Followers

Search This Blog

Friday, June 29, 2012

:: Genting..cancel yo ::



Sesungguhnya apa yang berlaku sudah semestinya terbentang satu hikmah yang amat besar disebaliknya. Begitulah seadanya kita ini. Sehebat mana pun perancangan kita, hebat lagi perancangan Allah. Subhanallah…! Dan Alhamdulillah.. Aku bersyukur kerana masih mampu bersyukur lagi kepadaNya sekurang-kurangnya.

mood sedeyy doh.xdapat pi genting :')
atas sebab2 tertentu...


think positiiif la ea zila...
erhhhh

Thursday, June 28, 2012

:: gogogo genting ::

insyaallah weekend ni!!!!



sangat teringin nak pegi sini :)


Wednesday, June 27, 2012

:: CINCIN SAKTI..sebab bawe semangat luar biase :)) ::

Ade lagi 10 minit nak bali,sempat ni nak update satu entri..kuikuikui...
gile xde keje kan..




hihi...agak2 ape yg sedang aku tonjolkan untuk entri ni..hahaha...
abaikan ye posisi mouse HANTU tu..memang BERHANTU..sebab tu kat situ duduk die..



ok2..times up..tinggal 3minit je..k babai..nak balik,nak tapau kfc.nak dinner kfc baru..yang crunchy tuuu...

:))




:: handbag pink..pink u ::



aku xtau la,skrg ni gile betol dengan pink...
tengok ape sume nak pink...
ermmm apo nak jadik ea..

ni tengok ni,geram i oekyhhh






meowwwwww,lawanye..sweeetnyeeeee..
nak paw mak la..haha insyalllah dapat,kan nak dapat durian runtuh tu jap lagi..hehe...

nak mintak Amin?ermmm memang xla...
xsuke meminta2 la ngan die,xpandai...
sebab belom halal kot,nnti dah halal,i mintak la kan...
kate NAFKAH..hahaha

Tuesday, June 26, 2012

:: Pavlova oo Pavlova ::



woiii tekak tetibe rase nak sangat makan Pavlova...

amekkk kau,buah die tuuu sangat2 la menarik perhatian aku...aduihhhh

lagiiiiiii......aduihhhh

amekkk kau..strawberi semua...

rasberry n kiwi...mau xgile ko tengokk...


aku dah google..ha siap la,aku nak try buat...nak letak strawbveri satu KEBUN..hahaa..


dah buat nnti aku upload :P






*ntah bile la tu nak buat *

Monday, June 25, 2012

:: kalau dah jodoh,xkemana ::


aku pernah dengar dulu2 ustaz aku bgtau,tapi aku xingt la ade ke dalil yang mengatakan sekian sekian sekian..

Jodoh ditentukan oleh ALLAH sewaktu kita berumur 4bulan didalam kandungan ibu..

:)




Thanks Allah..for jodoh, rezeki,kebahagian,dan semua2nya yang telah kauberikan...
Dunia hanya pinjaman dari Penciptanya,..Syukur padamu Ya Allah...

Saturday, June 23, 2012

:: puding roti sos kastad ::

Hari ni tadi bangun2 je tekak terase nak makan puding roti sos kastad..
wuwuuwwuu...lepas mandi terus g kedai cari bahan2..
arini kan cuti.so memang melapak saje la kat umah..memang best..


huhu...ni la rupe puding kastad hasil air tangan aku,,
huhu sedap doh,makan sejok2..kaw kaw rase die..

resepi aku google je..cedok sane sikit,sini sikit..ikot tekak la nak cmane kan..huhu..

