Followers

Search This Blog

Thursday, November 29, 2012

:: sakit perut ::



Salam..happy thursday! dah khamis dah ea..ala kejapnye mase berlalu..rasenye baru semalam benikah hikhikhikk...

nak bukak cerita pasal sakit perut..lately ni selalu sgt sakit perot..bukan sikit2..masyukk betol bile sakit perut..adehai...

lepas 5 hari aku bernikah,aku dpt rase yg perut aku sgt2 xselesa..xsedap badan..pastu rase nak demam yg teramat sangat...kepale sakit..makan sikit pon xlalu..makan feberet tomyam pon xlayan...

ari jumaat pagi : dah berry berry..xtahan kluo masok toilet smpai lembik badan..mak ajak pi klinik...nak tunggu suami,suami memang xde..sbb dah balik kl sbb majl;is rumah suami ari ahad..so g la klinik dgn mak..mak bawak...g klinik mahkota segamat..doc ckp gastrik..

Doc : yes.kenape?
Aku : sakit perut..

doc check sane check sini..

Doc : are u pregnen?
Aku : eh x x...(lajuuuuuu je aku ckp x.haha)
Doc : bile last u period?u bru kawen ?
Aku aah.. ni tgh period..
Doc : ok2.. bla bla bla blaaaaa........................

lame jugakn doc membebel
 
ok makan ubat ..tido...bangun tido tu rase sgt2 la xkuat...dah DEMAM sgt2...badan sejuk satu badan..nak mkn mmg xselera.cume mkn nasi kosong je.tu pon terpakse makan..sumbat je..petang tu mmg tido bangun tido bangun,,,..beerry berry..

pas magrib mak tgk aku dah lembik semacam je.mak ajak g klinik lain.Suami call pon mmg xlarat nak ckp.mak n ajah yg ckp.so siap2 g klinik dekat Pasir Besar..ajah drve,aku dok blakang je..dok blakang nak tido xbleh..smpai2 klinik aku cam rase nak pitam...

Masok je klinik lepas bagi Ic kat kaunter.aku duduk sebelah mak,mase tu Ya Allah tuhan je yg tau camane rase badan..xtentu arah rase..suruh mak urut...tetibe...

.
.
.
.
.
.
.

.
.


aku dengar mak aku dah nangis2,doc depan mate aku,nurse2 pon tgh nak angkat aku..ya Allah aku pengsan ke?haduhhh mase sador2 tu aku rase lapang sgt2.sb b4 pengsan tu aku mmg rase nak mati..sbb xde rase.n xtau rase ape...semua bnde aku buat xkene..memang sakit sgt..tu yg sedor2 je diorg angkat letak atas katil..mase tu xleh nak ckp..dengan aku dgr mak nangis2 lagi..ehhh sedih bile ingt balik..

masok dlm blik doc ..mcm2 doc tnye..siap injection..doc kate bdn lemah sgt2..kurg garam dlm bdan..panas dalam..erm patot la..doc suruh admited ward..

OMG..doc.arini ai jumaat.ahad saya kene sanding rumah suami saya :'(...mase tuu la hai.xnangis tapi sedih..sbb suami xde disisi...rase down gile2...tapi mak ckp xperlu..mintak injection saje..tu yg mlm tu kene seDAS injek...hambik.....

rehat dekat bilik doc tu.baring je..doc amek darah n ntah ape2 la diorg buat,aku diam je..sbb rase lapang n letih..camane tu??

rehat dkt 30minit..bru la mintak balik.sbb dah malm dah mase tu..dlm kete .baring atas peha mak...ya alllah..makk jugak..dah kawen pon mak..mak,adiya syg mak sgt2..kalau suami ade,nak suami la buat semua ni..sayang suami sgt2 jugak..faham keadaan die kat umah bt caves..banyak bnde die nak settle..

malam tu tido ngan mak..alhamdulillah pas injection tu rase kurang....tup tup bangun pagi...ok rase better sgt2 dr semalam..alhamdulillah.boleh la gerak g kl dengan tenang...pukol 10 camtu kitorg gerak g kl...ke sepang then g batu caves..sbb ahad majlis umah suami...amin syukur sihat seperti sediakala....

 .
.
.

x habis lagi tu..semalam 28.11.2012...petang mase kat opis.perut sebelah knn rase sakit sgt2..tapi wat bodoh je..balik mase tgh drive tu pon sakit sgt2..bise..tapi gagahkan jugak.jalan pulak jem.ujan lebat..smpai umah atok.mak ade.bgtau kat mak..mak terus ajak pi klinik..

smlm mase otway balik kje bbm ngan suami..

Aku : abg,syg sakit perut.bukan mcm aritu.sakit belah kanan.
Suami : nape ni yang ?sakit sgt ke?
Aku : xtau la,bile jalan sakit,tgh drve tadi duduk pon sakit.
Suami : yeke?aduyai.syg wtpe je.abg xtau..
Aku : dr ptg tdi sakit.syg pon xtau
Suami : syg dah tnye sape?sakit camane.sakit berterusan ke sekejap2.ada cirit birit ke.ade perubahan kencing ke (wahh,macam doc x suami aku ? hahaha)
Aku : sakit terus je ni,xde berak2.kencing pon biase je


tgh bbm2..tetibe call masuk.Cik Amah call..tnye sakit kat mane,dr bile,mkn ape..(fuhhh rase diri ini disayangi..hehe serius touching)

pastu jap lg Amin sbg no Cik Wati..suruh call.tapi mase tu aku nak sembahyg,so xdpt call.pas smbhyg aku call.cik wati lak smbhyg..huhu...

Actly cik Wati n Cik Amah ni makcik suami..tu yg rase Ya Allah..suami ku..betul2 die pegi tanye kat makcik2 die.fuhh syggg ketat2..hehee

Suami : abangdah tanya doktor2 dlm group whatsapp (group family in law.memang ramai doc)
Aku : haa yela..

g klinik doc ckp ni angin,gas terkumpul,gastrik..perot kosong..eh mcm2 la doc ckp...masok kanan keluor kiri je hehehe...

tapi doc bagi ubat dah.alahmadulillah..banguntido pagi tadi kurang ssakit..ade la tinggal sikit2 yg sakit.nak ckp hilang terus sakit tu tipu la kan..heeee :))

 Malam pas meeting suami call..

Suami : Abang risau sgt2 tau syg.....
Aku : ermm tq..

Mase tu rase nak lari g puchong jap.nak pelok kuat2 hehehe..nampak la die syg kite even die tu nampak cool je kdg2,geram..nampak la die risau kat wife die yg tgh sakit ni..hehe..nampak la kesungguhan die nak tau sakit ape.dan sebenarnye aku mngharapkan suami terbang dtg jb jap mase tu huhuu.....tapi angan2 je la.sebab memang xkan dapat la kan.wuwhuwhuwuw...

tq syg.tq mak.tq ajah.....tq cik wati,tq cik amah.tq adik2 ipar yg menanya kabar,tq mama..tq semua..prihatin terhadap diri ini :")




 

1 komen lagi:

Anonymous said...

dlm sakit2 tu..tetibe aku nk ckap.."SOOO SWEEEETTTT"..hihih