Followers

Search This Blog

Thursday, October 10, 2013

:: Pengalaman Bersalin..part 1 ::

Bismillahirahmannirahimm...
harap sangat dapat menyiapkan entri ni arini jugak..huhu..
ni semua utk alfian bace dah besar nanti...biar die tau camane mama lahirkan die hehehe..

Acctly due date sepatutnye alfian aritu 23 ogos 2013...tapi alfian xkluar time due tu..hehe...mase wat check up 23 ogos tu..doc suh dtg lagi minggu depan..28 ogos utk next checkup..mase tu mama dah 40minggu dah...

nak dijadikan ceritaaa...
pagi2 subuh 28 ogos ...bangun kol 6setengah..tetibe je ade rase air keluar..make hairanlahh...terus g toilet..mase nak g toilet terserempak ngan MIL nak pi opis..n bgtau MIL yg ade air kluar..then MIL ckp suh g klinik...dan2 jugak mase dalam toilet tu,ade laaaaa setitik darah warne perang2 keluar ikut arus air..huhu SAH..tanda dah kluar..even xtau lg tu air ape n darah titik ape tu..haha...

terus masok bilik bgtau abah..abah cuak..terus mandi..aku pon mani..sempat lagi buat sarapan..telur separuh masak..hehe..SIL plak b4 g kije buat lasagna..so mmg xde selra nak mkn sbb cuakk punya pasal..tapi abah tetap selera...habis jugak separuh lasagna tu..sedapp...then lg separuh mama bawak g spital..dalam kol 8camtu sampai la sepital selayang,yang xsmpai 15minit pon dr umah mil..huhu..

sampai2 je xramai org..terus disuruh ganti kain batik..then masok bilik cek up...huhu cuaknye,takotnye,,sib baik nurse,doc,sister baik2 belaka...sek darah,cek tekanan darah...pastu cek laluan...OMG agak mcmni ke yg org ckp "cek laluan,cek laluan" traumaaaa ok smpai skrg huhu..doc ckp laluan baru 1cm..n doc khabaq tu bukan air ketuban tadi tu..ahha sudah...
tapi doc suh tahan wad sbb dah overdue date..hamekkk....so admit ward la kan dipendekkan cite..huhu..masok ward 5B..katil no 1..abah amekkan 2nd class..so dlm bilika de 4 org..2toilet..ok selesa sgt..

masok ward dlm kol 4 cmtu..setting2 barang n sesuaikan diri dok ward hehe...abah pon mintakbalik jap,nak mkn,nak mandi...n beli roti biskot...aissss lau ingt balik rase nak nngis je..yela..sebak rase...sedih pon ye kne tgl kat ward..menangis la jugak dok dlm wad tu..

mlm doc cek laluan..masih belom bukak lg..still 1cm...mlm tu tido begenang airmata..fuhhh....
time tu rindddddduuuuu dekat suami xyah ckp la...lg sakit rindu dr sakit nak besalin kononyer hahaa..alhamdulillah mlm tu boleh tido.cume ade la tersedar nurse cek tekanan darah n doc cek laluan kol 4pagi...euwwww serammm...

heeehuu..kite sambung part 2 plak nnti hehe

0 komen lagi: