Followers

Search This Blog

Monday, January 30, 2012

:: awan nanoo..pakcik aku menang ::


lagu awan nano..semue org tau tu lagu M.nasir + Budhi Hekayat + hafiz...
kankan kan kan kan~

tahukah anda..
BUDHI HEKAYAT tu sape die dgn aku ni?

die sepupu mak aku..
kire pangkat pakcik la kan ngan aku......
org muo..parit kuda~

name betol die Hasmi Bin Hashim..
kitorang2 ni panggil just Abg Hasmi jer..

xsangke la pulakkkk die tu pandai cipte lagu kan..
sampai boleh jadi juara lagu lagi tuuuu

haa ni fb kepade adik budhi hekayat...

haha ni pulak kazen kepade BUdhi Hekayat...kazen mak aku la ni

ni fb adik mak aku~

ni pon fb adik budhi hekayat`

yang ni fb budhi hekayat~
tahniah untok hafiz + m.nasir + budhi hekayat..


malam tadi aku tido awal,cz penat baru balik dri kl.
so xdapat la nak tgk AJL ke hape ke kan~

bangun2 tido tgk fb makcik2 pakcik aku sume pasal lagu awan nano...
oooo depa menang laaa kan.. tahniah~!!!

Friday, January 27, 2012

:: ke bentong bersame buah hati ::


sorang lagi geng mase study kat poli selamat berkawen..
eh bukan sorang tapi 2 org..
memandangkan pengantin pompuan n pengantin laki tu 2 2 aku punye bff mase kat poli dulu..

wuuu 1st time g kawan kawen bawak tunang..
ngehngehngehh..actly tunang aku yg beriye nak ikot..haha...

1st time jugak la bff aku sume tgk akunye tunang..
lau x b4 ni tgk kat fb je... :P

21/01/2012
Bentong Pahang

xnak cakap banyak..jom layan gmbr jer..
congrats ain n wafiy...comel loteee la korang..gerammmm :)
aku comel x???ahha kawan2 sume cakap aku over kalau posing haha

BFF jugak mase study...yang kiri tu Tenok...ngan awek die..oya..pon same2 belajar dulu..tapi oya ni junior kitorang...

seeeee comel :P

heheheeh yeay yeay!!!! xsabar nak tunggu turn kamic :PP

kami semue....dari kiri atas..oya,wapi,kecik,aku,BINI KUDUS..xkenal....Dari kiri duduk,kudus,tenok n ad...

thank you En.Tunang sudi amekkan gambar  :))
 ngeeeeeeeeeeee cantikkan warne tema diorang..suke sangat...
ermm best betol jumpe akwan2 aritu..
tupon ade yg xdapat jmpe lg..cz ade lg yg tersekat kat jem mase tu..
kaw2 jem..
aku dr cheras nak ke BEntong je makan mase 2jam lebih...
bile balik jalan clear cume xsampai 30 minit dah sampai umah mama mentue aku...
opsssss...next entry la yer pasal umah mama mentue aku..hehe...

kepade kecik n wapi..selamat pengantin baru sokmo..
cepat2 dapat anak...
aku akwen jangan xdatang..memang kene sekehhh la korang!!!!


frends never ends...

-----------------------------------------------------------

erhhhh...aritu baru Tunanag aku tau perangai aku bile dgn kawan2 cmner..haha..
die ckap aku gile2...
ok la kan,dari aku gile.die jugak yg merane..

wokey callow beteiii :)



Friday, January 20, 2012

:: merahh..cantik x? ::


weeweitt..
mood org nak beraye memang cmni kan..
even takde duit tetap nak shoping2 haha..

semalam pas balik keje,teros ajah ajak g jusco..
die na cari seluor keje..
aku pon tumpang sekaki.
niat memang nak g beli kasot n hadiah wapi n kecik kawen..

zoooooooooooooooooommm g jusco..
ajah cari2 seluo yg die nak..
aku pulak sebok cri kasot..
niat nak beli yg murah2 jer la..sebab gaji pon xdeee lagi kan...

