Followers

Search This Blog

Thursday, December 27, 2012

:: selsema pulak ::

hukhukhuk :'( 

selsema meleleh2 ni..
sabo jek lah..


sungguh la xsabar nak balik kl esok.jumpe suami.jumpe family mertua..sejak kawen n lepas majlis belah kl,memang belom penah balik lagi..tu yg excited lebih...rindu dgn semua..

harap2 sihat la hendaknyer...aminn ya robb


Monday, December 24, 2012

:: adakah? ::




mood apekah sejak seminggu dua ni...ermmm
tau la xjumpe suami,asik nak merajuk2 je..ermmm
period pulak dah masok -8hari lewat..adakah?
ya. Alllah..aku tau,kau telah aturkan sesuatu untuk hambamu ini..
adakah ???







Monday, December 17, 2012

:: wedding afiq n dza za ::


 ehem2...betol la..sejak dah kawen ni rase mcm xckop mase je..ahaksss :P ptuihhh...
actly bru blik dri sabah rabu aritu..nak update lepas sehari ke sehari asik la xsempat..
pastu kamera dlm kete ajah..asik la xingt nak kuarkan..

pastu asikkkk la postpone entri..demmm..
alasan dah "berkahwin" memang xboleh pakai la..alasan yg betolnye.."MALAS"
huhuhu....

meh tepek 1 gambar mase kat sabah aritu...wedding Afiq n Jaja...semoga bahagia ke akhir hayat...
kite lombe sape dpt anak dlu..boleh???hahahahhaa..ptuihhh :))








ok sabah best...nyaman je yang xbestnye pegi tanpa suami hahaha..nextmonth g lagi..next entri ceghite lagi..ook janji :))



rindunye kat suami..lepas kurang 24jam jumpe :"(





Thursday, December 6, 2012

:: malas mau packing ::

Wuuuuu arini dah ari khamis.esok dah terbang g ke sabah.satu ape pon aku x pack lagi..hadoi..satu kemalasan yg melampau ok untuk mngemas smua bende tu..adehai.. Agaknye excited kalau nak g dengan Suami..huhu..tapi apekan daya,suamiku tertinggal di Kuala Lumpur.huhu...u,jage diri baik2 sepeninggalan ku ke sabah yer..huhu... 




Tuesday, December 4, 2012

:: Tuhan Jagakan Dia Untukku ::

Salam..arini dari pagi aku rase mcm xcukup tangan,mate.otak dan lain2...pagi2 ngadap claim form..pastu dgn ntah duit kluor masok itu dan ini..ini dan itu..memang sirap je.. 

sampaikan nak breakfast n mkn tghari pon xsempat...masok bank sini..masok bank sane.. semuanya bukan duit aku..haha...suami ku bbm tnye kabar.. 

 Suami : syg,watpetu,da mkn?byk kje ke.
Isteri : blum lagi,aah arini syg byk keje.ni bru balik bank,nak settlekan claim n elaun diorg.. 
Suami : erm,laa..ok2,pelan2 ea syg wat keje. 
Isteri : :) 

ade satu lagi bab xsettle...mintak nyawa kejap,update blog :P 
.............................................................................

yee sejak2 kawen n duduk berjauhan ni suami saya begitu romantik haha.. ditujukan lagu kat fb tu ko kate romantik zila.? 

ye haruslaaa...tgh2 pening buat kje,tibe2 dpt notification kat bb..
 Amirul Amin share link on your wall :)  


sejukkkkkk sikit hati ni kan.. dapat2 pulak lagu ni :)



wuwuwuwuw... terus je aku komen.. 

TQ.BEST.RINDU BANYAK ^_^ 

die pon reply.bukan dekat link tu.die bbm..

 BESTKAN LAGU TU.HEHEHHE 

huk alohhh...malu le tu nak komen dkt link..hahaha... 

ok benti sini je boleh?boleh kan...

