Followers

Search This Blog

Friday, July 29, 2011

:: YA Allah,kuatkan lah hati hambamu ini ::



bile bile je kan hati manusia boleh berubah2...ikot suke.
Jangan dah ludah , pastu nak jilat balik la weyhhhh!!!!!

ko buat org mcmni,ko tunggu la balasannyer..
ALLAH MAHA KAYE..
MAHA MENGETAHUI...


*so sad..really!*


:: menu makan malam semalam ::

semalam punyer menu..huhu penat aku menggogle resepi.then aku masak..no beli beli kedai ok...abang aku cakap sedap.mcm kat kedai punyer hehe.so memang betol la tu sedap..hehe...

lapooooo la plakkk

:: hoho benci betol aku ngan QIU LI ::


Ok guys, releks dan banyak bersabar, ini sukan & bola sepak, ada kalah ada menang, itu wajar, perjalanan kita masih jauh lagi, masih banyak game untuk malaysia lagi, kita perlu pandang ke depan, target sebenar malaysia untuk layak sukan asia 2015 di australia, kita perlu susun semula kekuatan untuk perjalanan yang panjang masa depan, teruskan sokongan untuk HarimauMalaya, inilah pasukan kita, inilah kita!!!



>> haha ni la QIU LI....org yang paling aku benci abad ini..haha ade sape2 xkenal ke sape QIU LI..sahh korang xtengok Bola MALAYSIA vs SINGAPORE malam tadi..aku kalau jumpe si QIU LI ni.nak aje aku sepak2 muke die...ehh memang menyirap la..mintak2 xmasok dlm mimpi aku mlm ni..haha semak.


>>dengan excitenye aku siap buat status cenggitu lagi..hahhaa...memang siot betol...memang rase nak cako2 je muke si Kapten die tu...mase kite g lawan kat sane,si kapten tu siap buat symbol L lagi kat player kiter..L mean LOOSER..haaa!!! xke kong ajo tu kan...

I'm PROUD TO BE MALAYSIAN :))

serius macam rase nak nagis jugak tadi mase wisel bunyik..huhu yesss aku memang emosional sikit bile ngadap bola MALAYSIA ni..hhuu..kompem suare aku ngalahkan pengulas sukan..mule la time tu aku rase nak mencarot jer..hehehe..ya ampon..bile aku nak berubah ni..hehe :))...

wat ever la kan..bende dah jadi..aku tetap berbangge ngan skuad HARIMAU MALAYA...sekurang2nye MALAYSIA 100%anak tempatan..huhu :)) caiyok2..kite try OLIMPIK pulak yerk..huhu..aku sentiase di belakang kamu..hamboiiiii...


AMIN  mesej cakap XBEST...haha lu fikir la sendiri..kalah,mesti la xbest..hkaka.


Thursday, July 28, 2011

:: hoho si Tamak I good luck HARIMAU MALAYA ::

Tunang aku bersame2 tiket tengok Bola MaLaysia lwn Singapore malam ni..huhu tamakkk..tiket die ngan kawan2 die..xde plak die cakap tiket ni utk Tunang die yg kucintaaiii hahaha..

huh xbaekk tau awak wat saye camni..banyak2 tiket tu satu tiket pon xde utk saye..huh..jahat jahat jahat..huhu....xpe xpe xpe..nanti saye dapat tiket free saye xnak bg awak..huhahaha tiket pekajadahnye lagi??mlam ni daaa...memang xde mase dah.memang tgk kat umah jerk..awak,please jeritkan utk saye yer utk HARIMAU MALAYA..hehe

take care yer :))

*nnti mms ea pic awak kat stadium tu *


Wednesday, July 27, 2011

:: xsihat pon.tapi masak jugak ::

srooot sroot sroottt..erhhh arhghhhh...

ceee teke cee teka bunyi ape seakan tu??hehe..waaa...idong sumbat laaa..pastu tekak sakit..huhuu..
rase memang xselesa sangat ni..pastu cepat betol rase letih sejak 2 3 hari ni..nape ek??
pastu kat muke ade lak timbul jerawat seketol..adehhahaii..lau time nak cuci muke ke,pkai bedak ke ermm memang tertouching la kan cik Je kat muke ni..ermm pakai krim T3 Pimple gel tu pon nampak same jer..rase nak picit2 je jerawat ni..huhu tapi xnak la.takot ade kesan hitam kang..dah ler betol2 kat pipi kiri ni...

