Followers

Search This Blog

Tuesday, November 29, 2011

:: masih dikampong ::

yuhuuu.....selesa betol dok kampong..aha..
menghabiskan sisa2 MC yang ade..
kang dah balik jb,lambt lg nak balik segamat nih..hoho..




nak update entri pon xde mood,sebab line tenet really tahap cipan.huhu..
lebih baik kite tido..
jom tidoo..nantok's la

Monday, November 28, 2011

:: besfrend time skolah bertunang ::

selamat bertunang sahabatku.
semoga jodoh panjang hingga ke akhir hayat.insyaallah..
same2 kite doa k..hehehe syg kamu :P


umi raihan....
;
;
;
;
;
;
;
;
;

yop,entri panjang tunggu i balik jb yer.now tenet tenat tahap gaban kuase3...ngeeee :P



Thursday, November 24, 2011

:: Aummmmmmmm.aiyakk lambat gile update kahkah ::


haha walaupon entri ni agak LEMS dari biase..akan ku update jugee..neghngehhngeh..
ade aku kesah?ade pulak org lain kesah?huhuhu non ado..

Tahniah Team Harimau Muda..exspecially utk Apex..rmai yg update status kt fb n twwet pasal bola malam tu kan..alhamdulilah kemenangan pihak pade team Malaysia..Amin Amin Amin...

go go go team harimau malaya....



okeyh caye x..malam tu aku sanggup terbang ke staduim gelora BONG KARNO..hahhaha amekk kaw...

haha aku melonjak2 kegembiraan la malam tu..serius..xpandang dah org sebelah kanan ke kiri ke..yg penting kite memanng..sebab kite kan nak MENANG aje..huhuhuh...

name pemain yg glamer gile malam tu korang rase sape?ahai..opkos AHMAD FAKRI SARANI..hekhekhek...sian die,korang maki2 die,taukah korang yg die dah buat sehabis baik utk Negare..

SI tikus Bonai tu lagi cam haram..haha muke n senyuman serius xbleh bla..hahhaha ok aku serius satu malam tu kutuk si Bonai tu.haprak..

wat ever,MALAYSIA mengekalkan Emas utk BOla SEpak sukan SEa...menang bola sepak means menang la semue acara..kan kan kan.......

Monday, November 21, 2011

:: penonton setie Masterchef Malaysia ::



"Anda di beri 1 jam dari sekarang untuk menyediakan hidangan berasaskan Belacan ni.. Anda boleh sediakan apa sahaja hidangan yang anda suka. Tapi ingat! pastikan kelapa muda ni menjadi hero dalam masakan anda.."
" Anda boleh memilih beberapa bahan asas lagi bagi membantu anda menyediakan hidangan ni.. Adakah anda sudah bersedia???"
"Masa yang di berikan untuk menyediakan hidangan ni adalah 1 jam dan masa anda bermula... dari.....SEKARANG..."

haaa amek ko..sape yang selalu tgk chanel 104,tau la dialog ni hehehe..memang dah naik hafal dah dialog die..huhuhuhuhu.

Logo Masterchef MAlaysia..
ni juri die..aku xbape nak bekenan betol ngan chef riz..xtau la nape.
tapi serius xbape suke kehkehkeh..KO FIKIR DIE SUKE KO KE ZILA...

Dari kiri atas :Saiful,Shariah,Terrence,Wahidan
Bawa kiri : Zahin,Zery,Zuraidah,Zamir

yang dah out : Zery n Tereence
group ni yang aku suke Shariah,Zahin n Zamir :)

Atas kiri : Ezani,Felix,Hui Ting,Imelda
bawah kiri : Kamarulzaman,Mastura,Nik Micheal,Raymond

yang dah out : Mastura (memang aku xsuke die nih),Huiting
yang aku suke Ezani,Felix,Nik

Atas kiri : Amita,Ary,Azilah,Jiejah
Bawah kiri : Azlina,Brian,Danial,Deena

yang dah out : Azilah,Jiejah
aku sukeBrian,Deena
Aku Suke Ezani..hope die la jadik juara Masterchef Malaysia yg pertame huhuhuhu..die cool sangat suke pulak aku...ngehngehngeh..
yang aku nak sangat die keluo is Zuraidah n saiful..huhuu dont know.maybe dont like :))

nampak gayenye malam ni aku xdapat la tgk Masterchef ni,sebab nak layan Game bola MAs VS Indon..semangat neh..huhuu...

Next year,Amin suruh aku masok Masterchef Malaysia..haha layak ker???
teeeeeeeeeeeeetttt!!


:: Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!! ::

wuuuu.hati berdebor debor..
bukan pasal malam ni nak menikah..(hamboi,lebih pulok)
sebab malam ni ade game

Sukan Sea kle 26..eh sebaye la ngan sukan SEA..ahaha..

Aku semangat gile malam nih,kompem suare bertukar menjadi ELLA..

Sudah pasti,game malam ni Malaysia vs Indon..amek kaw..
kaw kaw sekk..agak2 sape yang telan sape,sape yang baham sape erk..aduhh kecuakan disituu..didoakan semoga Team Malaysia menang sokmo..ayuh menang sokmo lah...doa dari rakyat Malaysia untuk 
Skuad HArimau Muda...

Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!



Sunday, November 20, 2011

:: Amin datang JB..oooo peace yo :)) ::

 weee weee wee :))

semalam petang amin datang jb..okeyh jb..seronok yang amat :))
lamenyer xjmpe die.sungguh lame okeyh..2bulan wey xjmpe...
gile ape kalau xrindu..huhu apeleh buat.cinte jarak jauh..

tunggu amin kat larkin central...sangat la xde keje..

hoooho..hati nebes gile cz lame xjmpe Amin..hehe rindu ni..muke rindu kan kan kan,,,

ahaiii,nape la putih benor muke aku..okeyh peace,pandai Amin wat peace.xsuruh pon :P

wuwu..muke happy gile setelah sekian lame xjumpe..semalam petang die smpai terus g umah ude,amek Oreo cheese cake yg aku order dr akak ipor aku..order sebab nak bagi Mama Amin....pas Amin sembahyang kat umah ude,kitorang terus kuo g makan..makan kat Anjung warisan..

Amin orderkan fish n chip.memandangkan Tunangnye sorang ni xleh makan yang bukan2 kan..hehe..tq syg..

Grilled Chicken Chop..sedap n nampak sedap la.aku just cuit die nyer sos blackpaper jer.huhuu...
xde amek gmbar ssame pon mase makan malam malam tadi,sebab table sebelah punye la ramai org..huhu segan kot nak mengambek gmbr mesre2 alam nih..ahhaai..

balik dari makan,jalan2 Bnadar jap,pastu terus g Bandar Sri Alam,kitrang tido umah angah...smpai2 terus mandi n lepak2 jap,aku pon tido..Amin rancak borak ngan angah kat luo..wuwuuwuw....sikitnyer mase bersamee :(...

habis utk hari pertame dating..pastu tetibe aku pon malas nak ngapdate lagi,aku lapo..nak carik makan...ahh lapo2..Amin pon dah sel;amat sampai Puchong,Alhamdulilah..aminnn....


k babai :)) akan update esok xpon malam ni..hekhekhek~


Saturday, November 19, 2011

:: Petang nih,sungguh xsabauuu ::


"Awak,sok kite jumpe yer..rindu hehe..."

ouch,wah,yeke,alamak,auwww,haaaa,yeye!
ahaks..arini jumpe insan tercinte..adeh,kite pon rindu awak sesangat lah.
saye tunggu awak yer,hati2.

eh hati rase macam melonjak2 je ni.ahaha melampaui batas betol hati ni..
GEDIX!


*lamenyer x jumpe Tunang tercinte*


Friday, November 18, 2011

:: Pantang...pantang kalau x makan ::

wuwuwwuuw..tekak ni mcam2 la plak..
time2 ber"PANTANG" ni la rase nak makan mcm2..
adehai..baru kejap rase nak makan ni..pastu tup tup 2minit pastu rase nak makan tu pulakk..aiyooo..
ni baru "PANTANG" sikit..kalau "PANTANG" time bersalin nanti ntah camane la kan..
patplohpat (44) hari tuu...sanggop?hehe..

dan dan plak skrang musim ujan,ermm tekak memang patot la kan mintak dimandikan
dengan makanan yg hebat2..
boring betol lani xleh makan,tu xleh makan..
kang makan effect kat luke n kulit..OMG sabar2..

KFC...wey serius ni paling top dalam tekak aku skrg nih..serius xtipu...sedapnyeeeee...xleh nak makan,org kate ayam n ape2 xleh makan time2 PANTANG ni..errmmm

Char kuew teow...ouhhhh mantopnye...togeh plak letak bebanyak..uuuuuuu tahan air liur jap.xleh nak mkan sebab ade udang,kerang telur..takot nanti gatal..pastu ade kicap..nnti kesan luke hitam..aiyakk

Dim sum..pelbagai rase,,OMG menggugat iman betol..tapi apekan daye,ade ketam,ade udang,ade telur..ermm same macam atas..xleh makan n tak baik utk luke..yekeee??

Mee Bandung..aisehh..ni lagi satu,hari tu ye ye oo aku g order mee bandung,aku lupe dalam mee tu ade udang,telur ,daging.,kacang tanah n bla bla bla....sekali baru sesuap ,akk ipor aku tegor,xleh makan..heheh kiciwaaaaaaa

Wantan...ofkos dalam die mestilah isi udang,xpon isi ketam,ayam,daging n ape2 je la yang bleh wat luke aku ni gatal..ok reject!
Ayam panggang..nampak sedap..sebab gambo menarik kan??xsedap pon kan?aiyakkk..nak sedapkan hati sendiri yg tgh xleh nak makan macam2..eeeeeeish

Udang goreng tepong........ha ni kalau aku makan,xtido malam la jawapnye.menggaru tempat2 luke tuh..huhuhu syuhhh sile bawak makanan ni jauh2 dari mate aku..hehe....
semueeee semuee gambar ni.aku *google jerk hehe
fuhhhhh...terbaek dari ladang la tekak ni..xpe2..tunggggggggggggggggggggggu aku dah sehat sepenohnye kang..aku balun semue..ye diulangi..SEMUE hahaai :))

masok harini dah 18 hari aku makan xkenyang..huhu laok org sakit haha xpuasnye.
dah 18 hari rupenye ek aku berpantang ni,,hhuuhu
rase baru je kene..


ok lah bai...
nak carik makan lah~

ape ade ek dalam esbox


:: Harimau muda baham Garuda..aiyakkk! ::

ngehngohngehngohh....

huhuu agak dah kan..Tahniah Team HArimau Mude..

"Biarpun diejek dan dicemuh dengan kata-kata ‘maling’ (pencuri) oleh 100,000 penyokong lawan, Malaysia mencipta kemenangan hasil jaringan Syahrul Azwari Ibrahim meskipun jurulatih Ong Kim Swee diarah keluar padang pada babak kedua kerana tidak puas hati dengan pengadil perlawanan, Fahad Al Kassar dari Emiriah Arab Bersatu."


TAHNIAH...Syahrul (kiri) diraikan Izzaq (tengah) dan Fandi selepas menjaringkan gol yang menyebabkan Stadium Gelora Bung Karno Indonesia sunyi-sepi.



ape MALING-MALING ?? 
huh...

Thursday, November 17, 2011

:: Malaysia Vs Indonesia..Sukan sea ::

good luck team HARIMAU MUDA..

Doa rakyat Malaysia sentiase bersame anda...



psttt..agak2 Malysia ke Indon ek yg menang??
mesti ramai wat status pasal bola malam ni.ahaks!
dan aku pulak memang EMo gile kalau bab2 tgk bola ke ape ker kan..
HARUSLAH!!!!!


:: Kecik,tapi dielah segala-galanya ::


Ginjal tanya jantung..."syg di mana?" Jantung jawab tak tahu.. Jantung pn tny paru-paru.. "syg di mana?" paru-paru ckp tak tahu.. Paru-paru tanya hati "syg di mana?" Hati pun jawab "syg ada kat sini..." Ginjal, jantung,paru-paru hairan... "kenapa syg ada dihati?" ...hati jwb... Hati dipilih oleh ALLAH utk memiliki syg.. Kerana syg...hati rela menangis,hati rela dilukai...dan kerana syg hati rela berkorban.

Wallahualam,
Hati oo hati..kecik,tapi besar maknenyer...

