Followers

Search This Blog

Wednesday, September 26, 2012

:: Vietnamese Spring rolls ::



yuhuuu...lamenye xduduk dapor sambil masak2 resepi baru..huhu almaklom la,mase sekarang ni mcm xcukop2 je rase..haisshhh...

tapi semalam petang balik keje gigehkan jugak masok dapur..sebab semalam mase lunch hour sempat pi lari g jusco..carik bahan utama untuk menu semalam...

Vietnamse Springg Rolls..ikot suke :)


kannn...rupe pon ikot suke,ade yg kurus mcm aku,ade yg gems mcm Amin..haha...
leceh jugak buat popia vietnam ni ek..leceh sbb kulit die tu..alahai...betol2 mnguji kesabaran aku yg xbape nak sabo nih haha...

aku paling suke part Sos tu...nyaman betol..rase mcm sos kite mkn dekat johnnys tu,yang mkn dengan steamboat tu...hahaa...yes angkat bakol :))

jangan tanye resepi,sebab aku main belasah je...tau kulit popia ni pon kak Arnee bgtau..yes kakak angkat mase same2 g audition Masterchef haritu....tu pon cume die bgtau kulit popia tu camane rupe n beli kat mane..yg lain tu pepandai sendiri la..huhu..

resepi asal gune Udang,aku belasah gune ketam...JEJARI ketam pulak tu haha..kan kan kan...kan ikot suke tu namenyee...hehe :))

esok nak try resepi baru lagi, Cekodok Lobak..haha resepi opkos DEKAT SINI....

1 komen lagi:

eMMe said...

Salam Azilla, sedapppnyewww~
mood: lapar, mmg la semua sedap..hehehe...