Followers

Search This Blog

Friday, March 30, 2012

:: nangis tu perlu ::




* When someone is crying, of course, the noble thing to do is to comfort them. But if someone is trying to hide their tears, it may also be noble to pretend you do not notice them *



air mate xperlu or xpayah dipaksa untuk keluar berjujuran...
cukuolah kalau hati merasa sedih..hati merasa tertekan..
hati merasa tergurisss..
sudah cukup....

airmate bukan kira depan siapa die mahu turun..
xkire dimane.bila.berape lame...






Mood : tengah sedih sangat2...


Thursday, March 29, 2012

:: slrrrpppp ::



salam...
selamat tengahri ...

sejok je tekak ni..dapat minom air jambu batu spesel..kuikuikui...
slrppppppp..xsedor diri yg baru baik demam..pastu batok xelok2 lagi ni...cmane yer..


ngenggg!!!..rindu betol kat die..nak dekat 2bulan xjumpe :(



last jumpe mase Kursus kat Bukit Jalil bulan 2...
woiii...dah lupe jalan datang jb ke??cekik laju2 kang baru tau!!!



Wednesday, March 28, 2012

:: tensen tensen tensen ::





xde mood...tensenn tensen tensen!!!

grrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

laparrrrrrrrrrrrrr....





benci la,tertukar setting blog ni :(

Tuesday, March 27, 2012

:: demam ::




DEMAM 

dah 3hari dah...hadoiii

Friday, March 23, 2012

:: pull faces ::



grrr....
pelik la..
memang pelik..

tetibeeeeeeeeee je nak "pull face" ngan aku nape yeeee..
aku ade buat salah ke.... 

:(

aku ni sebijik mak aku tau,kalau ade org "for face" "pull face" ke ape ke,,cepat bebenor menusuk ke kalbu..
haha...bak kate Amin,"cepat touching betul tunang saya ni"

Thursday, March 22, 2012

:: hadoii,salah send ::



Salam...erkk.baru pas makan..menu tghari ni nasi ayam penyet je..dengan teh o ais..

kenyang.alhamdulilah.kene pulak org belanje..wuwuwuwuw :))

------------------------------------------------------------------------

tadi g makan be2 ngan aza,memandangkan yang lain ntah ke mane ntah..
baru smpai kdai mkn tu..
aku pon kuokan hp,nak mesej Amin,bgtau la bru nak makan

syok je aku taip..

""sayang baru nak makan,dengan aza kazen syg""

mase taip2 tu,sebok nak mencari tempat duduk la,sibuk nak mencari makanan la ape la..
tup tup...send......................................

dekat nombor ALONG...
OMG OMG OMG OMG....
rase nak guling2 kat kedai makan tu....
hadoiii,apsal salah send?apsal?nak send kat Amirul Amin..nape send kat ALONG...
DAMNNNNNNNN!!!!!!

maluuuuuu sangat2 malu...

belom habis malu lg,Along mesej:

Along : pi laa..hahahaha
Aku : Bodoh betol laaaaa
Along : siapa? hahahahah..

hah!!! gugur jantung aku siot bile salah send dekat Along..
adoi nape x kat orrg lain?nape x dekat Abah?nape x dekat Ajah?
eeeeeeishhhhhh... sumpah malu....dah order nasi ayam penyet tadi pon rase xlalu sangat nak makan..
gile la punye maluuu..

habis la aku,balik kang kompem kene nganjing tahap cipan.
rase xnak kuo bilik seyhhh balik umah kang...
adu makkkkkkkkk tolong makk oiiii....


Aku : awak,malunyeeeeeeeee :(
Amin : nape?
Aku : "sayang baru nak makan,dgn aza kazen syg " saye tersalah send..tersend dekat ALong
Amin : hahaha..along ade balas ape?
Aku : adaaaa.die cakap pi la hahaha...siap gelak lgi tuuu malu betol
Amin : ok la awak..
Aku : terus hilang selera nak makan..
Amin : sape suruh awak xtgk dulu awal2..
Aku : eeeeeeeeeee.benci tau
Amin : haha ,malu ngan abg sendiri..hihi
Aku : maluu..nanti die dtg opisssss
Amin : hehe buat xtau je la..biase la kene bahan,kejap je tu..


fuhhhhh!! sumpah berdebor2 ni rase ni..takot.malu.semua ade....ahhahaa
ingat..pasni kalau nak send mesej,hati2...INGAT!!!!

