Followers

Search This Blog

Tuesday, April 9, 2013

:: 3 april 2013..km 105.6 Pagoh - Tangkak.. ::


Alhamdulillah syukur...masih diberi nikmat untuk hidup dibumi mu Ya Allah..




Alhamdulillah,baby ok..mak baby ok..Along pon ok..
3 April 2013
kejadian berlaku jam 2:15 petang..km 105.6 
Pagoh - Tangkak

Mase ni otway dari Jb nak ke Kl..
Along nak antar aku g kl ,untuk melawat suami tercinte..yang masih kat wad time tuu..

N along pon nak antar doc pade org kat kl..then khamis tu along nak g port Dickson n Melaka ..nak g Site..tu yg jalan sekali kan..
bende dah nak jadik..

dari jb,singgah rnr pagoh..beli air.then teruskan perjalanan..
xjauh dr rnr tu hujan trurun so along bawak slow la..pastu ade plak org betulkan jalan..so mmg slow...
lepas kawasan org betolkan jalan tu..
bawak cam biasa..baru 100km/j kot..
aku plak tgh men wassap dgn kwn2..
tibe2 along cakap ehh..ehh..
aku tgk die dah pegang stereng ke kiri n ke kanan..
kereta dah terhuyung hayang..berpusing tgh highway..
Tuhan lindungi kami..belakang xde kenderaan.cume sebelah ade lori yg di pandu perlahan..

Aku terus Cakap " Ya Allah"
Bismillahirahmanirahim..
aku mmg cool,aku xjerit..pastu aku kejam mate mase tu kete tgh pusing2 lagi..
then aku rase kete dah benti..amse kete pusing2 tu aku dah redha..
aku pegang perut aku..
mase tu tuhan je yg tau..Perasaan ni..

Mase kete Berenti,aku ckp 
Alhamdulillah..
Mase tu kereta dah senget..n lagi sikit nak masok Parit kecik sebelah pintu aku..
aku terus keluar..
dalam keadaan hujan..
aku keluar je mmg xde pilihan lain..
aku terpaksa lalu parit kecik tu utk ke seberang parit..mase tu hujan okey..

then along pon nak undurkan kereta,aku ckp mmg xboleh sbb tayar kereta dah lari dari rim ..
ok fine..
along keluar kereta..
tanya aku ok x..
aku ckp ok..die terus call plus..

aku pon amek air n hp dlm kete..ujan mase tu..aku teduh bawah pokok kelapa sawit yg ada kat sempadan highway tu..

tunggu dekat sejam baru towing dtg..
tarik kete.then betolkan tayar..

fuhhh...
kenangan kan..dugaaan...
Allah dah tetapkan semua ni,
dan aku bersyukur sangat2..semua ok..

kitorang xteruskan perjalanan ke kl aritu..stay umah mokde kat muo..
khamis pagi2 baru gerak g kl..baru laaaaa dpt jumpe suami :)

 -----------------------------------------------------------------

Kawan2...berhati2lah ketika memandu teruatama sekali waktu2 hujan..


3 komen lagi:

Nadia Elena said...

pagoh? muar? saya orang situ..
btw takziah, semoga akak tabah dgn ujian ni, nasib baik semua OK.. =)

~azillakhalison~ said...

thanks nadia..
alhamdulillah..semua ok :)

QasehnyaRania said...

ya Allah.
gerun je baca.
sib baik xda pa pe kan