Followers

Search This Blog

Monday, August 27, 2012

:: selamat hari raya ::

yuhuuuu...selamat hari raye maaf zahir dan batin :))




lambat sikit nak update citer raye....


seminggu lebih xbukak blog..kuikuikui...

Thursday, August 16, 2012

:: Selamat mengerjakan Umrah wahai Bakal Suami ::


Salam..lagi 3 hari ye nak raye?huhuu...
last raye as "bujang" kuikuikui....

Syukur Alhamdulillah semalam Amin berangkat ke Tanah suci bersama Keluarga tercinta..
tinggallah aku keseorangan disini..hukhukk sedih tapi bangga dengan awak..
untung awak dapat pegi dulu...
nanti pas kawen kite kumpul duit kite pi ye...xkire nak jugakk..huhuhuh...

Flight Amin kol 5petang..yup beraya pon disana.dijangkakan balik Malaysia 31/08/2012...
Semalam xhantar pon die g Klia...maybe mase amek pon xamek kot..jauh laaaaa..
komitmen keje lagi...

xpe2..saya olwez doakan awak dan keluarga selamat menjalani ibadah umrah...selamat pegi dan balik...balik tau jangan xbalik :'(......



Bertuahnya awak,dalam usia muda (opsss mude ke?) hehe dapat jadi tetamuNYA...rezeki awak kesana awal kan kan kan...jangan lupe doakan saya...doakan KITA jugak..jangan lupe tau..hehehe...

Aku : awak,jage diri bebaik..
Amin : awak pon tau...nanti saya doa banyak2 depan KAABAH yer..:)
Aku : :')

So pas raye la yer kita jumpe..jumpe Pak Arab ni..hehehe...semalam b4 fly Amin bbm gmbr die berkopiah..alaololoooo comelnye budak bam bam ni..hahaha....

ok awak..kirims alam pade Rasullulah s.a.w dan sahabatnye yer...Semoga mendapat Umrah yg Mabrur,Insyaallah ye awak...saya olwez tunggu awak dekat sini..ye sini..MALAYSIA :))

Selamat Hari Raya Awak.Maaf Zahir dan Batin....





hahaha...


last call semalam Amin ade cakap,Selamat Hari Raya yer sayang...Saya mintak maaf kalau penah buat awak marah....kecik ati..heeeeeee memang pon...yer saya maaafkan...

ok2 dah...hari ni last kije..esok nak balik kampong..u olsss hati2 dijalan raya..aku kalau dah raye jangan harap la nak pegang lappy ke hape ke..memang xupdate la smpai naik kije huhu...


Yang memandu tu hati2 dijalan raya k :)

Wednesday, August 15, 2012

:: GA kak Shahriah Masterchef..Rezeki No 3 ::




Salaam Ramadhan...Alhamdulillah beberapah hari menjelang hari raye..rezeki datang tanpa disangka kan..hehe :)) suke suke suke..

ingat lg x kuiz yang aku dok pom pang sana pom pang sini...kuiz kak Shahriah Masterchef yang dulu tu...kann..yang sesikit update sesikit update tu ka..yang hadiah die kelas2 tu kan..yang hadiah utama dapat kete mercedes tu kan...haha ingat x...kihkihkih..gurau sokmo...:))

kan kan kan...
ingat lagi kan dengan kakak Chantek tu kan..hehe..

Acctly 13 hb,mase dok ngadap pc kat opis.tibe2 Ting Tong ting Tong...door bell berbunyik..kemain bangon terus bukak pintu..eh..nampak ade abang Nationwide la..hihi..then abang tu cakap Cik Azilla..terus jawab,ye saya...

Kemainnn..haha mase tu dah agak dah,mesti hadiah Kuiz..xmenang pon dapat saguhati pon ok,sape nak bg kan..hehe...tapi pelik jugak.apsal besau benor ye kotak tu..mcm Kotak Beli dapur gas...ok tipu :p...besar jugak la..berat jugak la kan..hehe..


tarraaa..

Fragile

see.my name :))
Yeay,hadiah dari kak sha dah sampai heheehehe...

dengan rakusnya aku bukak hadiah tu,xpandang dah org sekeliling..

tuuu dia..dalam kotak

hahaha gegar2 u...

rakus x..siap gune pisau haha...
yeay..yang ni isi dalam envelope tuu...
bukak2 je tengok..

TAHNIAH..Nombor 3...

hehehehehhehehe

ALHAMDULILAH :))

Dapat kad raya tu...

