Followers

Search This Blog

Saturday, August 27, 2011

:: rayeeeee wey ::

cuti 2 minggu dari berblog kehkehkeh...mau cuti rayeee maaa:))

selamat ari raye maaapppp zahir dan batin..adekah tahun ni raye last aku membujang???
hohohohoohooh :))

lagu raye utk semue:)



lagu ni kalau xraye memang kite xdengar kan...heeee....sekarang ni masih di jb...yuhuuuu xsabarnye nak balik kampong esok...pas subuh aku gerak...kepade semue2 yang memandu berhati2 dijalan raye...peringatan untuk diri sendiri jugakkkkk ni :))

kampong tu m xlari maneee pon yer..ingat tu:))

Thursday, August 25, 2011

:: berbuke Di Malay Village :::

selamat morning...kehkehkeh..arini pepagi b4 start kije  mood terajin nak ngapdate ...hehe...arini kemungkinan besar,aku bz yang amat yer harap maklom :))....

semalam balik dari KOLUMPO smpai jb dalam pukol 5.30 cenggitu..rupenye abg aku dah booking buffet ramdhan kat MALAY VILLAGE...sebot je MALAY VILLAGE..aku suke laaa,sebab bende faveret aku ade kat situ..tau ape??hehhe ofkosss maaa,aku tergile-gilekan DIM SUM die tu...memang lebih hangat daripada biaseee laahh...

so dalam kol 6.40 cmtu aku pon smpai la kat MALAY VILLAGE tu..org mase tu x ramai lagi..so tempat kitrang telah di reservedkan kankan...so xpayah la susah nak cari port...



>>jangan risau jangan risau,mname azizi yer disitu,bukan name azilla..haha..sah sah laaa name abg aku tuu..nape muke aku ketat cenggitu ek?hehhee..muke aanak sedare aku plak menjadi2 manje die huhuhu....
.
.


>kami dberi pilihan yer nak dok mane..abg aku dah booking,so kami duduk la kat gazebo ni...memang selese sbb bolehhh makan bersila atas meja jepon ..haha i like..bolehh la nak simpoh2 kaki,bersile ke ape ke kan...nak amek makanna pon dekat :))
.
.

>> aku la org paling bz amek2 makanan..sebab mase tu memang teramat sangat la nafsu makan aku..hehe...tuu yg baju merah tu abg aku,die xde bangun amek mknn pon..layan fb jer..so aku la yg berebut2 amek makanan :)) i loveeee food :)
.
.


>>supe duper power ank2 sedare aku..huh yang pkai baju sekolah tu wafiy..anak along yg sulong..yg depan sekali ni nadia..anak no2..n yg kecik comel lote tu ariana..ank bongsu..wafiy n nadia puase,xpernah ponteng..diorg berpuase since umur 4 tahun tu..aku memang salutee la kat budak 2 org tu...skrag wafiy umur 7 thun n nadia baru 5 thun..n ari memang xpuase.baru masok 3 thun.tpi petahhh sangat bercakapa..like die punye untie la.hehe...
.
.


>>the makanan yg sempat kitorang rembat..ade macam2..memang kebentak sangat2 lah adoiii..tapi aku la paling banyak makan aritu..hehe tau nape??penat kot,,kan baru balik dr kl..huhu kureng tenagee :))...


malasnyer nak upload pic makaanan satu persatu..hehe just bg details jer la ea..
*nasi putih
*nasi goreng cina
*ayam rendang
*sotong masak pe ntah
*ikan keli berlade
*sayurpisang masak lemak
* sup cndawan + kentang
*lakse penang
*salad + mayo thousand island
*rojak petis
*rojak buah
*ABC
*air 2 jenis
*kuih2 muih
*buah2


tuuu jer kot yg aku makan...


opsss xlupe jugak bende ni...tau ape??


>> the telur masin + cencaluk + smbal belacan + sambal tempoyak
memanggg faveret aku semue ni..ni yang buat aku tmbah nasi 3 kali ok...sile percayee :))


>>lelagi tambah ngan side order ni...aishh side order?ingt kentang putar2 ker?kehkehkeh...ulam2...ade kacang panjang + PETAI + kobis n ikan kering bulu ayam..memang xpandang dah kalau mak mentue lalu tepi bagi salam..kehkehkeh.... :))




>>haha amekk ko..habisss kitorang bedal...sampai termengah2..tu pon pingganade yg letak bawah meja tu..sebab dah terover penoh laaa hehe...
.
.


>>kahkahkah ini candidsemate2.memang xleh belaaaa mulot terngange..serius maluu kalau Amin nampak ni..hehe mesti die cakap ""uishh comel betol Tunang aku ni" kahkahkah...puihhhh :P......ni memang stok xleh masok lg dah ni..memang dah termengah2 dah ak habiskan salad tu...huhu sume org dah benti makan,aku je belom :))..sebab kan dah cakap tadi..i loveee food :))
.
.


>>aku laaaa yg terpacak depan tu..siap buat peaceee lagi you...hehe...


ok.dah kenyang dah boleh balik la yer...:))
overall memang best n kenyang makan kat sini..santai sebab we oll pilih makan bersile kan..meja besar,amek makann banyak2 pon xpe,sebab leh nyorok bawah meje kikikikiki...pastu kaki boleh nak melunjur ke bersilake,bersilat punggung ke ape ke xde sape nak jeling2..hehe...


tapii
tapii
tapii


aku lagi suke makan buffet ramdhan kat LC katering or JB kateringg kotttt....sbb sini x banyak sangat piliha....so ade sape2 nak belanje ??sileeeee...call saje..019****304 yer :))










*waaaawwwwiii...patotnyer cite ni update semalam pagi..hehe..kebizian melampau*

Wednesday, August 24, 2011

:: g kolumpo pas subuh.n sebelom magrib balik JB ::

assalamualaikum....

yuhuu mate ngantok betol saat nak mengapdate entri ni..sumpah ngantok gile..
pagi pas subuh tadi gerak g kl..ade urusan perlu diuruskan..
smpai kl dalam kol 9 cmtu..tu pon bawak slow je coz ujan lebat sepanjang higway..

sampai2 je KL..
GPS xbawak..so measing mengSearch jalan nak ke Cheras..haha sumpah memang kami org JB..xtau sngta jalan kat kl ni..huahauhaha...


last2 follow GPS hp..sib baik clear..tpi tu pon aku salah tengok n salah inform kat driver..patotnye belok kiri,aku pi suh tegak..haha amekk ko...terhilang kawalan sat..hehe..sib baik JUMPE jalan tu.alaaa rupe2nye pusing2 pon kl la jugak,xdenyer smpai pontian..kehkehkeh....

pas G Cheras n sume settle kat cheras,wee ol gerak g Menara MAA kat area mane ekk Menare MAA tu..ape lg..googleeelagi..kehkehkeh...yang ni aku part paling bosan...dok dalam kete aje..malas nak kuo....make terhasillah pic ni :P




kahkahkah..memang xde motifff kan gmbo2 tu...acam la kat jb xleh nak snap cenggituuu kan..haha..ngade..memang suke atii aku la nak snap pic apeee pon....:P



last sekali g JPJ cawangan sri Permaisuri Cheras..ade bende kene settle kat sini...ni tau sape yg snap??boss aku maaa.kete ni sape punyer??kawan bos aku maaaa...haha..mane la tau,Rezeki Amin nnti dapat kete ni kann kan kann..AMIN>> :P

Pas settle sume terus Balik JB..memang xde nak lepak mane2..sbb letih n mengantok..
aku drive arini...memang best..berbaloi2..140 aku tekan minyak hahhaa...ape nak buat,yg lain tidoooo....

*mule2 ingtkan balik mlm,so dah ready2 mesej Amin,ajak buke same malam ni..Amin kate bolehh :))...oooouchhh tapi syg,,xjadikk pon,buke puase kat jb jer...ermm next entri la ea.mate ngan tok giler *

Monday, August 22, 2011

:: Cheesecake oreo...sape tgk mesti leleh air liur haha ::

hagakk hagakk korang la kan...dose x aku,lau aku buat orang meleh air liur time2 puase ni...hagak2 korang la kan,tergugat  x iman korang...hehehhe





OREO cheesecake hehehe...homemade ok...memang xterkate sedap die..xde gune telor n xpayah nak bakar2 bagi nak rak..just masok dlm esbox je nak bagi keras huhuu..pastu ngap masok mulot...hoho mavelesss....

sape2 nak order bole..sekitar jb saje ok..hehe memang mahal sikit,tapi berbaloi2 lah...memang nampak mahal laa....full of cheese n cream n oreo :))


**kek ni la yg aku bg kat Amin..5pcs :P **


Sunday, August 21, 2011

:: buke puase arini xde geng ::


buke sorang2 kat umah...

jangan tanye mane mereka yg lain pegi yer..malas nak menjawab :P

gugel jugak

gugell saje

menu kurang umph buke arini..air belack karen + megi goreng....

megi tu aku makan 4 sudu jer..n air segelas pon xhabis..ya ampon,xde selere betol makan sorang2..hukhukhuk

*Amin makan sedap arini*



:: Sepanjang masa bahagia Tanpa air mata ::

tengok tajuk entri kali ni nampak sangat nipunyerrrrr kan :))


CINTA ITU KETAWA DAN AIRMATA







hohoho..mood jiwang lak pepagi minggu ni..ala biase la kan.kalau dah bagi lagu sesedih cmni kompem2 la mood tgh sedih jugak ni..hehe ....merajuk kot ngan Amin...but,i still love you Amin...percayalah!!..ehh tetibe nak nyanyi lagu siti norhaliza plak..kihkihkih....


ni kat bawak lirik die...fokuskan lirik yg aku boldkan ea :P


Ketawa dan airmata
Itu sebenarnya cinta
Kalau kau sedih pasti ku rasa
Begitu sebaliknya

Ku senang engkau cemburu
Itu tanda kau sayangiku

Baru kau takut kehilanganku
Begitu juga aku

Ku juga suka bila kau curiga
Itu mengajarku erti setia
Apa pun sikapmu aku terima
Asalkan ada kebaikan

Walaupun sering kau ku tinggalkan
Itu tiada bermakna
Kau ku abaikan

Memang sesekali sikapmu
Membuat aku jemu
Hingga kau takku pedulikan
Untuk menyedarkan

Belum pernah ada cinta
Di dalam kehidupan manusia
Sepanjang masa bahagia
Tanpa air mata...



ok2 cukup..udah2 le tu...bawak2 g mandi ke ape ker...haha bucukk!!.


pssstt,TUAN belog ni yg belom mandi sebenarnye kehkehekh...sudah pukul 8:41 a.m
baru bangunnn maaa  terus ngapdate...cehhhhh :))



Saturday, August 20, 2011

:: jom shopping raye part ke bap pon dah xtau ::

hamboi panjangnyer entri

semalam g JUSCO tebrau...
aritu g Angsana
arini nak merayap lagi..maybe g HP,ANGSANA,JUSCO...

ahhh belasah je lah,janji aku dapat kasot raye + handbag raye + blaus raye..


OK CUKUP...
*yang lain sume dah ade...kottttt*


Friday, August 19, 2011

:: boleh buat aku pengsan 3minit la camni huhu ::

kan kan kan....tgk tajuk entri boleh x pengsan 3 minit,pastu sedor balik wakakaka...

:)
hahaha supe duper terkejot n tersangat xpercaye..mane xnyer,macam buang tebiat pon ade si Amin ni,b4 ni die xpernah pon nak anta vc kat aku nyer wall then komen2 yang ade love2 bagai..serius memang xpenah..b4 ni die pernah gak die anto lagu at wall aku,kat entri ni ade...tapi die just anto je la lagu,,xde pon nak komen lelebih...memang die SUSAH sangat nak komen kat aku nyer ape2..hahha..

semalam petang mase dapat lagu yg 1st tu,lagu KRU..wah hati berbunge2 ni @-@ kehkehkeh...ade sorang kawan ni selambe badak terus chitchat ngan aku kat fb...

Kawan : wahh sejak2 dah tunang ni,cintan cintun ko erk.hehe yelah aku paham,korang jauh..
Aku : kahkahkah...aku masih xpercaye doh..ye ke x..hehhehe..
Kawan : haha tau xpe,memang aku pon xpercaye,bukan senang wooo die nak anto cmtu..siap ade lepp lepp lagi..

kehkehkeh...kawan aku pon perasan yg Amin memang jarang nak berkomen2 bagai,,die cume suke like..aku wat ape je die like...hehe like sampai lebam yer amin :))..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pagi i tadi bukak2 fb,amek ko,dapat lagi...



;)

ha yang ni die post kat wall die,then die tag post utk aku,kahkah...SAYE SAYANG BANGAT SAMA KAMU DONG..hikhikhik...pestime pestime..wakaka...serius nak senyummm je la arini....bukan senang wooooo :))


‎:**** Ginjal tanya jantung..."syg di mana?" Jantung jawab tak tahu.. Jantung pn tny paru-paru.. "syg di mana?" paru-paru ckp tak tahu.. Paru-paru tanya hati "syg di mana?" Hati pun jawab "syg ada kat sini..." Ginjal, jantung,paru-paru hairan... "kenapa syg ada dihati?" hati jwb... Hati dipilih oleh ALLAH utk memiliki syg.. Kerana syg...hati rela menangis,hati rela 
dilukai...dan kerana syg hati rela berkorban.****

*credit too shida cda*

.

Thursday, August 18, 2011

:: jumpe sudah I karipap udang,cam best ::

alhamdulilah..setelah 2jam mencari...cable transfer sudah jumpe...dalam handbeg..dalam handbeg tu ade macam2.alik..ade tali pinggang,ade sepit kuku,ade spek mate,ade kunci umah,knci kete,ade jam,ade mekap,ade syiling beterabur..hahhaa..mane nak jmpe...

pasni bleh sambung keje balik,gmbr2 shawl n pashmina banyak lagi x amek...ade org tu dah sebok bising,gmbr x upload2..huaaaa..aku jegekk yg kene..tadi bile tnye mane Cable camere,huh kite dimarahnyer balik,,padahal memang die jer yg rajin kemas bilik ni...ishhh geramm...

>>hahaha nyawe nyawe..memang nanye je kalau hilang..pengkes kaki doploh lapan kali..haha~sib baik ko hilang xjauh..dalam dalam dalam beg saje :))...aku tau,ko xlari jauh,cume aku jepening carik ko..dah ,xmau hilang2 lagi k..mencuakkan saje~~!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

jap2.dah alang2 mengapdate netri tuuuuuu...sempat lagi nak menghapdate story semalam..huhu semalam 1st tiem aku buat karipap..ala kalau karipap tu xde la diherankan sangat kan..tpi kali ni karipap aku memang lain dari yg lain..karipap udang garpu..kehkehkehekeh....

>>hihi jangan la pelik sangat..ni doh xpon kulit karipap tu...sangat simple n lembutt sangat aku buat.aku xde tiru mane2 resepi pon..aku men belasah jer :))
*tepung gandum 400gram
*air secawan 
*garam + ajinomoto
*minyak 4 sudu

>>nape??xcaye eh??nampak cam selebett jer kan..haha jangan pandang sebelah mate ok ...ade kene siku laju2 kang..hehe..penat aku blend sume2 ni tau.
*Udang 15 ekor (buang kulit n kepale)
*fish cake 2 keping ( potong dadu )
*bawang putih ( 3ulas )
*garam + ajinomoto
*serbuk lada sulah
SEMUE NI DI BLEND TOGETHER2 YER..
>>pastu masukkan hirisan daun bawang sbb nak bg bende tu wangi sikit...