Wednesday, November 16, 2011

:: ehem ehem...Make you feel my love ::



sumpah,aku skrg suke gile lagu2 ADELE...huhu suare die mantop..lagu die pulak sgt2 bermakne tiap2 baris lagu tu...ermmmm jom layan :P

ni lagu MAKE YOU FEEL MY LOVE..


When the rain is blowing in your face,
and the whole world is on your case,
I could offer you a warm embrace
to make you feel my love.

When the evening shadows and the stars appear,
and there is no one there to dry your tears,
I could hold you for a million years
to make you feel my love.

I know you haven't made your mind up yet,
but I would never do you wrong.
I've known it from the moment that we met,
no doubt in my mind where you belong.

I'd go hungry; I'd go black and blue,
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com
and I'd go crawling down the avenue.
No, there's nothing that I wouldn't do
to make you feel my love.

The storms are raging on the rolling sea
and on the highway of regret.
Though winds of change are throwing wild and free,
you ain't seen nothing like me yet.

I could make you happy, make your dreams come true.
Nothing that I wouldn't do.
Go to the ends of the Earth for you,
to make you feel my love
to make you feel my love

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



sangat cool pic ni,walaupon peace tu bukan aku yg buat :))

I could make you happy, make your dreams come true.
Nothing that I wouldn't do.
Go to the ends of the Earth for you,
to make you feel my love
to make you feel my love
i love you :P





Monday, November 14, 2011

:: birthday kazen...Aifie Dinie a.k.a DODOL ::


 sabtu haritu...12.11.11 birthday kazen..AIFIE DINIE(DODOL)...yang ke 6 tahun...

kenape "DODOL" ---- sebab,die suke cakap dol dol..semue org die dol kan..memang kong ajo sikit mulot die ni hahaha,tapi kelako...

pi,semoga panjang umur..
semoga jadi anak yang soleh,
semoge jadi abang yg bertanggungjawab,
semoga berjaya di mase hadapan,
semoga menjadi insan bergune...

i love you pipi..

 >> birthday cake..angrybird tuuu...

 >>alololo comel gile pi ko menggedik camtu hehee..tu belon angry bird yang pipi pegang tu aku yg bagi..konon2 hadiah la...xtau nak beli ape cz da la dtg paling lambat,..hehe ampon..

 >> seisi keluarga..xjmpot sesape pon.sape yg ade kat umah atok je aritu..ni pon dah kecoh habiss haha..

>>wink wink...sian pipi tersepit..aku ngan pipi ngan ayah pipi (pakman)....(adehhh nampak x sopak kat tangan tu heheh,malu seyh)

HAPPY birthday pipi :))



Sunday, November 13, 2011

:: Amin dan Buah hati baru...Farzana Qistina ::

ehem ehem..selamat ptg..really xde keje..arini terperok je dalam bilik..makan tghari pon tadi kol 4.40 ptg..huhuuu bukan xnak makan,tapi malas nak melangkah keluo bilik...xtido pon,tapi ngadap laptop..aduii ntah ape ntah aku buat pon xtau la...

ni pon baru pas makan goreng pisang + sambal kicap..ooooouchhh sedap..

---------------------------------------------------------------------------------------------

wink wink..kite ade rahsie ni,rahsie Amin menduekan kite..sampai hati die buat kite cmni.hikhik~
Amin cakap,2 minggu ni,Qistina die bertahta kat hati..OMG.gile sedih kite tau..sangup die mentigekan kite..ishh ishh ishh..Amin siap mms kat kite lg tau pic Qistina,tau la Qistina tu lagi comel dari kite,tau la kulit Qistina gebu dari kite..ish ish mentang mentang la kulit kite terbako.................................................hihihihi pang..ngade betol ko zilla.sepak laju2 kang..

hehe actually Qistina anak sedare Amin,umur baru 2 bulan kot...name penoh FARZANA QISTINA..okey,sumpah comel,aku xtau la ikot muke sape..maybe ikot muke mak die kot,macam montel2 sikit..huhu macam Amin pon ade gak..BAm bam macam Amin..Comel macam Amin,Cute macam mak die,CANTIK macam aku..haha ade..ko ade??huhuhuhu nak jugak seyh....

jom layan gambo Buah hati baru Amin ( amek ckp qistina buah hati die) ok layan~ xjeles,malah sejukk je perot ni,heeeeee :)...utk mase depan kami :))

 >> excited betol die tgk mainan atas kepale die huhuhu..comelll jer.mesti terkapai2 tangan die..