arini moood masak2 datang..walaupon tekak xsedap n xleh bau minyak cz nnati kompem mcm pening2 gitu..riso gak kan..sebab aku ni lau pening2 boleh memudaratkan org len..nnti mule la aku merengek la ape la haha mcm budak kecik...huhu balik pade cite tadi..mood masak2..

petang tadi aku masak utk makan mlm kat umah ni..bukak esbox ade KEpah,Ayam,Udang,Ikan siakap,Sayur2 yang macam2 dalam tu..ermm aku pon dok pikirr ler nak masak ape..huhu last2..kuokan Kepah,Ayam n sayur2...cadangnyer nak masak KEpah sambal,ayam kunyit n kangkong goreng...huhu bukan cadang lagi dah..memang tu la yg aku masak..cee tengok gambo..boleh angkat bakol  xaku??hehhee..

taaadaa...menarik x hehe...excited ok pas masak terus snap2 gmbr..siap masak kol 7..hehe panas2 lagi ni..lau makan ngan nasi panas..huhu mak mentue lalu pon xnampak punyer :P...
hehe xde kije kan..aku bagi close up sikit gambo kepah ni..ade sape2 xpenah makan kepah??actly ni 1st time aku makan kepah..waaa xpadan ngan kulitnye yg keras.isi dalam ya ampon cetotett jer...tau cetotet tu ape??sikit la..hehe..xde idealain,so aku men hentam masak smbal..nak resepi??kikiki..utk smbal tu aku letak lada kering + bwg merah + bawang putih + halia + serbk kunyit..tu aje..masak la mcm msk sambal biase2 tu..tapi pastikan Kepah tu korang rebus dulu yer bagi terbukak cengkerang die tu..lau x nnti smbal korang akan jadik cairrr.....


>>Ayam goreng kunyit..ni peberet anak2 sedare aku..makanan paling simple yg selalu aku masak utk diorg..diorg kate sedap...tapi tadi makan xhabiss pon..y y y??xsedap ke andak masak arini??huhu...sayur dlm esbox banyak,so aku masok je ape2 kan..huhu..ade lobak,ade bunge kobis,ade asparagus..huhu semuenye aku masokkan..sebab anak sedare aku ni makan semue jenis sayur..hehe terbaekk kan..nak resepi ??..goreng ayam yg daah diperap bersame2 kunyit n garam..agak2 ayam dah garing masokkan hirisan bawang putih n bwg merah..pastu masokkan serbuk lade sulah sikit..then masukkan sayur2..siap..hehe mudah..

kangkong goreng..sayur yg simpel..kali ni aku masak xgune ikan biles..malas nak mengopek n bunag kepale n taik ikan bilis yg kecik2 tu..so aku gune bwg putih n udang kering saje..sangat senang tumis2.then masokkan sayur..golek2 then angkat..hehe ...aku pro bab masak sayur ni,sebabb akk ipor aku ckp,aku masak sayur canteeek jer..berkilat2 gitu kaler die..huhu kan ade sesetengah org goreng sayur smpai sayur tu layu selayu layunye kan..heh xsedap la gitu..biar kite makan sayur tu ade bunyik krapp krup krapp krup..hehe..tapi jangan la sayur kangkong ni masak smpai nak bunyi krap krupp tu..memang makan mentah la jawabnye huu..


ermmm nampak cam sedap x??hehe saje jer nak share2 ape yg aku masak arini...biase tgk2 je org masak..arini nak jugak tunjuk keterroran aku masak kat dapor..haha..agak2 korang la kan,bakal mak mentue eden baco xbelog eden.hehe agak2 eden lepas x lesen memasak utok anak dio si AMIN tu?hehe..hoho lempang laju2 la.ngade!...

okey okey okey..nak update fesbuk pulak hehe..sesekali masak xde hal la kalo nak kecoh2 kan..hehe..selamat makan2 yer kawan2..

arini saje nak hiburkan hati yg mcam kembang xsemangkok je ni..don noo y lah :P....selamat berblogwalking...wweee wee :))


