Followers

Search This Blog

Friday, December 30, 2011

:: lastday for 2011 ::




wuuuuu..last update post untuk hari bekerja tahun ni...
jumpe tahun depan ye opis ku sayang..
hakhakhak...




*yeayy dapat gaji*



:: Tertido lagi...pastu Tertido lagi ::

morning....

huaaaarggg rase letihnye bangun pagi tadi..
semalam petang pas balik keje around 5.45 pm.terus masok bilik..
baring2..nak sedare ajak g playground pon memang xlayan..last2 TERTIDO di petang2 kala..


magrib?outt..adehh

sado2 dah pukol 8.45pm...
tu pon sado sebab lapo sgt,
ajah pon kejot ajak makan..

makan nasi lemak + ayam goreng rempah..
sedap betol..beli je pon..

pas makan,Amin call...
cakap2 dekat 10 minit..
pastu g toilet cuci muke,
salin baju tido (upsss,xmandi pon)
terus baring lagi atas katil.
terus tarik selimot..
TERTIDO lagi..ahahhaa...
sado2 je dah pukol 12.45a.m
tgh ade msj Amin.reply..
tapi rupenyer xreply.LALOk...

kol 1.43 amin msjlagi..then die call..
cakap xsmpai seminit terus say good bye..

tido lagi....







sampai pukol 6.15a.m...
TERTIDO lagi...sampai pukol 8.36a.m...

bergegas mandi..
pkai baju.sib baik baju kurong dah gosok..
terus lincah g keje..
haha Bos dah tunggu.sbb kunci pade aku..amek kaw~~~~~

sekarang ni rase kepale berat sangat..terlebih ido gaknyer..aishhh..
bos pon dah kuo semule..nak g beli breakfast malas..
tadi xsempat betol nak singgah aduhai..lapoo~..


ade sesape rajin nak anto makanan x??cepat2..

Morning peeps :)


Thursday, December 29, 2011

:: burpp kenyang / Full House ::


burrrpp..alhamdulilah kenyang..rezeki utk separoh hari ,hari ini...

sarapan pagi tadi...tiade tandingan la susu cokelat tu..padahal aku xbape suke cokelat~

keselarakan meje b4 makan tghari...
nasi separoh + ayam goreng + labu n pucuk manis masak lemak + sambal belacan.
----------------------------------------------------------------------
alhamdulilah.rezeki Allah bagi...
tadi mase balik dr kedai tapau makanan,
baru je nak bukak polistrin ni,ade sorang kawan call..
bff mase kat teknik dulu.fieza hassan..
borak punye orak smpai battery aku kong..
then aku gune hp opis call die balik (psst,jgn bgtau boss ye)

kesimpulan dari call meng call td.kawan aku sorang ni
suruh sgt aku tgk cite Full house..
adehaii,aku dah la memang xpenah layan korea2 ni..
die ckp suh aku tgk,minggu depan die call balik
then nak tnye pasal cite tu..

die tu hantu cite korea..
korang cakap je la cite korea ape,sume die bantai tgk..
huhu tabik spring lah~

so korang korang korang,boleh x bagi aku link ke,ape ke 
untok drama Full House ni..
owhhh pleaseeee...i must watch :P

kalau ade.bagi link k.tq so much :P

*beriye betol suruh tgk*

:: hasil rembatan ::



kelmarin kan g JPO..
JOHOR PREMIUM OUTLET
1st time pegi sejak 2 minggu JP tu bukak..

pegi pas magrib..xde la jauh mane kalau dari rumah ni..
lebih kurang 20 minit camtu..
g nek kete along je,1kete senang.
walaupon berhimpit macam nasi himpit.huhu

best la jugak tempat tu.
sape2 yang duet terover banyak boleh lapegi..
untok org2 yang duet suam2 kuku cam aku ni pon
digalakkan pegi..ahahaha,bukan ape,sekurang2nye dapat bukak
mate utk cari duet lebih..wakakaka.semangat waja betol aku..