INGAT!!!




Wednesday, March 21, 2012

:: dot,semoga cepat sembuh ::


salam..selamat petang..
dah masok petang ea?wuwuwuw..

suke betol arini sebab mase cepat gile berlalu..
cepat la...pagi tadi bangun awal tuuuu..
cz anta ajah g opis,die nak g Penang..nek flight,tapi kene g opis dulu
so xleh bawak kete..aku la kene antor...pukol 7 dah terpacak kat hghway..yek eleehhh..
biase kol 7 aku tarik selimot lg tau...

arini xsarapan...
gile kebulor kan....sangat!!!
---------------------------------------------------------------------------
tadi pagi jugak kene amek wapi balik sekolah agama,pastu bawak g opis..
pastu kol 12 keluo nak anto die g sekolah ...

pastu nak singgah sekali tengok sahabat sejati ku admitted ward kat KPJ specialist...
uishhh..


dot


ajak wapi g beli bunga kat tmn u..siap google kedai bunga mane paling dekat..hehe...
pilih2 bunge...
dapat bagi dot yg ni je..tau sebab ape??
sebab dalam purse cume ade rm21.00 hahaha..sedihh

murah..rm 14 jer..bunga pilih sendiri..huhu
pas antar wapi g sekolah,terus g spital...
xsanggup nak tgk dot,die tgh tahan sakit..
nak cakap pon xlarat..
mase aku sampai cume ade suami die je..
pastu baru mak die dtg..
mase mak die dtg,die pelok mak die....damnnn gile tersentuh jiwe perempuan aku..
sabar ye dot...die cakap die sakit perot..ade ape ntah tersumbat..
sakitnyer...
xpenah tgk die nangis cmni..
anak die pulak sib abik ade org jage..
tadi xsmpai ahti nak tnye pasal anak die,ade die melalak kang kat wad tu...

sabar ye dot..aku dokan ko cepat sembuh..kawan kite pon doakan k...syg ko lebih..jgn nsngis2..jgn sedih2...lap u





mujur ade suami disisi 
:')


Tuesday, March 20, 2012

:: keow teow ke kuih talam.manis sangat ::

selamat tengahri lagi...
dah makan ke uolls..

arini makan xsendawa pon..huhu
sebab...


kecewaaa kecewaa kecewaaa...

tadi g Larkin g Dewan Bahasa Pustaka..
dalam kete lg dah plan,dapat makan kuew teow goreng sedap ni...

terus la g kedai tapau..
sampai2 opis..wuuuuu..
rupe ade..
tapii..
rase tu ntah lari kemane pon xtau la..
ni kot 1st time aku makan kuew teow goreng PALING x SEDAP..
manisss gilee woi..
xleh bla..ade ke korang penah jumpe kuew teow rase manis..

aku order tadi KUEW TEOW PEDAS
bukan MANIS...
apeeeee la makcik ni...

kesudahnye memang xleh dimakan...
tapau balik,masok dalam tong sampah..xbaik membazir..tapi!!!!!!!








:: pas kawen hari2 g kl?? ::

selamatt tengahari semua...
arini rase terlapo sangat2...
sib baik bawak bekal..
mee sipot + sambal kicap haha
layannn kan..

-----------------------------------------------------------------
Pagi tadi tengah asyik buat keje ngadap pc,tetibe dapat mesej........

Amin : awak,watpe2?
Aku : buat keje sikit..
Amin : banyak keje ke awak? yang lain sume ade kat opis ke?
aku : uda n along ada,yang lain g kote tinggi,jap lagi meke be2 nak g Mardi kluang...
Amin : oooyekeee,bestnye diorang b'jalan..hehe
Aku : bestkan,saya je x g mane2 dok opis..( x g mane2??ooh silap..tawap satu jb sehari)
Amin : hehe,nanti awak g kl lepas kawen,hari2 ade kat kl..hehe
Aku : hari2 ke????heheee
Amin : ye syg,hari2...
Aku : xnak,kl xbest huhuhu
Amin :tu awak silap,hehe...kl la bandaraya paling best kat malaysia..
Aku : hahaa yelaaaaaaahhh

haha..cam biase,aku sebolehnye tolak pelawaan die pas kawen dok kl..wuwuwuw...
xdapat bayangkan la camane kalau aku dok kl..sesat satu hal..ingat org2 jb satu hall huhuhu payah gileee..

sebab tu bile orang tanye pas akwen dok mane??
aku jawab,jb haha..

sebab ape yg kite cakap tu kan satu 'DOA'

heheheeee....
xpe,Amin xbace belog ni...



Wednesday, March 14, 2012

:: Lepak ...susah nak jumpe moment ni ::


jam sekarang menunnjukkan dah pukol 6.oopm
yer nam tepat..
biase nye waktu camni aku dah selamat lending atas katil..huarghhhh..

tadi pagi ujan,kete xde ekon,so tumpang bos g keje..
huh,menyesal!!..
bos tengah meeting..
kalau x,kompem dah balik...

mari update blog :)

--------------------------------------------------------------

weekend aritu kan lepakk2 ngan kawan2 kat melake..
pastu jumpe Offical Photographer utk weeding nnti :)
weeeee terase sangat2 la dah nak kawen..erhh takottt...

lepak ramaia2,,memang syok..tapi layan gmbr dulu..dalaam gambar ade cerita :)

take by aesthetic elements...OP my weddng nnti..ewah

dalam fb,OP aku post AZILLA bukan ADELE..haha siottt..

jalan2 sekitar melaka...ni pon OP yg snap

ngan baya...OP snap
------------------------------------------------------------------------------

ok ni part aku yg snap..hahaha..memang beza la ngan kamera OP kan...

ni mase lepak kat bilik hotel..tido ngan bff

kegilaaan...lebiu kak kin

pagi sabtu..lepak jusco bandaraya ,elaka...lunch @piza hutt

Self timer jer hahaha

weeeee...muke lapo n penat berjalan..

the only one in my world...my Tenok..kehkehkehkehhh

geng mase study kat poli dulu...

ad with buah hati pengerang jantong die....xleh masok laa...pendiam sangat

ini jijie....si tonjang yang melebihi tahap galah panjang....

wuhuuuuuuuu..seronok betol la lepak2 sampai larott malam..hiihi..shyhhhhhh jgn bgtau amin yer....
aku suke la weekend cmni..lepak ngan kawan2...
sangat la rindu nak lepak same..pasni ntah bile dapat lepak same2 kan..yela..yg sorang dah kawen,yg sorang dalam pantang..yg sorang balik umah mentue..yag sorang tunggu hari nak bersalin....
aisshhhhhhhhh...

yang sorang kat kedah
sorang kat penang
sorang kat melake
sorang kat bentong
sorang kat kelantan
sorang kat jb
sorang kat segamat
sorang kat selangor
sorang org kat kl

ermmmm u olss,ade mase kite lepak k....
aritu yang xcukop korum pon dah bleh pecah melaka tu..huaaaaaa :)
bayangkan kalau semua lepakkkk sekali :)
meriahh woooo


upssssss::

mak (nenek) tgh kat kecemasan HSI ni...adududuhhh..doakan yang terbaik yer korang ..AMin





Tuesday, March 13, 2012

:: sorang lagi geng sekolah kawen,Tahniah Azah dan Suami ::

salam u ollsss..

ahad lepas wedding my bestiess kat kampong..
geng2 mase meronggeng naik motor keliling kampong,
kawan g sekolah same2...