*sakit tekak..tulunnnn*

:: makan malam 27 julai ::



dalam2 keadaan xbape x ok ni (sakit tekak + sakit kepale ) pon alhamdulila..rezeki makan dtg lagi..hehehe..arini my akak ipor nak belanje makan kat Malay Village Nusabestari Bukit Indah...waahh cedap cedap..ngeee :)

sape xkenal mike be3 nyer perangai..adushh kucar kacir la kan lau makan kat luar ni...buat hal sendiri jer diorg ni..yg  dok atas meje lain,lain main air lain.yang merayap nyer lain..ishh ishh ishh...

mule2 port yg dok bersile tu..last2 masok dalam dok dlm tempat ekon ..huhu...budak be2 ni..ya ampon susahnyer nak kawal..

wapi melayan cikencopnyer..huhu sedap ok..chikenchop grilled..maveless..

macam2 lauk kitrg order..asparagus goreng tiram + ikan soiakap stim nyonya +sotong goreng tepong + udang butter nestum + tomyam + ikan pari bakar...

Menare DIm sum....one of my peberet lau dtg makan kat sini..memang kaw kaw sedap..




sedappp u olls...xtipuu ni..sedap la..org belanje..hehehehhehe...

pas makan makan..borak2 terus balik..dalam kete dah start pening pale balik.sbb arini memang sakit kepale sgt2..pastu sakit tekak jer..gule2 fisherman friends sebagai teman untok arini..pon  xok jugakk..aduiiyai...

ok.selamat malam..mate dah mintak tutop..xlarat laa..ni nak update pon gagahkan diri jugak.huhu...nite...

*rindu mak,abah.n ajah :( *


Tuesday, July 26, 2011

:: Aku dan PJJ ::

Hye, sebelum tirai malam melabuhkan tirainya, jom kita kongsikan macam mana nak kekalkan percintaan jarak jauh.... Dari hasil pembacaan dan pengalaman sikit sebanyak, boleh la kita share2 tak banyak pun sikit kan....
Utk pengetahuan, saya sangat suka perhubungan jarak jauh ni. Sebab kata orang jauh dimata dekat dihati, dekat dimata, sakit hati. Hahahhaaha... Tak gitu? Secara tak langsung perhubungan jarak jauh ni membolehkan kita rasa rindu2 gitu... Banyak juga manfaatnya. Tapi macam mana nak kekalkan perhubungan jarak jauh ni? Susah ke? Tak lah!!!
 
Selalu bertanya khabar.
Ini penting. Dah duk jauh kan. Macam mana lagi kita nak bertanya khabar. Melalui hp aje la. Tapi jangan terlalu kerap nanti rimas. Dan jangan terlalu kurang. Tapi selalunya yang berjauhan ni suka kalau orang amik berat. Biasanya 3 kali sehari minimum kan. Pagi, tengahari dan malam. Takkan la 3 hari sekali kot! Melampau!! Tak ada perasaan ke???
Bertolak ansur
Kadang2 kita tak tau keadaan dia kat sana macam mana kan? Sibuk ke, penat ke. So selalu la bertolak ansur. Kalau katanya sibuk, kasi lah masa utk dia lunaskan tugasnya. Kalau katanya penat, kasi la masa utk dia rehat. Cuba fahami situasi dia disana.
 
Jadi pendengar yang baik
Kadang2 masalah kat pejabat kat tempat kerja tak tau nak luah kat sapa kan. Selalunya dia akan cari kita utk luahkan segalanya. So, jadilah telinga yang baik. Nasihatkan yang positif agar stressnya berkurangan. Jangan pulak jadi batu api. Kang naya pulak!
 
Sentiasa buat kejutan istimewa
Setiap pasangan sentiasa inginkan yang terbaik kan? So, tak salah kalau buat kejutan buat dia. Sesekali hantar la surat atau kad istimewa buat si dia kat sana. Atau bunga, hadiah atau sebagainya. Tanda ingatan kita pada dia. Selalu la buat kejutan yang positif. Jangan pegi hantar kad kawin pulak!! Pergh!!!.... Saya tak ajar.....
 
