia membabitkan diafragma, abdomen, sistem pernafasan, muka, kaki dan otot belakang badan. Ketawa 'mengurut' organ dalam abdomen dan menguatkan otot abdomen, merangsang kedua-dua belah otak dan meningkatkan keupayaan untuk belajar. Ia melegakan ketegangan otot dan tekanan psikologi; membuatkan otak lebih peka serta bersedia menerima maklumat baru.
  13. Ketawa juga dikatakan mampu memperbaiki fungsi usus, sekali gus meningkatkan pencernaan dan penyerapan nutrient dalam badan. Ada juga yang percaya ketawa boleh membakar kalori seperti kita bersenam beberapa minit.
  14. Selain memberi pelbagai kebaikan kepada tubuh, dalam ajaran Islam sendiri mengatakan senyum itu satu sedekah. Senyum mampu menjadi penawar pada penyakit rohani yang kronik. Senyum tidak perlu modal, hanya sekelumit rasa ikhlas yang bisa memaniskan senyuman itu. Senyuman yang dilemparkan mampu menyerikan hari insan lain. Mungkin juga mampu menyejukkan hati yang sedang marah atau mampu juga untuk memulakan sesebuah ikatan.
  15. Pujangga menyebut :" SENYUM ITU KELOPAK. KETAWA ITU BUNGA YANG SEMPURNA KEMBANGNYA". 

:: lame x tgk wayang ::


lame gile x tgk wayang..adehhhh..
2bulan lebih la jugak~
last layan cite hikayat merong mahawangsa..
kat terminal2 seremban~..hoho 
1st time kot tgk wayang kat situ..
tu pon mase otway balik dari putrajaya..
yang bestnyer,tgk wyg mase tu ngan Amin..hehe
layan cite x best pon jadik best..haha..


....................................................................................................................................


teringat dedulu mase 1st date,haha xtau nak wat ape kan..
so kitorang ngan banggenyer g kaunter wayang,then g belik tiket,,..
tau cite ape???
haha NANA TANJUNG~..hehehe
serius rase nak terberak tergelak2 mase tu hehe
tgk kol 11 pagi,sah2 ler memang xde org kan layan cite tu..
ade la dlm 6 org je dlm wyg tu..hooho...
nak ketawe pon malu2 lg mase tu..heeee :P

agenda wajib kot lau jmpe,mesti nak tgk wayang..
ala,lgpon bape kali je la kitorang jmpe`..
boleh gune pkai jari jerr kot~..
huuuuuuuuuuuu~..
awak,pas kawen kite dating ari2 ea..hehe..ngade nooo~


habis entri camni je xde hal kan~



Tuesday, June 14, 2011

:: selamat pengantin baru bai n jaws ::

selamat pengantin baru ~...

wee wee wee..sorang lagi kawan mase sekolah2 dulu dah kawen...

maka,hilang la sorang team anak dare..huhu...

tahniah bai n jaws~

jom layan gambo~

 >>haha gile like pic ni..macam  sume nak tayang gigi kan..hehhe..tq Azizi tumiran @ gg cz banyak amek pic kitoranng..huhuuhu

 >> oooyeahh..satu2nye pic bersame pengantin...doakan aku cepat2 sikit weyh..aku xnak jadik paling hot..haha~

 >>weee weee...baru balik umah pengantin..otway nak ke kete..kete parking baikk punyer kat umah aza (si baju oren)....

 >>tuuu die..pengantin baru...menggedik dlm bilik pengantin..hihi...

 >> peace  V....mase makan..lapo betol time tu..huhu..tgh2 makan mak andam ckp suh jadi tol gate girl..hoho amekk ko...

 >>haha lincah..sorang amek kesempatan..sume nak amek kesempatan gak...aduihhh~..sib baik gg snap gmbr ni..nampak la jugak yg aku ni caring gile kat kawan2..smpai basiuh tngan pon aku yg tolong cucurkan air haha~

 >>weee..tol gate girl..haha...berderett jer kan...huhu berpeloh la pengantin laki tgk kiorang parking baikk punyer kat sini..huhu~tq abg pengantin cz sediakan banyak kusi :P

 >> okeyh pengantin potong kek..harammm xde pon hulur2 kat kawan2..haha bukan mengharap,tapi ingt2 la same kan..hahaha~...

>> ok for the last..pak imam bace doa..kami mendoakan kebahagiaan kawan2 semue..doakan pengantin baru bahagia ke akhir hayat hendaknyer.......**pssstt..terdapat penipuan disini..sbb time pak imam bace doa..kitorang memekakk kat belakang*** hehehhe ampon bai~...


sangat2 enjoy aritu cz dapat menggedik ngan kawan2..xkire dah yg dah kawen ke ape ker..jalan teruss..huhu korang memang best..memang berbaloi2 aku g amek gg,haha banyak pic die amek untuk kite kan..huhu...next sape lak kawen yerk??huhu~

opsss teringat kate2 lina :..member kitorang gak..selaku pengapit pengantin hari tu..

die cakap>>>



"sape kawen paling lambat antara kite semue,die paling HOT...haha"



camaner tu??aku dah tunang pulak ni..so dah x bape hot ar ea??huhuhu

ape2 jer la korang..xsemestinya tunnag dulu,kawen dulu,,hehhe...nak jugakkk jadik paling hot ke zila??
xnakkkk xnakk..xhot pon xpe..sbb di hati tunang aku,aku la paling hot..hahaha  hot temperatured~gagaggagaaaaaaaaaaa....




*dah pening2,nnti kawen nak tema kaler pe?*




Monday, June 13, 2011

:: hai la hati,kenape ni ::



sangat2 rindu kan AMIRUL AMIN...huh sungguh...sangat2 perlukan kamu sekarang..!~

please please..come to me...adehh..kite jauh :(..

awak,saye rindu awak sangat2 :(....tetibe rase nak sangat jmpe awak..

dahh guling2 dah ni ..dahh nangis2 dah ni smbil wat entrie ni..

haiii la hati,,nape touching sangat ni..huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


mintak2 dapat jmpe .....awak jage diri bebaik kat sane...lebiu..:'(


*xtau apasal*




:: pernah x kite terfikir?? ::



***Selalu bayangkan diri anda di dalam kasut seseorang. Jika anda rasa ianya menyakitkan anda, fikirlah ia mungkin menyakitkan orang lain juga***

aku selalu terfikir...ermm sangat menyakitkan kan..lelagi kalau berade dalam keadaan tersepit..mcm dok dalam kasot yg bukan saiz kaki kite..ouchh!

:: cantik..?? perlu ker?? ::

 
 
***Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu. Jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut. Carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram. Carilah yang membuatkan hati anda tersenyum ***

:: bosan :





















kekadang kite xsedar

YANG

kite sangat BOSAN

Wednesday, June 8, 2011

:: Tunang part 3 ::

ok2..sambong2 lagi cite pasal tuan punyer belog ni dah bertunang..ngehhh ngehh..sape rase malas bace xyah bace ok..wink wink..senang kan....


kali ni nak cite pasal hantaran,baju n pelamin :)...layann~

 >>hantaran aku untok amin...tema purple silver..ni semue hasil tangan mak aku...yer sepenuhnye mak aku yg buat..thanks alot mak..mmuahh

 >> cake tunang from amin..hehe sedappp..chese oreo..macam secret resepi la u :) hehhehe...

 >>goodies utk tetamu yg dtg..dlm tu ade cupcake,epal,popiah n gule2..semue buat sndiri..tabikk spring kat diri sendiri atas usahe dan kerja keras untuk oodies ni hehe..

>> telekong from amin..amin bagi tema pinkk sume..hehe tq..aku kan memang nak pink pon..
tq2..lebiu...

 >>ni sirih..sirih dari famly belah lelaki...semerbak betol bau sirih tu dlm bilik aku,walaupon dah seminggu dah..

 >> ni lak bekas cicncin...see see..siap ade topi comel tu terselit hehehe...

 >>family amin with 2 2 hantaran ..2 2 belah pihak..cepat cakap hantaran dari sape paling cntik??hehhe..amin bersungguh2 cakap hantaran dari pihak die paling cntek..heheh buteee ea awakk amin???hehhehehehee...

 >> tadaa...ni pelamin mini mase aku tunang aritu..yang bestnyer..ni adelah hasil tangan abah n mak aku..ok buat sndiri..kayu palang2 kat belakang tu sumenyer abah wat sndiri..kayu alas pasu bunge tu pon abah buat sndiri..next kawen nnti abah ckp abah nak buat pelamin sendiri..weee weee...dah bleh jimat kat situ hehehee...

>> akhirnyer..setelah 2 kali beli baju untuk tunang..hehe cancel..last2 pilih baju songket ni..songket purple...sume cakap cantik..heheh aku pon nak cakap cntik jugakkk la~sangat selese pkai baju ni..


ok dah dah...dah habis cite pasal tunang..hehhehehe...

eeh ehhh ehh..sukati la nak cite lg ke x...ehhh sukati la :P