Followers

Search This Blog

Monday, May 16, 2011

:: happy teachers day ::

yeay...arini teacher's day kan...wawaaaaa lau time skolah dulu semangat ni,belikan cikgu hadiah ape2..pagi2 dah tercongok kat bilik guru n bagi hadiah bla bla bla blaa..hehehe...

dah 9 tahun tinggalkan dunia sekolah2 ni...adehhh rinduu dong!!rindu nak kene perambat ngan cikgu..huhu dulu mase sekolah nakal~...lelagi sekolah agame..amek ko~ siap repaeat tu haha..xnaik kelas..sbb kong ajo sangat2..

ampon,dulu budak2 baru nak naik..memang camtu gagaga...ape pon xbley~

arini bile tgk fb,ramai kawan2 aku yg jadik cikgu..congrats..pekerjaan yg mulie...ajar la anak murid korang sebaik2 nyer..huhu..jangan smpai diorg jadik cam aku..ecececeeehhhh :P

selamat ari guru kat family aku yg ade segelintir jadik cikgu..kakakaka..akk2 ipor aku,,adik aku..kazen aku..kawan2 teknik muo,,kawan2 sek palong..kawan2 uniti..all the best...

teringat pengalaman 3 thun lepas mase pas habis stdy dulu,mintak jadik cikgu ganti..DAPAT~..dapat lak kat sek men Tmn Daya..amekk ko..terbaek dari ladang budak die..perangaii die fuhhhh...sejenis je cam budak2 terejal zamaan aku skolah dulu..

aku ajar subjek PENDIDIKAN ISLAM...ok diulangi PENDIDIKAN ISLAM..hehe cam xcaye kan..ape leh buat..dah tu je aku dapat kan..nak xnak ajor le jugak..tpi aku ajor tajuk2 yg xmemerlukan aku baca ayat al-quran..ao aku amek la bab akhlak (sbb akhlak aku :P terbaekkkkk )...bab sirah..dll~...

aku ajor dari form 1 smpai form 3..nak kate xbest,tipu la,nak kate best...oiii lagi tipu..huhu..susahnye jadik ckgu ni kan..dpt2 bdk2 yg mmg xnak paham bahase..fuhhh..

bayangkan...................

aku tgh mengajar kat depan,diorg men shaffle kat belakang...

aku tgh salin note kat depan,diorg main2 baling buku kat belakang...

aku masok pintu depan die kuo pintu belakang...

aku suh die buat latihan,die suh aku yg jawab balik....

aku marah die,die blahhh gitu jer...

aku bagi note (penat aku potostet) die bleh men lipat2 buat kapalterbang la ape la...

adehhhhaiii..mau xpening aku lau aku jadik cikgu betol2 pon aku errrrrr xsanggup...syabas la cikgu2 yang jiwe kental..haha..

tambah tolak darab bahagi..ade la dekat setahun aku ngajo jadik ckgu ganti kat sekolah tu..yang bestnyer,pas aku benti jadik ckgu ganti tu..peratos PENDIDIKAN ISLAM PMR 100% lulus kat sekolah tu..hahaha..pelik pelik...cikgu yg aku gantikan tu pon pelik n heran..hehehe...terapi ape yg aku dah bagi kat diorg ek? hehhee...

kenangan tol dapat ngajo kat sekolah tu..thanks student2 :)..thanks cikgu2 :)..kenangan ygxdapat aku lupekan smpai bile2..leh cite kat anak cucu nanati..ngeeeeeeeeeeeeeee :)..
SEK MEN TAMAN DAYA DALAM KENANGAN :)

wat ever..tahniah la korang time tu..huhu..g mane2 pon pastu lau jmpe bdk2 ni,msti diorg akan pgl aku cikgu..adehhh,,,xsepatotnyer laaaa~ huhu...

okey to guru2 kat malaysia yg pernah ajor aku,xkire la ajor ape pon kan..tq so much...

to cikgu TADIKA mase aku umor 5 tahun~ ( muo )
to cikgu2 tadika Felda PAlong TImur (segamat )
to cikgu2 Sek KEb PALong Timur 2..
to cikgu2 sek MEN Palong TImur
to cikgu2 Sek men TEknik MUO..




LOVE U TEACHER :)

0 komen lagi: