Followers

Search This Blog

Monday, June 4, 2012

::MC season2.. Pengalaman g audition ::

Bismillahirahmannirahimmm :)

Fuhhh arini dapat jalani hidop mcm biase...xde lighthing,xde kamera,xde mikrofon selit dalam baju...hehehe..
3hari aku xsenang hati,3hari aku xlalu makan,3 hari aku hidop xtenang,3 hari aku kelam kelibut ...

sebenarnye Weekend aritu aku g ujibakat MasterChef Malaysia season2..ahakss!! saje mencube nasib kan..mane la taua de rezeki org nak kawen ni hihihi...

stage 1

10 org masok dalam bilik,then di beri mase 5minit untuk platting..ok depan chef jo n chef dino..haha ketaq2...

pastu juri datang kat sorang2..rase dan komen..

lepastu lagi,tunggu smpai juri habis rase semua makanan..then juri take 5,then umumkan sape yang layak ke stage 2..


and me?...alhamdulilah layak ke stage 2..huhuhuu mcm xsangke...



stage 2

untuk stage ni kite dikehendaki masok dalam bilik temuduga,thena de dua orang judges..haa amek la,korang akan ceritakan apsal diri korang...die just nak tgk personality kite je...nak tgk kite ni pandai ckp ke x,boleh bercakap @ x...boleh berhadapan dengan kamera x..

tapi kat stage ni,die banyajk tanye pasal life kita,then ape yang menarik..huhu...aku ckp aku dah tunang je,dieorang pon ape lagi,tanye dari a-z la pasal tunang...hehehe...kelakarrr habis okey...

then tunggu la dekat 3jam,baru result keluar...

then .........................

alhamdulillah aku berjaye untuk nextstage ...hehehhee


stage 3

stage ni hari ke2...16 orang saje peserta yang layak ke stage 3..huhu..rezeki kan..tapi hari ni kitorang kene masak depan juri...open..ala-ala cabaran luar la..

aku masak IKATAN IKAN PANDAN BERSOS KRIM..


stage 4

stage ni pulak kitorang kene platting n show depan juri..ok sumpah nebes ok.sorang2 ..
mule2 masok je tolak trolly,then depan mate n belakang2 aku banyak gile kamera la,lighthing la ape bende laaa...ishh emmang sangat2 nebes...then diberi mase 5minit,panaskan masakan tu then platting..
alhamdulilah settle...

5minit tu,ngam2 ho je tau..uishh...pastu pulak juri rase...ala mcm la dalam masterchef yang tgk dlm tv tu.ha mcm tu la hahaha...osemm pengalaamn yag sanagt2 best...huhuh..

gambar xleh nak amek pulak,memang astro xbagi...p & c...
so xde la gmbr :)

result sama ada layak atau x untuk ke klakan tau sebulan pasni..ermmm u oll doakan i ok...fuhhh takot,even aku punye harapan xde la besar sangat...cuak je lebihhh....



doakan kami yer...saya bawak harapan diri sendiri,harapan keluarga,harapan tunang tercinta,harapan family tunang,harapan kawan2,harapan semuaaa...harap2 ade rezeki.....



kalau ade rezeki ade la kan..hehehe sume gambar kredit fb masterchef.... 

*pening sat,nak prepare kawen lg*




*uppss,gambar terpakse diremove atas sebab2 tertentu :) *



7 komen lagi:

blog-tips-kurus said...

tahniah!
atleast shortlisted! :-)

~azillakhalison~ said...

hehe tq :) wish me luck

wan habibah said...

kat persada ye??? moga2 berjaya nanti.. i goreng telur pandai lah

~azillakhalison~ said...

wan habibah : aah kat persada,telur goreng pon sedap :) tq ye awak~

:: Riri-Fatieha ::~ said...

wah... tahniah... semoga brjaya smpi final yer :)

~azillakhalison~ said...

hehe tq riri mmuah

nik rosmawati said...

congrat..moga2 berjaya la msk mc 2 nanti :)