Aku cinta padamu Suamiku..hikhikhikhik..rinduuuu banyak

Monday, December 3, 2012

:: fuhhh tarik napas ::



hooo...ni la akibat booked last minit...sentap betol... g sabah je pon..nak xnak mmg kne byr n pegi..demimu maknjang tersayang..hehehe..





pegi 7hb malam..balik 12hb petang..

ok 1st time jejak sabah..nanti bulan januari 2013 pegi lagi..
kali ni pegi be2 dgn mak..next month g be2 jugak..dengan suami...ohh yeahhh :)))


mesti la bulan madu kan..hehehe


Friday, November 30, 2012

:: ehem2... PETUA UTK DAPAT ANAK LELAKI & PEREMPUAN ::

 Sharing is caring :))
PETUA UTK DAPAT ANAK LELAKI & PEREMPUAN

1. MELALUI PEMAKANAN

Hasil kajian Prof. Roger Hanrion, seorang pakar perbidanan dan sakit puan dan Dr. Francois Papa seorang pakar runding di bidang yang sama di Por Royal Hospital, Paris, mendapati:

i. Untuk mendapat anak lelaki ibu disyorkan supaya memakan makanan yang mengandungi lebih daging, buah-buahan dan bergaram

ii. Untuk mendapat anak perempuan pula, makanlah makanan yang kaya dengan lemak dan juga makanan yang dibuat daripada susu

Menurut kajian tersebut, ibu-ibu yang menagamalkan pemakanan mengikut pertua diatas, peluang untuk mendapat anak yang dihajati adalah diantara 75 - 80 peratus. Tetapi apabila ibu-ibu tersebut tidak lagi mengikuti pemakanan yang ditentukan, hasilnya dengan sertamerta menurun menjadi 65, 60 dan 55 peratus

2. MELALUI MASA SUBUR SESEORANG

Waktu tidur boleh diketahui dengan cara mengambil suhu badan ibu yang diambil sewaktu bangun dari tidur di waktu pagi. Bagi wanita yang waktu bekerjanya di sebelah malam, maka suhu badan boleh diambil selepas 6 jam tidur secara berterusan. Catatkan suhu badan selama berturut-turut untuk jangkamasa selama 3 bulan. Dengan cara ini anda akan dapat melihat satu bentuk geraf. Daripada geraf berkenaan anda dapat melihat bilakan masa subur anda. Dengan cara ini jantina anak boleh ditentukan, iaitu:

i. Untuk mendapat anak lelaki, persetubuhan perlu dilakukan pada hari subur

ii. Unutuk mendapat anak perempuan pula, persetubuhan perlu dilakukan 24 jam sebelum waktu subur.

Keadaan ini terjadi kerana di dalam air mani lelaki terkandung berjuta-juta benih yang berbentuk seperti Y dan X, sementara di dalam benih perempuan pula terkandung benih X sahaja. Sekiranya benih lelaki yang berbentuk X bercantum dengan benih perempuan maka ia akan menghasilkan XX iaitu anak perempuan. Manakala benih lelaki yang berbentuk Y apabila bercantum dengan benih perempuan akan menghasilkan XY iaitu anak lelaki.

Benih Y ini dikatakan lebih cergas dan pantas bergerak daripada benih X, tetapi benih berkenaan tidak dapat hidup lama iaitu dalam masa 24 jam sahaja. Benih X pula walaupun agak perlahan pergerakannya, tetapi boleh hidup lebih daripada 24 jam.

3. TAHAP KEASIDANAN

Tahap keasidan lendir di dalam kemaluan perempuan dikatakan boleh menentukan jantina anak.

i. Untuk mendapat anak perempuan cecair berkenaan perlulah berkeadaan asid. Oleh itu, dicadangkan supaya wanita membasuh kemaluan dengan sedikit asid cair sebelum melakukan persetubuhan.

ii. Untuk mendapat anak lelaki pula, cecair berkenaan perlulah berkeadaan alkali. Oleh itu, dicadangkan supaya wanita membasuh kemaluan dengan “bikarbonat” yang beralkali sebelum melakukan persetubuhan.

4. TAHAP KEPUASAN ISTERI

Adalah juga dikatakan bahawa jantina anak boleh ditentukan oleh tahap kepuasan isteri semasa melakukan persetubuhan, iaitu:

i. Untuk mendapat anak lelaki, isteri perlu mendapat kepuasan yang tinggi kerana ianya akan mengeluarkan cecair beralkali apabila ia mendapat kepuasan semasa persetubuhan. Dalam keadaan alkali akan meransang pergerakan benih Y.

ii. Untuk mendapat anak perempuan pula, isteri tak perlu mendapat kepuasan yang tinggi bagi mewujudkan keadaan berasid yang seterusnya akan meransang pergerakan benih X.

Namun begitu semua yang berlaku adalah kehendak Tuhan. Kita hanya boleh merancang. Sehingga kini, ketepatan petua-petua di atas adalah diantara 70 - 80 peratus,

Thursday, November 29, 2012

:: sakit perut ::



Salam..happy thursday! dah khamis dah ea..ala kejapnye mase berlalu..rasenye baru semalam benikah hikhikhikk...

nak bukak cerita pasal sakit perut..lately ni selalu sgt sakit perot..bukan sikit2..masyukk betol bile sakit perut..adehai...

lepas 5 hari aku bernikah,aku dpt rase yg perut aku sgt2 xselesa..xsedap badan..pastu rase nak demam yg teramat sangat...kepale sakit..makan sikit pon xlalu..makan feberet tomyam pon xlayan...

ari jumaat pagi : dah berry berry..xtahan kluo masok toilet smpai lembik badan..mak ajak pi klinik...nak tunggu suami,suami memang xde..sbb dah balik kl sbb majl;is rumah suami ari ahad..so g la klinik dgn mak..mak bawak...g klinik mahkota segamat..doc ckp gastrik..

Doc : yes.kenape?
Aku : sakit perut..

doc check sane check sini..

Doc : are u pregnen?
Aku : eh x x...(lajuuuuuu je aku ckp x.haha)
Doc : bile last u period?u bru kawen ?
Aku aah.. ni tgh period..
Doc : ok2.. bla bla bla blaaaaa........................

lame jugakn doc membebel
 
ok makan ubat ..tido...bangun tido tu rase sgt2 la xkuat...dah DEMAM sgt2...badan sejuk satu badan..nak mkn mmg xselera.cume mkn nasi kosong je.tu pon terpakse makan..sumbat je..petang tu mmg tido bangun tido bangun,,,..beerry berry..

pas magrib mak tgk aku dah lembik semacam je.mak ajak g klinik lain.Suami call pon mmg xlarat nak ckp.mak n ajah yg ckp.so siap2 g klinik dekat Pasir Besar..ajah drve,aku dok blakang je..dok blakang nak tido xbleh..smpai2 klinik aku cam rase nak pitam...

Masok je klinik lepas bagi Ic kat kaunter.aku duduk sebelah mak,mase tu Ya Allah tuhan je yg tau camane rase badan..xtentu arah rase..suruh mak urut...tetibe...

.
.
.
.
.
.
.

.
.


aku dengar mak aku dah nangis2,doc depan mate aku,nurse2 pon tgh nak angkat aku..ya Allah aku pengsan ke?haduhhh mase sador2 tu aku rase lapang sgt2.sb b4 pengsan tu aku mmg rase nak mati..sbb xde rase.n xtau rase ape...semua bnde aku buat xkene..memang sakit sgt..tu yg sedor2 je diorg angkat letak atas katil..mase tu xleh nak ckp..dengan aku dgr mak nangis2 lagi..ehhh sedih bile ingt balik..

masok dlm blik doc ..mcm2 doc tnye..siap injection..doc kate bdn lemah sgt2..kurg garam dlm bdan..panas dalam..erm patot la..doc suruh admited ward..

OMG..doc.arini ai jumaat.ahad saya kene sanding rumah suami saya :'(...mase tuu la hai.xnangis tapi sedih..sbb suami xde disisi...rase down gile2...tapi mak ckp xperlu..mintak injection saje..tu yg mlm tu kene seDAS injek...hambik.....

rehat dekat bilik doc tu.baring je..doc amek darah n ntah ape2 la diorg buat,aku diam je..sbb rase lapang n letih..camane tu??

rehat dkt 30minit..bru la mintak balik.sbb dah malm dah mase tu..dlm kete .baring atas peha mak...ya alllah..makk jugak..dah kawen pon mak..mak,adiya syg mak sgt2..kalau suami ade,nak suami la buat semua ni..sayang suami sgt2 jugak..faham keadaan die kat umah bt caves..banyak bnde die nak settle..

malam tu tido ngan mak..alhamdulillah pas injection tu rase kurang....tup tup bangun pagi...ok rase better sgt2 dr semalam..alhamdulillah.boleh la gerak g kl dengan tenang...pukol 10 camtu kitorg gerak g kl...ke sepang then g batu caves..sbb ahad majlis umah suami...amin syukur sihat seperti sediakala....

 .
.
.

x habis lagi tu..semalam 28.11.2012...petang mase kat opis.perut sebelah knn rase sakit sgt2..tapi wat bodoh je..balik mase tgh drive tu pon sakit sgt2..bise..tapi gagahkan jugak.jalan pulak jem.ujan lebat..smpai umah atok.mak ade.bgtau kat mak..mak terus ajak pi klinik..

smlm mase otway balik kje bbm ngan suami..

Aku : abg,syg sakit perut.bukan mcm aritu.sakit belah kanan.
Suami : nape ni yang ?sakit sgt ke?
Aku : xtau la,bile jalan sakit,tgh drve tadi duduk pon sakit.
Suami : yeke?aduyai.syg wtpe je.abg xtau..
Aku : dr ptg tdi sakit.syg pon xtau
Suami : syg dah tnye sape?sakit camane.sakit berterusan ke sekejap2.ada cirit birit ke.ade perubahan kencing ke (wahh,macam doc x suami aku ? hahaha)
Aku : sakit terus je ni,xde berak2.kencing pon biase je


tgh bbm2..tetibe call masuk.Cik Amah call..tnye sakit kat mane,dr bile,mkn ape..(fuhhh rase diri ini disayangi..hehe serius touching)

pastu jap lg Amin sbg no Cik Wati..suruh call.tapi mase tu aku nak sembahyg,so xdpt call.pas smbhyg aku call.cik wati lak smbhyg..huhu...

Actly cik Wati n Cik Amah ni makcik suami..tu yg rase Ya Allah..suami ku..betul2 die pegi tanye kat makcik2 die.fuhh syggg ketat2..hehee

Suami : abangdah tanya doktor2 dlm group whatsapp (group family in law.memang ramai doc)
Aku : haa yela..

g klinik doc ckp ni angin,gas terkumpul,gastrik..perot kosong..eh mcm2 la doc ckp...masok kanan keluor kiri je hehehe...

tapi doc bagi ubat dah.alahmadulillah..banguntido pagi tadi kurang ssakit..ade la tinggal sikit2 yg sakit.nak ckp hilang terus sakit tu tipu la kan..heeee :))

 Malam pas meeting suami call..

Suami : Abang risau sgt2 tau syg.....
Aku : ermm tq..

Mase tu rase nak lari g puchong jap.nak pelok kuat2 hehehe..nampak la die syg kite even die tu nampak cool je kdg2,geram..nampak la die risau kat wife die yg tgh sakit ni..hehe..nampak la kesungguhan die nak tau sakit ape.dan sebenarnye aku mngharapkan suami terbang dtg jb jap mase tu huhuu.....tapi angan2 je la.sebab memang xkan dapat la kan.wuwhuwhuwuw...

tq syg.tq mak.tq ajah.....tq cik wati,tq cik amah.tq adik2 ipar yg menanya kabar,tq mama..tq semua..prihatin terhadap diri ini :")




 

Wednesday, November 28, 2012

:: KL - JB ::




Sekarang ni.....



Isteri di Jb...




 :'(







Suami di Kl....



ouchhh..syg,i misss u so much :'(




Tuesday, November 27, 2012

:: Mrs. Amirul Amin :)) ::


Assalamualaikum...
feeeewit :) hari ke tujuhbelas jadik wifey..



wink2...hari ni 1st day masok keje selepas cuti 3minggu utk sebelom dan selepas kawen...wiki wiki ko ade??
hukhukhuk... tapi hari pepagi lagi mood nak keje dah kelaut..ape x nyer.bangun lambat smpai subuh pon aku xsubuh....(tembak kepale laju2)..pastu mak kejut pon xnak bangun...ohh demn betol malas arinii...

satu lagi..hari ni bangun pagi xtengok muke suami..ouchh :'(...suami dah balik semalam kol 9 pagi.lepas die antar dari kl balik palong jap,pastu g muo pastu g jb..fuhh tenkiu so much abg syg :)

kalau semalam bangun tido golek2 lagi ngadap muke suami,arini nan hado..huhu..rindunyeeeerrrr...dugaan betol..dah la amse bercinte duduk jauh..mase tunang jauh..lepas kawen pon jauh..wuhuuu :))...

