Followers

Search This Blog

Friday, September 30, 2011

:: DOa buat si keasih ::


As-Salam.
Kalau dah bercinta, segalanya manis. Yang pahit dan masam pun terasa manis. Mungkin sebab adanya buah ajaib - buah cinta . Namun, cinta itu tidak pasti akan menjadi milik anda seandainya setelah anda mendapatkannya, anda tidak berusaha untuk mengekalkannya.

Selalu orang akan memberi nasihat, apabila sudah berusaha, berdoa dan bertawakkallah ... maka ... di sini saya ingin kongsikan secebis doa buat pasangan berkasih. Moga ia dapat memberikan lebih keredhaan kepada hubungan cinta yang sedang anda bina.

Doa Buat Si Kekasih Hati

                                                                    Dengan nama Allah,
Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan,
Dia milikku tercipta buatku,
Satukanlah hatinya dengan hatiku,
Titipkanlah kebahagiaan antara kami,
Agar kemesraan itu abadi ...

Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihi,
Seiringkanlah kami melayari hidup ini,
Ketepian yang sejahtera dan abadi,
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan,
Dia bukan milikku,
Bawalah dia jauh dari pandanganku,
Luputkanlah dia dari ingatanku,
Dan peliharalah aku dari kekecewaan...

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan,
Menolak bayangannya jauh ke dada langit,
Hilang bersama senja yang merah,
Agar ku sentiasa tenang,
Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah...
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu,
Sesungguhnya apa yang telah Engkau Takdirkan,
Adalah yang terbaik untukku,
Sesungguhnya Engaku Maha Mengetahui,
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah...
Cukupkanlah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku,
Di dunia dan di akhirat,
Dengarlah rintihan dari hamba-Mu yang daif ini,
Janganlah Engaku biarkan aku bersendirian,
Di dunia ini mahupun di akhirat,
Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan
kemungkaran,
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman,
agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup,
Ke jalan yang Engkau redhai,
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh dan solehah...

Ya Allah...
Berilah kami kebahagiaan di dunia dan kebahagiaan di akhirat,
Dan peliharalah kami dari azab api neraka,

AMIN... AMIN... AMIN...
YaRabbal'aalamiin...




Thursday, September 29, 2011

:: pesta konvo UTM { shopping } ::

wink wink..mate ngantok...ade mase jap nak update..hehe..semalam last raye ea?yeke??xingta la,tapi semalam malam,kire malam tadi la kan,aku g open house umah kawan..2 umah..woooo kenyang sungguh la,,sedap sungguh.makan mee bandong,kuewteow sup tomyam n kopok + sambal special..huhuuhu...peberet adik aku tu kopok n sambal...

balik lambat semalam,dan dann memang lincah gile braye 2 umah tu,,habis beraye kol 10 suku..teruslincah balik,nak singgah UTM,ade pesta konvo kan,malam last lak tu...memang wajib la pegi,niat memang nak borong je ape yg ade..cehhh macam duit banyak je...

sampai2 je depan UTM tu,tengok jalan nak masuk tu ade roadblock polis..adehdhedhhehe...nape la time2 gini ko nak wat roblok bagaiiii....jem panjang gile ok highway skudai pontian tu..demn!!...terpakse la jugak redah jem,sebab memang xde dah jalan lain nak masuk UTM tu lau dari area bandar...memandangka UTM ngan umah aku x smpai pon 10 minit,ni kire kali ke2 la aku g untok konvo kali ni,....

sampai2 UTM dekat kol 11 cmtu,lincah carik parking...sib baik sennag dapat parking...woooooooot wooot...terus la mulekan misi...SHOPPING..hehhe..jom tgk ape sempat aku n adik aku rembat kat pesta konvo malam tadi....



>>pashmina....murah2 jer...yg biru leapord tu cntik kan..huhu ajah punye 3 3 ni...xpe,bleh pinjam

>>baju polo,,die memang dah lame aim...rm 45..after less dapat tawar2 rm30...cntik..

>>pon ajah punye,xkan la aku yg umor nak masok 26 ni masih nak pkai baju cenggini..hehe tapi bile tgk2 balik,lawoo lah..xkesah la umor bape pon..cutting die cntek sangat,tutup ponggong yg penting hehe...Rm 25.

>>blause polkadot..ni ajah punyer..cntik..free size..beli 2..ajah belanje..hrge asal rm 45..tapi tawar tawar2..rm 3o..sebab beli 2 pasang

>>simple..pon same baju ni tuutp punggung..hehe...almaklomler punggong xbape nak lawooo kan..biase la...

>>singlet ni labuh,tapi xde size aku,size ajah je ade..ajah beli 2 helai..rm 10

>>ni beli sekali ngan baju polkadot tu...rm 30..nampak je macam gini kan..pnadai gayekan lawa la nnti...

>>aku beli selendang satu je rm8..
>>yeay,aku dapat suo ni..pazelo kain yoyo..sangat2 selese..warne grey..Rm 30..hrge asal rm 45

>>kemeja putih,harge asal rm 39..tawar2 lagi dapat rm 25

>>huahhauahua..macam saje je nak bunag duit kan..hihihi beli minyak wangi ni,,bau appleicious..rm 10 je.xmahal pon,tapi wangi sangat~

huuuuuu tu je kot aku shopping ngan ajah semalam.best la,kitorang amek mase xsampai sejam pon nak  rembat sume ni,,mak cepat kan,sbb dah lewat malam takot abg aku bising je balik lmbt..huhu..balik umah,ape lagi mengetesttt laaa hehhehe :))....

so pesta konvo UTM,jmpe lagi bulan 4 thun depan yer,nak kompol duet,ngehngehngeh....
smlm ade ter berkenan kat satu tshirt nie ni..woooo serius cantik,tapiiii tu la kan,sib baik xbeli...kopakk wooo duit asik nak beli baju jeer?:P

wooo smpai umah kol 12..tido awal.penat!



Wednesday, September 28, 2011

:: mak abah..love you ::

Siapaun Kita dan Seberapa hebat diri Kita, yakinah bahwa kita tidak bisa memungkiri bahwa orang tua kita (ayah da Ibu) sangat menentukan bagaimana hidup kita saat ini. So, sudah menjadi kewajiban kita harus membalas seluruh kebaikan Orang Tua kita.






sumpah aku nangis tgk video2 ni....huuuuuuuuuuu..bukan gembeng la!


love you mak n abah....thakns!

Tuesday, September 27, 2011

:: weeee not feeling well lah ::

srrrooot sroot aku menarik hidong tinngi..kehkehkeh...
xdemam pon..tapi tetibe je selseme + batok...
pastu 2hari lepas l\kepale sakit belah kanan..macam ditarik2 jer rambot ni..
semalam tgh2 sakit kepale tu boleh lagi drive balik muo,sepupu abah meninggal..uiyuhh larat xlarat la kan...


so pagi tadi,rase xleh handle,terus g klinik,,dapat 5 ubat..
yeay~~ mc!!






doc pesan :

  • jangan stress,jangan banyak fikir,
  • jage makan,jangan minom ais ,jangan minum air gas,jangan minom kopi n nes
  • jage mulut,telinge, n mate,
  • jangan makan pedas
  • jangan ..........................ntah aku lupe!


>>dapatla ubat batok,ubat tekak gatal,ubat sakit kepale,ubat migraine 2 jenis..wuuwuuwuw...aku ni dah le memang jenis payah makan ubat..huhu,memang xkan habis la ubat ...

>>teringat dulu mase kecik2,kalau demam ke ape ke,part makan ubat,adelah part yg paling aku benci,,sampai la sekarang ni..huhu...

>>dulu mase keik2,banyak mengelat,lau kene makan ubat je,mest lari tempat yg xde org,sbb aku makan ubat xleh depan org,sumpah xtau nape!!..bile mak suh makan ubat je,lari g mane2 dgn bawak ubat n air segelas,pastu ubat tu aku xmakan,konon2 je makan,aku buang ubat tu kat tingkaplah,kat dalam pasu lah,kat kolam ikan lah,nyorokkkan bawah katil lah,ape2 je la,janji memang aku xkan makan ubat tu..huhuu..jahat n ntah ape2 ek aku ni..heeeeeeeee :P..mak aku tu rajin kemas umah n menyelak ape2 bagai,make nanti,jumpela ubat yg aku buang merate2 tempat tu hehe..KANTOI!!!

>>tu la sampai dah beso gini,aku still lg susah makan ubt,tpi xde la aku nyorokkan lagi,paling terok pon aku dah masok mulot aku luah balik je hehe...

>>korang ade kennagan makan ubat mase kecik2 dulu x?hehe...

Thursday, September 22, 2011

:: Pandai x saye?...pandai xsaye pilih ::

>> lauk malam tadi...gigeh memasak kat dapor...yg paling dapat sambutan tuuuu sotong goreng tepong..hehe sedap lah...org kate...aku pon kate..tapi dalam banyak2 lauk tu yg Amin makan kompem2 ayam masak kicap jer..sebab die obses dengan ayam hehehe

Aku : awak,arini saye masak nla bla bla..tu ini tu ini....bla bla*****
Amin  : yeke?hehe sedapnye
Aku : hehe pandai x saye?
Amin : pandai xsaye pilih awak?
Aku : eleehhhh,camtu pulak..ingt pilih ikan ke hehhe
Amin : heheeeeee

*teringin nak buat aiskrim goreng*

Tuesday, September 20, 2011

:: ade 2 mak!!! MAK n MAMA ::

ade mase sikit..kite update sikit yer..huhuuu :)..

sabtu 17 sept 2011~

Amin datang umah mak abah :)) siap bawak bakal mak mentue aku lgi..ko ade ker??ngeeeeee..:P

sib baik time tu sedare mare sume dah balik dah..so yg tinggal cume family aku jer..huhu...Acctly Amin g Bukit rokan umah makcik die punyer mak ade wat kenduri kawen..kat Gemencheh n9..so alang2kan,aku ajak singgah..yabedabeduu.Amin cakap ok boleh singgah..hehhee :))


hehe yer gigih laaa...cee teka ape menu yg spesel tu..hehe aku masak laksa penang,nasi paprik,nasi lauk kerang rebus + udang goreng + ayam kicap + ikan masak asam rebus lada cili + ikan masin masak lemak...n pencuci mulot aku buat koktail..hehhe..memang excited super duper..ngeee :)

dalam kol 3.30 camtu Amin sampai umah.,tu pon die men masok jer umah,cz time tu ktrg satu family xdok depan,so xdgr die bagi salam..lgpon time2 ade 2 kete pengantin datang umah aku,nak tumpang amek gmbr pengantin,,ala kire macam outdoor photoshoot la konon2nyer...malas nak nengok diorgposing2 ktrg sume duuduk la ruang tamu tgh,tu yg Amin bagi salam,kitrg xdegr,tau2 dah depan tv je krg nmpak die,kelamkabot laa aku hehehe,mase tu baru pas mandi lak tu,,tu yg men rembat je baju n tudung..jangna ketawe bile tgk baju n tudung x matach langsung hahhaa...

dahh borak2 lame2..time utk mengajak makan...hehe rase la makcik,bakal menantu makcik yang masak ni hehhee :))...


>>yg baju kuning ni bakal mak mentue aku,kiri tu yg pkai topi ntah ape2 tu Amin kusyg :)..n yg depan mama amin ni adik lelaki die,Aman....n ygbaju hijau ni opkos la mak aku...layan besan makan katenyer...
>>khusyuknye Amin makan,,si Aman makan sampai tertunduk2...hehe sedap ea saye masak???

 >>ngeeee :)) saye ade 2 mak..ok 2...hehe sorang Mama n sorang lagi MAk...superMAk...ni mase dah nak balik dah..hantar mike kat depan umah...apee la Amin,parking kat atas,kat bawah kat laman umah mak punyer la banyak parking kosong.......................................................huk huk huk..lupe,mase amin datang ade 2 kete pengati menyemak parking laman umah mak..ishh

 >>sejujurnye,pic ni terpakse dicropkan,sbb dalam pic ni,yaaa ampon,aku n amin nampak lebih gens dari biase..ni mak yang snap..hehe smpai ati mak,suke nmpak adiya gems2 tau huhuhu...


 >>insyaallah suatu hari nanti aku panggil Mama Amin ni MAMA juga,sekarang aku masih lagi panggil mak cik,xpon acik..hehhehehhehee...syg Mama Amin...

>>gambar mahal ni..mak n BAKAL BESAN..hehhee..bukan main rapat lagi mike amek gmbr kan..hehe dah jadik geng dah ni..hehe kawtim..aku syg sangat kat mike be2...doakan kami ye mama n mak :P...

Amin balik kl dalam kol 5;45 cmtu...aku bekalkan die koktail,kerepek ubi,Laksa penang...

Amin sampai jer umah die trus mesej..

Amin : awak,tadi laksa sape yg masak?
Aku : saye ,nape?masin ker
Amin : x,sedap...aisyah ,timah n nurul tgh makan...

dan2 10 minit pastu ...........................

>>ok seee ?? heheh memang la,sayeee kan pakar bab masak2 ni..ade bakol x?nak angkat bakol sendiri lahh hahhaahhaa...actly fatimah ni kazen Amin yang tgh study kat Uia gombak..hehe segan sebnarnye ngan budak kecik ni,sbb die lg pandai masak..jelesss ok.die masak lg la,chinese,jepon n macam2 style la,aku ape la sangat......masakan kampong insyaallah terer hehe..

ok dah2 cukop...entri i di buat,cume amek mase xsapai 6 minit..caye x??gile lincaahkan ??hahhaha tu la,,bile idea datang mencanak2 laju je menaip...

huhuhuu time kasih Amin cz sudi datang beraye kat umah mak abah saye,,pastu siap bawak bakal MAMA saye pulak tu ngehngehngeh ...syg awak sgt2 tau :)




---------------------------------------------------------------------------

saye xde ABAH mentue :'( ,,sebab ABAH Amin dah meninggal 3 @ 4 tahun lepas,mase saye n Amin terumbang ambing~......................
Alfatihah utk Abah Amin...


Monday, September 19, 2011

:: 3 hari yang penat dan penat ::

assalamualaikum..arini tekak rase sangat2 xbest..huuu banyaak minum ais kot sbb tu jadik cenggini..
memandang cuti aritu 3 hari kan..ape lagi ,beraye sakan..dah penat2..air batu la jadi peneman setie..kehkeh..

PADAN MUKE~

weekend aritu memang super duper bz..

jempot2 ikan bilis,ubi rebus,sambal tumis n sambal lade cili...sedappp gilerrr


ari jumaat  16 sept : pagi gerak g Melake..g beraye..tapi petang dah balik..balik umah terus masak2 sebab pakcik2 adik beradik mak dari jb nak dtg..ermm lincah..men malam tu aku masak Tomyam n PAprik....sume puji,cakap sedap..pandai adiya masak..aummmmm :P

ari sabtu : 17 sept : huishhh bangun awal sanagt sebab kat umah ramai org (sedare mare) belah mak...terus wat sarapan.pagi tu mak buat roti canai n kari telor..mavelesss...pas masak terus sarapan..pas sarapan terusmasak untuk tghari..memang lincah aku masak,sebab ramai sangat org nak dtg...kelaurge belah abah nak dtg..diorg smpai dlm kol 10 setengah cmtu..dtg dari muo..

masak masak masak..tu je la keje aku ari sabtu...penat..super duper penat,,,sib baik la aku xdemam tros..aku ni bukan boleh..sensitip punyer badan ngeee :))..

petang diorg sume balik....then aku dapat kunjungan teristimewa ptg tu..tau ape??ngehhh ngehngehhh..sbaau ler...

pas magrib kami satu family balik muo,umah makcik kat bukit pasir ade makan2..kire cam family day jugak la,,aku drive gile babii laju..kahkah terkencet2 abg aku kat belakang,walaupon kete die lg mewah dari aku..mate die xbape nampak sbb tu la die terkencet2..kalau siang,aku pulak terkencet2 tertinggal kat belakang,die menonoooooong laju jer...

malam tido muor ..

ahad  18 sept : still kat muo,beraye umah atok2 sedare area muo..pastu gerak g Batu pahat..ade kenduri kawen,,sedare belah mak...

petang,balik jb................................................................................smpai2 umah,dah bukak gate,tgk kunci umah xde,abg aku dah tukor knci,harammmm xbgtau..huh pengsan..ujan lebat lak time tu..lincah g petronas berdekatan...buang air n salin baju yg dah bancau basah tu...
then terus g carik makan kat JJ taman U,pastu g U mall..pastu patah balik g Sutera Mall,gilee jauhkan memusing..ngeh2..nak balik cmane,kunci pon tadakkk..kene tunggu abg aku balik dari kampong wife die la jawabnye...

dalam kol 9 setengah camtu baru aku balik umah...pastu,o9 jap..mandi2..pastu pengsan..hahaha tertidor..sampai pagi..

pagi tadi belek2 hp,tgk ade call amsok. Amin pukul 1;04....haha amek,ntah ape aku cakap pon aku xngt..huhuuhu...

Mati kite~........


ok arini memang masih raye bluess kan...hehhe...xsabau nak transfer gambau ari sabtu aritu..ngehngehngeh....kiter merancang dah Tuhan menentukan :)) syukur...

layan sizling kt jj tmn u

-------------------------------------------------------------------

cukop2 untok kali ni...see ya



>
>
>
>
>
tetibeee idea hilang,,,memang G SHOCK betol....


Thursday, September 15, 2011

:: selamat bercuti + xrindu Pon ::



yuhuu...memandangkan cuti 3 hari start esok smpai ahad sempena Hari Malaysia esok,aku nak balik kampong n nak beraye umah kawan2..insyaallah..pastu nak g MUO...umah my super duper uncle..ngehngehngehh~

ok ok...HAPPY HOLIDAY...

*pandu kereta berhati2*

------------------------------------------------------------------------------------------



Psttt* >> Amin post kat wall Fb aku tadi..ngeeee..semakin berani die,kalau dulu jangan harap!..hehe..miss u too AMin...

Amin : ari jumaat malam saye ade Jamuan raye budak2 *****a ..
Aku : ooo ok...
Amin : ari sabtu ,semue pas g umah awak,awak g mane?
Aku : balik Muo,umah Mokde yg ikot antar mak aritu g umrah...
Amin : dari kl nak g Muo bape jam ek syg?
Aku : ermm 3 jam kot..
Amin : aikkkkss..haha nampak beno nipunyer,lau 3 jam dah nak smpai Jb dah tu.hehe
Aku : ehhh ehh,2jam lebih kot,siott ketwekan org!! sepak nak??
Amin : hoiiiiiiii.haha amboi nak sepak org~
Aku : hehheheeehehhe xde laaa..;*
Amin : ooooo,ramai2?semue?semue tido umah mokde ker?
Aku : aah ramai2 la,sume tido sane..hehe (kaum2 belah mak)
Amin : umah die beso ker?
Aku : xde la kecik je,baru pindah kuaters...kecik..
Amin : abistu tido?himpit2 ke?
Aku : hayelahhh.kitorang dah biase..lagi mesreee..haha
Amin : oooo,xjadik la saye nak DATANG...................saye ni dah la "kecik"...nak tido mane nnti..hehe

Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,penyesalan betol la! nape aku bleh cakap umah makcik aku tuu kecik??adoiiiyai...haha amek ko..actly ari jumaat sebenarnyer die nak dtg,tapi mlm tu plak die ade jamuan raye ngan kawan2 die..ermmm...so nextime je la ea kite jumpe...bile2 laaa....xkesah pon..saye xrindu kat awak pon..ngehhngehh ngehh ..tipuuuuuuu :)...



AMirul Amin...saye rinduuu awak..
*seyes poyo..haha*


Wednesday, September 14, 2011

:: kawan datang beraye ::

huarghhhh menguapp pulak...lekk ar baru kol 12...aikks kol 12?aiyoooo.sudah masok 14 sept la kan?/sungguh cepat mase berlalu...

malam ni aku sukee sangat,sebab ex opismate aku datang beraye...yuuuhuu..meriah la rumah kan...time kasih korang sudi datang..jom layan gambo.. :)
'

ziela....sebok je,name nak same ngan aku..huuu
  1.  
>>dah cakap,sape yg dtg umh aku sepanjang raye ni..memang dapat la makan chickenchop homemade hehe...sedap diorg kate..
  1.  
yang perempuan makan kat dapur//almaklomler umah kecik..depan utk kaum lelaki jer...
  1.  
ade yg dok kat meja n ade yg dok bersile kat bawah..hehe memang padat~
  1.  
ibu mude..huhu mude la dari aku..anak dah sorang..aku??anak tekak ade la..ade doploh nam lagiii tuu hehe....
  1.  
sib baik aku x keje ngan diorg lagi...seee makin bamm bam masing2 ngehhhhh :P
  1.  
dari kiri..aku : syida : kak aida : ziela
  1.  
haha sukeee sangat..sebba nampak aku la paling cun kan??haha anggok la kepale...ok bagus~
  1.  
ahhaha dah mule dah kesengalann~
  1.  
why me??? uhhh
  1.  
ziela n zilla..heheh frends never ends rite...walaupon dah xsekerja lagi ngan korang....
  1.  
okey serius sangat best...kenyang pon kenyang..ketawe po jgn cakaplah,bile dah lame xlepak same2 make sume gelak tawe terkeluor laa kan..

lagi sekali,thanks korang sudi datang..nanti ade mase aku dtg umah korang lak yer...hehe masak sedap2,aku kompem datang..huuuu...

k k dah ngantok..esok nak bangun awalll..yup seawalnyer...

nuuuuunite...

Tuesday, September 13, 2011

:: kejap bosan..kejap xbosan..ehhhh ape ni ::

oh

bosan giler~


raye ke3..otway dari jb ke kote tinggi....tidoo betol ni...
dari kiri : ira,kak long n ajah...























ok dah x bosan~~ngehhngehngeh


*mlm ni my ex opismate nak beraye..weeee :))  *

:: follow sambil menderma [ belog baru ] ::


laugh too louder . 
talk too louder .
 suka amik gambar sorang sorang .
 Pandai , tak pandai sangat .
 SPM candidate (2012) .
 Doakan tukang TaipTaip ni berjaye in SPM 2012 k :) peace




>> dah macam budak 3 suku pon ade aku tgk kazen aku sekor sorang ni..haha....budak SEKOLAH lagi ni..xpe...apeee pon boleh...

>>tuan2 puan2.harap mintak kerjasame memfollow belog kazen aku ni...hahha...sian die,,xde sape follow lagi..die mintak kerjasame kawan2 n geng2 belog ni follow belog die..

>>budak ni kecik..tapi biler bertweet,macam org dah matured waaa cakapp lu...hahaai..apeee pon bolehh kan..??

>>kalau korang follow belog die,secare otomatik korang telah menderma rm1 kat aku,sebab kazen aku ni cakap,satu follow,singgit..haha xgitu yaaaa??anggung angguk kepalee yaaa cepat...ngehngehngeh...cukop 6 org yg follow dah dapat Mc Value lunch....weee wee lapooooo...