tu pon beli pakai duiet ajah..janji ganti balik nanti
..huaaaa..
so arini g opis pkai kasot baru..kehkehkeh..
kasot??er sandal kot..






hehe merahh ok :)...beli kat dlm jusco..CROCODILE..
ok x?? harge Rm65.00 after less..
ermm lame dah xbeli sandal mahal sikit..
b4 ni beli sandal crocodile gak..rm55.00..sedap pakai..
berbaloi2 even design die nampak cam kakak2 kan..hehe
kene la matured ..kate nak kawen...

tapiiiiii tu hutang tu..dapat gaji kang kene bayar balik ngan ajah..huuuuuuu..
xbestnyer berhutang!!!..



psssstt..tuan tanah pon nak saya peaceee ari jumaat ni :)


Thursday, January 19, 2012

:: xsabarnye nak jmpe kengkawannnn ::


salam..selamat petang...
wuuu arini khamis...
pastu jumaat..
pastuuu sabtuuu....yeaaaay!!!!
dah la cuti 4 hari..pastu dapat jumpe kawaaaaan2 lame..
bestttnyeeee..xsabau sgt okeyhhh :P


tenok,ad,baya,kecik,wapi,jan,niza...
jumpeeeeeeeeeeeeeee nanti...
wik wink wink..
selamat pengatin baruu kecik n wapi :)

Tuesday, January 17, 2012

:: xtau la rase ape ni ::

dah 2 3 hari ni badan rase xsedap la..nape ek..
bangun pagi je rase sakit kepale la,itu la,ini la..
sedih tau..

yela skrg keje memang tengah banyak,menimbun-nimbun..
tapi kalau badan xlarat camane nak buat ??

tadi pagi g bank..
aduishh dah la lambat gile service,rase macam nak pitam pon ade..
boleh rase nak terlelap2 je tadi kat bank.
bukan mengantok tapi serius rase xlarat je..rase macm nak tepon sape2 suh amek
kat bank ni cz xlarat nak drive balik opis..
smpai cmtu sekali...

Ya Allah,kuatkan la semangatku ya Alllah..
aku xnak lemah2 camni..
xnak xnak dan xnak...

Ya Allah.berilah aku kekuatan utk menghalang semua rase sakit2 kat badan ni..
sesungguhnya kau Maha Mengetahui akan daya diriku...



-----------------------------------

serius xlarat..
bukan demam..
bukan sakit perot..
tapi tu la..
X LARAT
X BERDAYA


Monday, January 16, 2012

:: dating dengan Allah = 27 minit ::

tq acik (mama to be) cz share ni kat fb saye :)
  bukak2 je fb tgk ade Puan aldayana tagged post ni..utk anak2 n menantu + bakal menantu..insyallah

Solat Subuh = 2 rakaat = 4 minit
Solat Zohor = 4 rakaat = 6 minit
Solat Asar = 4 rakaat = 6 minit
Solat Maghrib = 3 rakaat = 5 minit
Solat Isyak = 4 rakaat = 6 minit


Total masa 'dating' dengan Allah = 27 minit
Total masa Allah bagi nikmat oksigen dan sebagainya = setiap saat

Tapi kebanyakan remaja sekarang ramai yg cuba untuk escape solat padahal apa salahnye kita luangkan masa selama 27 minit daripada 1440 minit sehari bertemu dengan Allah? Padahal Allah berikan kita nikmat penglihatan,oksigen dan sebagainya..

Renung-Renungkanlah Dan Selamat Beramal !


i love you coz Allah

Friday, January 13, 2012

:: Timeline Best dow ::



yeay!! dah berjaye tukar layout FB yg boring tu kepade Timeline :)

Thursday, January 12, 2012

:: sengkuang calit ::




beb,sape pernah makan bende alah ni?
serius rindu beno nak makan sengkuang ni..sedapp woo..

semalam la mase g bank,ade org cine jual ..
yang cine naik moto bunyi hon pot pet pot pet..

eisssh CINE ok yg jual,
kalau melayu,sumpah aku dah beli..

teringat dulu2 mase zaman sekolah2..
ade sorang makcik ni rumah depan je umah mak aku,
die rajin betol jual2 bende yg enak2 ni..
sekeping seposen..
aku kalau beli 5 keping..
pastu cakap "cik,sambal n kacang nak lebih"
huhuhuuu..memang dah paham sangat dah die..

tapi skrg die dah xjual..die pon dah xdok kat depan umah aku lagi dah..
dah pindah..
ermmm habis riwayat sengkuang tu cenggitu jer.. :(

aku google tadi gambo sengkuang calit ni..saksikan !!







dulu harge sekeping rm0.10 saje....
sekarang..amekaw!!


kalau la makcik depan umah aku tu dulu jual sekeping rm1.50 - rm2.00 ..ermm aku rase dah kaye dah die haha...
mahal beteii!!


:: Terukir Di Bintang ::


hihi mase tengah sebok dok apply web hosting tadi..
tetibe..BUZZZ !! ym..
hahaha kawan aku bagi link lagu,die soh aku layan..
memule malas nak layan..tapi Tenok sekor tu (lelaki,memang aku panggil die tenok)
die suhh gak aku layan..

demn aku banyak keje siooot lagi suh aku layan youtube ko tu ke..!!!
aku gagahkan jugak..aku klik play...

pon keluor lagu awesome ni.. :)
ceeee korang layan...make korang akan kate..OWESOME betol..ahhaha
aku tipu...bagi aku je awesome..sbb aku suke yuna,even xde la adore mane pon..
suam2 kuku je bak kate orang..

zaasssss


so???
da layan?bape markah korang bagi?huuuuuu..
bestkan..ok xtipu la..untok arini yg baru je separoh hari ni,
aku dah dengar 7kali..haha nak dekat hapal dah lirik die..

pas tenok bagi link tadi,1st dengar je terus aku share kat FB..
aku mention name @Amirul Amin...ahahaha..

ok doooow..nak g bank jap.pastu nak g makan..
pastu sambong kije..bos xde.g KOLUMPO..

yeayy !! arini boleh balaik awal ^,^

Wednesday, January 11, 2012

:: relax,sebabtu boleh buat New POst haha ::



fuhh..arini bangun awal sangat2..
gi opis pon cepat2 sgt..
sebab bos aku nak g Mersing seawal pagi..
n ade bende yang nak di Printkan..
make,aku pon ke opis awal arini...
hekkkkk..
sempat la jugak pepagi tadi goreng hotdog n frencfries..(eh betol ke aku eja?)

smpai opis 30 minit awal.
huuuuuuuu skit mate menahan ngantoks..

pas bos aku g Mersing,aku berfoya2 la..layan FB..
layan Youtube..
layan radio..

tengahri sikit aku mula mengelabah buat kerja..
hihih ni dah petang sikit..ok la..relax..sebab tu bleh update blog....


------------------------------------------------------------------------------------



weekend aritu g umah atok..
lame betol xjengah diorg..
rindu..

sampai2 je ade appoiment ngan makcik aku..kitorang ade sesi makeover
hahaa..
hasilbnye..meh skrolll ke bawah..








haha ok menjadi x...adik aku yg jadik model tu..haha memandangkan makcik aku tu makandam terhangat..hehe,die yg make over muke adik aku ni..pastu je kitorang siap wat outdoor lagi tu..

sape yang snap kalau bukan aku?heheh lawa x?pandai x aku snap..hakhakhak..

actually banyak sangat nak update kat belog ni,even tau,sape aje la yang rajin bace..haha ade aku kesah,aku buat belog bukan dok sebok suh org bace..aku simpan untk hari tue :)

tue ok..dah 27tahun..ermmmmmmmmm



ok habis entri cmni je la...
malas nak buat cite pepanjanag~

Tuesday, January 10, 2012

:: jangan kacau,bizi ni ::



wuuu..i bz betol..tau x,tadi pagi bos bagi keje ..submit kol 12..amekkaw.last minit punye keje.time tu la nak ke stationary beli itu ini..time tu la printer ni hamjadah pulak..time ni la paper A4 habis..time ni la paper jam...adushhh jadik bodoh jap tadi..

ha la ni.pandang kanan fail..pandang kiri fail..pandang pc FACEBOOK..ahaha...tidak2 jengah kejap je..ni past post entri ni..aku berjuang habis-habisan la...erkkk..sib baik sempat makan..

nasi goreng utk sarapan aku bwk td,tapi tghari baru sempat makan...ok skrg nak smbong kije..

woooooooooooooo caiyok!!!


Friday, January 6, 2012

:: Aku nak sepak terajang ti-em ::



demnn demn demn..super duper bz wokey..
kene buat ni,kene buat tu..
kene marah ni kene marah tu :P

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....

nak berblog pon xsempat kalau time kijo ni
------------------------------------------------------------------


tenet kat umah plak kene potong..
kejap betol TM nih..

sepak terajang kang baru tau!!!


*setereeeess betol*




now 4;55 p.m
cepatlerrrr 5;30 p.m
:)




yeay!!!! Jumaat ....weekend,please be nice to me!!




Wednesday, January 4, 2012

:: azam 2012 aku ::



Azam 2012..xbanyak mane pon..

  • nak kawen
  • nak kawen
  • nak kawen
haha....gile kentang xsabar nak kawen .ngeng betol huhu..

acctly banyak kot azam2 azam azam azam tahun2 lepas punye lepas punye lepas yanga aku x buat lg..eh banyak la.nak sebot pon smpai dah xtau..

tu la,utk tahun 2012 kite semue ni mintak yg  lg baik dr tahun 2011..kan kan..
mcm tahun 2011,dah tunang, 2012,kompem la nak kawen..

pasal kerje pulak,kalau thun lepas keje camHARAM J sikit,tahun ni,harap semuenye ok..
mane la tau ,gaji pon super duper up,
kate org,rezeki kawen..haha

kalau tahun 2011,smbahyang ade tertingal2..tahun ni kene la cukop..
gile ko kalau xcukop...aishhhh..

kalau 2011,nampak handbag memahal xmampu beli,
2012,haroslah bekerja lebih kuat utk dapatkan handbag yang mahal tu..caiyok2.

kalau 2011,kuat tido..
2012,kurangkan tido.

kalau 2011,tengok rancangan MASterchef..
2012,aku la yang ade dalam tv masuk MAsterchef Malaysia..heeeeyaaaa..

kalau 2011,pakai mekap comot2 lagi..
2012,haroslah smooothhh je ,,kahkahkahkah..

kalau tahun 2011,bracess masih lg kat gg ni,
tahun 2012,kompem la kene bukak..penat woo

kalau tahun 2011, xdenyer g bercuti jauh2..
2012,kompem la kene g oversea.kehkehkehkhe..

kalau 2011,kuat makan..
2012,kene la kurangkan makan,kate nak kurus..wuuuuu :P

kalau 2011,seorg yang mudah merajok..
2012,kene la cooooool sikit..ehemm ehem :P

kalau 2011,masih bujang trang tang tang...
2012,kene la ber2..sebab org kate ber2 lebih baik...aiyakk...!

kalau 2011,Amin jadik tunang aku..
2012,insyaallah jadi Suami pulak....INsyaallah.AMin...

kalau tahun 2011,ade sorang je mak..
2012,haroslah tambah lagi sorang mak,MAMA :P

kalau 

kalau 

kalau

ermmmm..2012 ..tukar status dari CIk Azilla ke Puan Azilla..

ooyeaahhhh :P







Happy new year korang..hahaha


tapi tu la...

satu je aku harap...
semoga 2012 ni bagi kebahagian,ketenangan,kegembiraan,kesenangan,kemewahan utk aku,family aku,tunang aku,dan semue org..insyaaallah..kite merancang,tuhan yang menentukan...amin amin amin ya allah..


