Followers

Search This Blog

Wednesday, February 29, 2012

:: nasi kerabu dan kelantan ::

Bismillahirahmannirahimmmm..





pagi ni sarapan nasi kerabu...ajah belanje.upah anto die g keje n bangun seawal pagi sbb nak anto die..die xbawak kete arini sebab kol 2 nnti die nak g aiport..ke kelantan...kene la anto die arini sbb nak g kelantan n makan nasi kerabu..memang awesome kate org kelate dok :))...

ceriakan harimuu..walaupon rase nak demam2 je nih :(



Tuesday, February 28, 2012

:: Kau selamanya ::

selamat hari selase :))

sekarang ni tgh gile dengar lagu ni..Heliza.Kau selamanya.



cc: Amirul Amin Bin Alladad :)

Monday, February 27, 2012

:: Selamat Pengantin Baru ::

ok2 janji..ni last entri b4 balikkk(bos xde)

big congratssss to them..

Semoga Jodoh berkekalan Huingga Ke syurga,..Insyalllah..
ehhh tgk orang menikah,bersanding.aku pulak yg senyum sorang2 hahahaha..
ape celoppp...


Rina salleh dan suami...cantiknyeeee

lisa Surihani n Yusry....macam puterii betol si lisa nii...

anna Rafali...serius lawo bajuu die




.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ehemm...tadi amin call...cite pasal baju nikah...haha..
macam xcayeeee :P..

ok dah..jom.balik..awal 25minit arini..

:: Suke makan dan Kuat Makan..same x??? ::

selamat hari isnin semua..harap2 semuenye dalam keadaan sgt baik,,
diri ini ni pon buat2 baik..
xtau la nape amte ni sebelah kiri tetibe membengkak..haiyaaa...

kalau ari isnin je mesti nak cite pasal weekend yg AWESOME kan..hah
tapi weekend kali ni xde la awesome mane..tapi HEBAT!... :P

dimulekan dengan ari sabtu yg bangun lambat..
pastu akk ipor aku ajak g Hospital Pakar Puteri kat larkin,cz ade appoiment..
apo laie..gagahkan jugak kaki tekan minyak..sampai2 sane,Doc xde..boleh camtu???
xde call,xde inform ape2..
hoiii,org bayar kau,kau buat cmtu erkk?ape laa...
dah la sempit tempat tu..name je PAKAR..ntah ape2...

so balik dgn tangan kosong.
akk ipor aku ckp,atok nak dtg,makan tgahri umah aku..
nak masak,MALAS...
nak beli,RAJIN..sediakan aje ongkosnye..
ape lagi..terus drive menghala ke Taman U..
wuuuu.cakap je apsal Taman U...erkk,nak muntah..haha..hari2 g Tamn u..(opis)..
xkan la hari cuti pon nak ke Taman u...
demnnn..akak ipor aku ckp Kat Restoran Ali,banyak pilihan kalau lauk tengahri..
ok cun..jalan....

sampai2,org dah rmai sgt..
maybe diorg ni xbreakfast la..terus lunch..sebab jam mase tu abru pukol 11..
ORG JOHOR MEMANG MAKAN NASI AWAL...


macam2 lauk la ade..naik rambang mate ni..menyesal aku trun n teman akk ipor aku cari lauk..huahahaa..
so aku amek lauk :

sotong goreng tepong

ikan tenggiri masak leamk cili padi

asam pedas ikan mayong

sambal terung

sayur nangka amsak lemak

ayam goreng rempah

sup kaki ayam with mushroom

ulam2..dan sambal belacan...
bukan kuat makan ke ape ke..tapi SUKA MAKAN...
lain kan maksud KUAT MAKAN dgn SUKE MAKAN...

lainnn....perabih lauk kat kedai aritu..hehe..sume org tgk,betol ke x we oll tapau lauk ni..banyak sgt..
total tapau lauk aritu RM45.00..
tapi berbaloi2..ramai dpat makan...nenek aku siap cakap,sedap aku amsak..
hahaha...ape2 je la mak..adiya kan SUKE MAKAN dan SUKE MASAK..hehe...
sampai ke balik,nenek aku xtau,sume alauk tu aku beli..
hahah seeee...aku amsak n aku beli nenek aku dah xtau beze,,sah2 b4 ni aku amsak nenek aku cakap sedap...kan..............

pas makan tghatri,memasinga mek port.yg tidonye lain,yang dok dlm bilik samsambil ngumpat2 nye lain,yg budak2 main nyer lain...hehee...pukol 3,dah cari minom petang pulak,sebab atok aku nak balik dah...dengan pantas,aku pegi cari goreng kudap2 minom petang....

hasilnyer :..
keropok lekor rm2.00

kuih getas2..RM2.00

Popiah sayur Rm2.00

karipap kentang RM1.00

Pisang goreng RM3.00

Kuih ketayap RM1.00

sangat la mewah dengan makanan hari ni...weuuuuw....