yes dah ptg2 camni bukan xde keje tapi sebab nak buat2 bizi ngadap pc ni..so kejenye mengapdate blog yg dah nak bersarang ni..huhuu..

harini genap 17hari aku berkawin dengan suami tercinte..bile bukak fb,tgk gambar berpakaian raje sehari.kemain lebar senyum hihikhikhikkk..yela selami ni tgk kawan2 je bergaya sakan berbaju pengantin..aku pon nak jugak..kehkehke..

tu yg bukak fb senyum,bukak bbm senyum..godek2 hp tgk library photo senyum...aishh penanngan menjadi raja sehari betol kan..huhuu..


tgk bawah ni,gambar yg boleh aku tido xlena.mandi xbasah.makan xcukop sepinggan,..hihi...
dengan tema pink nye.kemain la kan..sume kwn2 teruje kononye ZIILA pakai pink...soft gile kot.xsesuai katenyer..haha....


hellllo,Zilla dulu,Zilla sekarang dah lain..dulu xbape nak lembut.sekarang hati mudah rapuh..nampak x bezenye kat situ..kannn hehehehe...


kredit to Aesthethic elements...meowwwww u kiss i?? mmuah i kiss u balik..

ni mase nikah...

bulu mate pelesu..ko ade??hahaha...

xsabarnye nak tunggu album kawen siap...fuh fuhh...betol xsabr..nak tengok muke sndiri.sebab aku kan gile KHUASA..haha...kalau boleh setiap gambar nak muke aku...

ok2..stop dlu utk kali ni...next nak cite pasal Solemnization :))

tunggu yer :))














....
..
....
....
....


saya sayang suami saya...

:))


Wednesday, November 21, 2012

:: Syukur xterhingga ::

syukur alhamdulillah...
hari ni merupakan hari ke 11 aku SAH menjadi Isteri kepada Amirul Amin bin Alladad....





banyak yang nak diceritakan dan kongsi bersama...

tiade kate selain ALHAMDULILLAH...






......

bersiaran di rumah mertua..Kampung Baru Batu Caves...




Wednesday, October 31, 2012

:: 10 hari lagi ::

10 hari lagi.....teeet!!

hehe...nampak x muke cuak ni?huhu arini pagi2 lagi masok opis terus setllekan P.C yang dah 4 bulan tertunggak..tertunggak keje huhu almaklomla kan sejak2 ni keje opis n keje2 persiapan nak akwen sume buat dekat opis..

huhuhu...so pepagi tadi dah ngadap resit yang berribu2 nilai die..memamng pening...fuhh sib baik la aku ni xdi takdirkan menjadi seorg akauntan...kihkihkih..tapi kat opis ni sume keje aku buat...dri kire duit bos,smpai kire duit sdndri sume keje aku...

ermm sejak 2 menjak ni memang olwez la ngadap iluustrator..dengan nak buat buntingnye..banner nyer.signage nyer...ermm pening...dah penat2 buat banting,banner,signage, kalau u olls xdtg..memang i kecewa..ewahhh hehehe...

centerpiece..untuk letak dekat setiap meja makan...

ini tq tag letak dekat setiap beg tetamu


signage umah palong..tomel x hehee

doa pengantin..ini banting...

ini banting yg ade tarikh untuk 2 2 belah pihak...xsiap lg
banner utk umah palong...xsiap lg..  

yang atas ni sume dah settle... alhamdulillah.tinggal nak pasang je nnti..hehe mood eksited tengok muke sendiri dekat banting..kihkihkih...

actly,aku yg desgin pastu aku pas dekat Amin,then amin yg g Print sume ni dekat KL..Amin dpt murah sikit kot sebab Amin ade kompeni Printing sume ni...Kompeni kecikecilan saje...print masih hntr dekat kilan g...

hehe kat sini je kitrg dah jimat :))

 
pasni amin mintak tolong buatkan banner utk kat umah die pulak...ouchhh ketaq lutot..SEBAB..macam2 sebab..huhu...yela takot2 tersalah kate,tersalah kaler,tersalah ayat...ermmm mane nak campak muke ni kan..hukhukhuk....

