Followers

Search This Blog

Monday, April 30, 2012

:: sibuk sikit.....gaji masok..weeeeee ::


haluuuuu..lame gilers x merepek gaban kat belog..huhu...
tau nape??


memang serius ni same~
wuuuu...YOU're uglyyy okeyh
keja mase..kejar jangan xkejar...haha
tgk la schdle...amekk...fully bizi...
kohkohkoh......sibuk sesangat...sesangat sangat......wuuuu...sian kan...harapnye dengan membizikan diri dgn keje ni,badan boleh kurus...ermmmm naharommmnyeee..
minggu lepas jumpe Amin,die tanye " Berat bape sekarang?" citttt......


-------------------------------------------------------------------------------


ohhhh arini akhir bulan utk aprill yer??
dan esok pulak hari buruh yer...
ohhh sungguh awesome!!!






gaji masuk arini :) pewwwwittttttttt :)..


jangan ade yg tetibe mengaku aku ni bff korang yer kuikuikuiii



Friday, April 20, 2012

:: wuuu,lepakking n steamboat & grill ::




woot woot...
akhirnye malam tadi lepak kat RAWA STEAMBOAT hihi...

awek's dua orang..single but not available..hihihihi...

see...tahap gaban kitorang makan....air pulak dah bergelas2..haha..ni pon pinggan kosong dah tumpang table sebelah,kasi senang kitorang nak masak2..kuukuikuiii

baju putih : sha .. Baju hitam : jujai...ahakss...konon2 dieorang la paling rajin membakar...puiiii :))

kan....memang sedappp la..dan puas laaa


macam2 ada...semua kitrg try..semua makan..xde yg xmakan..xde yg alergik..ahahaa

udang sangat fresssh u :)


haaaa...memang berbaloi2 la makan..tambah2 pulak orang belanje..huh rase perot dihargai seyh haha...
lepak ngan kawan2 yang dah 2tahun xjumpe..memang awesome!

lepak ber6 .ZILA,KIKIN,CEKPEN,SHAH,JUJAI n sorang lagi aku xkenal,tapi penah jenjalan raye sesame dulu....semua ni kawan2 mase kat U segamat dulu..
even masing2 course lain2.tapi bile jmpe,PORAK macam dok sekelas..
ahhaa...

ni lepak2 ni saje,atas tujuan CEKPEN baru pulang dari INDIA...
haha nak la jugak merase duit INDIA kan...

dapat pulak ole2 dari INDIA..
pashmina....

tq2...next time balik Msia aku nak Sari pulak okeyhhhh....

okeyhhh..pasni kite lepak2 aku belanje korang satay..
satay kat Medan SOBB pulai perdane terbaikk doh...memang sedappp sangat2..

korang nak mkn bape bnyk pon boleh...
i rela....


kihkihkihkkkkk

tq cekpen belanjeeee makan steamboat :P

bulan 11 aku belanje nasi minyak kuikuikuiii 



Wednesday, April 18, 2012

:: Steamboat halal ::



gurlppp..bagi idea meh..
selera nak berstimboat n bergrill dtg ni..
ade pulak member nak belanja makan..
tapi kite yg kene decide nak makan kat mane...haha boleh gituuu :P







ni yang disenarai putihkan oleh aku...
nak mkn malm ni,tapi xdecide lg nak makan kat mane..

semua aku rase sedap hohoohoho....


----------------------------------------------------------------------------------

wat ever,mlm perot aku akam kembong makan steamboat :)





Friday, April 13, 2012

:: nendaku kurang sihat,DOAKAN cepat sihat ::




wuuu minggu2 yang sangat la bizinyerrr..

minggu lepas ari jumaat aku halfday..sebab nenek aku sakit..
ehh arini ari jumaat ea??
dah seminggu la maknenyer nenek aku sakit..
my lovely mum pon dah seminggu la kat jb sejak nenek aku sakit...

ari ahad aritu nenek aku masuk hospital pakar jb..
suspek jantung.memang kompem..
3hari jugak la nenek aku kat CCU..
lemah sangat2..
3hari tu jugak la family aku ulang alik g hospital...

adik beradik mak pulak semua tido hospital,risau2 ape2 jadik kat nenek aku..
aku x la tido hspital..
jengah je la sehari 2kali...

ari selase aritu nenek aku dah balik umah...
so my lovely mum la jage...

aku pon tido la umah nenek aku...
sian pulak maka aku kan...

RABU cuti..seharian aku dok umah nenek aku...
ramai orang datang melwat...
alhamdulilah,nenek aku dah senyum2...

tapi masih lemah lagi...
doakan segalanye ok...

my lovely nanny mase sihat..sekarang dah xleh bangun..baring n duduk je...

------------------------------------------------------------------------



Thursday, April 5, 2012

:: yess yess..hantaran dapat proton preve ::



wuuu..owesome kan...ceh..kalau dapat sebijik ni,xkawen pon xpe..haha
ade kene sepak tujuh ratos kali ni kang ngan Amin..




agak2 kalau mintak Amin hantaran kawen kete Proton Preve ni,agak2 Amin approved x??
haha...