>>kahkahkah,,dalam masak karipap udang ni,acctly memang xde gune setitik pon sos tiram..tapi disebabkan umah aku ni xde penggelek tepung tu,make dgn xsemene2 aku gune botol sos tiram ni nak bagi tepung tu leper2..haha..apeee pon bolehh....


>>seeee..berjaye jugak aku,disebabkan tepung ni gelek pakai botol sos tiram kan,so texture die xbape nak rate sangat la kan,.lgipon aku saje jer wat tepi2 die cenggitu,aku gune garpu jer..sebab tu aku bgi name karipap garpu..hehe kalau kelim gune tangan kang org ingat aku wat karipap kentang pulakkk...
mase tgh2 wat karipap ni,aku saje2 gatal tangan g amek henpon n terus MMS kat AMin,...habis tepon aku bertepong2 bagai..hahha..


****   Aku : saya buat kuih,karipap udang.hehhe
Amin : woow,dalam inti udang ke awak?sedap ke?
Aku : aah udang yg telah diblender hehe,sedapp la,,tgk la sape buat...
Amin :ok awak,bangge saye :))
Aku : hehhee ngadeeeee
Amin : betol la syg..hihihihi..
Aku : yelah2...k nak sambung masak heeeee   ****



>>tengah menggoreng...nak cepat dah mase ni,dah kol 6:45 ptg..huhuhuh...disebabkan inti die macam terkeluo2 kan,make ade la bunyi2 yg xbape nak sedap disengar mase menggoreng tu huhuhuhu..
>>tadaaa...siap digoreng,,aduhhh lau la dapat makan panas2 kan best kan..hehhee..
heeeeeeeeeee pandai x Tunang Amin wat kuih..hehhehe :)) ofkosss la,sbb nnti aku dah kawen,hari2 nak masak utk suami terchenta.ahahhahaha..jangan muntah jangannn..nnti bata puase..kehkehejkh.....


semue makan semua cakap sedap.yeeehaaa..bangge betol bile aku masak,org cakap sedap..kan kan kan..semalam buat ade la dekat 30 biji karipap tu...ade balance dalam peti ais ade 10 biji lagi..wat la buke nnti..mcm karipap sejukk beku plakk kan..heheehe...

ok2..habis entri jer bleh x...IDEA HABIS DOK DALAM JAMBAN LAME SANGAT TADI..HIKHIKHIKK~


:: maNe cable transfer camera aku???!!! ::




ADUHHHH HILANG MOOD BETOL..CARI CABLE TRANSFER KAMERE NI HILANG MANE NTAH...ADUHHHHHHHHHHHHHHHHHHH......padahal semalam tak gune ade jer bende tu menari nari tercongok depan mate ni.time nak gune,gini pulak jadiknyer...baru 1st time xmasok dlm beg kamere tu sekali,gini lak jadiknyer..aiseh..esok2 pas gune masok terus dlm beg.peringatan!!!

>>sabar ye wahai kamere,aku akan carik ekor kamu tu..hikk hikk hik..sbb kalau ekor kamu tu hilang,habis la aku.....apeee pon xbolehh ok...







Tuesday, August 16, 2011

:: sabar,ade hikmah semue tu ::

asssalamualaikum..dalam nak cepat2 ni pon masih sempat nak ngapdate huhu...
semalam punye kes marah2 hehe arini xmarah2 dah..insyaAALLAH..nak cool je la arini lau g bazar nanti..

semalam tgh2 kecoh kat booth sempat gak men mesej ngan Amin,bgtau kat die yg xpuas hati ngan orgniser event ni..huhu..mlm b4 tido Amin call..xpuas hati lagi tuh..nak cite jugak..tapi tabik la kan..lelaki ni kadang2 memang cool..hehe..

Aku : awak tau x,arini budak2 event tu..bla bla..bla.bla..blaa  *explain*
Amin : la yeker?xde dlm aggrmnt ker?ce tgk balik
Aku : bla bla bla bla..*explain lagik
Amin : ooyeke,xpela syg,sabar banyak2 k..semue tu ade hikmah..sabar tau...

adehhh cool ek,nape pompuan ni kadang2 kureng sabar hehe...kenape kenape???hooho sile jawab wahai kaum hawa..hhihi..ermm lege sikit bile dah cite kat someone yg kite rase memang ape2 pon kiteakan share kat die kan..memang relak n cool je rase pastu..pastu tibe lak rase bersemangat..kehkehekeh....

mase tgh update entri ni,tetibe je Amin mesej..

Amin : syg,saye ontway balik Bt.caves ni..arini buke sane..
Aku : oyeke..k hati2 (ahaii,nak coooll jugak)
Amin : luv u syg,arini meniaga x?
Aku : Luv u2..meniaga..
Amin : good luck tau,banyak bersabar k

waaaaaaaaa..serius nak nagis lak huhu..nape ni tertouching lebih?hehhee..dri semalam die suh aku bnyk bersabar...die ckp xpe sume tu ade hikmah..ye insyaalllah ade hikmah sume ni.memang macam2 halangan la wat booth bulan2 puase ni...macam2 cume xupdate je kat blog ni..huuuuuuuu~

okey2..arini Along dah bgi tugas...kene amek anak2 sedare balik dr taska..ok pastu g booth terus..arini semue buke sane..ok wish me luck..daaa :))


*luv u Amin*

:: ADEEYA.hijab l Karnival Aidilfitri 2011 MARA,pindah tempat ::

fuhh super duper penat n sakit hati laaaaa...

baru balik dr Dataran JB..sebab booth aku dah pindah kat sebelah dataran ..means area Steamboat..(sape org johor mesti tau punyer.xtau boleh kasi potong itu kaki hii..tau nape booth aku n semue org pindah??sbb aritu,ari sabtu aritu kt jb ujan lebat..so angin kuat kan + ribut sikit la kan..kitrg punye booth..khemah habis sume,ade yg patah n ade yg terbang melayang2..

so atas sbb tu,efek die,kitrg xdapat meniage seperti biase..2 hari xbukak booth tu..yang aku hangiiin bukanlah ribut ke ape ke kan.yg aku hangin org yg handle event ni...sooooooooo lembap!! n sangat mementingkan diri sndrii ok..dah la b4 ktrg sign that agrmnt,mcm2 la ckp kan..means yg bebaikkkk saje...tpi bile dah jadik cmni..ermm haram..angkt tepon pon xnak..sakit tau hati kami peniage2 yg baru nak bertapak ni..demn!!!

so arini khemah dah pasang kat area lain..tpi still dtran..kalau dulu aku memang xkan nampak jiran2 aku,sebab booth aku terperosokkk hujung sane..tpi tdi aku g,aku dapat booth no2..ya  ampon,dengan xdenyer partition ke apee bagi..kosong..khemah kosong die bagi kitrg..kalau dulu ktrg punye size tapak 10 x 10...(satu khemah bg 4 booth) kire ok la kan.sbb brg kitrg bukan banyak mane pon..tpi tadi bile dtg..dapat 10 x 20..OMG!!!..dengan xde partitionnyer..sume kene buat sendiri..xker geramm??sume tu kije kiter ke sebagai peniage??bukannn tu sume dah termasok dalam sewa booth ker??memang cipan betol budak2 event ni..rase nak sepak je sekor2...uishhhh....

terus call budak event sorang tu...

Aku : tapak akk no bape ea??
Budak event : arr arrr..no 7..
Aku : ha ok...

jap lagi puas aku cari booth no7 xde,aku dah sakit hti sgt dah time tu..kalau yer pon ko budak bru handle,ko terpacak la kat bazar ni.senang kan ktrg kalau de masalah kite boleh jmpe terus...ni x,nak angkat taliponnn pon susah kdg2...geram tau,,dah carik2 booth no 7 xjmpe..jap lgi budak tu call..kamal name die..

