Followers

Search This Blog

Loading...

Wednesday, August 12, 2015

:: raya 2015.. mak kite,abah kite,abg kite,akak kite,suami kite,anak kite,semuaaa hijau ::

Alhamdulillah dapat lagi buat entri untok raya hehe walaupon arini dah raye ke 25..kot.

Huwaaa sepanjang raya nape tah bz kemain..dan bukan main2 punya bz kehkeheh..mengade lebih..
yup syukur raya tahun ni dapat kumpul satu family besar Keluarga Khalison Zaidah..syukurrrrrr..

Sejak kawen..(dah masok raye tahun ke3 kawen)..tahun ni 1st year raya dengan family palong mase hari raya pertama..acctly xkesah pon raye belah batu caves ke palong dlu,tapiiiiii dah 2tahun mmg raya belah batu caves dlu,so nak gak merasa pas kawen raya palong..nak jugak bagi suami rase camna meriah malam raya kat palong,..muahaha..thanks en suami yg sangat memahami..tahun depan batu caves ea :* sygg abg kihkih..


Mak Abah..5 anak + 4 menantu..11cucu

Azizi's

Azizan's

Azizul's
(cari pic dieorg pakai baju ijau xde..)

Azilla's

Azrah


Tema raya tahun ni Mak Kau Hijau ye muahaha...
Petang raya pertama balik pontian plak umah atok suami..
tu pon gerak lambat sebab layankan suami main ps ngan abg2 ipaq die..
huhu..jangan ckp isteri xajak balik awal ye...

Raye kedua xde amek gambar pon..sedih kan...

Raye ke3 plak pegi umah arwah atok belah isteri..ha ni banyak gambar tapi sama je baju hijau gak..

Sebab mmg dah set,baju raya pertama adelah baju raye ke3..
mmg cmtu tiap tahun..so jangan pelik lah kalau kat fb melambak baju ijau..haha
Tema tiap2 tahun adalah ikot tema Family besar belah Jb..so harap paham muahaha..


Ade banyak gambar..tapi semua dlm hp..malas transfer..ok bai..


Akhir kata,selamat hari raya maaf zahir dan batin..

Salam kosong-kosong tolak 5.




Thursday, May 28, 2015

:: throwback ,bertunang ::

28.05.2015



#throwback
#280511
selamat bertunang muehehehe...i love you
to the moon and back
..
sekejaap je mase berlalu,rase cam baru je kenal2 haha..
eh ehh arini anak dah sorang..

hurmmmm tahun depan lagi sorang meahaha..


Saturday, May 23, 2015

:: Nasi Arab Aku yang masak kau yang panas ::

Alhamdulillah jumpe lagi bulan mei wakaka..ingtkan dah tahun 2016 oh syukur masih 2015...ngeh ngehngehhh..

arini mood rajin,masak masak masak. Chicken Mandy Rice...nasi arab lor
hasil google dan paling penting ikot tekak sendiri..nak pedas ke,nak masin ke..nak hangit ke..terpulang...

arini makan lambat sbb abah alfian balik lambat sebab ade program kat serdang...gigil jugak mama tggu nak makan sama tadi..last2 mintak sikit alfian punye lontong pagi tadi haha pastu xckup makan plak roti jagung..pon alfian punye....

nampak gaya makan sampai mlm la ye..


aku yang masak kau yang panas
resepi?ok google sendiri haha sbb aku pon google n ikot tekak sendiri..
tapi ayam tu sedap ahhhhhhh..xtipu..
and last suamiku ckp,bab2 ayam perap ni memang sayang terror ...dan SEdap giler...ok abg,tq tq tq..

hehhehee...

ok bai

Monday, May 18, 2015

:: Doa terbaik untuk anak rajin belajar ::

Anak oh anak..





#alfianzillqayyim

Doa terbaik untuk anak rajin belajar
Anda dapat membacakan doa ini setelah sholat wajib sebanyak 3x dan waktu sholat tahajjud sebanyak 27x. Bacakan doa sebagai berikut :
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIIM, ALLAHUMMAFTAH ALAYYA FUTUUHAL AARIFFIN BIHIKMATIKA, WANSYUR ALAYLA RAHMATAKA YA DZAL JALAALI WAL IKRAM.


Thursday, May 14, 2015

:: upin ipin pian ::

Assalamualaikum..aishh nampaknye semalam terskip satu hari x update sini muehehe..
sejak2 ngadap laptop ni selalu lah ade mase  bukak blog..bukak blog sana,bukak blog sini...

hobi mase anak dara dlu la..

blogwalking sana sini tanpa meninggalkan jejak..haha

Alfian tengah tido..so dapatla mama berblogwalking sat..
cuace mendung kat luar tu....