>>dah penat..tido...haha kelako la budak kecik ni.mak die selalu tag gmbr die tido..hihi macam2 gaye..ikot sape erk?mak die ke bapak die??ke AMIN???hahhaa.melapau

jeng jeng jeng...nak tgk x pic bakal bape mithali?auwwwww hehhehehe....
Amin MMS......


 >>kohkohkoh..gemuknyeee kamu Amin,hehe ntah ape laaa AMin cakap sampai Qistina tgk je Amin kan hehe..

>>alollolooo suke betol tgk pic ni.hihi..ade gaye jadik bape penyanyang haha..tabik spring la kat Amin..hehe lebiu tau tau tau...

>>hehehe nampak kaku sangat kat gmbr ni kan..hahaha...takpe takpe..praktise make perfect..caiyok2..nnti anak kite ( ewah ) awak jangan kaku2 yer hihi...nampak seksi benor gmbr ni woit.hehe baru pasan la...

2minggu ni awak ngadap n layan Qistina lebih2 yer,nanti die dah balik sarawak mesti awak rindu die kan..pastu nnti ntah bile awak jumpe die lagi kan....tolong kiss kan Qistina utk saye boleh ?hehehhee..

Mama Amin : erm Aman suke budak2,siap la nanti anak awa balik,die la kejekan..
Aku : abis makcik,Amin xsuke budak2 ker?
Mama Amin : ermmmmmm..sambil wat mulut..hehe (kelako tol)
Aku : oooooooooooooooooooooooooooooooooo :P
Amin : mane de ma..eh Amin layan jerrr.ok je steady jer :)

cittt,rahsie mu terbongkar Amin..hehe tapi ni dialog 2bulan lepas,mase Amin,Mama amin n Aman datang beraye kat umah...tapi hari ni,aku dah nampak Amin suke budak2..alhamdulilah :)) satu kemajuan tu hihihihi....

awak,saye syg awak...
(ehhh tetibe,macam xnak kalah je dari Qistina..hahhahahahha)
xla,memain jer..love u,love Qistina..bubye

:: THE SULTAN OF JOHOR CUP 2011 (hockey) ::

selamat tengahari ari ahad!!!...

bengang betol,mood nak update belog tetibe jadi camm haremmmm...hp tertinggal dalam kete aajah..ajah pulak kuo ntah kol bape balik...aduiiii tension siol...

amek kaw..xsesie ok berdengkot2 g tgk hoki semalam..team MALAYSIA lwn AUSTRALIA...
sape sangke,Team Malaysia yg rendah2 nak dibandingkan ngan Team Australia yang macam galah panjang..huhu...best gile..MALAYSIA menang!! 

MALAYSIA 3
AUSTRALIA 2
-----------------------------------------


congrates Malaysian Team...winner oo yeah..
THE SULTAN OF JOHOR CUP 2011...
STADIUM HOCKEY TAMAN DAYA<JOHOR BAHRU..








Saturday, November 12, 2011

:: ubat tu,ubat ni,krim tu,krim ni...ha sapu! ::



hujan sangat lebat skrg ni..huhu berdentam dentum bunyi guruh..petang ni kalau xde aral melintang nak g umah atok,ade bezday kazen..ntah jadik ke tidak.wallhualam..

malam tadi penoh tetamu kat umah ni.hehe katenyer melawat org sakit..sape yg sakit?sah2 aku..huhuu...ramai jugak la yg datang,semalam jugak aku xtahan sangat sakit kaki,ajak ajah g klinik ...then doc bagi ubat,TAHAN SAKIT,BENGKAK,ANTIBIOTIK ngan KRIM SAPU 2 jenis.total rm 55.pastu g farmasi beli GEL GAMAT luxor rm 38.................huhuhu haiii la penyakit..

ALAMAK!!!!

ahhaha cakap pasal ubat,pagi tadi aku masookan krim dalam freezer..haha sebab malam tadi doc pesan soh simpan dalam esbox..memandangkan aku lupe sesangat,makenye,aku bangun pagi tadi terus letak dlm freezer,,hah kononye nak cepat sejuk,sekali aku lupeee daa nak kuorkan..amek ko.betol2 beku ubat aku.dah macam krim temulawak dah..haaaahaha,,,

jap,nak sapu ubat...dan dannn~~~~

wokey siap.ngeeeeeeeee sejuknye ubat ni..effect ais betol lah..grrrrrr haha,..aku nak upload pic kaki n tangan aku,tapi aku takot kot2 ade org tengah makan hilang selera makan tgk kaki aku..huhuhu..so aku upload pic ubat saje yer..nggeee :))


 >> ha ni ubat mase hari kejadian..cee tengok tarikh tuu cantik je kan..hehheee..cantik la sangat,aku ni yg xbape nak cantek kulit dah terbakau..ngeggeggegege...

 >> ni plak ubat beli kat farmasi mase otway balik segamat sempena raye korban hari tu...beli antibiotik ngan krim sapu jugak...wuhuuuu xberkesan ponnnnnn...

>> ni gel gamat,ok bagus jugak cepat jugak luke kering kat tangan la,kat kaki lom lagi..sebotol (ehh botol ker???) rm 38...masok ni dah 2 botol aku pkai...xpe asalkan berkesan...kan kan kan??

>> ni plak ubat yg aku g klinik malam tadi..adehhh sori la x rotate,,satu keje lak aku nak rotate malas aku..hehe...lagi cantik tarikh die..11.11.11..ahahha amekk kaw...


banyakkan ubat aku gune..actly ubat yg gambar 1 n 2 tu dah habis dah..tu yg aku g klinik lg semalam,then doc kate suh aku kopek kulit kaki ni..huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...gile ! sakittt la,aku kene kat tangan terkopek sikit je pon dah mendodi macam hape,ni plak kat kaki..ermm memang xgerak la aku lau aku kopek semue...ermm so utk elak dari kopek dan terkopek,kene la rajin pakai ubat n krim 2 tu kan..pastu kulit kene la kering..xleh basah2 n lembap2..nanti lagi lambat baik...

harini bangun pagi,terus rase2 luke kat tnagan..oooooo wahhh dah kering n dah boleh kopek sikit2..kopek dgn berhati2 yer takot ade part yg x kering lagi...dan akhirnye,yg kat tangan dah kurang sakit..sebab dah kering.cume nak pulihkan tekstur kulit ttu la kan..amik mase kot..huhu..doakan yer...

yang aku risau skrg ni bab kaki...waaaaaaaaaaaaaaaaaa...

sape tau krim @ ubat @ losyen @ gel ape yg bagus utk kulit berparut???help yer...tq :)


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

sukatilahh nak bentikan entri camtu jer :P



:: hidup kita mulia & bahagia di dunia & akhirat ::



Sahabatku, aminkan doa ini agar hidup kita mulia & bahagia di dunia & akhirat, "Ya Allah, jadikanlah setiap tarikan napas kami adalah kecintaan kepadaMu, jadikanlah motivasi kami dalam hidup ini memberi manfaat sebanyak mungkin bagi keluarga & umat serta jadikanlah tujuan hidup kami untuk memperbaiki diri kami, keluarga kami & umat menuju ridhaMu hingga akhir hayat kami dengan khusnul khotimah dalam pelukan Kasih SayangMu."

Thursday, November 10, 2011

:: salam aidiladha ::

salam aidiladha..lau ikot raye puase arini dah raye ke 5..tapi lau raye aji,boleh ke kire raye ke bape?hehhee..saje je kan xde keje,so update cite pasal raye la..nak cite sangat pon xler,sebb raye kali ni xbest..xbest sebab ape ce teka?huhuhu sebab raye kali ni xboleh makan banyak bende,macam memule pkai bracess dulu la.ni xleh makan.tu xleh makan..hhuhhuhuhu...tapi kali ni bukan sebab gigi xkuat nak makan,tapi kali ni kalau makan semue,effectnyer pade luke melecor tu..so better xpayah makan...wokey...

raye kali ni jugak aku banyuak duduk xwat keje.bukan malas tapi xlarat menanggung sakit kaki n tangan..huaaa memang rase relax gile tapi mcm xpuas la,sebba dah biasekan wat keje,tapi kali ni dok senang lenang je,ermm tu yg rase len macam tu huhu...

menu raye kitrang tahun ni pulak melambak2 banyaknyer...