Kak,i like ur "p/s" hahahaha
Tu ha...dapat dua buah novel..ahh jangan jeles..kihkihkih...

Copstik tuu,bangle ,keychain,kad raye,duit raye,bookmark,brooch..

yang besar sekali tu Frame gambar XXL...heheee..

Alhamdulillah,xsangke sesangat la hai dapat no3..even buat karangan yang simple mimple je..pastu jawapan pon ade yang x tepat..bab kire rambutan bakar tu yg xleh bla kak shah..hahaha...rabun mate mengirenyer...

TAHNIAH jugak untuk semua yang join kuiz ni...sape dapat no 1???cepat la umumkan hehehhehe...


Yang paling best ,dapat Novel tu..huargghhhhh memang nak sangat bace kot,nak membeli tunggu dulu,kot2 menang GA ni,last2 alhamdulillah dimakbolkan Tuhan..Cayang kak shah...hehe Kalau dapat ke 8 8 novel lagi sayang kak shah..hahaha..bolehhh gitewww...

Pasni kalau ade GA ke hape ke,jangan lupe kabor kat kite yer...Bile masak tu ingat2 le adikmu disini..teringin nak merasa masakan kak sha..raye nnti nak dtg umah boleh x kak shah?kihkihkih....

nanti bile saye dah siap menelaah dan menghayati cerita novel tu.pasti dan kompem akan ku komen yer..so tungggu...:)) kalai ni giliran kak sha pulak kene tungguuu...

Kak shah,dikesempatan ni nak ucapkan selamat ahri raye maaf zahir dan batin,maaf kalau terlepas kate dekat ruang2 komen tu yer..maaf la ape2 pon kan...semoga ramadhan kali ini kita lebih memperoleh keberkatan darinya...AMin..Insyaalllah...

ok kak,stop sini dulu yer...TERIMA KASIH yang x terhingga...semoga akak ceria2 selalu...olwez bace entri  kak shah even selalu ketinggalan keretapi :))

Selamat Hari raye...


Tuesday, August 14, 2012

:: Amin tipu sunat...oh key ell ::



Selamat petang..yuhuu jape je dah petang..kol 3 dah..kejap lgi kol 5 cabot la balik..miahaha..
minggu ni last balik pukol 5,naik raye balik cam biase ye..5setengah..


Mate ni kelat2 je,perut pulak mencanak lapar..pagi tadi xbangun sahur pon.cume..semlam pulak buke air kotak ngan fishball cocok2 tu je..pastu xmakan ape2 dah..kalau org tgh berdiet memang sesuaii...






Actly,smlm bru balik dri Bt Caves...g melawat Amin n Family..Alhamdulillah semua sihat..cume Mama die je la,ade yang bengkak2 n sakit kat bahagian dada..

Motif utama g KL sebab nak tempah kad kawen..so dari ari khamis aritu bgtau amin ajak buat kad kawen..so plan nak dtg ari ahad..balik jb pon ahad..tapi Amin beriye ajak dtg ari Sabtu..aku ckp la dtg ahad je senang,nanati nak buke n sahur menyusahkan family die pulak..Amin degil jugak,suh dtg jugak..alasan die ,die xnak ahad nanti kelam kabut....

Alaaaahai,nak ke mane aje laaa kan..setakat g buat kad kawen..aku siap dah google awal2 kedai yg kitrg nak pegi,then Amin ckp suh dtg sabtu jugak..hurmmmm..ape la muslihat die ni,jarang bebenor die ajak beriye dtg umah die..ehh ehh...

Pagi sabtu,dengan mate berkelip2 lagi,terus bangun.Cakap ngan Ajah suruh antar g Sri Putri,,nak naik bas g kl..huhu...memang dah xtau dah nak bg alasan ape kat Amin supaya die xdesak g ke rumah die..so dengan xsampai hatinye berbbm ngan Amin,aku bgtau die aku gerak tengahri,so sampai petang la dlm kol 5 camtu..
haaa,g kl jugak akhirnya ari Sabtu...waaa aku tewas ..yela Amin menag sebab berjaya buat aku g kl di hari sabtu yang panassss terik cuacanya...

Sampai2 TBS je Amin xsaampai lagi atas sebab2 xdapat dielakkan (malas cite) hehe tapi aku xkesah,sbb bulan puase ni aku malas betol nak memarah die..kenape yer?/nanti cite miahaha...kol 6suku Amin sampai,terus gerak balik umah die,sbb memang plan nak buke rumah die..lagi 10minit nak tibe rumah mama die call...suruh Amek satay Hj.Samuri dekat Gombak..terus pegi,padahal mase tu dah pukol 6:45..disebabkan jem lagi..adehai...Amin siap singgah Petronas isi minyak kete n beli air..kihkih..buat bekal takot2 xsempat sampai umah b4 waktu berbuke..



Yeay,sempat sampai kawasan umah Amin lg 5minit nak buke,hehe...Borak2 pasal bazar n pasal ntah2 ape2.tup2 masuk simpang umah die...mase tu cool lagi,tapi dari Jauh aku dah nampak mcm ade bayak kereta depan umah die...aku toleh die,die senyum...

Sekali aku tengok,punye laaaaaaaa ramai yanga de kat umah tu..means family  n Adik beradik mama die sume ade...terus jantung ni dup dap laju..kakaka..cuak okey..geram pon ye jugak...

Aku : Ya Allah,sampainye hati xbgtau ade ramai pkcik2 n mkcik buke sini sekali??
Amin : xtau,saya pon xtau...
Aku : ape ni??tipuu org ekk..
Amin : laaa,xde pape la..dah jom turun..

Ini first time aku jumpe semua pkcik2 n mkcik2 die lepas tunang...patot la Amin beriye sangat suh dtg sabtu..Alaaaa hai...nape la die suke buat2 jantong aku die berdegup alju bile berjumpe family die..aduhaii...Pas masuk je umah die,salam2 semua..and Ade Cik Amah(makcik die yg paling rapat ngan aku) terkejut sbb aku xbgtau die dtg,,hehe..Amin laaaa ni..heh..

1st time makans esame..opkos aku malu2..sib baika de adik die..so xde la malu sgt..makan laksa satu pinggan dengan air jambu 1 gelas..boleh kurus kan??hahaha...

pas buke sembahyang magrib berjemaah..pastu borak2..Amin pulak keluar g Betolkan tayar dengan pakcik die..borak22 pastudalam kol 9lebih tu semua balik,yang tinggal, AKu,Amin,Mama Amin n adik Amin (nurul) kemas2 basuh pinggan..pastu naik atas.mandi..haaaaaaaaaa..baru la terase penat yg amat..hhihii..

Borak2 ngan Amin kat depan tv,cite pasal kad kawen.......taux.last2 kad kawen die suh buat kat jb..sabau je laaaaa aku..sebab..sebab..sebab..AKU XBAWAK DESGN N LAYOUT yang aku dah buat tu..so mcm xde fungsi sgt la kannn kalau nak g buat kad kawen kat sane..die ckp xpelah,g KL kan sbb nak melawat die dgn Family die sebelom die berangkat g Umrah Rabu ni..15 ogos 2012...

huhu yelaaaaaa...pagi tu Panaskan lauk ayam amsak merah,sayur dengan kari daging...makan la jugak sepinggan nasi..Amin pon makan nasi,mama die makan bubur n nurul makan sate je..pas sahur solat..pastu semua tidoo..wakakak dengan Aku2 sekali tido.xingat yang tengah duduk umah mentue..bangun2 je pukol 8lebih hahahahaaaaaaa.MELAMPAU..sib baik Mama Amin kat bawah tengah beurut,so die xtau aku bgun kol bape..miahahaa...


panjangnye entri ni...........



Pas bangun,mandi..pastu kejot Amin xbangun2...memang xbangun la jawabnye...kol 10 Aku n Nurul gerak g Sogo,nnti tengari Amin Amek kats sane..soping soping..Yallahh rmainye umat..Tiket balik jb kol 2setengah,nurul cakapxyah balik awal.kite shoping dulu,Amin pon xkesah..cume waktu buke die dah jnji dgn kawan die.ok fine..pas Amin dtg,jalan2 sikit,pilih kasut keje Amin,then Amin balik dulu..Aku n Nrul sambung jalan2 kat jln TAR..makkkk ai oranggg...ramainye.sesak napas jugak..dpat rembat satu je tudung CT..kehkehkeh.kemain ekkk..

pas jalan2 suku je dari Jalan TAR tu,Kaki kitorang dah sakit banget..memang xtahan punye sakit..orang pulaki ramai seramai2nye..fuhhh....so amek keputusan.kite balik je la..mase nak bayar parking pon beratur..kitorang park dekat Bangunan bumiputera..sejam rm3..so kitrg ade kat situ lime jam ye...ye lima jam..so total rm15.00 kuang kuang kuang......parking aje tu...heh...