Alfian skrg dah nak masok 1 tahun 8 bulan...kejap je mase berlalu..
mama rindu sangat mase alfian montel2 gebu dlu..rase nak lenyek2 je..geram!

skrg walaupon anak mama sah x montel2 mama tetap ckp anak mama gebu gebas haha..
mana xnye...selalu kene gomol..sampai lemas anak mama..nak wat cmne nak..



dah besor kan ...
ermmmm dah mcm2 kerenah dah budak ni..hp pantang lepa ,die mesti bukak cari utube..jumpe plak tu upin ipin lah boboboy lah..ermm pandai pandai pandai..

arini mama delete sume cite upin ipin n boboiboy dlm tab..
biar die blajar plak pasni..

buku mcm2 buku dah mama belikan...
satu buku je yg die suke,,kehulur kehilir die bawak..
nak myusu pon bwk buku tu...
buku ABC...yg kecik berkulit getah,..
tepi2 buku tu habis die gigit haha..
macam mama xckup bagi makan plak ye..


Alfian Zill Qayyim..semoga menjadi anak soleh,bijak pandai,berguna..amin..

Tuesday, May 12, 2015

:: Sambai Teloq ::

yabedabeduuuu..

Sambal Telor in de hauss yo!!
tibe2 arini teringin sangat nak mkn sambal telor goreng ni..terus g dapoq..
yg kelakarnye siap google resepi..haha gataiii!!

ikhsan google


Bahan bahan: 
5 ulas bawang merah 
3 ulas bawang putih 
1 biji bawang besar - hiris 
3-4 sb cili kisar 
Gula 
Air asam jawa 
Telur - & goreng 

Cara cara :

1.Panaskan minyak. Tumis bawang merah dan bawang putih yang dimesin sehingga garing dan wangi.

2.Masukkan cili kisar dan goreng dengan api perlahan sehingga betul betul garing. Masukkan gula terlebih dahulu supaya sambal berwarna merah cantik. Masukkan garam, dan air asam jawa. Kalau terlalu pekat, tambahkan air sedikit demi sedikit.  

Monday, May 11, 2015

:: Alfian Zill Qayyim ::


To My Son,
I hope you know how much I love you so.
I might embarrass you from time to time
By giving lots of love and needless kisses,
But you need to know Mom loves you so.
Before you were born I didn't know
Just how much I would love you so,
But when I looked into your eyes for the first time,
I felt my heart grow and grow.
A Mother's love is hard to explain,
Not everyone will feel the same.
Now that you are getting older I felt the need to tell you
Just how much I love you so,
Time may pass day after day or year after year,
But the love I have for you grows
nearer and dearer to my heart each day and year.


To My Son, I hope you know just how much I love you so.


Alfian Zill Qayyim Bin Amirul Amin

Thursday, May 7, 2015

:: Selamat Pengantin Baru adik ipaq ::

assalamualaikum 
 sekejap je mase berlalu la ni dah masok bulan 5..arghh betapa mase cpt sangat berlalu..

lastweek my sil kawen..syukur padaMu segalanya berjalan lancar..

Intan & Faryal

Semoga bahagia ke akhir hayat..


pasni tggu turn adik aku yg sorang tu e..entah bile tahun nak kawen..haha aku suke die lambat kawen sebab sebab sebab die bleh selalu jengah mak abah kat palong..yess tu aku suke..



Friday, March 6, 2015

:: 2015 wooooooohhh ::

woohooo..lame gile xupdate blog...
anak pon dah besor..haha..
perangai pon menjadi2...semakin bijak dan maju kedepan..
cume kecik mulus je anak aku..huwaah 



the latest Alfian...seee ikot mak ke abah.ade taik lalat tepi mulot.haha jangan nak kate alfian kepoh..oh no..bukan kepoh..die sebnarnye lebih pade suke cakap..like mama..kan syg kan..






besar dah..besar dah...geramm oi..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.



mama n abah pon dah besor woi kahkahkahkah..
naik berkilo2.

acaner xnaik berkilo2...
asal malam nak tido je lapar,..
asal lapar je makan...acanerr nak kurusss.

stresss kan..
aihhh..
lap peloh..
















next entry tomorrow..??
ok nak try sehari satu entri..
nak aktifkn balik blog ni..wachhaaaaa!!!!


Wednesday, November 5, 2014

:: Nyawaku..omnomnomnom ::

Assalamualaikum...

lama menyepi,betolah orang kata,,ade anak ni rase xnak buat keje lain..haha anak anak anak,..suami tetap no 1 kennnn..


dunia akhirat syg kamu ...

kekuatanku..alhamdulillah

pejam celik pejam celik..dah besar

peel baru..haha budak xreti dam..cmni lah


This life is what you make it. No matter what, you're going to mess up sometimes, it's a universal truth. But the good part is you get to decide how you're going to mess it up. them will be your friends - they'll act like it anyway. But just remember, some come, some go. The ones that stay with you through everything - they're your true best friends. Don't let go of them. Also remember, there are make the best friends in the world. As for lovers, well, they'll come and go too. And baby, I hate to say it, most of them - actually pretty much all of them are going to break your heart, but you can't give up because if you give up, you'll never find your soulmate. You'll never find that half who makes you whole and that goes for everything. Just because you fail once, doesn't mean you're gonna fail at everything. Keep trying, hold on, and always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about