Followers

Search This Blog

Friday, June 1, 2012

:: 1st time shopping sesame cari brg kawen ::


salam selamat pagi..anyoyoyoyo apasal arini bukak2 fb je sume macam lembap ek??bukak bende lain laju pulak..konpiuss tau kite hehee...

aku tgh buat keje .TETIBE pulak xde mood..mood nak update belog pulak yg ade..hhuhu..
arini 1 jun 2012..
euwwww dah masok bulan 6..takotnye takotye...
ini bermakne ade lebih kurang 5 bulan lagi before majlis kawen kite u olss...
dan sangat la ntah ape2 kite ni sebab kite suke amek sambil lewa je pasal kawen2 ni..hehe...

sebab kite rase,kite ade FAMILY yang OSEM yang akan membantu kite nanti..hi yaaaarrrrhhh :))...

19 mei 2012 aritu.kite turun KL..KL peace yo! ahaks...
xpayah nak YO Yo sangat la zila oii..ko tu dah la mengulor jerk hihihi....

Turun KL sbb nak cari barang Kawen..and and and exspecially nak cari Barang Kemas for Batal Air Sembahyang tu nanti..and ofkos la Duit Amin akan KOPAK hahaha....
padan muke,kite xmintak pon tauu hehehehhehee...

G kl naik bas :( huhuhu disebabkan kurang kepercayaan oleh mak nak bg aku drve sorang2 ke KL..eee ape la sgt segamat -KL tu...same je mcm JB-segamat..ape la mak ni huhuhu..

sampai2 KL je dah pukul 10.30 pagi..kite naik bas paling awal u olls dari segamat..jam 7.45pg dah gerak,semangat nak jumpe tunang tersayang ehhehe....
sampai2 je TBS yang osem tu,Amin xsampai lagi...
haaaa tunggu la dekat doploh minit,sempat lagi tu beli tiket nak balik segamat petang ni..amek tiket kol 7.30 malam....sengaja amek tiket malam,ah pedulik hape...Amin ajak tido umah die,oooo tidakk ye..PAs kawen nanti BOLEH ? :))...saye ni segan sangat2 ...nampak je mcm ni tapi bile depan ngan family die,,,auwwww,,MALU DATANG!....

ok2..pas AMin smpai je,terus nak g SOGO,mule2 die ckp nurul (bakal adik ipar) je yang nak ikot g beli brg kawen,,,ayooo rupenye mama die pona de sekali...aduhhh nape ni rase debor2 sangat ni...haiyaaaa...
Amin ckp " Ya Allah,saya xpernah la nampak Azilla bedebor mcmni" hahaha sumpahh ni sangat2 berdebor okey...MEMANG tiap kali nak jmpe FAMILY die aku akan BERDEBOR..SUMPAH SUMPAH SUMPAH..xtipu..mengigil2 okey mase otway dri TBS tu nak ke SOGO..aishh...

pas sampai je SOGO,

Aku : awak,saya debor sangat ni nak jmpe mama...
Amin : alaa awak,hehe relaks la beb...saye kan ade...
Aku : ermmmmmmmmmm..jantong laju hahahah...

PAP..nampak je muke maama Amin...salam2 cium2..hilang rase debor tadi..ahahhahaha...
pusing2 cari kasot Amin,stokin,baju,pastu g Poh Kong...pastu g lunch kat mcd..anyonyoonyooo! makannn makannnn makannn sampai lebam..haha time makan xcover pulak..habis dua ketol ayam mcd hehehe..
pas dekat 3jam kat situ..pas borak2 pasal kawen sume,,kitorang bersurai..mama AMinngan adik die nak ke Jalan Kenanga,kitorang pulak ade misi lain..cari barang kawen lagi :))..


ni barang yang beli kat SOGO~....sume brg Amin...yang pink tu pulak baju Kebaya from Indon,Mama Amin bg...

weee sameee2 tembomm kan...eceh ini faktor baju ok...

haha mase ni konon2 dah pening ar duit habis melayang hahahhaha... 
kat parking lot TBS

konon sampai tetido penat shoplling.nyampahhh tau..haha
kitorang lepak kat TBS dari pukol 4..sebab masing2 dah penat n dah xtau nak pi mane lagi..sambil minom2 n lepak2 kat mamak TBS tu...bincang pasal kawen sekali~..ketawe2..merajuk2..hahaha xsenonohh betul...

lame kan lepak nak tunggu kol 7.30 baru naik bas..hahaha~

best rupenye kan shoping barang kawen sesame..sumpah b4 ni kitorang xpenah shopping sesame..memang xpernah...haha...Amin pulak memang senang sangat n x cerewt nak pilih barang..huhu senang la keje aku...pilih2 tgk2 size pastu terus ok...

pasni nak beli barang kawen yag tinggal beberapa dulang je lagi yg x beli lgi..

kelamarin dapat gaji,terus bank in deposit untuk mak andam ..n photograpehr...ya ALLAH PERMUDAHKAN SEGALANYA ... AMINNNNN


Amirul Amin..i love you~

4 komen lagi:

laskar pelangi said...

Wahhh..Dah nak kawen dia rupanyaaa;)
Semoga urusan berjalan lancar ^^

:: Riri-Fatieha ::~ said...

wah...semoga di permudahkan segala urusan...

Shahriah Abdullah Novelis said...

As'KUM cayang dear..:))))

Apa pun akak nak ucapkan tahniah! sebab dapat melayakkan diri sehingga ke peringkat kedua semalam yaa... :))

Tak nampak akak ke?? hehehhhe syyyyy.... :))

Wah cuba story sikit kat dalam in box FB akak pengalaman kat sana tu....

~azillakhalison~ said...

laskar pelangi : huaaaa dah tue la awak,tu yg nak kwen tu..hehe...terima kasih awak :)..

riri : tq riri hehe ...

kak shariah : wsalam kak..yeay dah inbox hehehe :)panjang tu saya mesej akak ehhee..akak nyorok amne kak>??