Monday, January 2, 2012

:: Penting ni!!! ::

Malaysian State & National Holidays 2012

Dates
Occasion
For
1 January
Sunday
New Year All states except Johor, Kedah, Kelantan, Perlis & Trengganu
14 January
Saturday
Yang di-Pertuan Besar
Negeri Sembilan's Birthday
Negeri Sembilan only
15 January
Sunday
Sultan of Kedah's Birthday Kedah only
23 January
Monday
Chinese New Year Nationwide
24 January
Tuesday
Chinese New Year (2nd Day) All states except Kelantan and Trengganu
1 February
Wednesday
Federal Territory Day Federal Territory of Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya only
5 February
Sunday
Prophet Muhammad's Birthday
(Maulidur Rasul)
Nationwide
7 February
Tuesday
Thaipusam Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Penang & Selangor only
4 March
Sunday
Anniversary of Installation
of Sultan of Trengganu
Trengganu only
6 April
Friday
Good Friday Sabah & Sarawak only
15 April
Sunday
Declaration of Malacca as
a Historical City
Malacca only
19 April
Thursday
Sultan of Perak's Birthday Perak only
1 May
Tuesday
Labour Day Nationwide
5 May
Saturday
Wesak Day Nationwide
7 May
Monday
Hari Hol Pahang Pahang only
17 May
Thursday
Raja Perlis' Birthday Perlis only
30 & 31 May
Wed & Thu
Harvest Festival
Pesta Kaamatan Sabah
Sabah & Labuan only
1 - 2 June
Fri & Sat
Sarawak Harvest Festival
Hari Gawai Sarawak
Sarawak only
2 June
Saturday
Malaysian King's Birthday
Harijadi Agong
Nationwide
17 June
Sunday
Israk & Mikraj Kedah, Negeri Sembilan & Perlis only
7 July
Saturday
Georgetown World Heritage City Day Penang - but not a 'paid holiday' for private sectors employees.
14 July
Saturday
Penang Governor's Birthday Penang only
20 July
Friday
Sultan of Trengganu's Birthday Trengganu only
21 July
Saturday
Awal Ramadan
Start of Muslim fasting month (bulan Puasa)
Johor, Kedah & Malacca only
6 August
Monday
Nuzul Al-Quran Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor & Trengganu only
19 - 20 Aug
Sun & Mon
Hari Raya Puasa * Nationwide
31 August
Friday
National Independence Day
Merdeka
Nationwide
8 September
Saturday
Sarawak Governor's Birthday Sarawak Only
16 September
Sunday
Malaysia Day
Nationwide
6 October
Saturday
Sabah Governor's Birthday Sabah Only
13 October
Saturday
Malacca Governor's Birthday Malacca only
24 October
Wednesday
Sultan of Pahang's Birthday Pahang only
26 October
Friday
Hari Raya Haji *
Hari Raya Qurban
Nationwide
27 October
Saturday
Hari Raya Haji (2nd Day) *
Hari Raya Qurban
Kedah, Kelantan, Perlis & Trengganu Only
11 & 12 November
Sat & Sun
Sultan of Kelantan's Birthday Kelantan only
13 November
Tuesday
Deepavali or Diwali Nationwide, except for Sarawak
15 November
Thursday
Awal Muharram
(Maal Hijrah)
Nationwide
22 November
Thursday
Sultan of Johor's Birthday Johor only
11 December
Tuesday
Sultan of Selangor's Birthday Selangor only
20 December
Thursday
Hari Hol Almarhum Sultan Johor Johor Only
25 December
Tuesday
Christmas Nationwide

kene la peka yer..hehe..sediakan payong sebelom hujan :)


:: 1st post for 2012 ::

heeeeyaaaa...welcome 2012..
ahakss!


wu arini 1st day keje untok tahun 2012..
pepagi bangun awal wokey..
siap2 g keje..
smpai skrg,xmakan ape lg..lapo2..


azam tahun baru..next post..ahahaha :P