ramai org cakap,barang2 kat JPO mahal..
ermm bagi aku biase je la..
Barang branded mesti la mahal kan..
yelah..macam brand : >

  • COACH
  • DKNY
  • ESPRIT
  • CK
  • CHARLES & KEITH
  • BONIA
  • bla bla bla bla....
memang super duper banyak la kan barang2 branded,
dah name pon PREMIUM outlet..
tempat tu sempoi..aku suke
open..
outlet sebujik2..macam rumah ters dah aku tengok..

sempat jugak aku sebat purse,yelah,memandangkan purse aku
b4 ni HIDOP SEGAN MATI XMAU..
baik aku beli baru kan,dah alang2 smpai sini,
selere nak beli purse pon menjadi2 la..
pas satu "rumah" ke satu "rumah" aku masok..
last2 bekenan gak yang kat "charles & keith "

ok.ni aku punye.simple.tau je la aku,.mane nak yg bling2 bagai.harge pon ok..






ni ajah punye..cntik.wane coklet2 tue cmtu.harge pon berbaloi2..xhingat bape rm.cz die yg bayar sendiri...

ok tu je untuk pegi kali ni,,huahaha..insyaallah pas gaji nanti nak beli lain pulak.nak rembat t-shirt esprit,murah sgt.geram tgknyer..

ade sesape nak belanje aku ker??
semalam mms Amin pic purse baru..
die ckp cantik...
ehh ofkos la.sape yg pilih..ngehngehngeh...

Amin : cantik.brand ape tu
Aku : memang laa cantik :P..charles n keith..
Amin : hehe..ooo saye xpernah dgr pon brand tu..
Aku : ishhhh yelaaa2...

lelaki kan.ape die tau?hehe

*upsssss,sambong buat keje :)*


Wednesday, December 28, 2011

:: eh,7 bulan..perot dah besor haha ::

kalau orang pregnen perot kompem dah besor kan huahahaha~



like this pic so much~
dah 7 bulan dah.sekejap betol mase berlalu...
memang lumrah kan kalau cinte jarak jauh ni..
rase macam cepat je mase berlalu..
kejap2 je dah rindu..
kejap2 je dah nangis2 rindu (opss ade ker???) hahah

alhamdulilah,sepanjang 7bulan jadik tunang Amin ni,semuenye berjalan lancar.
berkat doa semue,kami bahagia walaopon memang jarang2 jmpe.sebulan sekali,kadang2 2 bulan sekali.
xpe,kang pas kawen,jumpe la hari2..tengok muke Amin sampai lebam..Amin pulak tgk muke aku smpai lebam..hahahah...

Ya Allah ya Tuhanku,
panjangkanlah jodoh kami,
percepatkanlah jodoh kami,
jauhkan kami dari sebarang kekacauan yang tidak mampu kami atasi,
bahagiakanlah hubungan kami,
Amin amin Amin ya rabbal alamin...

with MAMA to be~



Insyaallah tahun depan yer..hehe tarikh amsih dalam perbincangan..
kate pakcik2 Amin mase tunang aritu,
Setahun boleh tarik tali..
haha so boleh la b4 setahun or lebih setahun..tapi xnak la sampai 2 tahun kan..haha


Doakan kami..
tq babai~


*sempat lg tuh update belog walaupon bz xhingat*


Tuesday, December 27, 2011

:: JOHOR PREMIM OUTLET ::

tadi sempat la rembat purse kat sini....


psst psttt..

saje nak bgtau..
i baru balik dari 

JOHOR PREMIUM OUTLET

kehkehkeh..jakon la.