agak keterlaluan kan kalau xpegi..
so ahad aritu dari melake lincah balik segamat...

semate2 nak g kawan kawen n jumpe mak abah la kan...

sudah semestinya,g org kawen,mesti kene posing lebih2 :))

aku paling suke gmbar ni..sweeet je..lokasi : umah mak aku...

diorang outdoor kat umah aku

ahad aritu ade 2 pengantin dtg shoot kat umah mak aku

geng sekolah...

pon kat umah aku..belkang umah...tapak swimming pool

cantekkk ko zah

suami azah....

acare wajib bile amek gmbr ngan pengantin :))

geng sekolah...dah beranak pinak dah diorg...


huaaaa tengok kawan kawen,menggelegak hati ni nak kawen jugak..haha
bileeee ni nak naik pelamin..xsabauu..

sekarang ni ramai geng sekolah dah kawen,ramai sgt..
kot2 time aku naik pelamin kang,ade je la yg tgh pegnen,tunggu ahri,dalam pantang..
camano????







benti kat sini dulu ye...
SELAMAT PENGANTIN BARU AZAH DAN SUAMI :)
hadiah aku paling kecik,tapi besar maknenyer kan..:P


Saturday, March 10, 2012

:: soh seh soh seh di melaka ::

selamat tengahariii melaka...

haii hai..arini update post kat melaka ye..sedang bersenang lenang disini..
kat hotel paling owesome..hehe

baru balik dari jusco ngan bff ekin..
now ekin dah g kije..so aku lepak hotel sorang2..

petang kang kawan dari kl..nok n baya datang amek,then g merlimau,..
geng mase poli dulu kawen2..

so ekin xde kaitan,boleh teruskan keje mcm biase :))

tepek 2 gambar yg we oll snap mlm tadi..hihi :)




mlm tadi borak2...rupenye dah 7tahun kitorang xtido sesame..
kalau dulu,sebantal,setilam,sebilik...semueee se~

gile laa rindu kennagan mase belajo dulu..

wokey...mate dah nantok..mau tido kejap..
jap lg kawan dtg amek,,kite g makan nasi minyak yer huuuuu...






ade x org g majlis kawen kol 4...kat melaka ni..haiyoooooo

Friday, March 9, 2012

:: Pink ::

salamm pagi jumaat...

harini mood nak pink je..boleh??hihi..
g keje pkai bju pink..tudung pink..
tuuut pink..tuuut satu lagi pon pink....hahahhaa ngeng beteiii :P


ni bulan ke 2 aku beli...owesome betol sebab pink...


semalam beli buku ni...
pon nak pink...


-----------------------------------------
jomm sambong buat keje....

Thursday, March 8, 2012

:: hari WANITA ::



SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA..

awak wanita??
wanita keee??

---------------------------------------------------------------------------

anyonyonyoynyoooooooooo :)

nape ni,aku bizi ke buat2 bizi..
xde mase nak ngapdate n betolkan balik belog yg dah separoh hancor ni?kihkihkih...

nak berblogwalking pon xsempat ni..ya ampon..
nak makan pon xsempat nih..alahaii..
nak mesej ngan Amin pon xsempat...aduhhh siannn..
nak shi-shi pon xsempat nak ke toilett ni..OMG gile malas..

xde mase la nak buat semua tu..harap2 mereka2 sgt2 memahami esssssspecially Amin..
i bizi,xsempat mesej u..ujangan marah eeea...

kalau u bizi,i marahhhhh u xsempat msj i...
adatt la kan..kan kann kannn :P

----------------------------------------------------------------------------------------------



Tuesday, March 6, 2012

:: Jangan singgah ::

OPSSSSS...

JIKA ANDA LIHAT BELOG NI MACAM PORAK PERANDE SIKIT..
INI BERMAKNA..BELOG INI





<<<<<<<UNDER CONSTRUCTION>>>>>


WAAAAA..XSEMPAT NAK EDIT.SUDAH MAU BALIK UMAH..ESOK SAMBONG :))

Monday, March 5, 2012

:: menangis dan sebabnya ::

sekadar ingin berkongsi :P



Kaum Wanita lebih sering menangis dari kaum lelaki dan ini membuatkan mereka lebih penyabar dari lelaki kerana selalu membebaskan diri dari tekanan.