Wednesday, April 4, 2012

:: teringin asam pedas ::



selamat magrib semua..
weee arini mood masak dan teringin nak makan datang lagi..

pagi tadi kat opis kurang keje..yer kurang..
bukan bermakne xde yer..boleh pengsan la kalau xde keje..

tadi saje la google2 masakan ..
pastu ternampak.ASAM PEDAS..

waaa lamenyer xmasak n makan asam pedas..
xleh jadik ni..kene masak jugak..sebab tekak nak sangat makan..
macam orang mengidam...hikhikhikk..

berseri2 aku tgk ikan kembong tu...


yang penting tuu..mesti ade daun kesom n bunga kantan..baru la kick asam pedas kau nyah..
ala,asam pedas ikan kembong je pon..hehe tapi kalau tekak kate nak..
sape yg boleh lawannn.huuu..alhamdulilah ,
dah siap masak...

menu lain arini aku masak kangkong goreng,ikan goreng n telor dado..
harapnye sedap la makan pas magrib ni nanti..






pssstt..esok dah ade idea nak masak ape..ayam masak lemak..hihihi..xpenah masak..tadi dah google resepi...maceh google :P



:: achommm..alhamdulillah ::


:: satay dan lepak2 ::

wink wink...selamat malam..
mate dah ajak tido.tapi saje nak bebel jap..
acctly baru balik lepak ngan ziela..ex opismate mase kat tmn daya dulu..
name nak samee..sebok je!

lepak kat SOBB,situ satey die la paling sedap,,
aku dah ketagih satey die dah,gile punye sedap ok,,
xtipu...

ziela n fir tdi orde 20 cucuk b4 aku smpai..
pastu aku order lg 20 cucuk lagi..
satey daging die sedap sangat..
ade lemak2 gitu....
tengok la org yg makan pon berlemak wakaka...

puan ziela..memang pakaian wajib.baju kurung hehe

sate Pekan Nenas..sedappp woo

siap tapau lagi tu 30cucuk bawak balik umah..
dengan alasan,ariana suke sate hahaha poyo!

lame dah xlepak2 camni..
tu pon kurang sorang..kak aida xde..

kak aida pulak minggu ni nak g Umrah..
Alhamdulilah..semoga kak aida selamat pegi n selamat balik..
doakan kesejahteraan adikmu sorang ni...

huhuu...wokey,dah..mate dah nantok's sangat.
Amin pon ntah mane nih...xmesej langsong!!
henpon canggih die xde kredit agaknye...

k k k..babai...
sweeet dreamsss
huarghhhhh esok keje,kalau mlm ni ujan kan syokkkk...







upssss...sesuatu yang xdijangke.....


Monday, April 2, 2012

:: xmakan tengahri xpe,sebab dah makan hati ::





selamat tengahari..
weuuuww buat keje punye buat..
buat dan buat2..
dan xperasaan dan buat2 xnampak je jam dah pukol 1:55pm ek...

nampaknye belom makan tengahri lagi ni..abes,syok sangat wat keje yg berbakol2 tu...
dmenn!!!

-----------------------------------------------------------------------

ouchh,arini bukak fb pepagi..opsss ade cerite hot...waahh panas..
gulppp..yes, I know, I do you mean in your evidence that ... so how ya? If terkene own nose how ya ... so, I humbly want to apologize for any inconvenience that happens .. yes I admit ... do not blame me act so .. how sad.............

do not take lightly the things that are often frivolous..
wokey..sori ya!!!


take noted to all my incest as sweet

wuuuu,simetimes kite tidak bersungguh2 la...tapi kene jugak buat..how ya??
demnnn..spoil my mood yang already not in mood...
wachaaaaaaaaaaaaaa!!!!







don't play2...u are unde observation :)) kehkehkehkeh...
control your own attitude babe :)


ok :p
not really accepted!








Sunday, April 1, 2012

:: dah sedia belom ::

selamat petang ahad...
jarang2 sekali update blog hari2 minggu camni..
memandangkan hari ni memang dok umah je,ermmm balik2 bukak laptop...
bace novel..
makan..baring..
tu aje la yg mampu dibuat..esok pulak dah nak keje...isnin!!!!

tadi tengahari men gayot2 kat pokok ngan Amin..sejam u!!
heekkhekhek....kat pokok tu monyet..
ini bukan monyet...:P

sejan 4saat arini calling2..semalam xcall..last call kelmarin..
tu pon mood unhappy...jiwe kacau..
tapi bile Amin call tadi,die "menganjing" balik ape aku buat kelmarin,
memang berdekah la..haha..siott!..
ko gelakkan aku yer??siap ko...

potpet potpet ntah ape2 la kitrg cerite..
tgh2 cite,ajah balik dari kelas,,
aku pindah bilik sebelah.kacau je org tgh gayut...

sib baik bilik sebelah lg selesa..ade ekon..wuuu sejok je...
tibe2 terkesima jap..tengah2 ketawa2..tengah main2 lawan cakap..
Amin tanya...











DAH SEDIA KE NAK JADIK ISTERI SAYA?







gulp,nape banyak2 soalan mesti nak tanye soalan tu..
terkebil2 aku nak menjawab..

5saat baru aku jawab..


DAH,awak pulak dah sedia ke?


harammm tol,aku tnye die xjawab,die buat2 tukar topik lain..kong aji betol..
xpe2,,minggu depan kalau jumpe,aku tarik telinga kauu~


korang rase die dah bersedia x ek..nak jage aku ni..aishhhhhh....


lagu tema utk hari ni :PP