>>actly ni belog kazen aku yg baru..b4 ni die dah buat 2 blog,tapi syg,jodoh x panjang..ni die buat belog baru,harapnye panjang la jodoh tu ek..bukan ape,yelakan,wat pe banyak2 belog,silap2 nnti pasword pon xingat..kan kan kan..biasenyer cenggitu la..then satu lagi.xpayah la nak tukar2 belog,penat nak follow n penat nak promote..wakaka..

>>okies,tuuu jer...sekian..cepat2 follow..follow sambil menderma..cunn :))

;.
.
.
.
.
.

.
.peace ..aku + taiptaip



*dah glamer jgn lupe diri ok..ngehhhh :P *

Saturday, September 10, 2011

:: berat ke bahagie ni??? ::

asssalamualaikum ;)

wink wink selamat ari raye yg ke 12 :))....huhhhh penot perot penoh la arini....asik makan makan makan je kejenye...berat badan pon sekarang semakin menjadi2 ni...huhh memang xtercapai dek akal lah...ceeeee teka bape berat aku?hihihihi..tadi g Tesco Plentong...cari bahan nak wat chicken chop,lallu la depan mesin penimbang tu..hoho amekk ko,berat raye!!

>>hukkkk hukk...tau x..tahun lepas punye raye berat aku 48 kg..haha...adekah disebabkan sekarang aku bahagie maknenyer berat pon semakin bahagie??hahaha mpon...nak kurusss nak kurussss!!!!!

balik umah...masak chickenchop!!! ko ado???

>>haha homemade chickenchop..hohoho camane berat nak kembali ke 48 kg??ceee cite ceee cite :))


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

berat aku raye 2010 : 48 kg
berat aku raye 2011 : 52.2 kg

agak2 tahun depan bape kg??? ahhhhh gileerr~





*still xleh lawan berat Tunang sendiri..huhuhuu*


:: Lepak2king dengan Tunang tercinte...ahaiiiii ::

selasa 6sept 2011

Alamak ade mesej pulak :P

Amin : awak,wtpe2?
Aku : wat keje ni
Amin : ari khamis free x?
Aku : aikk..ntah ek..nape?
Amin : nak dtg jb..
Aku : xkeje ?
Amin : keje..amek cuti....

aduduudududuudduuuuuuu...siap amek cuti bagaii...

Aku : dtg la weekend,xyah amek cuti..
Amin : xleh,ahad ade majlis buke puase * dan ape2 ntah xingat.....
Aku : ok,terpulang..

ok Terpulang..hahahhahahaiiii jawapan aku bagi simple gile dalam hati Tuhan je yg tau betape happynyer aku bile die cakap die nak dtg jb..

nak senyum je boleh x??hehe...alhamdulilah,dah sebulan xjmpe,kelmarin Amin datang jb...wakakakaka tiade paksaan ok suh die dtg jb..almaklom la Tunang ni xsuke dipakse2..so kite layan kan aje laa kan..malas nak ajak2 jmpe ni,hhhuhu nnti dukatenyer  x paham!...ade paham?.hoii...

yippppie yipppei yuhuuuuu...walaupon jumpe xsmpai 24jam..hehe serius memang xsampai 24 jam..kan Amin kan...die datang ari khamis tengahri smpai jb..nyirapp,mane  xnyer,kate tiket kol 8.30..ye yee ooo je...kol 8:40 msj aku...

Amin : wak,sy gerak kol 9.30..bas rosak..
Aku : la yeke..bas yg same ke?
Amin : bas lain,cmpny same...
Aku : ooo ok..

kol 1 camtu die smpai jb...bende pertame die tunjuj kat aku bende ni...amek ko!