Malam pulak,layan steamboat dekat Dataran...

ok dah2...cukop2 la post gmbr makan.den yg puase arini pon rase lapar dah ni..heheheheh :))

 

Friday, February 24, 2012

:: Doa Buat KEKasih ::

uit uit...
masih di opis ni...ade claim perlu di settlekan..
ade kawan tag tadi kat aku vc ni...

jom layan..tersentuh hati kecil ku~


Ya Allah..panjangkanlah jodoh kami..
Bahagiakanlah kami..
jauhkan kami dari sebarang masalah yang sukar kami tangani ya ALLLah..

sesungguhnya Kau maha MENGASIHANI...
Amin Ya rabbal Alamin....

:: tahan xtahan...nasi ayam ::

morning..........
huaa..pepagi ade cite sedih..haha
pagi tadi b4 g keje dah sekalai masok toilet,buang2 ape yg patot..wuuuu

sekali tu,dalam kete,perottt sangat2 xleh bla sakit die..
dah tepok2 perot suruh sabar kalau ye pon nak keluarkan ape2..
tapiiii...ehh degil..memulas2..jalan pulak biase la..
dari taman pulai emas ke taman u..amek mase dekat doploh minit..
jem lagi..
isi minyak lgi tadi..
nak tumpang toilet kat pam minyak tadi,tapi takot la...situ xramai org..
soo tahan tahan tahan....

sampai je opis,bukak pintu separoh je..terus berlari2 g toilettt..















fuhh legeeenyer rase....
aishhh...terok betol la sakit perot xtahan nak breeeek tu..
mcm ade bom dlm perot..


sempat lagi tu..kahkahkah....memang rase nak terbuabg je dalam kete tadi..sumpah sakit perot xhengattt punye...gile la...

---------------------------------------------------------------------------

ha ni satu lg..lawak xboleh bla..hahaha...


haha pepagi dah buat aku ketawe ngadap pc ni..hadoiiiiii :))



morningggg allss..arini jumaat...horeyyyy

Wednesday, February 22, 2012

:: happy birth tunangku ::

wink wink wink...
arini 22 febuari 2012..
genaplah usia tunang tercinte 27 tahun hehe...

malam tadi tido awal,dalam pukul 10lebih cmtu..
tapi b4 tido set alarm 2 2 hp..set pukol 11:55 dan 11:58 hehe..
siap buat sms2 panjang2 lagi nak send pukol 12 nnti...
tupp tupp.....

xsedar...

tupp tupp lagi..
tepat pukol 12 tunang tercinte tepon..
hehe apeee la.kite nak suprise die,die yg suprise kite..kikikiki....

lame2 borak.dekat sejam jugak,
lame gile dah xcall2 b4 masok tido ni,malam tadi bleh pulak Amin call..memang teruja la kan..
selalunye die call awal2..xnak mengganggu katenyer..hehe..
dah call lame2 tu..send msj yg dah dicreate b4 tido tadi...

;: Awak,selaamt hari lahir,semoga panjang umor dan murah rezeki .Amin..semoga jodoh kite berpanjangan berkekalan hingga ke akhir hayat.saya syg awak tau..hehe.xsabar nak jaga awak,xsabar jugak nak suruh awak jaga saya.kakakakakahhh~ni last birthday jadi org bujang tau,next year dah jadi suami org :)..hehee...::

panjangkan...tau die balas ape??ciputt jer...demnnn

:: hehehe sygggg awak jugak.tq so much,i'm apreciate sgt2 tau..::

itu aje~..huhuhu xpelah kan..paham.die tu memang perangai dok lagu gituuu :)

budak gumukk tapi kiutt :)
smga panjang umur,murah rezeki hendaknyer...semoga sentiasa dirahmati Allah.May all your dreams come true...birthday tahun ni last bujang kannn :)...tahun depan dah jadi suamii org..haha suami saye....
haha malam tadi cakap ngan Amin 
Aku : happy birthday yg ke 27 awak..
Amin : hehe thanks...
Aku : ehhh 27 pulak...
Amin : ehh betol la..
Aku : bukan 37 ker????
Amin : grrrrrrrrrr...haha xmau kawan
 gamabr paling aku suke..
saje upload pic ni...nak bagi feeeling2 abru lepas tunang pulekk kan..haha...