* 4 biji telur
* 1 tin susu cair
* 1 kotak kecik susu full cream
* 3 sudu gula
* 1 sudu essen vanila
* 5 sudu butter (dicairkan)
* 4 keping roti butterscotch (untuk seloyang kecik)

lomorkan butter atas permukaan loyang.carik2kan roti masok dlm loyang..tuangkan butter yg telah dicairkan diatas roti,taburkan segenggan kismis..
di bekas yg lain,masokkan telur,esen vanila,susu segar,susu cair dan gula kedalam mangkok dan pukul sehingga sebati,jangan pukol smpai kembang ye,agak2 je,kite bukan nak buat kek pon :p

tapiskan adunan tu dan tuang dalam loyang yang ade roti tadi,pastikan roti tenggelam..panaskan ketuhar 170darjah selama 10minit,dah panas,masokkan loyang tadi dan tambah masa 45minit lg..

SOS KASTAD

* 2 sudu tepung kastad
* 1 kotak susu full cream
* 1 tin susu cair
* 3 sudu gula

masukkan kesemua bahan dalam periuk,gaul kan dengan api sederhana,kacau sehingga pekat dan likat :)..
sejukkan..

lepas 45minit,sejukkan puding tadi dan potong ikot suke,pastu tuangkan sos kastad tadi,hiaskan ikot KEHENDAK diri sendiri ...haha..

mudah kan...senang je rupenyer...

:: janji hati berubah ::




Amin upload pic ni,haha...
caption die -see...
den balas, i see :p

.hang memang suka kan dok jauh2 ??
xpa,pas kawen dok dekat2 noo...


Thursday, June 21, 2012

:: Hukum Ingat kekasih lama ::


Apa hukum ingat kekasih lama?

UIA jawab : ini soal hati..sedangkan selpar jepon kita hilang pun teringat2..



selipar jepon

kekasih lama...
mane nak same ustaz?nampak x mane lagi sedap mate memandang?hahahaha..

haduhh,memang aku cari2 kekasih serupa si aqasha ni..haha..cine look gituuu...

yang dapat..xde la cine look sgt..tapi boleh la..boleh laaa..bolehhhhh :P

yehuuuu...i love that guy :)...love you cz Allah...



betol la ustaz ckp..ini soal hati...memang betol ustaz...soal hati sangat2....
:))


:: Baju raye...lapan pasang ::

ari sabtu aritu g antar baju kat tukang jahit...
kakak indon..

hantar 8pasang..
aku pon xingt dah..kumpul2 tgk ehh,ade lapan pasang baju xjahit...
huhuu..acttly aku ni bukan jenis yg suke memakai baju kurung..ohh tidak..

g jemputan kawen pon adohh malas bebenor makai baju kurung..
so raye la time aku mengantor baju2 ni semua..

lapan  pasang ni semua bukan aku yang beli.tu yg xingt tu..huhu

atas dari kiri..

gold pink-Amin bagi,sutera mase die g vietnam aritu..
kuning cair-cotton,mak bagi..
putih-kain thun lepas mak bg,bru tahun ni nak jahit..
hitam gold- mak bagi,baju tunang xjadi...last2 sewa jugak..

bawah dari kiri..

pink- kebaya dari indon..adik amin bagi..
merah hijau-mak bagi,same ngan mama amin..
biru- ajah belanje :)
hijau merah - sari from india,mama Amin bagi..


untongkan ade mama mentua n adik ipar yg suke melancong..huhuu



alhamdulillah kan..rezeki..xsape yg tau :)...
antar pi jahit aritu kakak tu tnye..

shopping mane dek?

haaa xshopping kak,ini semua org bagi huhuu...

banyaknye dik...


janji ngan kakak tu nak 2minggu sebelom raye..so 4.8.2011....

yuhuu xsabar..sebab nak beli tudung lagi..wuuwuwuwu :P



dah total sume upah jahit...

sepasang rm35 xkire la wat baju jenis ape pon..

7 pasang x rm35.00 = rm245.00

ade sepasang tu aku buat ade lining..so akak tu ckp hrge double..

amek..
245 + 70

=
rm315.00

tapi kire murahkan sepasang rm35....

so lepas ni tinggal nak beli 1 baju je lagi..baju untung family day...tema warne kuning :)


yoooo kuning....



*dah dapat bayangkan diri ini memakai baju warne kuning,,wuwuwuw xlawonye kuning*


Friday, June 15, 2012

:: ini semua pasal seindah sakura ::



haha..xleh bla betol :)

 


haha smlm saje update status BBM.. 

 "bakal suami,jadi la mcm airil"

 tup2 aku tgk Amin punye status~

 "ok,airil wanna be" 

 ahahahaha..demmm memang xkan u jadik mcm airil la..
airil tinggi..hensem..
u xtinggi,tapi u sensemm ahaksss!!!


. -----------------------------------------------------

Thursday, June 14, 2012

:: stop Facebook hacked..haha ::




hahha...sekarang dekat opis kene hati2..

kalau on fb,jangan sesekali bangun dr kerusi selagi x log out..

yer peringatan utk diri sendiri ni..haha
pastu nnti fb korang kene hack..haha~xleh bla betol..



bile bangun jap pi toilet,tgk notification banyak sgt2..
rupenye2 ade org tolong update status..haha
guanooo tu?????




Tuesday, June 12, 2012

:: suami pilihan ::


Insyaallah :)



ditujukan khas utk Bakal Suami tercinta ahaks :)

Monday, June 11, 2012

:: puding karamel ::



haluuu...
aritukan..diri ni terlebih rajin nak mencube dan membuat puding karamel..hehe 1st time toraii :)


weee wee menjadi jugak..resepi aku google..senang sangat..haha..anda pasti cuba :)

poyyyoooo la....

Thursday, June 7, 2012

:: Ujian dan Dugaan: Tanda Allah Sayang ::



Dan bersabarlah! Kerana Allah bersama-sama orang yang sabar!

يا أيها الذين آمنوا استعينوا بالصبر والصلاة إن الله مع الصابرين


Wahai orang-orang yang beriman! Mintalah pertolongan dengan sabar dan solat, sesungguhnya Allah bersama-sama orang yang sabar. [al-Baqarah: 153]

::Ya Allah,permudahkanlah segalanya...permudahkanlah.permudahkanlahh...::




Ya Allah,aku tau ni semua dugaan untuk ku..ujian yang kau berikan kepadaku...
dalam keadaan mcmni,mcm2 bermain dekat otak fikiranku..

Ya Allah,permudahkanlah segalanya...permudahkanlah.permudahkanlahh...
lepas satu ,satu masalah dtg lagi...

aku redha ya Allah,aku redha...

:'(



Ya Allah,permudahkanlah segalanya...permudahkanlah.permudahkanlahh...
Ya Allah,permudahkanlah segalanya...permudahkanlah.permudahkanlahh...
Ya Allah,permudahkanlah segalanya...permudahkanlah.permudahkanlahh...
Ya Allah,permudahkanlah segalanya...permudahkanlah.permudahkanlahh...
Ya Allah,permudahkanlah segalanya...permudahkanlah.permudahkanlahh...
Ya Allah,permudahkanlah segalanya...permudahkanlah.permudahkanlahh...


Wednesday, June 6, 2012

:: tgh pening nak cri tema kawen ::


kalau saya kawen amek tema wane cmni ok x??huhu..
sweet je kan..halloooo xsabaqnye nak kawen hehehe..

mcm sweet2 je kan..euwww
cntik sgt,dah bleh bayangkan dah aku terkiut2 pakai baju perantin hehee


ok x??


Monday, June 4, 2012

::MC season2.. Pengalaman g audition ::

Bismillahirahmannirahimmm :)

Fuhhh arini dapat jalani hidop mcm biase...xde lighthing,xde kamera,xde mikrofon selit dalam baju...hehehe..
3hari aku xsenang hati,3hari aku xlalu makan,3 hari aku hidop xtenang,3 hari aku kelam kelibut ...

sebenarnye Weekend aritu aku g ujibakat MasterChef Malaysia season2..ahakss!! saje mencube nasib kan..mane la taua de rezeki org nak kawen ni hihihi...

stage 1

10 org masok dalam bilik,then di beri mase 5minit untuk platting..ok depan chef jo n chef dino..haha ketaq2...

pastu juri datang kat sorang2..rase dan komen..

lepastu lagi,tunggu smpai juri habis rase semua makanan..then juri take 5,then umumkan sape yang layak ke stage 2..


and me?...alhamdulilah layak ke stage 2..huhuhuu mcm xsangke...



stage 2

untuk stage ni kite dikehendaki masok dalam bilik temuduga,thena de dua orang judges..haa amek la,korang akan ceritakan apsal diri korang...die just nak tgk personality kite je...nak tgk kite ni pandai ckp ke x,boleh bercakap @ x...boleh berhadapan dengan kamera x..

tapi kat stage ni,die banyajk tanye pasal life kita,then ape yang menarik..huhu...aku ckp aku dah tunang je,dieorang pon ape lagi,tanye dari a-z la pasal tunang...hehehe...kelakarrr habis okey...

then tunggu la dekat 3jam,baru result keluar...

then .........................

alhamdulillah aku berjaye untuk nextstage ...hehehhee


stage 3

stage ni hari ke2...16 orang saje peserta yang layak ke stage 3..huhu..rezeki kan..tapi hari ni kitorang kene masak depan juri...open..ala-ala cabaran luar la..

aku masak IKATAN IKAN PANDAN BERSOS KRIM..


stage 4

stage ni pulak kitorang kene platting n show depan juri..ok sumpah nebes ok.sorang2 ..
mule2 masok je tolak trolly,then depan mate n belakang2 aku banyak gile kamera la,lighthing la ape bende laaa...ishh emmang sangat2 nebes...then diberi mase 5minit,panaskan masakan tu then platting..
alhamdulilah settle...

5minit tu,ngam2 ho je tau..uishh...pastu pulak juri rase...ala mcm la dalam masterchef yang tgk dlm tv tu.ha mcm tu la hahaha...osemm pengalaamn yag sanagt2 best...huhuh..

gambar xleh nak amek pulak,memang astro xbagi...p & c...
so xde la gmbr :)

result sama ada layak atau x untuk ke klakan tau sebulan pasni..ermmm u oll doakan i ok...fuhhh takot,even aku punye harapan xde la besar sangat...cuak je lebihhh....



doakan kami yer...saya bawak harapan diri sendiri,harapan keluarga,harapan tunang tercinta,harapan family tunang,harapan kawan2,harapan semuaaa...harap2 ade rezeki.....



kalau ade rezeki ade la kan..hehehe sume gambar kredit fb masterchef.... 

*pening sat,nak prepare kawen lg*




*uppss,gambar terpakse diremove atas sebab2 tertentu :) *



Friday, June 1, 2012

:: 1st time shopping sesame cari brg kawen ::


salam selamat pagi..anyoyoyoyo apasal arini bukak2 fb je sume macam lembap ek??bukak bende lain laju pulak..konpiuss tau kite hehee...

aku tgh buat keje .TETIBE pulak xde mood..mood nak update belog pulak yg ade..hhuhu..
arini 1 jun 2012..
euwwww dah masok bulan 6..takotnye takotye...
ini bermakne ade lebih kurang 5 bulan lagi before majlis kawen kite u olss...
dan sangat la ntah ape2 kite ni sebab kite suke amek sambil lewa je pasal kawen2 ni..hehe...

sebab kite rase,kite ade FAMILY yang OSEM yang akan membantu kite nanti..hi yaaaarrrrhhh :))...

19 mei 2012 aritu.kite turun KL..KL peace yo! ahaks...
xpayah nak YO Yo sangat la zila oii..ko tu dah la mengulor jerk hihihi....