>>hoho sebenarnye memang tiket die kol 8.30...sampai2 je kat TBS,bas die dah gerak..so org tu suh die amek tiket lain,maknenyer beli tiket lain la..haha...rugiiii di situu~

>>tiket seterusnyer..kol 9.30 die gerak...yg xleh bla,die g beli tiket kanak2..hahaha sebab tu harge lain dr tiket yg asal..adoii,tgk badan xde pon rupe kanak2..dah boleh jadik bape kanak2 dah kamu sayang..hehehe...die ckp org tu yg suh beli tiket kanak2..hehe ye laaaa...

ermm maknenyer sah sah la kan die tipu aku tadi die ckp bas rosak,rupenyer tertinggal bas..aku tnye nape tipu??die ckp xnk susahkan hati aku....hahahah haipppp,xnak aku susah hati ke xnak dengar aku membebeeellllll panjang?????hahhaha...ape2 la,janji kamu selamat smpai :))..

aktiviti bersame :


  • tgk wayang hantu bonceng kat KSL city..die dah 2x tgk..kali ke2 teman Tunang katenyer :)

  • makan2 kat ZZ sup tulang..tapi kali ni layan...layan nasi ayam penyet..memang sedap..Amin siap tambah sambal belacan lagi..huhu...tgk muke cam xtahan pedas..



  • makan malam bersame adik beradik aku yg lain...mlm tu kitorang makan spagethi carbonara..hoho masyukkk sedap..amin tambah 3x yer..di ulangi 3 x..hehe...
  • lepakking xtentu hala....
  • lepak2king ngan Gemok-kawan baik Amin...kat Chickrnchop hutan bandar...

xde pape yg best pon lau kitrg dating..huhu..yg best dapat tumbuk2 + pukol2 + cubit2 die jer..haha..tu bende wajib,salah sikit kene die kene pukol,salah sikit die kene tumbuk2,salah sikit die kene cubit..haha..aku kalau salah sikit,die teeeenung je aku,make aku pon diaaaaam saje kehkehkeh...~baikkk x aku?? baikk kan.ngeeee :))...

kali ni keje asik amek gmbr je..kikiki..kalau b4 ni memang jarang jmpe amek gmbr.sbb tgk betol2 lagi best,tpi bile dah xjmpe,hoho rindu konon..ngeeeee :)....




kehkehkeh...banyak gmbr lain,tapi cukop la letak kat belog ni 2 keping kot.kang bebaynak takot ade yg muntah hijau..hahha...

tapi ade aku kesah ke nak muntah hijau ke nak masok wad sakit gile ke ape ke,janji aku xkaco org..n aku xmasokkan gmbr org lain..aku cume masokkan gmbr aku n gmbr Tunang aku je..ahaks...mati gile lau Amin tau aku ckp cenggiini...

:P

>>hohoho buat pertame kalinye Amin bagi aku duit raye..haha ni pon die kate xde niat pon nak bagi,lebih2 org je ni,dah xtau nak bg sape,die bagi aku..hahaha sioooooooottt ko Amin..*dushhh dushh dushhhh*....apeee ponn time kasih bennyak...

yang paling untong adik aku ( ajah ) mewah la die,Amin bagi duit raye + belanje breakfast Mcd lagiii tu..hampehh dan siott betol...

dah2...xmau cite panjang2...nanti rindu lebihh pulak,tadi die call pon dah rase rindu gaban dah..ahahaha...*cium  dussshh2 kang baru tau :P...

gambar paling selamat untok kali ni >>>>
;
;;
;
;
;
;;
;
;
;
;
>>tadaaaaaa..tau nape selamat??sebaB 2 2 pakai seat belt kakakaka~makin comel x Amin aku?hehehe die bahagie sebab aku pon bahagie kahkahkah..sile mengAminkan kebahagiaan kitorang :)...tq..

ok dah dah dah...jap lagi nak post 2 entri secare serentakk.kehkehkeh...
yang penting,aku sangat happy dating dengan amin..sebab jarang jmpe kot,kalau selalu jumpe pon xbestkan..thakns awak cz sdi datang JB..so pasni turn saye pulak la ea turun KL??adudududuudud~ :P

love you Amirul Amin :))