  • ketupat segera
  • rendang ayam
  • kari daging
  • lodeh
  • bihun cantonese
  • spaghethi carbonara
  • kueh koci
  • apam polkadot
  • blueberry tiramisu
  • air tebu
  • pastu dengan jiran2  ngunjung lagi..pehh memanggg banyak sangat la
tetamu plak xkurang hebatnye,,start dari kol 10 pagi,ktrg baru nak makan,dahh cekgu sekolah abah dtg beraye,siap bawak parents diorg lagi..2 kete..pas die balik..datang lak jiran sebelah umah..pastu abang aku balik dari kampong belah bini die,pastu plak besan mak aku plak datang..pastu cikgu pulak dari segamat datang...huhuuhu petang kol 6 setengah baru la kitrg lepak same2.makan rmai2..giless la kan huhuhu...














2 gambar terbawah tu mase sarapan pagi esoknyer...menu pon maveles jugekkk adehhai..



  • keladi selatah + sambal lade cili
  • lontong goreng
  • spagethi goreng
  • roti planta
sedapppp kan....huhuu...rase tercabar gile la raye ni..hehe dapat la makan sikit2.dapat jugak makan rendang ayam,curik2 makan hehhehhee....

okey2,dah habis pasal raye..huhu ni nak sapu ubat.nampak macam makin kecing n makin pedih..camane tu ekk???huhu....

Wednesday, November 9, 2011

:: doa untuk ketenteraman hati ::




Sahabatku, aminkan doa ini untuk ketenteraman hati anda, maafkan orang yg bersalah pada anda, ikhlaskan, pasrahkan kepada Allah, "Ya Allah, meskipun kami marah & kecewa tapi kami memaafkan dia, kami ikhlas menerima kemarahan kami ini, kami pasrahkan kepadaMu ketenteraman hati kami, kami pasrahkan membaiknya hubungan kami dengannya.

Tuesday, November 8, 2011

:: melecor ..mungkin ade hikmah disebaliknye ::



wuwuuww....lamenyer xjengah belog ni..dah seminggu kot..huhu..almaklom ler tuan punye belog ter x sihat sgt....bace dah entri b4 ni?hehe sedih kan...sangat :(






ni luke2 pas kene api seminggu yg lepas...kenangan yang xdapat dilupekan lor...nak citer dari a smpai z..tapi serius malas bebenor rasenyer..huhu xde mood betol lah gile beteii ...

now dok umah saje...memang xleh nak gerak sgt,tangan ni pedih sgt..kaki pulak mcm baru nak kering.tpi nape la xkering2..ishh ishhh...

Amin xdatang melawat pon,die nak dtg aritu,mase sehari pas aku kene,tapi aku xbagi..aku takot betol nak berdepan ngan die..hehe takot nanti aku sedih la tgk die..ehh silap,aku xnak die sedih tgk aku..heheh better kot aku xbagi die dtg..tapi sumpah sedeyh rinduu sgt kat die...

lau x weekend aritu dah g umah die,anak sedare die potong jambol n sambut birthday mama die,tapi apekan daye,xsihat punye pasal,so xdapat la g..maybe ade hikmah semue ni kan..kan kan kan....

---------------------------------------------------------------------------

tadi send pic tangan yg terkopek tu kat Amin...huhu die yg sebok sangat nak tgk..hehe aku pon bagi..b4 ni aku bg mms pic kaki jer.habis die tunjuk kat sume adik beradik die,mama die,makcik die..huhuh malu ok,kaki x lawa..hehhee...

Amin : fuhh,teruk jgk awak..ermm
Aku : terok,tapi sayang awak ni kan kuat.huhuuh
Amin : hehe ok awak... :*
Aku : :*

hari2 tnye sayang saye x?rindu saye x?cinta saye x?boleh terime saye x? huhuhuhuhuhuhuhu.........die xpernah bosan jawab..ok saye syang awak sgt2 Amirul Amin..thanks cz ade dblakang saye even kite jauh...tq tq tq.....

ok nak habis entri camni jer.


*sumpah sakit*