Turun KL sbb nak cari barang Kawen..and and and exspecially nak cari Barang Kemas for Batal Air Sembahyang tu nanti..and ofkos la Duit Amin akan KOPAK hahaha....
padan muke,kite xmintak pon tauu hehehehhehee...

G kl naik bas :( huhuhu disebabkan kurang kepercayaan oleh mak nak bg aku drve sorang2 ke KL..eee ape la sgt segamat -KL tu...same je mcm JB-segamat..ape la mak ni huhuhu..

sampai2 KL je dah pukul 10.30 pagi..kite naik bas paling awal u olls dari segamat..jam 7.45pg dah gerak,semangat nak jumpe tunang tersayang ehhehe....
sampai2 je TBS yang osem tu,Amin xsampai lagi...
haaaa tunggu la dekat doploh minit,sempat lagi tu beli tiket nak balik segamat petang ni..amek tiket kol 7.30 malam....sengaja amek tiket malam,ah pedulik hape...Amin ajak tido umah die,oooo tidakk ye..PAs kawen nanti BOLEH ? :))...saye ni segan sangat2 ...nampak je mcm ni tapi bile depan ngan family die,,,auwwww,,MALU DATANG!....

ok2..pas AMin smpai je,terus nak g SOGO,mule2 die ckp nurul (bakal adik ipar) je yang nak ikot g beli brg kawen,,,ayooo rupenye mama die pona de sekali...aduhhh nape ni rase debor2 sangat ni...haiyaaaa...
Amin ckp " Ya Allah,saya xpernah la nampak Azilla bedebor mcmni" hahaha sumpahh ni sangat2 berdebor okey...MEMANG tiap kali nak jmpe FAMILY die aku akan BERDEBOR..SUMPAH SUMPAH SUMPAH..xtipu..mengigil2 okey mase otway dri TBS tu nak ke SOGO..aishh...

pas sampai je SOGO,

Aku : awak,saya debor sangat ni nak jmpe mama...
Amin : alaa awak,hehe relaks la beb...saye kan ade...
Aku : ermmmmmmmmmm..jantong laju hahahah...

PAP..nampak je muke maama Amin...salam2 cium2..hilang rase debor tadi..ahahhahaha...
pusing2 cari kasot Amin,stokin,baju,pastu g Poh Kong...pastu g lunch kat mcd..anyonyoonyooo! makannn makannnn makannn sampai lebam..haha time makan xcover pulak..habis dua ketol ayam mcd hehehe..
pas dekat 3jam kat situ..pas borak2 pasal kawen sume,,kitorang bersurai..mama AMinngan adik die nak ke Jalan Kenanga,kitorang pulak ade misi lain..cari barang kawen lagi :))..


ni barang yang beli kat SOGO~....sume brg Amin...yang pink tu pulak baju Kebaya from Indon,Mama Amin bg...

weee sameee2 tembomm kan...eceh ini faktor baju ok...

haha mase ni konon2 dah pening ar duit habis melayang hahahhaha... 
kat parking lot TBS

konon sampai tetido penat shoplling.nyampahhh tau..haha
kitorang lepak kat TBS dari pukol 4..sebab masing2 dah penat n dah xtau nak pi mane lagi..sambil minom2 n lepak2 kat mamak TBS tu...bincang pasal kawen sekali~..ketawe2..merajuk2..hahaha xsenonohh betul...

lame kan lepak nak tunggu kol 7.30 baru naik bas..hahaha~

best rupenye kan shoping barang kawen sesame..sumpah b4 ni kitorang xpenah shopping sesame..memang xpernah...haha...Amin pulak memang senang sangat n x cerewt nak pilih barang..huhu senang la keje aku...pilih2 tgk2 size pastu terus ok...

pasni nak beli barang kawen yag tinggal beberapa dulang je lagi yg x beli lgi..

kelamarin dapat gaji,terus bank in deposit untuk mak andam ..n photograpehr...ya ALLAH PERMUDAHKAN SEGALANYA ... AMINNNNN


Amirul Amin..i love you~