 ape lagi nak cakap yer..sume wish aku dah cakap..
hadiah dah pos isnin aritu..lawa x lawa x?heeeee :)

harap sangat awak suke hadiah ni..dan satu lg..harap sangat awak muat baju ni..hahahah...feeening2 la awak cri baju size awk..kekadang tu salaah beli tau..haishhhh :) 
part pilih barang awak,selalu saye kene marah ngan ajah..itu xkene,ini xkene..ishhh bakal adik ipar awak ni...die nak abg ipar die nampak semartttt aje :)




ahhh mencii la..google gmbr kek xde yg tantekkk..
bile jmpe nnti kite makan kek same2 k..minggu lepas dah jmpe,saye dah belanje makan kan...kenyang lagi kan...kan awak kan...
ok dahhh...SELAMAT HARI TUE YER AWAK...ke 27..
opsss lagi satu.kenang daku dalam  doamu.....




Tuesday, February 21, 2012

:: birthday caca-ku syg ::

21 Februari 2012


happy birthday caca yg ke 2..
comel syg andak ni..
semoga jadik budak yg bijak..
sihat membesar..
insyaallah ye..jadi anak yg soleh..amin :)

nak hadiah,tunggu andak gaji yer..
mintak la ape pon insyaallah :)..caca yg mintak ye,bukan mama or ayah. hehe


21/02/2012 birthday caca..(anak sedare)
22/02/2012 birthday sape yer?????

Monday, February 20, 2012

:: weekend : bowling,karok,makan2,lepak2 ,pesta layang2 ::

assalamualaikum..
huargghh muke banyak senyum waktu post entri ni..sebab perot manyak kinyang woo
kihkihkihkihk......

arini bedal nasi ayam penyet.dah lame sgt xmakan (2minggu)...
skang ni sorang2 je dlm opis.yg lain keluo..ohchhh bahagianye..

--------------------------------------------------------------------

weekend yg lepas adelah weekend yg paling penat..hehe
mane xnyer.berjalannnnnnnnn je kejenye..

berjalan,makan,shoping bla bla bla...
yang lebihnye makan...
tengok purse > aishhh apesal duit banyak lari ni..hihi lagi mau tanye ke??

sabtu 18/2/2012

lepak dange citymall..
men bowling.
fiesta bbowling astro..
masok tv u ollsss :)

our family yg datang support :)

dide alias..cantik la die ni..bile depan2 xde la nampak kurus sgt....demnnn!nape aku nampak gems!!

yeayyy!!!...dari 30 kumpulan..10 kumpulan dipilih mare ke peringkat seterusnyya..jumpe di kl..

team yg layak ke KL......good luck ol of u :)

sempat lg tu g Metrojaya Danga city mall..heheh kopak2..
beli baju 2 pasang,hadiah Amin----upsss jgn bgtau die yer :)..

pas men bowling terus ke Chicken chop Hutan bandar :)..
ape lagi..bedal chicken chop laaa..hehe...xlunch okey,make settle la sepinggan chicken chopt tuu kan...
siap mintak ajah punye fish n chip lg tu hehe...

makan ditanggung oleh pokde :)..semangat la..anak n isteri die menag hehehe :)

pas makan,bersurai...
aku n ajah terus menghala ke bandar..xde pape yg best terus g Angsana...
ajah g beli seluar keje die..

call ude ajak makan malam same2..
die pulak tgh men bola..so janji kat Aeon JJ bukit indah kol 8..

kol 7 org dok sebok g surau kat angsana,aku n ajah lepas hajat,,MEN BOWLINg :))..
dah,2 2 xbleh sembahyang kan...
ajah menang...memang saje bagi die menang pon.heeeh..

pastu dalam kol 8 terus gerak g  Aeon JJ bukit indah...
g beli t-shirt kat PADINI,then ude n anak bini die smpai..
makan kat soul thai...sheeeeedapppnyer...
betol2 sedap..i suggest kat u oll,u ol kene try k :)...

pas makan terus balik,sebab dah penattt la...seharian berjalan..duit pon dah habis kan..
zaaaaaasss zooommmmm balik umah..
balik umah terus tidooo..hebat kan?????

