Followers

Search This Blog

Thursday, May 28, 2015

:: throwback ,bertunang ::

28.05.2015



#throwback
#280511
selamat bertunang muehehehe...i love you
to the moon and back
..
sekejaap je mase berlalu,rase cam baru je kenal2 haha..
eh ehh arini anak dah sorang..

hurmmmm tahun depan lagi sorang meahaha..


Saturday, May 23, 2015

:: Nasi Arab Aku yang masak kau yang panas ::

Alhamdulillah jumpe lagi bulan mei wakaka..ingtkan dah tahun 2016 oh syukur masih 2015...ngeh ngehngehhh..

arini mood rajin,masak masak masak. Chicken Mandy Rice...nasi arab lor
hasil google dan paling penting ikot tekak sendiri..nak pedas ke,nak masin ke..nak hangit ke..terpulang...

arini makan lambat sbb abah alfian balik lambat sebab ade program kat serdang...gigil jugak mama tggu nak makan sama tadi..last2 mintak sikit alfian punye lontong pagi tadi haha pastu xckup makan plak roti jagung..pon alfian punye....

nampak gaya makan sampai mlm la ye..


aku yang masak kau yang panas
resepi?ok google sendiri haha sbb aku pon google n ikot tekak sendiri..
tapi ayam tu sedap ahhhhhhh..xtipu..
and last suamiku ckp,bab2 ayam perap ni memang sayang terror ...dan SEdap giler...ok abg,tq tq tq..

hehhehee...

ok bai

Monday, May 18, 2015

:: Doa terbaik untuk anak rajin belajar ::

Anak oh anak..





#alfianzillqayyim

Doa terbaik untuk anak rajin belajar
Anda dapat membacakan doa ini setelah sholat wajib sebanyak 3x dan waktu sholat tahajjud sebanyak 27x. Bacakan doa sebagai berikut :
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIIM, ALLAHUMMAFTAH ALAYYA FUTUUHAL AARIFFIN BIHIKMATIKA, WANSYUR ALAYLA RAHMATAKA YA DZAL JALAALI WAL IKRAM.


Thursday, May 14, 2015

:: upin ipin pian ::

Assalamualaikum..aishh nampaknye semalam terskip satu hari x update sini muehehe..
sejak2 ngadap laptop ni selalu lah ade mase  bukak blog..bukak blog sana,bukak blog sini...

hobi mase anak dara dlu la..

blogwalking sana sini tanpa meninggalkan jejak..haha

Alfian tengah tido..so dapatla mama berblogwalking sat..
cuace mendung kat luar tu....


Alfian skrg dah nak masok 1 tahun 8 bulan...kejap je mase berlalu..
mama rindu sangat mase alfian montel2 gebu dlu..rase nak lenyek2 je..geram!

skrg walaupon anak mama sah x montel2 mama tetap ckp anak mama gebu gebas haha..
mana xnye...selalu kene gomol..sampai lemas anak mama..nak wat cmne nak..



dah besor kan ...
ermmmm dah mcm2 kerenah dah budak ni..hp pantang lepa ,die mesti bukak cari utube..jumpe plak tu upin ipin lah boboboy lah..ermm pandai pandai pandai..

arini mama delete sume cite upin ipin n boboiboy dlm tab..
biar die blajar plak pasni..

buku mcm2 buku dah mama belikan...
satu buku je yg die suke,,kehulur kehilir die bawak..
nak myusu pon bwk buku tu...
buku ABC...yg kecik berkulit getah,..
tepi2 buku tu habis die gigit haha..
macam mama xckup bagi makan plak ye..


Alfian Zill Qayyim..semoga menjadi anak soleh,bijak pandai,berguna..amin..

Tuesday, May 12, 2015

:: Sambai Teloq ::

yabedabeduuuu..

Sambal Telor in de hauss yo!!
tibe2 arini teringin sangat nak mkn sambal telor goreng ni..terus g dapoq..
yg kelakarnye siap google resepi..haha gataiii!!

ikhsan google


Bahan bahan: 
5 ulas bawang merah 
3 ulas bawang putih 
1 biji bawang besar - hiris 
3-4 sb cili kisar 
Gula 
Air asam jawa 
Telur - & goreng 

Cara cara :

1.Panaskan minyak. Tumis bawang merah dan bawang putih yang dimesin sehingga garing dan wangi.

2.Masukkan cili kisar dan goreng dengan api perlahan sehingga betul betul garing. Masukkan gula terlebih dahulu supaya sambal berwarna merah cantik. Masukkan garam, dan air asam jawa. Kalau terlalu pekat, tambahkan air sedikit demi sedikit.  

Monday, May 11, 2015

:: Alfian Zill Qayyim ::


To My Son,
I hope you know how much I love you so.
I might embarrass you from time to time
By giving lots of love and needless kisses,
But you need to know Mom loves you so.
Before you were born I didn't know
Just how much I would love you so,
But when I looked into your eyes for the first time,
I felt my heart grow and grow.
A Mother's love is hard to explain,
Not everyone will feel the same.
Now that you are getting older I felt the need to tell you
Just how much I love you so,
Time may pass day after day or year after year,
But the love I have for you grows
nearer and dearer to my heart each day and year.


To My Son, I hope you know just how much I love you so.


Alfian Zill Qayyim Bin Amirul Amin

Thursday, May 7, 2015

:: Selamat Pengantin Baru adik ipaq ::

assalamualaikum 
 sekejap je mase berlalu la ni dah masok bulan 5..arghh betapa mase cpt sangat berlalu..

lastweek my sil kawen..syukur padaMu segalanya berjalan lancar..

Intan & Faryal

Semoga bahagia ke akhir hayat..


pasni tggu turn adik aku yg sorang tu e..entah bile tahun nak kawen..haha aku suke die lambat kawen sebab sebab sebab die bleh selalu jengah mak abah kat palong..yess tu aku suke..