Sampai umah,trus pindah barang masok kete Amin,then Amin anto balik...tiket yg dah dibeli smlam pukol 2setengah burn camtu je sbb nak shopping punye pasal...Amin hantar,tiket kol 5suku..so tunggu la dari kol 4 smpai kol 5..kol5 Amin balik..huhuhuh sayuuu je hati...

pas Awak balik umrah kite jumpe k..insyaaalllah :))...waaa balik jb sorang2...buke pon dalam bas je...alhamdulillah....

fuhhhhh..panjangnye entri..

ehh ehh

suke ati la..

ade yang membacenyer ke ...Ade :)...pas kawen aku pakse Amin bace semua entri aku ni..hehehhe :))

                                                                                       

Friday, August 10, 2012

:: celebrate birthday @mamachop papagrills ::



Salam..
hari ni alhamdulillah kurang keje.cume pagi tadi bizi sikit,dimulekan dengan melekat n melangok depan bank dr kol 8.50 smpai 9setengah..ramainye la hai orang nak tukar duit baru ek..

yuhuu,raye note baru la nampaknye :))

--------------------------------------------------------------------------------------

memandangkan semalam birthday aku,cam biase.along akan belanje..yer bukan si birthday girl yg belanje,tapi die akan belanje kitorang,setiap kali birthday sesape..miahaha..sebab die kan abang.. :))

buke dekat MAMaChops PAPagrills..taman universiti..yang cume hanya bebrapa ratus langkah jer..huhuu..


suruh ajah belikan/belanje kek..amek..kek yang seketul2 ni je die belikan...hampeh ko jah..belikan la cis kek,ko bukan xtau akak ko sorang ni menggile cis kek..


strawberi laye aiskrim..

black forest

turamisu cake

papa n papa grill...sumpah banyak,ade salmon,lamb n chcken..terbaik

checken cheese..mine

chicken salad

fish n chip

lamb chop..settle

yang ni order jugak,tapi xsnap gmbr..huhu jadik.ku googlekan saje..

fried bun

mushroom sup die memang tiptop..
memandangkan tahun ni merupakan tahun terakhir menyambut birthday sebagai seorang bujang,makanya hati ni rase sayu sesayu sayunye..entah nape idok le tahu...

pelik..nape perlu sayu2 bagai ea?heshhh....relax relax...
hari ni 10.08.2012..ngam2 ho lagi 3bulan...sebab aku nikah,insyaalllah 10.11.2012...
hamboii macam retis pulokk.. :))

terima kasih xterhingga ditujukan khas untuk semua yang telah menelefon,menghantar sms,menghantar bbm,mentweet,menghantar inbox fb,mengepost ,xlupe jugak yang mengantor email..tenkiu so much...hanya Tuhan membalas jasa kalian semua...

aku jugak mendoakan kesejahteraan korang,same 2 la kite doa ek..Amin..




lepas buke terus g shopping raye :P



Thursday, August 9, 2012

:: today is my birthday ::


Alhamdulillah

9 ogos 2012

Genap usiaku 27 tahun...

Euwww 27 oka,alamak terase mamcam baru umur 23 la..haha
Alhamdulillah dipanjangkan usia..


Insyaallah tahun ni last birthday sebagai org "bujang" next year tidak lagi..hehe..tu yang penting..

Jangan la tanye dapat hadiah ape yer dari Amin...huhu xde...die cume wish je..wish pon dah lambat  45minit...pastu aku tau sangat la yg die lupe sebenarnye..heeeee..tau sangat dah awak..taktik lapok..boooo...sepak laju2 kang baru tau..

sepak ok..bukan SEPAK..bukan macam bola SEPAK tu :P


-------------------------------------------------------------------------


today is my bff brthday too..TUN TEJA..miahahah name nak glamer..memang SERABAI :)
pon xlame lagi nak naik pelamin...

12 tahun kawan dgn die since mase skolah kat teknik muar dlu,smpai la ni..
hari2 msj,kalau xmsj tu berminggu2 xmsj..

kalau merajuk tu,ya ampon,rase nak terajang jer..huhuuhu...

u,pas kawen forever n ever yer kite kawan..i love you..