-------------------------------------------------------------------

19/02/2012

woooooo bangun lambat...
pagi program g PESTA LAYANG-LAYANG Pasir Gudang :)







buat la captain sendiri yer hihihi  fenat pulak tetiba..ngeng!!

pas balik dari Pesta layang2..layan karaoke pulak ngan along aku..haha kopak siuare ketawe2 tadi xhilang lagi...


pas karok,g makan..pas makan g umah ude aku..amik wife die bawak g spital..
ude aku kene tahan wad..kononnnnyeer sakit kaki..
alaaaaa best gile doh hospital die..private biase la kan..memang selesa.kalah hotel wokeyh...

kalaulah company aku hospital panel kat situ kan besshhhhh :)

balik umah tidooooo :) hebat kannn???


Friday, February 17, 2012

:: kursus SPAN : best la ::

huargghhh fenat fenat fenat tau arini,..
arini masok opis lmbt 25minit.akibat bangun lambat pagi tadi..sib baik wapi kejot.huu

malam tadi sampai dari kl dlm kol 11.lebih camtu..
gaban penat n ngantok...

................................................................................................................

15/16 febuari 2012..
semalam tamat kursus dua hari aku kat kl..
dekat BUKIT JALIL TECHNICAL TRAINING CENTRE..

best,banyak bende baru belajar..
dapat ramai kawan baru ..
dapat mcm2 input..
dapat..
dapat..
dapat..
dapat..


dapat jumpe Amin..hehehe :)..
walaupon hanye utk beberape jam saje :(...

~kursus ni totally pasal perkhidmatan air..
syarikat2 yg berkaitan pasal pump,pasal air,pasal pengaliran diwajibkan amek course ni..
so semalam,group aku,group 373 ade la dalam 16 org..
memang setiap kali course,IWK memang xamek ramai participants kot..yela..lagi senangkan..
yg best,xdatang dari satu negeri yg sama,ade sarawak,n9,kelantan,terengganu,pahang,melaka,perak,kl,kedah..
wuuu best..

aku satu kumpulan ade 6 0rg..
2 dari johor.
sorang dari kedah
sorang dari perak (semeja.jambuuuu sgt )
sorang dari kl
sorang dari kelantan


jom layan gmbr2 yg sempat aku snap sepanjang 2 hari kat sane...

mase ahri last semalam..kiteroang just 4 org je perempuan...

gmbr2 perlu diserahkan b4 kelas tamat..ade jugak yg degil xbagi gmbr...eee budget ensem ke..haha

ok part paling best..kene masok dalam ruang terkurung tu..hehehe...1st experience :)

group 373..yg awesome betol :)..tu sebelah aku tu,edy..rakan semeja..rakan meniru mase periksa :)

dalam kelas..yg majoritinye adelah lelaki..

kursus yg 2hari dirasekan seperti sehari..cepat betol mase berlalu..
semalam hanyalah sejarah..
hope pasni masing2 berjaye dalam bidang masing2..
ade jodoh kite berjumpa lagi..

2tahun lagi kite jumpe.sebab 2 tahun lg kite akan amek course yg lain pulakkkan :)..

---------------------------------------------------------------------------------------

memandangkan semalam hanye aku je terhegeh2 mengusung kamera,maka arini punye la ramai org add aku,semua tu kawan2 dri IWK la tu...
bukan ape,,cume nak gambar2 je dr kamera aku..hahahahakkk ngekkk..



Tuesday, February 14, 2012

:: training 2hari @kl ::


Dear Participant,
Confined space training for authorised entrant (AE) and stand-by person (SP)

Date of training :
15 & 16 February (session 2)

Programme : 
as per attached. please note that examination will be held on the second day of the course.

--------------------------------------------------------------

damn damn damn!
malam ni gerak g kl..
esok pepagi kol 8.30 start training kat MWA..

OMG OMg...feeenat tau..
xde mood gilers nak pegi sebab kene pegi sorang2 dari opis ni..

lagi 3 org dari opis SABAS ENGINEERING...
uishhh...xde gang la cmni..
menciii tau..

2hari pulak tu..
nape la nak smpai 2 hari..sehari cukopla patotnyer..
geramnye..
pastu ade exam bagai..gile tau..ingt budak sekolah ker...

serius xde mood ni nak g.malam ni gerak.
ermmmm...

agak2 dapat x jumpe tunang tercinte yer..
jangan la training tu nak smpai2 malam..dont like!

