Followers

Search This Blog

Thursday, April 25, 2013

:: Checkup...EXCITED ::

Arini checkup lagi :)

pejam celik pejam celik,,..ikot kiraan doc..
kandunganku dah 23minggu..
tadi amek darah,dengar jantung baby n inject kancing gigi..
alhamdulillah xde masalah apa2:)

yang paling teruje sgt bile dapat dengar jantung baby..
haha...selama ni just rase baby tendang2 je kan..
hehe alhamdulillahhhh sgt2,..diberi peluang merasa semua ni..

 

 abah baby pon arini ade check up..
buang stenting yg ade tu..
huwaa..suami isteri g check up yer..

suami kat kl,isteri kat jb...huuu bile la mau jumpe..
suami bz smpai la ke hari pilihan raya nnti..
sob sob sob......

harap2 baby ,mak baby,abah baby sihat je ye...
kite rindu2 je ye..
nnti dah jumpe kite lepas rindu...


Tuesday, April 23, 2013

:: Bende kecik,impak Besar ::




Sedih..dr mlm tadi sedih.. call suami nangis2.. nak tido pon nangis.bangun pg nak g keje pon nangis.. ni pon bru pas call suami..menangis bagai nak rak.. ye bende kecik..bende kecik tapi diperbesarkan jadik la cmni.. 


ya allah :'(
 

harap semua ni berakhir tanpa mengguriskan mana2 pihak..
:'(

xleh ckp lebih2.mule la berkaca mate ni...


Thursday, April 18, 2013

:: Kacang dhal goreng pedas ::

Tolong tolong...kenape bangun tido pg tadi terus tekak rase nak mkn bende ni..
haha..
ni ke yg dinamakan NGIDAM


bahan2 :

1 peket kacang dhal 500g
* rendam 24 jam, basuh n tos sekejap
5 biji bawang putih
* tumbuk hingga lumat
3 sudu besar cili boh
1 sudu asam jawa diperah airnya (klu ada serbuka asam boi pn boleh gantikan air asam jawa)
2 sudu cili sos
2 sudu gula
sedikit garam
jangan dilupa 1 tangkai daun karipolle (daun kari)
minyak untuk menggoreng

cara2:
1. goreng kacang dhal yg dh ditos sampai garing (tp jgn sampai keras ye...sesekali tu amek sebijik utk test tahap kerangupannye)
2. tumis bawang putih, goreng hingga kekuningan.
3. masukkan daun karipolle
4. maukkan cili dan bahan2 lain...kacau hingga pekat
5. masukkan kacang dhal..gaul rata dan goreng lagi hingga sampal bersalut cantik pada kacang dhal..
 
sumber inspirasi :

Wednesday, April 10, 2013

:: 5bulan jadi isterimu.Syukur ::

Alhamdulillah syukur.. 
Harini genap 5bulan jadi Isterimu.. 
Terima kasih ya allah atas jodoh yg telah kau tetapkan.. 
Biarpun diri ini tidak sesempurna mane.msih ade yg sudi menerima..

Tiada kate yag mampu kuucapkan padamu..
Aku cinta Padamu,keranaNYA

10 nov 2012...jam 6 petang

hihi dah sah :)
Terima Kasih sayang..
Terima kasih untuk segalanya..
Terima kasih sudi melayan kerenah bakal ibu kepada anakmu ini..

Cop cop...Terima kasih sebab u,i xlame lg jdi ibu hikhikhik//....

Tuesday, April 9, 2013

:: 3 april 2013..km 105.6 Pagoh - Tangkak.. ::


Alhamdulillah syukur...masih diberi nikmat untuk hidup dibumi mu Ya Allah..




Alhamdulillah,baby ok..mak baby ok..Along pon ok..
3 April 2013
kejadian berlaku jam 2:15 petang..km 105.6 
Pagoh - Tangkak

Mase ni otway dari Jb nak ke Kl..
Along nak antar aku g kl ,untuk melawat suami tercinte..yang masih kat wad time tuu..

N along pon nak antar doc pade org kat kl..then khamis tu along nak g port Dickson n Melaka ..nak g Site..tu yg jalan sekali kan..
bende dah nak jadik..

dari jb,singgah rnr pagoh..beli air.then teruskan perjalanan..
xjauh dr rnr tu hujan trurun so along bawak slow la..pastu ade plak org betulkan jalan..so mmg slow...
lepas kawasan org betolkan jalan tu..
bawak cam biasa..baru 100km/j kot..
aku plak tgh men wassap dgn kwn2..
tibe2 along cakap ehh..ehh..
aku tgk die dah pegang stereng ke kiri n ke kanan..
kereta dah terhuyung hayang..berpusing tgh highway..
Tuhan lindungi kami..belakang xde kenderaan.cume sebelah ade lori yg di pandu perlahan..

Aku terus Cakap " Ya Allah"
Bismillahirahmanirahim..
aku mmg cool,aku xjerit..pastu aku kejam mate mase tu kete tgh pusing2 lagi..
then aku rase kete dah benti..amse kete pusing2 tu aku dah redha..
aku pegang perut aku..
mase tu tuhan je yg tau..Perasaan ni..

Mase kete Berenti,aku ckp 
Alhamdulillah..
Mase tu kereta dah senget..n lagi sikit nak masok Parit kecik sebelah pintu aku..
aku terus keluar..
dalam keadaan hujan..
aku keluar je mmg xde pilihan lain..
aku terpaksa lalu parit kecik tu utk ke seberang parit..mase tu hujan okey..

then along pon nak undurkan kereta,aku ckp mmg xboleh sbb tayar kereta dah lari dari rim ..
ok fine..
along keluar kereta..
tanya aku ok x..
aku ckp ok..die terus call plus..

aku pon amek air n hp dlm kete..ujan mase tu..aku teduh bawah pokok kelapa sawit yg ada kat sempadan highway tu..

tunggu dekat sejam baru towing dtg..
tarik kete.then betolkan tayar..

fuhhh...
kenangan kan..dugaaan...
Allah dah tetapkan semua ni,
dan aku bersyukur sangat2..semua ok..

kitorang xteruskan perjalanan ke kl aritu..stay umah mokde kat muo..
khamis pagi2 baru gerak g kl..baru laaaaa dpt jumpe suami :)

 -----------------------------------------------------------------

Kawan2...berhati2lah ketika memandu teruatama sekali waktu2 hujan..


Tuesday, April 2, 2013

:: the best medicine for u hubby..is my kiss pill..eeeemmuah ::


hukhuk..
nak g kl,suami xbagi..sampai dah kering air mata mintak g kl..die tetap xbagi..kalau la diri ni larat,pepagi td dah jalan g kl.tapi apekan daya,..arini xsedap badan..badan lemah..
so thats y,suami xbagi isteri g kl...

think +ve ye isteri,,,
suami admittd ward,sbb arini nak oprate n buang batu yg tersumbat kat area pundi kencing..
sakit perut katenye...get well soon syg..

xpelah..doa syg n baby semoga abah baby cepat sembuh..cepat sihat..cepat kluo ward..
 kite jumpe jumaat ni yer..

Baby olwez doakan abah die yer..abah jgn risau ...
baby jaga mak :)

hospital Columbia Asia , Puchong