Followers

Search This Blog

Wednesday, October 31, 2012

:: 10 hari lagi ::

10 hari lagi.....teeet!!

hehe...nampak x muke cuak ni?huhu arini pagi2 lagi masok opis terus setllekan P.C yang dah 4 bulan tertunggak..tertunggak keje huhu almaklomla kan sejak2 ni keje opis n keje2 persiapan nak akwen sume buat dekat opis..

huhuhu...so pepagi tadi dah ngadap resit yang berribu2 nilai die..memamng pening...fuhh sib baik la aku ni xdi takdirkan menjadi seorg akauntan...kihkihkih..tapi kat opis ni sume keje aku buat...dri kire duit bos,smpai kire duit sdndri sume keje aku...

ermm sejak 2 menjak ni memang olwez la ngadap iluustrator..dengan nak buat buntingnye..banner nyer.signage nyer...ermm pening...dah penat2 buat banting,banner,signage, kalau u olls xdtg..memang i kecewa..ewahhh hehehe...

centerpiece..untuk letak dekat setiap meja makan...

ini tq tag letak dekat setiap beg tetamu


signage umah palong..tomel x hehee

doa pengantin..ini banting...

ini banting yg ade tarikh untuk 2 2 belah pihak...xsiap lg
banner utk umah palong...xsiap lg..  

yang atas ni sume dah settle... alhamdulillah.tinggal nak pasang je nnti..hehe mood eksited tengok muke sendiri dekat banting..kihkihkih...

actly,aku yg desgin pastu aku pas dekat Amin,then amin yg g Print sume ni dekat KL..Amin dpt murah sikit kot sebab Amin ade kompeni Printing sume ni...Kompeni kecikecilan saje...print masih hntr dekat kilan g...

hehe kat sini je kitrg dah jimat :))

 
pasni amin mintak tolong buatkan banner utk kat umah die pulak...ouchhh ketaq lutot..SEBAB..macam2 sebab..huhu...yela takot2 tersalah kate,tersalah kaler,tersalah ayat...ermmm mane nak campak muke ni kan..hukhukhuk....

juling tau bijik mate,dengan nak buat dsgn utk kawen lg..dengan keje2 opis lg..huhu ni pon curik2 buat.kalau x memang kne TOLAK gaji...ok tipu..hihihi....

bile dah dok ngadap bnde ni,rase syg dekat tunang melompat2 pulak..xsangke,Kahwin jugak akhirnye kitorg...alhamdulillah syukur sgt2...

kenal as kawan dah 6 thun..bercinte 2tahun lebih...betunng dah nak masuk setahun setengah hihihi....kalau dah namenyer JODOHkan...syukur xterhingga...Amin...


tu belom cite pasal goodies yg DIY sendiri..Hantaran yg DIY sendiri..Bunge Crepe yg DIY sendiri..hukhukhuk....amin harus berbangga ade tunang macam aaku ni..kihkihkih....even xsehebat mane,tapi bersungguh untuk majlis wee oll yg xsmpai 10hari je lagi..hihihi...







OK,SUMPAH cuak



Monday, October 29, 2012

:: pilih kek kawen ::

Bismillahirahman nirahimm...

fuhhh pejam celik pejam celik..tinggal 12 hari je lagi..huhu..
banyaknye xsettle lg..betoi xtipu..sebab aku ni jenis buat kje last minit..nak buat awal2 memang xpandai..betol xpandai..

hurmmm...arini tgh servey2 kek kawen..wawawawa...baru nak servey sey,,baru nak servey desgin..tu belom nak kompem lg tu..hukhukhuk..


tengah menggila warne putih n soft pink..
nak cari yg simple2 je..


ni foundant kek..ok kan

waaaa likeee..sebab simple n elegance

putih n soft pink..mcm masok sesangat

mewah kan...kat atas tu ganti hurup A

sesuai untuk majlis tunang..

ini osem :)

fuhhh...bertingkat2

yesss like so much..sbb fresh flower..

ya ampunnnn...aku suke


camane ni...camane ni....semua suke..semua like...
rase mcm berkenan sgt dengan kek no8..sbb nampak sweet..
alalalalala........


ni untuk time "potong kek"
bff nak sponsor :))

insyaallah
------------------------------------------------------------------------------

sekarang nak cari kek untuk hantaran pulak...
yes memang menggile jugak dgn wane putih..hehehe

yang kek hantaran epi nak sponsor :))

 

bayangkan bunge merah tu ganti dgn warne pink rose

yes aku rase sweet

:P 

like like

soft pink and purple....how sweeet :)
please please..agak2 mane ekkk...hehehhehe



Tuesday, October 23, 2012

:: RM 3,926.31 sape nak beli...tengah sesak duit ni..kahkahkah ::



cepat2 sape nak beli..jual murah..kihkihkih 




fuhh ko ade?

:: mcm2 rase ::





yerr..
sekaraang ni buat ape2 pon mesti dok ingat kat majlis yg xsmpai 3 minggu je lagi...

risau,kusot...semuanya nak gune duit...arghhhhhhhhh

-----------------------------------

last week,ari sabtu g fitting baju dengan Amin..
tu pon satu bab,pening kepale..baju xnampak rupe lagi..
pening2..

