Followers

Search This Blog

Monday, February 27, 2012

:: Suke makan dan Kuat Makan..same x??? ::

selamat hari isnin semua..harap2 semuenye dalam keadaan sgt baik,,
diri ini ni pon buat2 baik..
xtau la nape amte ni sebelah kiri tetibe membengkak..haiyaaa...

kalau ari isnin je mesti nak cite pasal weekend yg AWESOME kan..hah
tapi weekend kali ni xde la awesome mane..tapi HEBAT!... :P

dimulekan dengan ari sabtu yg bangun lambat..
pastu akk ipor aku ajak g Hospital Pakar Puteri kat larkin,cz ade appoiment..
apo laie..gagahkan jugak kaki tekan minyak..sampai2 sane,Doc xde..boleh camtu???
xde call,xde inform ape2..
hoiii,org bayar kau,kau buat cmtu erkk?ape laa...
dah la sempit tempat tu..name je PAKAR..ntah ape2...

so balik dgn tangan kosong.
akk ipor aku ckp,atok nak dtg,makan tgahri umah aku..
nak masak,MALAS...
nak beli,RAJIN..sediakan aje ongkosnye..
ape lagi..terus drive menghala ke Taman U..
wuuuu.cakap je apsal Taman U...erkk,nak muntah..haha..hari2 g Tamn u..(opis)..
xkan la hari cuti pon nak ke Taman u...
demnnn..akak ipor aku ckp Kat Restoran Ali,banyak pilihan kalau lauk tengahri..
ok cun..jalan....

sampai2,org dah rmai sgt..
maybe diorg ni xbreakfast la..terus lunch..sebab jam mase tu abru pukol 11..
ORG JOHOR MEMANG MAKAN NASI AWAL...


macam2 lauk la ade..naik rambang mate ni..menyesal aku trun n teman akk ipor aku cari lauk..huahahaa..
so aku amek lauk :

sotong goreng tepong

ikan tenggiri masak leamk cili padi

asam pedas ikan mayong

sambal terung

sayur nangka amsak lemak

ayam goreng rempah

sup kaki ayam with mushroom

ulam2..dan sambal belacan...
bukan kuat makan ke ape ke..tapi SUKA MAKAN...
lain kan maksud KUAT MAKAN dgn SUKE MAKAN...

lainnn....perabih lauk kat kedai aritu..hehe..sume org tgk,betol ke x we oll tapau lauk ni..banyak sgt..
total tapau lauk aritu RM45.00..
tapi berbaloi2..ramai dpat makan...nenek aku siap cakap,sedap aku amsak..
hahaha...ape2 je la mak..adiya kan SUKE MAKAN dan SUKE MASAK..hehe...
sampai ke balik,nenek aku xtau,sume alauk tu aku beli..
hahah seeee...aku amsak n aku beli nenek aku dah xtau beze,,sah2 b4 ni aku amsak nenek aku cakap sedap...kan..............

pas makan tghatri,memasinga mek port.yg tidonye lain,yang dok dlm bilik samsambil ngumpat2 nye lain,yg budak2 main nyer lain...hehee...pukol 3,dah cari minom petang pulak,sebab atok aku nak balik dah...dengan pantas,aku pegi cari goreng kudap2 minom petang....

hasilnyer :..
keropok lekor rm2.00

kuih getas2..RM2.00

Popiah sayur Rm2.00

karipap kentang RM1.00

Pisang goreng RM3.00

Kuih ketayap RM1.00

sangat la mewah dengan makanan hari ni...weuuuuw....


Malam pulak,layan steamboat dekat Dataran...

ok dah2...cukop2 la post gmbr makan.den yg puase arini pon rase lapar dah ni..heheheheh :))

 

0 komen lagi: