Followers

Search This Blog

Wednesday, September 26, 2012

:: Vietnamese Spring rolls ::



yuhuuu...lamenye xduduk dapor sambil masak2 resepi baru..huhu almaklom la,mase sekarang ni mcm xcukop2 je rase..haisshhh...

tapi semalam petang balik keje gigehkan jugak masok dapur..sebab semalam mase lunch hour sempat pi lari g jusco..carik bahan utama untuk menu semalam...

Vietnamse Springg Rolls..ikot suke :)


kannn...rupe pon ikot suke,ade yg kurus mcm aku,ade yg gems mcm Amin..haha...
leceh jugak buat popia vietnam ni ek..leceh sbb kulit die tu..alahai...betol2 mnguji kesabaran aku yg xbape nak sabo nih haha...

aku paling suke part Sos tu...nyaman betol..rase mcm sos kite mkn dekat johnnys tu,yang mkn dengan steamboat tu...hahaa...yes angkat bakol :))

jangan tanye resepi,sebab aku main belasah je...tau kulit popia ni pon kak Arnee bgtau..yes kakak angkat mase same2 g audition Masterchef haritu....tu pon cume die bgtau kulit popia tu camane rupe n beli kat mane..yg lain tu pepandai sendiri la..huhu..

resepi asal gune Udang,aku belasah gune ketam...JEJARI ketam pulak tu haha..kan kan kan...kan ikot suke tu namenyee...hehe :))

esok nak try resepi baru lagi, Cekodok Lobak..haha resepi opkos DEKAT SINI....

Monday, September 24, 2012

::Doakan kesihatan Nendaku ::

Salam..lamenyeeeee x login blog ni..adehai..mase kesuntukan ataupon kesuntukan mase...
adoi la..memang kesuntukan mase ni..dengan macam2 hal skrg ni...

memandangkan xsampai lagi 2bulan je utk majlis besar...hurmm dengan itu xsiap,dengan ini xbuat...haii mcm2 dugaaan..

mingggu lepas seminggu Mak a.k.a nenek aku sakit.xsihat...dekat HSA ade la dlm seminggu...sudah tentu la keluor masok keluor masok hospitalkan kitorg ni..alhamdulillah skrg dah keluor hospital pon...harapnye xde la masok2 lagi ye mak...

cucu2, anak2 semua mendoakan kesihatan mak...amin..amin...





kawan2..doakan kesihatan nenek saye ye...huwaaa...rindu betol nak makan sambal tumis dengan asam pedas mak....peberet forever n ever...mak cepat sihat yer mak..adiya kawen nnti mak kne tepong tawar adiya..hehhee :))




Friday, September 7, 2012

:: raye lagi ::

Salam syawal ke bape erk?

hehe..baru hari ni dapat nak ngapdate pasal raye.tapi nampak gaye mcm kurangkan ckp,tambahkan gambar..boleh gitu??boleh..xde hall laaa..


1st raye..umah mak abah kat segamat







cucu2..


umah pokde parit sulong

rumah pektam parit yusof muor


umah ucu..muor

umah atok jb




dapat masok gambar je...yup gambar jela..cukop la..dripade kosong je kan..huhu...
selamat ahri raye uollsss

insyaaalllah esok turun kl sepupu belah abah kawen...
insyaallah jugak dpt jumpe amirul amin..huhuhu :))

lameee kot xjumpe..last b4 die g umrah..



Tuesday, September 4, 2012

:: malu tgk muke sendiri ::





Salam..raye ke abpe errk arini..alahai...bizi bebenor sampai xdan nak u[pdate cite pasal raye..huhuu... klik promo masterchef 2 ni..haha.. 


 lepass tuu 


 lepass tuu 


 dapat tgk muke ni...hiyarkkkkk..
















ha ni iklan masterchef 2....anyonyonyo..malu



Alhamdulillah....xde rezeki untuk kali ni..Allah dah aturkan sesuatu untuk bulan 11 ni...Aminn...walaupon xde rezeki kan..tapi takpe....

rezeki nak dirikan Masjid tu ade...hihiiii yeay yeay :))






kemain ramai yg wish..zila congrats dapat masok masterchef...

hahaha masok iklan jeee kot