Bersua muka
Emmm, kalau dah lama sangat tak jumpa, apa salahnya jumpa sekali sekala kan. Kesian pulak stress duk tengok gambaq sampai nak tembus henpon. So, luangkan la masa untuk bertemu si dia disana. Tapi jangan buat bukan2 pulak! Pergh!!! Saya tak ajar jugak..... huwaaaa...
 
Adessss... So, pandai2 la korang ye. Sume dah besar boleh piker sendiri. Bagus jugak kalau sesekali dapat bersua muka setelah lama tak menjamu mata... Kan kan kan...


special thanks to puteri katek... ehh x..memang name belog die puteri katek,bukan aku memandai cakap die katek..hehehehe...

*Aku n amin memang olwez pjj,hope pas kawen xla..xsanggop..hehe*
 
 

Monday, July 25, 2011

:: kerisauan bile org tersayang jauh dimate ::

hoho kerisauan seorang anak bile mak die jauh diperantauan..hoho maunye xrisau..dah janji dah suh call bile smpai sane..tpi dah 2 hari xde pon mak call..see,my bakal mak mentue pon komen jugak..hehe..aduhh xnak ler di cop anak omak ..hehe..risau je..xmanje mane pon ngan mak..sebab aku kan ade adik sorang..die lg manje laaa.hehe..

alhamdulilah...seronoknye rase..yelaaa..sekurang2nye kite tau die selamat..Amin ya rabb...sekali je mak call..pastu xde dah..selamat beribadat mak...abah.ajah..

tangan ni gatal je nak tepon mak,selalu lau mak kat segamat tu,hari2 aku tepon mak.lau x mak tepon aku..la nii jauh..cmne la nak begayut hari2 kan..hhehe..kalau mak kat segamat,kalau nak masak ape2 yg xtau,sume ynye mak..hehe..kadang2 mintak topap pon ngan abah...hehe apeee la anakk mak sorang nih :))

kawan2 belog Sipemakai bracess..doakan MAK ,ABAH n adik aku selamat balik ok..time kacehhhh. :P..



Sunday, July 24, 2011

:: BEnjo bukan BenJol ::

erkk alhamdulilah..
baru pas makan mlm..arini menu BENJO jer..rm 1.1o murah ekk??sedap lak tu..wuhuuu..

nampak x si kaki keding tu betol2 tgh ngadap abg tu buat beger..hehe,,.tahts my syg...NADIA..anak sedare aku yg sangat2 ler comel die punyer rambot..sbb gune jari pon boleh :))...die yg turun belikan beger..aku dok dlm kete.mlas turun sbb pakai baju tido dah :P

acctlly,kat area taman aku ni,ade la dekat 6 jugak kedai burger..mmasok kedai yg ni 7..tapi cume ade 1 kedai je yg aku suke beli n makan beger die..tpi :( laaa ni,die dah xjual beger lagi laaa.ape hal ntah aku pon naik pelikkk dan heran...nak kate xde smbutan,hohoo terlebih...ntah la..owner kedai tu je yg tau nape die dah x jual beger lagi kan...ermm

wuyyyo basah gile kan..huhu..part yg aku xsuke..is telur tu die gune pencetak laaaa..aku suke yg die buat macam telur dadar tu..hhuuuu sedap tol..sbb garing kan..tapi yg ni ok la..sedap..berbaloi ngan harge rm1.10 je kan.hehe..

dah kenyang buat ape?? tekaaa laaa?? cepat cepat..pas kenyang kite buat ape? hehehe :))

pas makan xbaekk tido :))



^--^






*pas makan tido..xtakot gemok ker??opsss Amin ku syg..hehe*


:: sunday..happening!..walaupon penat sikit ::

wooohuuu..super duper penat lah..semalam ckp nak gotong royong kat umah sewe makcik...
..hoho xjadik atas sbb2 tertentu....
bahagia..boleh dok umah ngan senang ati.n rehat sepuas2nyer..