Kamal : kak sori kak,booth akk no 2.so depan sekali sebelah arab jual jus tu..
Aku : apeee laa..ok..

see,jawapan aku pon dah macam jawapan org tgh mnyirapkan..huhu memang pon...tgk2 memang khemah kosong.yang ade cume orang Arab jual jus (belah kanan) belah kiri jual baju..terus aku msj budak tu..

Aku : partiiton mcmaner??
kamal : akk amek depan khemah tu,warna putih,amek satu jer tau.pasang sendiri...

pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.pasang sendiri..ko gile??aku ni tinggi tahap mane?nak tarik kanvas tu mcmnae??ehh serius memang gile budak ni..aku reply..

Aku : TOLONG PASANGKAN......................................................

lame aku tunggu die reply,die xreply pon..super damn!...aku terpacak la depan booth aku,nak wat ape ni,sekali si Arab jiran aku ni berhati mulie,die yg pasangkan partition tu..gantong2 bagai..aduishhh..tgh2 pasang tu,si budak2 event ni dtg...aku xpandang ar...sakit hati,tibe2 ade budak event ni sorang aku panggil..

Aku : dik,tolonglah pasangkan...nikan kerje awak ni..xkan nak lepas tangan cmtu jer??
Budak Event : errr errr (smbil tersenym2) ha ok..

budak event ni g kat kawan2 die,then g kat si Arab yg tgh pasangkan partition aku,then terus blaaaa....korang bayangkan..betape aku menahan sakit hati time tuu...aduhhhh..mengucap panjang aku...aku tanye si Arab ni..

Aku : kenape awak buat?kan kerja die..die cakap ape?
Arab : die cakap ni semue die xnuat..keje kite
(aku n arab ni lau orak ckp omputih,bmelayu haramm die xpaham)

what..ko gile..nampak sangat dirg lepas tangan..Ya allah.........ko uji hambamu..alhamdilah,bermakne kau sygkan kami..

alhamdulilah,si arab ni buat n tolong aku pasang partition tu..siap jugak...cume macam regret la kan,kenape budak2 event tu wat akt peniage2 sume mcmni..dengan kurang promosinyerrr,name je KArnival Aidlfitri MARA...tapi hampehhhh.....kami peniaga2 kat situ sume berkerjasama antara satu same lain,sbb kalau nak harapkan orgnser tu kami memang xleh meniaga..huh dahsyat.....

so esok aku meniaga seperti biase..tgh pening mcmane nak handle n nak display booth tu,sbb aritu booth kecik,so barang nampak padat..so now,barang sikit,booth lak beso..huhu..sedih la cmnmi..heeeeeeeeeeeeeeeeeee..nextweek perlu berjage2..kalau bleh xpyh byr full..so skrg dah byr full,nak xnak kene la jugakkkkk meniaga kan..sbb modal dah jalan..

ermm kawan2,doakan bisnes ADEEYA.hijab berjalan seperti biase ekk.hehe juga semue2 peniaga di KArnival Aidilfitri MARA 2011 berjaye..heheeee...






>>ni sume gmbr mase kat booth lame..xbesar kan..kecik jer..lg senang kot kecik2 ni.sbb aku bukan la peniaga tegar..hehe...so gntong sane gantong sini dah nampak penuh..huhu

gambar the latest xamek lg..sakit hati yer pasal hehe...ok wish me luck..tomorrow n seterusnyer...


Monday, August 15, 2011

:: misi mencari KATHIRA,BERJAYE ::

ingat x entri MISI MENCARI KATHIRA hehe.
alhamdulilah..berjaye juge akhirnye :))

>> see..bende yg aku memang xpenah jmpe n xpenah beli pon selame 26 thun aku kat dunie ni..huhu..getah anggur..100gram rm 3..aku beli rm 5..rupe die memang xtercapai dek akal la bile name die je org panggil GETAH ANGGUR..huhu ntahpape..

>>yang kedue aku beli ni,,kembang semangkok.maybe pas rendam die jadi kembang sekembang2nye kot..bende ni keras n ringan..aikk cane tu??hehe..harge die 10 gram rm1..aku beli 30gm so rm 3 la kan...