juling tau bijik mate,dengan nak buat dsgn utk kawen lg..dengan keje2 opis lg..huhu ni pon curik2 buat.kalau x memang kne TOLAK gaji...ok tipu..hihihi....

bile dah dok ngadap bnde ni,rase syg dekat tunang melompat2 pulak..xsangke,Kahwin jugak akhirnye kitorg...alhamdulillah syukur sgt2...

kenal as kawan dah 6 thun..bercinte 2tahun lebih...betunng dah nak masuk setahun setengah hihihi....kalau dah namenyer JODOHkan...syukur xterhingga...Amin...


tu belom cite pasal goodies yg DIY sendiri..Hantaran yg DIY sendiri..Bunge Crepe yg DIY sendiri..hukhukhuk....amin harus berbangga ade tunang macam aaku ni..kihkihkih....even xsehebat mane,tapi bersungguh untuk majlis wee oll yg xsmpai 10hari je lagi..hihihi...







OK,SUMPAH cuak



Monday, October 29, 2012

:: pilih kek kawen ::

Bismillahirahman nirahimm...

fuhhh pejam celik pejam celik..tinggal 12 hari je lagi..huhu..
banyaknye xsettle lg..betoi xtipu..sebab aku ni jenis buat kje last minit..nak buat awal2 memang xpandai..betol xpandai..

hurmmm...arini tgh servey2 kek kawen..wawawawa...baru nak servey sey,,baru nak servey desgin..tu belom nak kompem lg tu..hukhukhuk..


tengah menggila warne putih n soft pink..
nak cari yg simple2 je..


ni foundant kek..ok kan

waaaa likeee..sebab simple n elegance

putih n soft pink..mcm masok sesangat

mewah kan...kat atas tu ganti hurup A

sesuai untuk majlis tunang..

ini osem :)

fuhhh...bertingkat2

yesss like so much..sbb fresh flower..

ya ampunnnn...aku suke


camane ni...camane ni....semua suke..semua like...
rase mcm berkenan sgt dengan kek no8..sbb nampak sweet..
alalalalala........


ni untuk time "potong kek"
bff nak sponsor :))

insyaallah
------------------------------------------------------------------------------

sekarang nak cari kek untuk hantaran pulak...
yes memang menggile jugak dgn wane putih..hehehe

yang kek hantaran epi nak sponsor :))

 

bayangkan bunge merah tu ganti dgn warne pink rose

yes aku rase sweet

:P 

like like

soft pink and purple....how sweeet :)
please please..agak2 mane ekkk...hehehhehe



Tuesday, October 23, 2012

:: RM 3,926.31 sape nak beli...tengah sesak duit ni..kahkahkah ::



cepat2 sape nak beli..jual murah..kihkihkih 




fuhh ko ade?

:: mcm2 rase ::





yerr..
sekaraang ni buat ape2 pon mesti dok ingat kat majlis yg xsmpai 3 minggu je lagi...

risau,kusot...semuanya nak gune duit...arghhhhhhhhh

-----------------------------------

last week,ari sabtu g fitting baju dengan Amin..
tu pon satu bab,pening kepale..baju xnampak rupe lagi..
pening2..

Sib baik la ade yg bagi sokongan.kalau x sempot jugak rase diri ni..
itu nak fikir,ini nak fikir..

org lain tgk senang je..yelaa..
mak abah ade,
abang ade 3 org
akak ipaq ade 3 org..
adik ade

yesss..berat mate memandang,berat lg bahu memikol...

gambar hiasan


terima kasih pade yg banyak membantu...
tq so much myfamily n bakal suami..tenkiu...


fuhhhhhh...




Tuesday, October 16, 2012

:: ajah eksiden..aku jugak..along jugak ::

 
ni status aku kat fb,..huhu
hari2 aku pesan kat adik aku,Bawak kete jangan laju2..bawak kete jangan laju2..bawak kete jangan mcm dah bertahun dpt lesen...tiap2 kali aku naik kete ngan die,tiap kali tu la aku bebel jgn bawak laju..tup tupp..pagi tadi dpt call,AJAH EKSIDEN...mcm ckp dengan Tong gas.
 
 
------------------------------------------------
 haha pagi tadi pon same..aku n along nak g tolong ajah..along bawak laju la sbb sian ajah dah lame nunggu..
 
tup2 kitorang jugak eksiden.berlanggar dgn kereta yang berderet2 tu..
 
tapi yang osemnye..masing2 anggap xde pape..dari kereta yg pertame smpai kereta yg ke 5..dan aku kat tgh2..
ter hentak la kepale kat cermin sbb xpkai seatbelt..aduh terasa sakit smpai la ni..
even sportage teruk jugak kat blkg,tapi kitrg dah xfikir dah.terus bla g kat tmpat ajah eksiden...
 
 
ya alllah,lingdungilah kami sekeluarga..amin

Friday, October 12, 2012

:: ehem2... surat cinte i untok semua :) ::

Assalam uolls..puhh puhh puhh....

haaaa mintak nyawe mintak nyawe..kihkihkih..
ye betol la,org kate kalau nak kawen mmng boleh seterees..ye..dah rase...lagi sebulan je lagi..
xcuak pasal nak jadi wife..tapi cuak sbb banyak xsettle lagi...aduhaii...



WalimatulUrus Undangan Majlis Perkahwinan

Assalamualaikum w.b.t Dan Salam Sejahtera.


( Semua saudara mara,rakan2,guru2,Letcurer2 – SKPT2, SM Palong Timur, SMT Muar, UNITI PD, KKSeg, Poli JB, SK 1 Tmn Selayang, SM Tmn Selayang ,SMKA Limau Limauan, SMKA Kuala Selangor, SMT Sg. Buloh (BRIOT), Poli Dungun, UTEM )


Dengan rasa penuh kesyukuran dan berbesar hati Kami ingin menjemput Tuan/Puan/Encik/Cik yang mengenali kami ke Majlis Perkahwinan kami pada :


♥ Rumah Pengantin Perempuan

Tarikh : 11 November 2012, AHAD (11pagi-5ptg)

Tempat : No. 318, block 13, Felda Palong Timur 01,

85100,Batu Anam, Segamat,

Johor Darul Takzim.


Dan




♥ Rumah Pengantin Lelaki

Tarikh : 18 November 2012, AHAD (11pagi-4ptg)


Tempat :No. 26, Jalan Bunga Raya 1,

Kampung Baru,


68100 Batu Caves,

Selangor Darul Ehsan.


Semoga dengan kehadiran dan doa restu dari saudara-mara dan sahabat-sahabat akan menyerikan lagi majlis dan diberkati oleh-Nya, InsyaAllah Amin Ya Robbal Alamin.


p/s: Mohon alamat dari rakan2 untuk tujuan penghantaran kad kawen 

Friday, October 5, 2012

:: selamat pengantin baru bff ::

TUP TUP DAH SEMINGGU...
ALAHAIIII CEPATNYE MASE BERLALU...

GENAP DAH SEMINGGU BFF AKU KAWEN..BUKAN SORANG..2 ORG OKEYH..HUKHUKHUK...

SELAMAT PENGANTIN BARU UMI...

SEDIH SANGAT BILE UMI DAH KAWEN..EVEN PASNI TURN AKU..YELA..MANE XNYER.MASE BUJANG SELALU G KNDURI KAWEN KAWAN SAME2 ..AKU LA YANG MENGANGKUT DIE KE HULUR KE HILIR..CKP JE SAPE KAWEN.MESTI MENCANAK MUKE KITORANG...HUHUHU..

UMIE,TAHNIAH YER..SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT...HINGGA KE SYURGA..AMIN..SOB SOB SOB...


GENG GILE KAMERA HEHEHE

KO CANTIK SGT MASE NI...

CONGRATS DEAR :')

OPPSSS PENGAPIT TERLEBIH SUDAH HAHA

GOJESSS..

HAHA..ACARE WAJIB


CANTIK KAN..CANTIKK KAN PENGAPIT UMI?AHAHA...

LEMPANG LAJU2 SINI MEH..HUKHUKHUK..

LOL


SOB SOB SOBB :')

OPIE,PLEASE JAGE UMI BAIK2 YER...

--------------------------------------------------------------------------------

ESOK CITE PASAL ETON PULAK :))..

SELAMAT PENGANTIN BARU ETON N UMI..LOVE BOTH OF U






p/s : aku next month...auwwwwhh