Monday, August 6, 2012

:: Amin yang cool,aku yg xcool ::




Salam ...arini dah bape ramdhan yer?
16 ea?hehe..lagi beberapa hari je nak raye kan..


semalam pagi,mase otway nak pi shopping n men bowling,


tetibe Amin BBM..



Amin : mama excident.
Aku : ha??kat mane..ok x?



ini la Amin,seorang yang cool,walaupon ianya melibatkan Mama die..heran betol aku..die cool so aku pon xnak tunjuk yg aku ni sebenarnye xcool dapat msj tu..hehe.so belagak cool jugak..dalam hati tuhan je yg tau..


Amin : 2km sebelum exit Senawang..
Aku : abis tu camane?
Amin : 2 tayar pecah..
Aku : laaaaaa...awak nak pegi sane x?mama camane? risau gile ko aku kat bakal mama mertua hehe
Amin : xtau lg sayang.adik ipar cik amah otway g tgk diorg..Nurul drive,Aman dok sebelah,mama tido kat belakang..mama terhantuk n sakit kat dada...
Aku : Ya Allah haii....habis tu camane mama??mase ni aku rase nak nangis dah..saya call nurul xdapat..
Amin : call Aman adik Amin

then dapat cakap dgn Aman,Aman pas kat nurul...nurul cite2..cite pendek je,aku pon xnak bg tekanan kat die,n die cakap mama x okey..she always ask the same question....aduhh mak....tuhan je yg tau perasaan aku time tu...sungguh xcool aku..mase tu baru smpai Daiman bowl..

Amin xsatu kereta ngan diorang,Amin x ikot diorang balik kampong..yang balik kampong,MAMA,NURUL n AMAN je...erhhhh...risaunye...2jam pastu Amin bbm lg...die xcall pon ko,ye ye aku tunggu die call.hihihi...sangat cool.nyampah..


Amin : saya dah bawak mama g DEMC..mama asik tanye soalan yg samae,she's memory still lost..
Aku : Ohmai god!..Abis tu amma camane?
Amin : tengah xray..
Aku : Saya risauu laaa...lemah sangat x mama?mama xingat ea?
Amin : Rilek la syg,sikit2 je lost..
Aku : ok awak :( ...........die suruh aku rileks...muaaahaha,mane boleh..

aku terus bbm cik Amah (makcik amin) tanye kabar mama..
sib baik good respon..huhu...
Amin tau kot aku risau sgt sampai aku ckp aku nak pi kl tgk mama..
then Amin ckp xperlu lagi kot,mama ok...


ermm ok ..yela...



tetibe Amin bbm gambar mama tgh baring...



huaaaaaaaaaaaaaa..aku terus nangis ok..xdapat tahan..
Amin pujuk,die cakap,mama ok,mama sakit sikit je..

kau,betape aku anggap mama die tu macam Mak aku sendiri,opkos aku sedih kalau Mama die ditimpa kemalangankan..hurmm seharian aku sedih..xterkata.

Sampai hari ni mama xok lg..Amin kate jap lg insyallah ok,aku pon malas nak desak si Amin lebih2,kang die cakap aku LELEBIH pulak kan..:)





Kawan2,Doakan kesihatan mama Amin Kembali normal seperti biase ye...bakal anak menantu die ni risau bebenor :')


Ya, Allah,kau panjangkanlah umurku,umur kedua ibubapaku,bakal ibumertuaku,tunangku,guru2ku,sahabat2,ahlikeluargaku...jauhkanlah kami dari sebarang malapetaka,sihatkanlah tubuh badan kami,murahkan rezeki kami,
sesungguhnya kau maha pengasih,maha mengetahui dan maha penyayang....


:'(




Friday, August 3, 2012

:: Ama li air takk kan ? ::


:)

Salam 14 ramadhan kite yer...
ehh dah 14 dah..lagi 15hari nak raye...

Rezeki Ramadhan tahun ni,mlm tdi pukul 12:08 akak ipar aku selamat melahirkan baby boy..
anak ke3...tau x,tahun ni mak bapak aku dapat 3 org cucu..hehe ni bile dikira2 balik,cucu ke 9..fuyyyo...dah 9 org anak sedare aku...kihkihkih...duet raye akan menyusul yer anak sedare ku :))

bulan 4 haritu anak along,yang ke 4...

Izz Zarra Insyirah Bte. Mohd Azizi


bulan 6 haritu anak angah,yang ke 2..

Alani Nasyitah Bte Azizan

bulan 8 ni,anak ude,yang ke 3..