>> ni biji selasih..lai buat air sirap pastu letak bende alah ni..hoho sedapp gilee weyh..bende ni harge die satu peket rm0.50 saje..hehe murah kan...

aku beli bende ni sume kat kedai ubat cine @ SINSEH kat kedai area Taman Sri Pulai tadi..pas beli aku terus snap2 gmbr,sib baik aku keje memang olwez kamere disisi kan.haruslah ade kamere kemane je kitew g..hehe..so dapat la aku snap2 b4 aku g PEJABAT POS KANGKAR PULAI..huhu..lincah kan aku..wat pe nak tunggu esok luse baru nak pos..watnyer si ibu mengandung tu xsempat tunggu barang aku ni die dah bersalin d\camnae?huhu xker ngences baby tu nnti huhu...

>>ade ke waktu2 lunch hour tadi ramai umat kat P.o..uishhhh ku fikirkan aku sorang je nak terhegeh2 ke P>O..huhhuu..sampol ni aku amek size half a4..hrge rm3.50..

semoge ketige2 bende tu selamat smpai ke tangan mereka sekeluarga..pastu mike bleh la wat air kathira sndri..nak wat berape jag pon bleeeh tu hehe..selamat la yer..


Aku : k.zila dah pos dah..
Future sis in law : tq :)
Aku : same.
Future sis in law : bpe rm?
Aku : ape yg bpe rm?
Future sis in law : total sume brg2 n pos ?
Aku : ala,sikit jer...
Future sis in law : bistu xnak duit ker?ke akk belanje :)
Aku : ye k.zila belanje..untuk ibu mengandung..
Future sis in law : : hehe5x..tqvm

Future sis in law  ni la yg ngidam nak minum air kathira hehe..

pastu tadi saje mesej Amin hehe..memang ape2 aku akan mesej die kan..kang kecik ati lak x bgtau huhu..yela..muke je legend..tpi hati kiut..hehe

Aku : aritu awa de mntak tlg saye carikan bahan untuk wat air kathira,pastu die mintak tlg poskan..td saye cari n dah poskan dah..
Amin : oyeeeke,ermmm..suh je die cari kat tenet..nnti saye bgtau die ea..
Aku : dah,sya dah pos dah,xpelahh awak..de mengidam nak air tu..
Amin : ok syg :)


wassalam...


:: JOHO car boot sale ::

cite sabtu aritu..g JOHO car BOOT sale kat JLN tun Sri LAnang..
Sabtu
12 ogos 2011
wahh best kot dapat cuci2 mate ngan barang2 2nd ni..sape ckp brg 2nd xde nilai?huhu..
cakap banyak pon tara gune..jom layan pic..
hehe lincah gile ngapdate entri ni..nak cepat,,mau kee BBU n Dataran jb sekejap.
ade keje perlu settle disane..
ok jom layann ~



>>antare2 yg ade kat sane..kitrg smpai kol 6..dah lmbt cz memang sesuatu x diingini berlaku huhu :))..peace ajee leww..

>> bestkan...ala dah name  pon car boot kan..best ler..

>>sungguh meriah ngan barang2 wanita...hihih haruslahhh...

>>ade la dekat 20 cmtu ~

>>ajah sedang mengusha dress..OMG yg ni mahal..dekat rm 5o cmtu...kite xleh le beli mahal2..kite crik yg murah2 k...hehhe..

>>hihi tuannn tanah pon nak posing jugek..dah lwat dah mase ni sbb nak bukak dah time..jnji nak buke umah atok..wohoo dekat 20 minit saje aku bawak kete dr bndr g umah atok aku,..memang aku pecot gaban...hehe..





>> ni antare brg2 yg aku sempat rembat..huhu...ade lg tpi xsempat nak amek gmbr...ape pon memang best...g be2 je pon...

okkkkkkk2...nak cepat..bos dah panggil...gerakk lu..huhu