:: carik pasal ::



lautan mane yang xbergelora...
Pasir mane yang xdipukol ombak..


huuuuhuhuhuu....sentapnyer..
kecik ati sgt2 ngan Amin..

kite nangis dalam gebor mase tido mlm tadi..habis muke basah..aishhhh





Dugaan org bertunang kan...
xselalunya bahagia..

kalau x die carik pasal.aku carik pasal..
kalau x aku carik pasal.die pulak carik pasal...

ehhh paham x??
aku punye pasal la nak cakap cmane..

tapi selalunye sape carik pasal??
kalau tanye die,sah2 die ckp aku yg selalu carik pasal...

tapi....kalau tanye aku..
sah2 aku akan ckp die selalu carik pasal..

gegegegeegeggee!!!!!!

p/s : ouchhhhhh memang suke carik pasal tau..tumbuk lelaju kang...



Friday, March 2, 2012

:: syg abah sampai bile2...Abah dah 62 tahun ::


Alhamdulilah,hari ni aku masih mampu melihat abah..
masih mampu menciom pipi dan tangan abah...
orang paling aku hormat dalam dunia ini..
(ishh2..apsal airmate berlinang ni )

Besarnya Pengorbanan seorang Abah..
arghhh xtau la nak buat entri kali ni...airmate sebok dok turun,harapnye bos xlalu..

Selamat hari lahir abah..
selamat hari lahir abah (En. Khalison Bin Hj. Yusak). semoga panjang umur,bertambah amal,murah rezeki,sihat2 selalu,bahagia dunia akhirat..adiya syg abah wokeyhh..


Abah....adiya sentiase sayang abah...SENTIASA...Duni Akhirat...

utk abah...
mak selalu cakap..dalam reramai anak.abah kalau dengan aku,boleh berlembut sikit ..ALHAMDULILAH...


Thursday, March 1, 2012

:: aku nangis gembire .mawi dapat anak ::

dah nak baliks angat dah ni..baru sempat tengok FB..

errrr rase nak nagis je dapat link gambar ni :))


mawi dengan CAHAYA MALIKA...
arghhhhhh bior sampai ke tuee pon,AKU SUKE MAWI...
sukeee sukeee sangattt...

aku support die dari die kat AF dulu..dari die Prelude ok :))
alhamdulilahhh....

ok,nak jadik gile jap..nape la comel sgt anak ko ye..

tahniah buat Ekin n Mawi :)






arghhhhs erius tetibe nak nangisss...
nangisss gembireeee :'))

:: sambal Tempe + Petai ::


ini bukan belog MASAKAN..
eheheheeee :)
tapi asik nak post pasal makan jeee..


bahan-bahan :
Petai
tempe 4keping - dipotong nipis2..(goreng garing)
kentang 2 biji- potong daadu (goreng sampai masak)
ikan bilis segenggam-di goreng garing..
3ulas bawang putih & 15tangkai lada kering- Dikisar
garam
ajinomoto..
gule

cara-cara :

  • panaskan minyak
  • tumiskan masukkan lada kering & bwg putih sehingga garing..
  • masukkan garam & ajinomoto
  • masukkan tempe dan kentang
  • masukkan ikan bilis..
  • masokkan petai..
  • kacau rata..
  • letak gula sikit kalau nak ..-sikit jeeeeeee
Siap!...acctly ni lauk mlm tadi..huhuuu..saje bubuh kat fb..hamboi respon die..

  • zila,hang makan petai ka?? ---aku hantu petai ok,sukee sgt2.
  • sedap ke petai??--boleh jadik derhake kalau aku ckp petai xseedap..hihi
satu je la masalah petai,BAU die..OMG..huhu...
tapi kalau xde bau,bukan la petai name die...maybe Rambutan!