-----------------------------------------------------------

Amin : ok,esok kite jumpe ea awak...
Aku : insyaallah............
Amin : insyaallah..miss u.
Aku : miss u too...

jangan la xdapat jumpee..hehe sie2 je g kl xjumpe die :)

 


Thursday, February 9, 2012

:: xcomel xpe,boleh tutup lampu ::



ensem xensem tu xpenting..yang penting hati...
syg awak sgt2 la :)

lebiu Amirul Amin 

Thursday, February 2, 2012

:: jalan2 Petrosains ,Snowalk , Jalan TAR ::

entri ni dibuat dalam keadaan yg sangat2 sejokk :P..
dibawah ekon yg gilee cool..
sambil menunggu ajah dtg amek..
cepat jah oi...dalam opis ni dah naik bekuuuu :(...

sesuawaiii sanagt ngan entri kali ni..sebab sejok2 cite die..hehe..
minggu lepas 28/01/2012 g UTm jalan semarak..
ajah daftar UTM space..belajo kat jb,tapi daftar kat kl..
bagus jugak.boleh jalan2...

>>28/01/2012<<

pepagi kol 7 gerak dari segamat g kl..
ajah dftar pagi..tu yg gerak pagi tu..
sampai sane kol 10 lebih..tupon singgah brekfast kat gemencheh ..
dengan singgah buang air "takongan" kat r&r seremban..
pastu direct je UTM kl..
gile pandai kitorang..xsesat pon okeyh..hehe..

dah dekat 14 tahun jugak la x g UTM ni...14 tahun yg dulu g UTM ni anto Along..abg aku yg 1st belajo sini..mase tu aku kecik lagi..
sekarang ni umor dah 27..opsss tuenye...g anto adik pulak...

mase ajah daftar..kitrg xtunggu.sebab tau memang lamee die punye daftar..




daripade tungggu die kat UTM tu..baik kitrg plan sesuatu..
oyeahh.yg paling dekat..KLCC..
pegi..layan PETROSAINS :)...

mase tunggu turn nak naik gondola Petrosains yg AWESOME tu..Amin call..
die kate die otway...
wekkk..semalam kate INSYAALLAH..
ishh geramm betei...
xpelah..masok je la dulu...
tup tup..amekaw..masok PETROSAINS tu pukol 12.30..
tau kitrg keluo kol bape? 2.30 ok..haha 2jam dalam tuu..
siannye Amin keen tunggu kat luo...
kesian2..tapi padan la muke..sape suruh bgtau lambat...ishhhh..



PETROSAINS memang AWESOME...sumpah!!

keluar2 je dr Petrosains tu..terus cari Amin..
kehkehkeh..setie menunggu :)..
terus g makan kat KG BARU...
Amin yg bawak..nak harapkan kitrg org jb ni..ermm mane la tawu sgt jalan kan...



makan tengahri tu pon dah kire minom petang..haha mane xnyer..pukol 3 lebih baru nak amkan nasi..
tapi org ramai lg cari makan...
lauk2 die sangat banyak..dan sangat2 sedap..

cume


ayam goreng die je la faul..
baling kat anjing pon boleh mati..
hahahah keras sungguh...

pas makan..gerak g UTM...
Amin pon gerak balik tengok nenek die kat IJN...

kol 5.30 keluar dari UTM..
terus g S.ALAM...
cari hotel..
D'Impian INN Seksyen 15..
milik sepupu mak...
so kitrg tido freee :)
dapat apartment 3 bilik..selessaaa ok :)

kol 8.30 turun ..
gerak g icity...
tapi kali ni g men snowwwwwwwwwwwwww :)..
tu la ritu g ngan AMIN N AMAN xmen snow kan..hakhak...









haha saje tempek gmbar bebanyak..sebab nak balas dendam aritu g icity x men snow...hehehe :)
balik terus g makan..sebab memasing dah kebulor...
makan kat area hotel jugak..
sedap..masakan org pahang.

---------------------------------------------------------------------

29/01/2012

huargggg bangun dah lambat..hakhak..abiskan amse kat hotel..pastu kol 10.30 checkout..
terus menghala ke Jalan TAR...masjid india..biase la..cari la ape yg patot kan...hehehe



besttt la g kl kali ni..kalau g dengan adik beradik + parents memang best..
so ktrg decide next time g lagi...cukop korum la baru best...

masok icty snowalk memang pengalaman yg xdapat dilupekan..hahaha..mane xnyer
kejong duduk dalam tu...

so sape2 yang rase nak g men snow yg ala-ala..singgah la icity..hahaha..
korang pasti beku dalam tu...
pesanan jugak..nak dtg pakai kasot,pakai stokin.pakai glove!!

okey...ajah pon dah sampai...
mase utk balik...
dan makan..lapar sangat ni :)

babai :)




uit..arini dating 40 minit je :(