Sib baik la ade yg bagi sokongan.kalau x sempot jugak rase diri ni..
itu nak fikir,ini nak fikir..

org lain tgk senang je..yelaa..
mak abah ade,
abang ade 3 org
akak ipaq ade 3 org..
adik ade

yesss..berat mate memandang,berat lg bahu memikol...

gambar hiasan


terima kasih pade yg banyak membantu...
tq so much myfamily n bakal suami..tenkiu...


fuhhhhhh...




Tuesday, October 16, 2012

:: ajah eksiden..aku jugak..along jugak ::

 
ni status aku kat fb,..huhu
hari2 aku pesan kat adik aku,Bawak kete jangan laju2..bawak kete jangan laju2..bawak kete jangan mcm dah bertahun dpt lesen...tiap2 kali aku naik kete ngan die,tiap kali tu la aku bebel jgn bawak laju..tup tupp..pagi tadi dpt call,AJAH EKSIDEN...mcm ckp dengan Tong gas.
 
 
------------------------------------------------
 haha pagi tadi pon same..aku n along nak g tolong ajah..along bawak laju la sbb sian ajah dah lame nunggu..
 
tup2 kitorang jugak eksiden.berlanggar dgn kereta yang berderet2 tu..
 
tapi yang osemnye..masing2 anggap xde pape..dari kereta yg pertame smpai kereta yg ke 5..dan aku kat tgh2..
ter hentak la kepale kat cermin sbb xpkai seatbelt..aduh terasa sakit smpai la ni..
even sportage teruk jugak kat blkg,tapi kitrg dah xfikir dah.terus bla g kat tmpat ajah eksiden...
 
 
ya alllah,lingdungilah kami sekeluarga..amin

Friday, October 12, 2012

:: ehem2... surat cinte i untok semua :) ::

Assalam uolls..puhh puhh puhh....

haaaa mintak nyawe mintak nyawe..kihkihkih..
ye betol la,org kate kalau nak kawen mmng boleh seterees..ye..dah rase...lagi sebulan je lagi..
xcuak pasal nak jadi wife..tapi cuak sbb banyak xsettle lagi...aduhaii...



WalimatulUrus Undangan Majlis Perkahwinan

Assalamualaikum w.b.t Dan Salam Sejahtera.


( Semua saudara mara,rakan2,guru2,Letcurer2 – SKPT2, SM Palong Timur, SMT Muar, UNITI PD, KKSeg, Poli JB, SK 1 Tmn Selayang, SM Tmn Selayang ,SMKA Limau Limauan, SMKA Kuala Selangor, SMT Sg. Buloh (BRIOT), Poli Dungun, UTEM )


Dengan rasa penuh kesyukuran dan berbesar hati Kami ingin menjemput Tuan/Puan/Encik/Cik yang mengenali kami ke Majlis Perkahwinan kami pada :


♥ Rumah Pengantin Perempuan

Tarikh : 11 November 2012, AHAD (11pagi-5ptg)

Tempat : No. 318, block 13, Felda Palong Timur 01,

85100,Batu Anam, Segamat,

Johor Darul Takzim.


Dan




♥ Rumah Pengantin Lelaki

Tarikh : 18 November 2012, AHAD (11pagi-4ptg)


Tempat :No. 26, Jalan Bunga Raya 1,

Kampung Baru,


68100 Batu Caves,

Selangor Darul Ehsan.


Semoga dengan kehadiran dan doa restu dari saudara-mara dan sahabat-sahabat akan menyerikan lagi majlis dan diberkati oleh-Nya, InsyaAllah Amin Ya Robbal Alamin.


p/s: Mohon alamat dari rakan2 untuk tujuan penghantaran kad kawen 

Friday, October 5, 2012

:: selamat pengantin baru bff ::

TUP TUP DAH SEMINGGU...
ALAHAIIII CEPATNYE MASE BERLALU...

GENAP DAH SEMINGGU BFF AKU KAWEN..BUKAN SORANG..2 ORG OKEYH..HUKHUKHUK...

SELAMAT PENGANTIN BARU UMI...

SEDIH SANGAT BILE UMI DAH KAWEN..EVEN PASNI TURN AKU..YELA..MANE XNYER.MASE BUJANG SELALU G KNDURI KAWEN KAWAN SAME2 ..AKU LA YANG MENGANGKUT DIE KE HULUR KE HILIR..CKP JE SAPE KAWEN.MESTI MENCANAK MUKE KITORANG...HUHUHU..

UMIE,TAHNIAH YER..SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT...HINGGA KE SYURGA..AMIN..SOB SOB SOB...


GENG GILE KAMERA HEHEHE

KO CANTIK SGT MASE NI...

CONGRATS DEAR :')

OPPSSS PENGAPIT TERLEBIH SUDAH HAHA

GOJESSS..

HAHA..ACARE WAJIB


CANTIK KAN..CANTIKK KAN PENGAPIT UMI?AHAHA...

LEMPANG LAJU2 SINI MEH..HUKHUKHUK..

LOL


SOB SOB SOBB :')

OPIE,PLEASE JAGE UMI BAIK2 YER...

--------------------------------------------------------------------------------

ESOK CITE PASAL ETON PULAK :))..

SELAMAT PENGANTIN BARU ETON N UMI..LOVE BOTH OF U






p/s : aku next month...auwwwwhh