********************************************************

oohh tidak,baru nak tutop gate n nak g umah makcik tu then dapat call

Cik akak (makcik aku) : ya ,kat mane??
Aku : dah kuo dah..dalam kete
Cik akak : ehhh xpayah2.xpayah dtg...kitrg xjadik ni..ni nak g umah ko je ni..makan kat sane..xjadik sebab..bla bla bla bla bla......
Aku : ooooyekee..ok2..

huhuso xjadik la kan..simpan balik kete...diorg nak dtg..ramai okey..ade la 5 kete tadi..tpi kali ni we oll xpayah masak.sbb diorg dah masak awal2 dr umah atok..so dtg2 je kitrg makan je la..makan reramai...sedap la kan..pastu abg aku lak pam kolam utk berswimming..mermang syokk la..macam makan tepi kolam la kan..huhu..diorg smpai dekat2 kol 11 camtu..

best la bile dah ramai2..tgk tv same2..bace paper same2..makan same2..ngumpat sesame..memang bahaagie betol..huhu...pas makan ade yg tido..ade yg smbong mandi kolam balik..huhu..ade plak game takraw kat astro..MALAYSIA lawan SINGAPORE..alhamdul;ilah..berpihak kat malaysia..menang mudah..haha padan muke la ...

mase mengepam..hoho dekat setengah jam jugak..berganti2 org nak pam huhu...

lempeng..makan cicah sambal tumis + kari ikan nasi dagang..ni makan pukol 2...

nasi dagang....1st time aku makan nasi dagang..xsyokk sangat la..xkene ngan tekak aku kot..tpi ok la..1st try kan...ni makan kol 12..
koktail yg memang bende wajib makan lau dtg umah ni..huhuhu sedap..tgh2 panas lakk kan makan ni..huuuu lege tekak...

kol 4 setengah tadi diorg start balik..lepas sorang2 balik...so kol 4.30 je umah ni pon dah lapang..memang berbaloi2 la ahad ni kan..tetamu tu kan bawak rezeki..insyaallah kalau kite ikhlas :))..aku ikhlas terime tetamu arini...skrg mase utk merehatkan diri..nak mandi2..muke da gatal2 lah.hehe mintak dicuci la tu :)).

ok ..jumpe next entri ea...aje gile poyoo haha.....

*huhuhu rindu Amin so much*

:: Singe puas makan biskot tiger ::

tepat pukol 12 malam...
suare serak2 basah ni.akibat terjerit2 mase tgk bola tdi..huahha
MALAYSIA lawan SINGAPORE (aku anti gile) hehe

tgk kat umah atok..tgk reramai ngan pkcik2..kazen2..meriah..
puas la singe dapat baham biskot tiger..
xpe singe..ko tunggu kat sini nanti.kasi bedal..
akhirnye..Singapore 5 MALAYSIA 3..xpe..usahe tangge kejayaan..amin ya rabb..


 ***************************************************************

hareemm tol,nak upload gmbr xbleh..damn!!
okey jom tido..esok ahad?dok umah diam2..
tapi xjugak.sbb dah janji nak tolong pakcik bersihkan umah die yg disewekan kan org kat TMN teratai..
adoii masakkkkk..penat laa jawabnye...
ok dah..tido..Amin pon mane ntah xcall,merayap le tu..daaa...

<<<<bismikallahummaahyawaamuthh>>>>

Saturday, July 23, 2011

:: lapo gaban ::



::: belom makan dari semalam petang..laponyerrrr :::

sedap ni lau dapat makan nasi lauk sambal udang petai..fuhhh
kite google jap ea...

>>fuhh sedapnyer..patu lau masok toilet kencing jangan tanye nape hancingg sangat ea..hehe..



Friday, July 22, 2011

:: jumpe si muke legend hati kiut ::

assalamaualaikum..wee weee weee sejoknye..kat luo skrg tgh hujan lebat sangat ni..kat dalam pulak tgh menaip2 entah ape2 kan..sambil update entri saje.huhu..nak tau x nak tau x..hehe ari selase mase aku anto mak abah ajah g umrah aritu kat klia..aku jmpe tunang tercinte hehhee..die lagi excited la sbb die siap amek cuti ari tu..xtau la die excited nak jmpe aku or excited nak jmpe family aku..hoho sian die,siap mntak cuti bagai:P...xpelah,aku suke..thanks ye awak:)) sangat2 menghargai hehe...

masa kitorang benti makan kat R&R seremban , aku dah dapat mesej..hoho..cee tengok sape yg anto mesej tu..adehh xsenang betol nak makan ade org kaco :)).teeeeet..tarik balik kate2 tu..sbb amin yang mesej..walaweee..nape leh terlepas cakap ni huhu..kol 10.30 camtu,kitrg makan pon kejap jer.sbb bawak bekal,masak sndiri..

Amin : saya dah smpai KLIa..awak kat mane tu?
Aku : erkkk..xsampai ahti la plak kan nak ckp yg aku tgh melantak bagai nak rak kan,sedangkan die mesti tgh kelaparan kat sane tu,sian lak die.sbb dr seremban nak ke klia tu amek mase 30 minit jugakk.aduhh sian die tunggu,amek keputusan.XREPLY :))...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

kol 11. lebih cmtu kitrg smpai KLIA..terus wat muke xbersalah call Amin...

Aku : awak,awak kat ner??
Amin : sayang kat mane ?? (pehhh coool gile)
Aku : heheee syg dah kat klia,baru sampai,sy dah ade kat tgh2 ni..
Amin : oyeke..k saye pon dah kat tengah2 ni..ok bye...

huhu xbaik aku kan sian die..mase dlm lift tu family aku dah tanye mane Amin,aku cakap amin dah smpai lame dah...sian menunggu kite lame..dekat sejam tau die tunggu huhu...

tengah jalan2 nak g kat daftar masok tu tetibe tgk ade org senyum2 kat tepi aku..lorrrr Amin :))...tgk die tgh salam2 semue..tgh bebual ngan abah..pas bagi die salam sume family aku,baru la aku g kat die.rindunye nak tgk MUKE LEGEND HATI KIUT nni..hehe...xbayak sangat borak ngan die hehe senyum dari jauh2 jer,..segan la kan.family ade:P..

dengan relanye die la jadik asstant aku,tolong amek gambar2 we oll..hehe..tq ye awak..yang xtahan tu part nangis2 tu..adehai...leh plak die snap pic aku tgh pelok2 sume hehe :P maluu ok...depan Amin tunjuk cool jer..padahal hati menangis je mase mak abah n ajah pegi tu..huhu..

pas mak abah masok je balai berlepas tu,sume g mcd..along belanje mcd..wuhuu..makan gcb..big mac.dll lah..memang super dupe kenyang la..sbb tdi mase makan kat r&r seremban pon makan nasik..rasenyer kenyang sangat lagi..tapi belasah la jugakk kan..Amin pon follow sekali makan..sampai terbuncit perot die..hehe..pas makan jalan2 kat kedai2 sevineeerr kat situ..kedai cokelet kat situ then mase untok balik..huawaaaa..kejapppnye rase..pas amin salam2 ngan sume,kitrg pon berpisah..sobb sob sob..sedihh jap boleh :P....amin park kete level lain,kitorang level lain.memang kene berpisah la kan..hehe ntah bile jmpe lagi kan..hehe..




-------------------------------------------------------------------------------------

tengah2 kat hghway aku tergerak hati nak call Amin ..ngade kan..baru kejap xjmpe dah rindu..ahaiii.bukan rindu..risau takot2 die sesat jalan hahha..

Aku : awak,kat mane tu?dah keluar ke belom?
Amin : dah,awak naik kete merah kan?
Aku : aah..
Amin ; oooo..cube tgk belakang...

wwwweeeeeee :))..die ade kat belakang kete angah..hehhe..pelik jap.apsal die kat belakang bukan patotnye die dah jauh dah tinggalkan kitorang ke.sbb mase kat carpark tu ktrg punye la lame,amek gmbr lah,borak lah...huhhuh...tnye amin.rupenyer die sesat..hahahha memangg die suke sesat..betoll..xcaye tnye die...hehe :))...dan akhirnye..kitrg menghale ke JB die pon ke puchong..hehe HaBIS KAT SITU.....

 >>mase awal2 jumpe..hehe rindu betol kat si muke lagend hati kiut ni..hehe legend gile kan muke die..huahha...

>>weee weeit...ntah sape la snap gambar ni.hhee..suke aku gmbr ni.....haha..sesekali poyo apedehal...


habis entri camni je bleh??huhu :))


*alhamdulilah,terime kasih sebab jujur dgn saye*

Thursday, July 21, 2011

:: ke KLIA ::

selase aritu 19 julai..
mak abah n ajah selamat berangkat ke Mekah untok tunaikan umrah...
alhamdulilah selamat pergi .....

gerak dari segamat dalam kol 8 setengah camtu..3 kete je antar..kete along,angah ,ude..


>>tibe r&r seremban benti makan jap.memang bawak bekal..aku yg masak..awal2 aku masak..huhu bangun kol 6 tu..masak lauk smbal udang ,sayur chap chai,ayam goreng..memang tgh kelaparan time tu..huhu so sental la ape lagi...


jangan cari mane aku..memang xde,sbb pic ni aku yg amek..hehe..ni la mereka2 yang menghantar ke klia..ade sorang tu rsorok hehe..

aku bersame mak n ajah...untongnyerrr dapat pegii kann...ermmmm

lambaian mak abah n ajah..huwaaaa sedihh time nih..


pas mak abah n ajah hilang dari pandangan mate..kitorang pon dengan segere..ke MCD klia tu..hehe makann la pe lagi..nyum2..along belanje....

angah n along dengan abah..


saat2 sedih bersalam ngan abah..hehehe......sygg semue :))

kome be3...hihi..untong ajah mude2 dapat g umrah...jelessnyer...semoge dapat keberkatan..aminnn...

otway balik jb..singgah muo..makan mee bandong..yuhuuu..sedap :PP..


dari seremban aku drive smpai jb..memang ngantok gaban la kan..tapi ku gagahkan jugak smpai jb..aku tekan minyak 130/140..abes sume dlm kete tu tido..aku tgk kete angah pon sume org tido,angah bawak kete,kete along pon same,tido..along je drive..kete yg aku bwak,sume memang dah awal2 membute..xkan aku pon nak membute,alamatnye xsmpai la kan..sib baik hgway clear sangata ritu..ye la kan..ari weekdays memang la  clear..cee tgk lau weeknd..huh xsanggop..hoho along aku ckp apsal ko bawak laju sangat??ekk elehh laju ker??kte burok je pon kan..ape de hal..haha..

ohoiii memang berbaloi2 baloi g anto org umrah..rezeki makann saje lebih hehhee..
mak balik nnti puase ke 2..so puase ke2 kitorang amek la kat klia..heheh yessss pegi lagi..hehhee...
dapat jumpe org tersayang...hehe sayang la :P

Tuesday, July 19, 2011

:: banyak betol setan gayot kat mate ::

sangat2 penat arini..
drive dari 
Segamat to KLIA
KLIA to Muo
MUO to jb

seriusss penat..mate ngantok..tapi nak edit gambo lak mlm2 ni..




*setan banyak gayot*

Saturday, July 16, 2011

:: cukor jambol ::

baru sampai umah..tadi umah atok aku ade kenduri..

dan majlis cukor jambul kazen aku..

hoho penat..sok pepagi nak balik segamat.

daaa tidoo dulu



*mate ngantok ya amat,nak upload gmbor pon malas*

Thursday, July 14, 2011

:: jalan2 angsana ::


malam tadi kuo be2 ngan ajah..niat di hati nak g angsana  or U mall..,tapi memandangkan  dalam radio cakap elianto ade sale gile2 smpai 70% so decide terus ke angsana...
OMG memang teruje la sangat kan.kuo umah pas magrib.sampai2 angsana terus g Elianto..ala xde la sale sangat ,yg sale 70% tu cume 2 3 barang je.yg len 10% je..huh kecewa la jugak kan..tapi ajah sempat la rembat 1..sebab yg die rembat tu pon 20% jer..die rembat,last2 tibe kaunter mintak aku belanje.huh..grr geram..belikan jugak..

>>loose powder Elianto..wangi la jugak kan..harge die after less rm belas2 je la..ntah ek xingat plak aku men bagi je ajag duit..xde pon pulangkan duet balance :)

die siap  ngecek2 lagi mintak belanje gloss pulak..omakkk aii banyak duit aku sume nak belanje ko..huhu..tapi aku ade em satu tu..hhu agak2 lau mintak Amin die bagi x ek..huaha..pas Elianto g watson pulak..saje la kan mane tau ade yg nak dibeli..huhu..memang pon,niat nak cari blusher jer.


>> hehe memandangkan ni paling ok..maksud aku paling ok harge die,so aku rembat yg ni je la..sesuai la ngan aku yg sangat berjimat cermat ni kan hehe..murah..after less tinggal Rm15.30 camtu kot...blusher yg lame aku dah buang sebab dah pecah2..
>>biore pore pack..masok ni baru 2x aku pakai bende alah ni.aku xde la nak sangat bende ni,ajah yg beriyer,so beli la..harge xpasti plak.sbb ajah yg bayar pore pack ni..

>>g kat silky..ade lagi offer..maskara yg ade pon dah nak kering dah..so beli la yg ni..murah jugak..Rm 13.50 sahaja..murahkan,yg penting bleh la tahan lame..huhu tau x,last aku beli maskararaye thun lepas..hahhaha agak lame ok aku memakainye..ala jarang2 la mekap2 ni..

>>hehe ngade kan..padahal baru beli perfume at segamat ahad aritu..tapi bau die kureng menyedapkan.so semlam mase jenjalan tu terlalu kedai hot perfume..so aku pon terus nak beli..hhuhu.harge x mahal sesuai la ngan kekecilanyer kan Rm 10.00 aku pilih bau apple..nape ntah skrg ni aku g mane2 lau try bau perfume mesti nak apple..serius sedap bau die..
>>memo stick..ajah punye die nak tmpal kat mane ntah.almaklomler cekkkkkgu kan..opss teacherr kan..huhu ntah ape2 la ko jah..bende kecik cenggini pon Rm3.50..aiyoo mahal...ni beli kat kedai buku BADAN CEMERLANG....

>>buku ni beli kat BADAN jugak..alamak,xpasti bape Rm...ajah yg bayo..banyak buku2 agame kat badan tu..kalau duduk situ sebulan pon lom habis bace lagi..


>>g TURKUAZ beli pashmina ni..Rm 25.00 besor gile la pashmina ni..nak wat selimot pon boleh :)) nampak beno nipunyer kan hehe..x x tpi serius la..seco..2 kali gande dari pashmina biase..cantik la warne2 die.ajah amek kaler pink2..nak pakai mase g Umrah nanti...


>>ha ni pashmina plain..murah la plak..sebab kain die nipis sikit la dari yg tadi..harge die Rm10.00 jer..warne macam hijau2 blurr camtu..lawa la..lembot jer...pon beli sbb nak bawak g sane..

cari2 jugak blaus2 labuh untuk ajah ..tapi xde la..kalau size aku bnyk la..melompat2 blaus suh aku beli..tapi ni kan ajah..sibadan keping macam plywood yg carik blaus..ermm memang xjmpe la punyer..so dinasihatkan,pakai je blaus2 labuh aku punye yg agak2 die muat tu..nak beli pon,memang dah kesuntukan mase kan..ape2 je la jah.pkai je la telekong sepanjang ko kat sane nanti :))..

ontheway nak g cari makan Amin mesej ::

Amin : sedih saya,astro n TV tv kat malaysia x amek bola arsenal lawan malaysia..
Aku : la yeke..bukan kat astro ade ker (kompiden)
Amin : mane de,saye tadi kuo g mamak yg ade astro tpi xde pon..(ayat nak sedih.hehe)
Aku : oooyekee...sian die,saye bru balik tpi nak g mkn dulu..
Amin : okey syg,bebaik tau,jangan usha lelaki len hehe (sempat lg pesan cmtu)
Aku : hehe xkan punye :)))

hohooo siannyer die...dah le xde geng nak lepak mlm ni,sebb KEMBo die g stadium tgk live..hehe..sesekali kan xde kembo,ape slahnyer..hehe..ok2 tutop cite..
balik dari Angsana terus g makan Charkuew teow kat Pulai Jaya bwah ...makan 20 minit.terus balik..makann x turun lagi :))


>>oerder same jer sebb nak cepat balik kan..kitorang order charkuewteow 2 n teh o ais 2..Rm9.00...nak kate sedap tu xde la..tapi boleh la memenuhkan perot yg tengah lapo gile tu kan...

balik2 je umah terus punggah n tengok balik barang ape yg beli..amek2 gambar,then ajah pon meragam ngan pashmina bru die tu..huhu berangan!!!..pas tu letih...borak2..tido....habis..


*wee wee wee bile nak pkai maskara n blusher baru ni*