ok babai,nak tido,nantok,pagi tadi pas subuh gerak drive dari 

segamat teros ke jb..2jam setengah je u i bawak,gile kentang laju i bawak..
shhhh,jgn bgtau Amin yer,nanti kene marah,penat la dgr org marah haha~

tido dulu,babai :P

Saturday, December 24, 2011

:: Pualau pandan jauh ke tengah ::


morning..huhuh excited sungguh yer...
tgh packing2 baju nak g Pulau Pangkor ni...
hehhe yipppiie :P





hahaha nan hado nyer Pulau Pangkor..
Pulau Pandan jauh ke tengah ade la haha..
nak balik segamat ni.
harap2 xde la banjirnyer kan,sebab dgr cite sane sini pasal banjir.
hukhukhuk~



balik be2 je ni ngan ajah.
hope kete xwat hal ape2.
almaklom ler pompuan be2..


wokeyh chow,selamat bercuti2 malaysia yer..



*matahari muncul lagi* 


Friday, December 23, 2011

:: yuhuuuu.cuti 3 hari yer ::



yuuuhuuu :)
dah pukol 5..yess yess yes  oo yeahhh...
dah boleh balik dan balik ..

tapi nak jengah jusco yang terlalu dekat ni jap..
bini bos ajak carik pasal kat sane.
ok chow..

Thursday, December 22, 2011

:: sebelom tido.kisah dongeng ::



sudah habis layan stress..ahaks..sebelom tido mari layan lagu nih..



wokeyh~..dalam mase yg same aku pon post lagu ni kat fb..lalallala

zZZZZZzzzZZzZZzZZ


:: I'm Stress ::

ooh pandaii..memang bijak..tadi b4 balik keje bersungguh2 aku save ape kebende sume masok dlm pendrve..balik umah je aku carik2 dlm handbag,pndrve xde..ahh gilee betol...kompem aku x remove drve td..bongok betol.baru nak rajin2 wat keje kat umah..heyy damn!

bukan la nak tunjuk rajin ke hape ke bawak keje balik umah,tapi aku tensen betol la tadi kat opis..errrrrrr...menyirappp.macam minom sirap tanpe gule jer..







super duper aku tensen...ye tensen betei :P haha..huuuuu xsabaunye nak cuti smpai isnin..nak balik kampong ah.tapi takot banjir lollll


mcm2 gmbr stress aku jmpe kat google hahah


Wednesday, December 21, 2011

:: senyom ,ilysm ::


wuwuuwwu..nak senyumm sampai telinga lah..haha

^_____________________________________________^

camtu ea kalau nak buat senyum sampai telinga ?
cam tu ker?awat burok benor yer?
aishhhhh...


nampak x.aku senyum lebor betol..haha kalau ning baizura lah :P

nak nampak happy lagi??


woo........

tau nape ?

Amin dah selamat sampai Malaysia..dari cuti2 di Vietnam
Dah call :)
Dah sms :)
Dah cite2 best2 kat sane :)
Dah bgtau ,dapat ole2 :))
Dah dah :P

tido jom

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.....




kalau tido je mesti buat hurof zzzzzz..nape erkk??

Tuesday, December 20, 2011

:: selamat pagi ::


wouhhhhh~ sangat xsabar nak tunggu Amin sampai Malaysia..insyaallah die kate,die sampai magrib camtu..ntah,kalau x delay..rindut nak call n sms....takat leh sms kat FB je watpe..tu pon aku send pagi,malam kang baru nak reply..cet~...semoga sihat2 hendaknye with ur mama,ur nurul,ur aman...saye tunggu awak kat lcct yer..kohkohkohkoh ..kalau la lcct tu belakang umah aku je kan...heyyy ya~



matahari keluo sejam je dri kol 7.30 smpai 8.30..tapi skrg dah mendong balik`

Monday, December 19, 2011

:: heyy bertuah betol jadi perot ni ::


erkk alhamdulilah...bertuahnye badan kite.sebab kite balik ofis je ade org suruh kite makan..
makan sedap okey..kakak ipor kite masak..(sementare die belom naik sekolah ni)
ketupat,kari ayam n sambal goreng jawa..
hehehhee..bertuahnye perot kite..
alhamdulilah,kite kenyang sangat..niat malam ni memang xnak 
makan lagi...ngehngehngehhhh~

gambar xseberape..rase...memang terase.cayelaah..







pssst : kedai beger depan bukak x ek malam ni hukhuk



Sunday, December 18, 2011

:: lagi-lagi Ombak Rindu ::


salam..salam magrib..dah sembahyang belom..:)

ok xnafikan,aku kalau feeling lebih2 dengar lagu ni,boleh nangis ar mate keluo 3 baldi ok..hakhakhak..PENIPU besornyer..

hari2 bagi la aku dengar lagu ni pon xpe,xpe,xkesah punye..ttapi jangan la sampai lapanbelas kali sehari bagi aku dengor..memang koyak telinge aku nanti..sape xsuke lagu ni?cepat angkat tangan~



Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terimaku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

sob sob sob :')...lelagi dengar time2 skrg ni,time Amin xde disisi handphone ku utk 5 hari ni..aish sabau jelah..

* i love you so much Amirul Amin *


:: sushi..bukan sushi king ::


hari khamis aritu,tengah2 siap nak balik keje..zasss tetibe tekak nak makan Sushi..haha mengade sungguh..ntah mimpi ape la tu tetibe tekak nak makan sushi..

terus lincah g jusco Tmn U..memandangkan xjauh mane pon..3 minit je pon.nak jalan kaki pon boleh,tapi watpe nak susahkan kaki lak kan nak bejalan kaki bagai..setart kete,gerakk je la..


acctly,beli 7 ketol..tapi dah selamat dalam perot mase berator nak bayor tu hehe..so dapat snap 5 ketol je..memang sedap..lege je tekak pas dapat makan sushi ni..ahaha :) mengade betol lah~



wuwuwuw sebenarnye tringin nak g jepun...so teringin ok..hukhukhuk :P
agak2 pas kawen nanti ajak Amin,die nak x ek..ngahngahngahhh :))


:: selamat hari lahir mak..yang ke 55 ::

assalamualaikum..arini xde watpe jugak..memang terperap dalam bilik je..nak kuo HUJAN selebat2nye satu hari ni.memang xbagi utk membazirkan dirikan..alhamdulilah..duit ade sikit simpan,kate nak kawen..hehhee :P

acctly,ni patotnye entri 11.12.11 aritu..special day utk my mak..birthday mak yang ke 55..wahh dah 55 u umor mak i..tapi mantain you,macam 45 ahaks :P..

Puan Zaidah Bt. Ab Gani

beli kek kat Seasons jer..Blueberry choc..Rm 45.00 .. biase bagi mak bunge,tapi xsempat lak kali ni nak beli bunge..

simple jer words tu..Sayang mak..from anak2 mak semue..alhamdulilah,kami masih punye mak.mak yang satu..tiade due..Mama mertue be coming..i love both of them..:))

bile mak nak potong kek,cucu2 pon saje la nak enterprem..alahaii comotnye memasing...ade lg 2 org cucu xmasok~..

Mak
Setiap deras degupan jantungku
Engkau mampu merasanya
Ketika aku:
Sedih
Gembira
Gelisah
Naluri ibumu
Bagaikan sebati dalam diriku

Ketika aku sedih
Kaulah ubat kepada duka laraku
Menceriakan dan menghakis
Perasaan yang melunturkan
Semangatku

Ketika aku gembira
Engkau juga turut berkongsi
Kegembiraan yang menyinari saat
Aku hidup di muka bumi ini
Sebagai manusia

Pabila gelisah menyelubungi jiwaku
Engkau masih bersamaku
Menolong menyelesaikan
Masalah yang tak sudah-sudah mengusutkan
Perjalanan hidupku

Mak
Selagi hayat dikandung badan
Aku akan sentiasa mendampingimu
Membelai dan menjagamu hingga ke hari tua

Mak
Aku tahu kasih sayang yang kucurahkan kepadamu
Tak setanding kasih sayang ibu kepada anaknya
Namun, terimalah keikhklasanku
Untuk menyayangi
Insan yang mulia ini


sob sob sob :')

selamat hari lahir mak.
terima kasih segalanya.
hanya tuhan dapat membalas.
kau satu tiada dua.

ade x sikit2 ikot muke mak?hihi org kate totally rupe abah :)

Saturday, December 17, 2011

:: upsss,under constraction ::


pakcik,makcik,atok,nenek,abg,kakak,adik,cucu, and semue2 lah yg sudi jengah belog ni..harap bersabar n mintak ampon bebanyak yer..sebab belog ni sekarang .....

;
;
;
;
;
;
;


:
;
;
;
;

haha budget belog macam trafik seminit beratos2 org blogwalking..hahahha~

header baru lom buat
template yang tgh bertukar2
position widget yg xstabil
background yg budget ulat buku..

esok ahad,insyaallah kalau free kite sambong yer,now nak tgk tv..Masterchef beb :P


tapi tapi tapi,saye berjaye menyetelkan "Double post entri " yang selami ni menghantui belog saye..ooo yeahhh..tq edrienahazelina.com tutorial yg sangat membantu...:))


:: Demam kus kus ::

wuwu.sangat2 la xbest harini..terperap dalam bilik jer..badan xsihat la dah 3hari masok harini...
macam nak demam..macam migrain..eh macam2 lah..pelik.kejap ok kejap xok..
kalau time tak ok tu,siap kaki pakai stokin,berselimot satu badan cz sejok gaban..kang dah kebah,ok pulak
pastu nnti segar balik....nanti 2 jam lagi sejuk mengigil lagi..aishhh..ape pon xboleh..

see komen no3..haha adik Amin komen..wuwuwu...i demam b4 Amin pegi wokey :))

tetibe~~~ bukan mudah kalau nak tengok Amirul Amin tu nak komen status aku yer..hihi satu keajaiban :))...

nak call Amin xbleh..rindu banget,,eh ye x ye..demam rindu pon ye ni..ahaks!damn rindu gile okeyh...fuhh~cepat la balik cepat la....dapat dengar suare awak,kompem saye sihat nih..betol xtipu..:P

arini serius selere makan kurang..arini kat umah ni lauk sambal udang petai pulak tu..super duper fav aku lak tu..tapi nak wat cmner,selere tekak memang failed gile..bau petai pon rase nak muntah ni..serius xtipu...ni perot dah bebunyi2 mintak makan..ape harus aku makan..?air masak arini aku minum banyak sgt..kalau xdemam xdenyr nak pakse diri minom air masak bebanyak ni.ade hikmahnye demam ni kan...


Friday, December 16, 2011

:: Amin terbang ke Vietnam..RINDU ::



wuu nak sedih ke nak happy ke ape ni?mood arini macam x ok sesangat la..since dr petang semalam..macam ade je yg xkene..Damn!...nyirap betol..nak kate peod,dah nak habis dah..n tiap2 kali peod xpenah lak rase ensen cenggini..huh sungguh menguji kesabaran betol la..xpe2 sabau2..

arini amin n family terbang g vietnam..woaaaahhh beribu batu jauhnyer..sian aku tinggal sekor2 kat jb ni~happy holiday yer semue..

dan dan nak google gambar bendere vietnam..haha


ahh xcntik..jalur gemilang tetap dihati :P..

huh memang serbe x kene betol la kan,arini tadi b4 Amin g,Amin call,carik pasal kan..jadik anjing dan kucig kejap tadi..huhu~time2 ni la nak merajuk la,la ape la...memang saje carik pasal n saje cari perhatian sebenarnye...ermm sabau lagi..siap terkeluo air mate ni tadi..aha..bukan ape,cume keadaan diri ni xok sebenarnye.demam~badan panas tapi mintak diselubung..aiyoo camane tu~

dah merajuk2 dekat sejam,memasing dah lembot hati balik,baru la call mcm biase,sms mcm biase.ahaha kelako pon ade!die g sane aku x mintak ape pon,cume mintak die jage diri bebaik.jage mama die,jage adik2 die bebaik..tu jer...balik annti sihat2 walafiat hendaknye..AMIn ya rabbalalamin :)..


5 hari ok..wuu mesti la rindu..baru rasenye aritu bulan 10 die g Indon,jalan ngan kawan2 die,ni g  Vietnam pulak.jalan ngan Family..sangat jeles ok,,pas kawen nnti nak tuntut..nak jalan2 ober c jugak~xkire xkire haha..

---------------------------------------------------------------------------

ehhh ehh baru kol 4:40 kot..belom kol 5 kot,nape dah rindu rindu rindu gaban ni..ehh ehh....




i miss you like crazy ok~
15 minit lg Amin nak terbang~huh sadis,,xdee pon msj last..xmo kawan...nak kawen jer..jeng jeng jeng!!! 




:P


Thursday, December 15, 2011

:: POLITEKNIK JB dalam kenangan ::

salam...

arini n semalam kat fb semue lecturer2 aku mase kat PJB dulu bercerite pasal *hari ini dalam sejarah PJB* huhuhuuu...

agak tersentap bile aku bace status lecturer aku tadi..

ni status Fb lecturer aku...
>>dan arini...amek..logo baru PJB..bukan setakat logo je..name pon dah tukar...kate letcurer aku,name ni sempena name Sultan Johor la ni...n disebabkan pencapaian POLIjb yg diiktiraf sebagai Politeknik Primier ..alhamdulilah.rase bangga betol penah merasa belajar kat sini dulu...

berjuta2 kenangan yang xkan dapat lupe mase belajar kat sini dulu...semuenyer aku simpan baik2 je dalam kotak fikiran aku ni..memang xleh beli la kat mane2..

cakap pasal kenangan..memang setiap gambar ade kenangan tersendiri..ok jom layan gmbr2 mase aku kat Poli dulu... :))...xnak layan pon layankan jer la ..:))

with wafi n nok..mase program luar.buat pameran kat JJ tebrau~

malam2 kitorang memang selalu lepak..port biase..DANGA BAY...

gambar kelas....

mase konvo.....rinduuuu

gambar kelas....euwww mase ni lom pakao bracess lg.ahahaha~

kenangan mengajar lebih mengenali DUNIA~

BEribu kenangan...pastu pastu pastu...bukan takat gambar jer tau..kitorang siap ade lagu lagi hehehe..tiap kali dengar lagu ni,mesti aku akan ingt tiap detik aku kat PJB tu...



boleh dikatekan semue la lagu2 HUJAN tu kitorang dok hafal..hehe..bangun pagi,tgh wat asgmnt,mlm b4 tdo [pon dgr lagu2 hujan~







Damn super rindu aku ngan POLITEKNIK JOHOR BAHRU......

yang sekarang ni dah name baru...

POLITEKNIK IBRAHIM SULTAN

ade sape2? yg belajar sini dulu?






semoga bertambah berjaye...aku bangge aku penah ade kat sini satu mase dulu :)..

Really proud~




Tuesday, December 13, 2011

:: atok @ abah masuk ward ::



Doakan kesihatan atok saye yer ..amin .tq ::)



kini di HSI..semoge cepat semboh yer bah..

Sunday, December 11, 2011

:: anem kawen,tyme to lepak with kawan2 ::

morning ahad :)) wuwuuwuwu..mate kelat la,tapi xleh nak smbong tido lagi..ngehhhngehhngeh..
semalam semalam bestfren mase kat kolej dulu kawen..merangkap housemate aku mase dedulu study...
2tahun stdy sesame.dok rumah sesame,makan sesame..semuenyer sesame..

tahniah n selamat pengantin baru utk ANEM dan Yusuff..
semoge kekal ke akhir hayat...
memang terbaekk la semalam,pusing2 carik jalan nak g umah pengatin,SESAT..
1st time ok sesat kat JB nih hahaha..gile kentang..
bistu yg tgk PETA pulak si BFF yg memang bute PETA.haha (ampon kak kin)
dekat setengah jam jugak pusing2 dalam TAMAN KEMAS semalam..aiiyokkk :))

sikit2 gmbr yg di snap :))


<<<<<< tempat kejadian : TAMAN KEMAS,JB >>>>>>

kad walimatul urus..sweet n simple je kan..ilke

aku with BFF n perantin (anem )

kitorang memang pantang berjumpe,lupe diri jap :))

itu suami anem..okey bagai pinang dibelah due yer :P

nak jugak amek berkat....hehe xsabau betol nak tunggu next year :))

sweet betol ko..hehe

i love you all..ok kawan smpai mati :

tahniah nem,doakan kawan2 ko yg lain ni cepat2 naik pelamin,,lelagi aku ni..xsabau2 betol nih hahhaa...jage diri bebaik,jage name baik suamimu,jage maruahmu,jage kesihatanmu,jage segalanye...semoga menjadi isteri solehah,mendapat anak yg soleh dan solehah..insyaalllah...


semalam pas huru harekan majlis kawen anem,we ol terus bersurai just tinggal aku,uda n BFF jer..ape lagi,merayau la lepak2..gambar akan menyusul entri yg lain..neghhhhhh gmbr lom upload dlm fb..tungggu BFF upload nnti,aku cilok k...wuuwuuwuwu

Wednesday, December 7, 2011

:: Om Om Ombak besar...upsss RINDU La ::





wuuuwuuwuw petang tadi pas balik kije terus g U mall..hikhik..akhirnye dapat gak tgk Ombak Rindu ni..wuwuw..kalau ade 5 bintang,aku bg 4 je la..xsuke betol aku ngan babak2 yg ntah ape2 tuu..errrr...

aku nak transfer gmbo dr hp,tapi xleh..apesal eh??gorammm betol...

*REDHA ITU ikhlas *
*PASRAH ITU menyerah*

so i pilih REDHA..:))...xbest cite ni sebabb x tgk ngan Ammin hikhikhiuk...semalam ngengade la mesej amin ajak tgk OR ni...

Aku : nak tgk Ombak rindu..tapi nak tgk ngan awak...wuwuuwwu..
Amin : bile syg? datang sini ea awak..hehehheee..

WUUUUU...xkan g kl semate2 nak tgk Ombak rindu..ade kang aku yang berombak bagai nak rak kang..huhu kem salam je la Amin,I boleh tgk dengan org lain..tapi bukan scandal ok..hikhik...g ngan kazen si bengong sorang ni... 

cite dekat 2 jam.ade la 2 kali aku berkace mate aku tadi..haha sib baik x tgk ngan Amin..kalau x memeang free free je aku kene gelak ngan die..huuu..memang xleh pakai sorang tu :P

okey sampai ke sudahhnye nak transfer gambar tapi stillllll cam haram.oooouhhh panas hatii!!!




psssst : i suke mail je la dalam cite ni :))





Tuesday, November 29, 2011

:: masih dikampong ::

yuhuuu.....selesa betol dok kampong..aha..
menghabiskan sisa2 MC yang ade..
kang dah balik jb,lambt lg nak balik segamat nih..hoho..




nak update entri pon xde mood,sebab line tenet really tahap cipan.huhu..
lebih baik kite tido..
jom tidoo..nantok's la

Monday, November 28, 2011

:: besfrend time skolah bertunang ::

selamat bertunang sahabatku.
semoga jodoh panjang hingga ke akhir hayat.insyaallah..
same2 kite doa k..hehehe syg kamu :P


umi raihan....
;
;
;
;
;
;
;
;
;

yop,entri panjang tunggu i balik jb yer.now tenet tenat tahap gaban kuase3...ngeeee :P



Thursday, November 24, 2011

:: Aummmmmmmm.aiyakk lambat gile update kahkah ::


haha walaupon entri ni agak LEMS dari biase..akan ku update jugee..neghngehhngeh..
ade aku kesah?ade pulak org lain kesah?huhuhu non ado..