<<< belom dapat snap gambar >>>




Alhamdulillah rezeki ,bertambah umat muhammad...
Tahun ni jugak,rezeki family aku,mak abah dapat lg sorang menantu..menantu pertama lelaki..miahahaha..:))

part tu aku la yang paling eksited :)) 

pejam celik pejam celik dah 9 org anak sedare,nak tunggu anak sdnri?insyalllah :))
bagi aku kawen dlu..miaahaha...KETAWE JAHAT okeyh:P

-------------------------------------------------------------------------

Dah 2 malam aku ajge anak ude,caca n rayan sbb maam die kat hspital..haha
si caca 2 thun masih pelat.malam2 tunggu depan pintu nangis2..

die cakap:

Adak,adak ati ama alik kan...
sambil melalak

maksudnye :
Andak,Andak nanti mama balik kan?
Andak nama panggilan utk anak2 sdre

sian kan...pastu kalau tanya 

caca,mama mane?

dia jawap:

ama aaa eli aa air takk

tau maksud die ape?

mama beli air kotak..

hahahaha caca,caca...dah 2 ahri mama ko g kedai beli air kotak xbalik2 yer?kihkihkih...
sabar ye sayang petang ni mama kuar hospital,bawak air kotak banyak2..hehe..


selamat berpuase :))



Thursday, August 2, 2012

:: Buffet Ramadhan JB 2012 ::

Alhamdulillah...dah 13ramadhan yer :)...
arini bos suruh servey2 mane tempat buffet ramadhan yg sedap2..
yang berbaloi..untuk tigepuluh lbh org termasok kanak2..
ayuhh,bab makan aku memang laju :))













lincah gile kan aku google..hohoiii :))...
bos cakap cari yg 60 70 ok la..
pehh pehh..syok nye dapat makannnn..xsabau..
nak kne mintak servey ramai org ni..
sbb nak kene bawak ramai org..adehai...

bos aku xnak kat restoran..nak kat hotel.xnak kalah katenye..iyolah..
yang happy perot aku jgk nnti..miahaha...

next week punye plan ni,harap berjalan lancar :))




Wednesday, August 1, 2012

:: Pak ogos / raye tahun depan ::


Ogos datang ogos datang...
dah 12 ramadhan dah kite yer :))
alhamdulillah masih mampu mengerjakannya,...


SALAM..YA ALLAH CEPATNYA MASE BERLALU..HARI NI DAH 1 OGOS 2012..
CEPATNYE..CEPATNYEEE MASE BERLALU...

DAH DIKIRA2..CUMA TINGGAL 3 BULAN JE SEBELOM JADI ISTERI ORANG..SOB SOB SOB...(banyaknye lagi xprepare)
TAHUN DEPAN XTAU LA RAYE KAT MANE KAN..HEHE...ARI2 SAJE LA BORAK NGAN AMIN..

Aku : awak,aritu ajah tanye,tahun depan ko raye mane ya?
Amin ; hehe,..
Aku : awak,tahun depan raye rumah mak ea,sian mak..nnti xde sape tolong masak..(buat muke kesian)
Amin : hehe ala,ajah kan ada,ajah pndai masak kan...
Aku : ajah xpandai masak..
Amin : mak kan ade...hehe

hukkhukhukk....kene paham,die anak sulung,lelaki pulak tu,die kan ketua keluarga ,memandangkan abah die dah xde..huhu dapat bayangkan x tahun depan punye raye camane??

Amin ; xpe la,tahun ni awak raye puas2 ok.puas hehe
Aku : nape??
amin : yela,tahun depan dah kne bagi 4 rumah tau..umah atok saya,umah mama,umah mak abah,umah atok awak....
Aku : oooooo..heheheee tapi kita raye pertamae dekat umah mak nak?:)
Amin : sian mama,aman,nurul...
Aku : hehehe....yelaaaa..

Yess tahun ni aku xnak bg mak aku masak2 pon time raye nnti,biar aku yang masak :)...kot kot tahun depan dah kne amsak untuk mak mentua kan..hehee...

camane yer beraye tanpa mak abah dan keluarga..hehe..mcam dok perantauan pulak..dah2 xpayah fikir,tahun depannnnnnnn tu zilla oi,nyampah aku..tahun ni dah sebok nak mikiornyer..ilek2 sudahh laaa...



-------------------------------------------------------------------------------------


arini nak buke ape yer....