Tahniah Team Harimau Muda..exspecially utk Apex..rmai yg update status kt fb n twwet pasal bola malam tu kan..alhamdulilah kemenangan pihak pade team Malaysia..Amin Amin Amin...

go go go team harimau malaya....



okeyh caye x..malam tu aku sanggup terbang ke staduim gelora BONG KARNO..hahhaha amekk kaw...

haha aku melonjak2 kegembiraan la malam tu..serius..xpandang dah org sebelah kanan ke kiri ke..yg penting kite memanng..sebab kite kan nak MENANG aje..huhuhuh...

name pemain yg glamer gile malam tu korang rase sape?ahai..opkos AHMAD FAKRI SARANI..hekhekhek...sian die,korang maki2 die,taukah korang yg die dah buat sehabis baik utk Negare..

SI tikus Bonai tu lagi cam haram..haha muke n senyuman serius xbleh bla..hahhaha ok aku serius satu malam tu kutuk si Bonai tu.haprak..

wat ever,MALAYSIA mengekalkan Emas utk BOla SEpak sukan SEa...menang bola sepak means menang la semue acara..kan kan kan.......

Monday, November 21, 2011

:: penonton setie Masterchef Malaysia ::



"Anda di beri 1 jam dari sekarang untuk menyediakan hidangan berasaskan Belacan ni.. Anda boleh sediakan apa sahaja hidangan yang anda suka. Tapi ingat! pastikan kelapa muda ni menjadi hero dalam masakan anda.."
" Anda boleh memilih beberapa bahan asas lagi bagi membantu anda menyediakan hidangan ni.. Adakah anda sudah bersedia???"
"Masa yang di berikan untuk menyediakan hidangan ni adalah 1 jam dan masa anda bermula... dari.....SEKARANG..."

haaa amek ko..sape yang selalu tgk chanel 104,tau la dialog ni hehehe..memang dah naik hafal dah dialog die..huhuhuhuhu.

Logo Masterchef MAlaysia..
ni juri die..aku xbape nak bekenan betol ngan chef riz..xtau la nape.
tapi serius xbape suke kehkehkeh..KO FIKIR DIE SUKE KO KE ZILA...

Dari kiri atas :Saiful,Shariah,Terrence,Wahidan
Bawa kiri : Zahin,Zery,Zuraidah,Zamir

yang dah out : Zery n Tereence
group ni yang aku suke Shariah,Zahin n Zamir :)

Atas kiri : Ezani,Felix,Hui Ting,Imelda
bawah kiri : Kamarulzaman,Mastura,Nik Micheal,Raymond

yang dah out : Mastura (memang aku xsuke die nih),Huiting
yang aku suke Ezani,Felix,Nik

Atas kiri : Amita,Ary,Azilah,Jiejah
Bawah kiri : Azlina,Brian,Danial,Deena

yang dah out : Azilah,Jiejah
aku sukeBrian,Deena
Aku Suke Ezani..hope die la jadik juara Masterchef Malaysia yg pertame huhuhuhu..die cool sangat suke pulak aku...ngehngehngeh..
yang aku nak sangat die keluo is Zuraidah n saiful..huhuu dont know.maybe dont like :))

nampak gayenye malam ni aku xdapat la tgk Masterchef ni,sebab nak layan Game bola MAs VS Indon..semangat neh..huhuu...

Next year,Amin suruh aku masok Masterchef Malaysia..haha layak ker???
teeeeeeeeeeeeetttt!!