Followers

Search This Blog

Tuesday, August 31, 2010

:: merdeka ::



31 ogos 2010~....
saye bangge jadik rakyat malaysie~...dudok kat negare yg aman damai..
bayangkan kalau kite skrg berade kat negare2 yg kucar kacer...nak mkn pon susah..nak keje pon susah..nak kawen pon susah..huhuu...
sayang sgt aku kat malaysia ni...ermm tanah tumpah darahku..biler dgr citer pasal sejarah malaysia ni,korang akan rase bertuah n sgt sygkan negare korang..percayelah..

Monday, August 30, 2010

:: xde duet ::


adoiiii..sesungguhnye puase thun ni cam xbermaye jer...duet xde..adoiii pening pale la duet xde..ermm nak beli ape2 pon xdpat..duet ade pon lepas duet myk kete ngan bukak puasse jer..huh gaban sedihh~~~...







ahhhh tensennn gue~

Tuesday, August 24, 2010

:: tertarik untuk mengupdate ::

> assalamualaikum..selamat berpuase utk hari yg ke 13...de 17 hari lagi nak raye..yeasss~~~ xcited...tpi mcm xde perasaan jer sbb tgh xde duet sgt2 ni..adoyaiii..xpenah rase sekering ni...smpai nak isi myk kete pon xde duet..huh sian..ni ar akibat xdpt elaun utk bulan ni...adohaii bosss oo boss..

> arini ari ke2 aku xpuase..."masalah wanita" almaklum sajer...tadi bukak 2 je fb tgk link 'hotfm' pasal anne hotfm nak benti ikot hsbnd die g doha catar..cammm SEDIH plak tgk video tu..yerr setiap pertemuan msti ade perpisahan...dan aku sebagai insan biase,sangat takot pade perpisahan..seruisly~~~~

> 1 september aku last kije kat AKF..erm pastu aku dah bukan lagi praktikal punyer org kat situ...aku dipkse menolong bos aku yg tgh xde pekerje alang2 nak raye ni..ntah laa...lau ikotkan bos,,mmg aku xnak ..tapi..memandangkan Maklong a.k.a 2nd boss aku,aku mcm kesian...xsmpai ati lak nak bneti mendadak gitu..aduhaiii pening den...
:mak kate suh smbung smpai 3 hri nak raye
:en love lak kate xpyh smbung..
:kwn2 pon kate xpyh smbung,myusahkan~
:sahabat pulak kate,u ikot kate hati u...
errmm konpius...xtau la cmner nak buat...dalam dilema ecechhh..heheh jom layan gambo..


ari2 terakhirku kat akf...


ha amekkk...


e ehhe tetibe layan linda onn pulek..hehe


tetibe si kira dtg menyibuk~ adoiii


amek..xde kije cari kije..huhu

Thursday, August 19, 2010

:: alhamdulilah ::

salam..arini dimulekan dengan bangun lmbt..disebabkan arini cuti..pastu ditambahkan plak ngan ujan yg lebat..ermm mmg kompem l a aku menarik selimut smpai selubong tubuh aku..huhuu bangun2 dekat kol12 terus ajah ajak g koteryae..jalan2 window shoping..memandangkan duet pon xde kan...adoii sesak siot xde duet...
jalan2..tgk baju,..pastu gerak g the store,,tibe2 nak berkaraoke plak..dapat stgh jam.terus gerak g tmn daya..bazar..kol 4 nak gerak balik umh,kak mus call suh amek budak kat taska then amek die kat umh mak..pastu baru balik umah pulai..ermma rini cuti mcm xcti..jap je mase berlaluuu..ermmm esok dah kije..smpai2 umh terus masak...tpi b4 tu g kedai dlu..menu harini..mcm2 ada :)

  1. arini makan nasi laok ikan asam rbus lade cili pijo mulot,
  2. kuewteow greng speseel3.
  3. riti john ala2 dalam tv
  4. karpap pusing2 xnak patah balik
  5. kueh donat keras cam taya kete
  6. kueh seri bermuke2,kurme org sedekah
  7. riti jale org sedekah....
  8. air ntah air ape,,belasah jer..alhamdulilah laaa kan :)
  9. opss lupe..sayur kacang buncis goreng :) huhu
ermm memandang arini adalah hari 1st aku bukakkk puase kat umh,tu yg aku mkn pe sume yg ade..alhamdulilah,perot smpai la ni x meragam lagi huhuu...nak upload gambo ,tpi td xsmpat nak snap2..hehe..dah kebulor sgt dah time bukkkakk tadi tu..huhu ok2 kawan2 selamat berpuase..semoge ramadhan kali ni bagi rahmat kat kite..actly Tuhan olwez bagi rahmat,cume kite kdg2 xbersyukur ngan rahmat yg deberi..wallahualamm...

Wednesday, August 18, 2010

:: layan makan pon syiokk ::

ermm arini dah masok hari ke7 kite berpuase..kire2 lagi 23 hari lagi nak raye..yuhuuu..syok..pkai baju bling2..kasot tumit 3 inci,handbag liplap2,tudung labuci2...haha sonok2...arini td buke makan kuewteow beef..ntah ar,rase cam xsedap.mkn skit jer..sakit perot ar dah 2hri..gastrik kot~~` lerrr time2 gini la ngaku ade gastrik..wakakwkakaaa..hehe tpi mmg betol pon..doc dah sahkan...hehe kompem.... ermm tadi tgh buke teringat ketam yg aku masak mase kat palong aritu..huh sedap gile..mak pon tabik "sprinnngggg " kat aku huhuu..


ha ni masak lemak ketam n sayur cmpor ala "johnys" hehehe

pastu teringat plak lagi,petang 2 time ujan2 makan cempedak goreng cicah smbal kicap n air sirap ais...adoyaii goyang la lutot bile ingt balik time2 pose gini huhu...makan plak kat pondok depan umah..pehh da mcm dlm tv lak ea..huuu...


i jugak yg sediakan minum petang ni~lalaala


ermm now bile dah puase bleh plak teringat makanan2 jadah sume tu..huhh tetibe rase rugi yg teramat kan..hahah...

14 ogos~ ermm nak share gambo lagi hehehe...saye ngan buah hati saye...en amirul amin bin alladad..rindu banget sama kamu...bisa ketemu lagi enggak..haha..raye dehhh~


tiap kali kite jumpe,camni la kite amek gambo kan..huuh


yeahhh esok cuti..yuhuu..niat dihati nak masak la utk berbuke puase..ermm sedapnye..nak planng masak pe ni ek...mcm nak mkn kerabu mangge jer..fuhhh...


cam sedap ek....

opsss tetibe tgh sebok mengudate bog,pastu tetibe gak rase cam sesuatu bende nak terkuo ni..huuu...tapi ku tahan...heheh anginnn~~~~`..
wokeyh jmpe lagi la kat post yg lain ea..dah penat..dah ngantok sgt dah ni..lebam bijik mate aku kang..salam 1 malaysie..salam ramdhan..salammm jgn x salammm...muahh u


Monday, August 16, 2010

:: tiade mood ::

xde mood mln ni...mlm ni sembelit..hahahah

Sunday, August 15, 2010

:: terobat rindu ::

salam..salam ramdahan utk sume2nyer yg terbace blog ni ..hahha mcm la de manusie bace..okeyh relek2 aje..
yeah~setelah 3bulan 4hari xjumpe,mlm td dgn izinNya..dapat la saye jmpe buah hati saye..wah! hehehe...sonok giler..dalam hati ade tman..ececehhh hahaha...saye rindu awak sgt2..muah..awak ni kelko ar..ahahah boleh gitu..saye bhgie dgn awak,harap xde org kacau ok. love u..muah :)..
nak upload gmbo tp xde usb cble la u...where! ajah ar ni...usung usb tu kehulur hilir...ngok..

Wednesday, August 11, 2010

:: salam ramadhan ::

> jeng jeng jeng..puase dtg lagi..tpi puase gnti aku mcm xsettle lagi ar yg thun lpas pnye hehehe.... ermm jap je rase dah puase balik dah..ermm teringat puase thun lepas..time2 gini aku sibuk tgh proses pra memakai bracess..hehe..dri minggu pertame,aku kene cuci gg,then wat mol gg..then trus cabot gg 2 btg,,minggu ke2,cabot lagi 2,dan minggu ke3 aku terus pakai bracess..warghhh sakit x hengat nyer..rase kebas gile n sakit sgt2..thats y thun lpas aku byk ari xpuase kot..dtmbh lak masalah wanita yg mmg kompem dtg...huhuhu..dah nak dekat setahun ah..so raye thun ni raye thun ke 2 aku pkai bracess..dah nm[pk sgt perubahan die..

> ermm arini 1st puase..bangun sahur kol 5.10..cuci muke gosok gg terus ngadap makanan..arini sahur nasi goreng cine n ayam greng..teh o n ais kosong..ais kosong xleh tinggal walau pe jadik sekalipon heheheh...yg teruje sgt pagi ni> nadia( anak buah aku yg ke2) pon bangun sahur..cz abg die(wpi) kejot..huhu syabas dek..semangat nadia bangun,kejot sekali..

> perot lau makan pagi2 ni kompem xreti dok diam..adoyaiii...sakit..arini kije..berbuke puase kat tmpt kije je la kwbnyer..ermm ketensenan betol...arini nak buke ape erk,rasenyer banyak sgt pilihan buke pose arini..kat agsana lak tu..sediekan duet je la jawabnyer..ermmmm.. orait,smga pose thun ni bagi ketengang n keberkatan pade kite semue..amin ya rabbal alamin..jgn lupe niat puase..sie2 kang puse korang...adehhhh...

نـَوَيْتُ صَوْمَ غـَدٍ عَـنْ ا َدَاءِ فـَرْض ِ شـَهْرِ رَمـَضَانَ هـَذِهالسَّـنـَةِ لِلـَّهِ تـَعَالىَ



~nasi goreng cine...


Tuesday, August 10, 2010

:: 25 tahun dah ::

happy brthday to me..n also my besfren..eton..hehe..

ermm ari yg ditunggu2..arini genap umo aku 25 thon..wah usie ooo usie..nape la cepat sgt mase berlalu..ptg2 kale bos dtg tmpt keje siap bwk kek..wat seprise..cit..maluu la..adoyai..lenkali xpyh la seprise2...malu nak tiop lilin depan org2..adoyai..mkn kek sedap..n bos bagi adiah..gelang pe ntah..erm raye nnti bru pakai..thanks jugak kat ramai2 sedare,kawan,fmly yg wish bzday td..love u oll..ececcehhhh ehhehe
arini aku hepi n aku sedih jgak..smpai ati betol die wat aku cmni..sumpah aku mmg kecik ati..
susah sgt ke nak hargai org yg syg kat ko..adushh jiwe kacau la aku..ermm..
orait..esok aku nak upload gmbo..ni pon pkai lptop along..aku nye tenet xbayor lagi..huh mmg btol2 tgh pokai gile ni..c u..take care

Thursday, August 5, 2010

:: cuti 4 hri ::

selamat pagi... erm arini cuti..yuhuuu best giler..sabtu n ahad pon cuti..cume esok je x cuti..tapi rasenyer aku akan buat2 sakit kot..huhu untuk ptkan streeetttt je cuti 4 hari..bukan senang woo..niat dhati nak balik kg arini..insylh..ptg sikit ar..adushh duet xde ni..cammane ni..pokai bebb ! elaun masok bulan ni kompem lmbt nyerr...cz report aku x anto lagi..adoii... minngu ni umah mak segamat de knduri..setelah sekian lame aku xbalik kg,asik mak abah je dtg jb ka..nak gak tgk pe prubahan kat umh tu..huhu..almaklom ler mak mmg xde kje lain,ari2 kemas umah... ermm tgk2 kelenderrr dah dekat2 nak puase dah..waaa dah nak raye..bju raye xbli lagi..huhu...tahon ni kompem raye sakan..cz dah xde komitmen kat mane2 haha...exspclly kat akf classc...bahgie tol aku...lepas satu azab..huhu....ok2 chow..nak kms brg..mcm nak blik kg dah ni..huhu ..babaiiii
mak...yg tgh tunggu anak2 die balik..ececeechhh..haha

Monday, August 2, 2010

:: lame x update ::

salam..dimulekan dgn bangun lmbt arini g kije..aduhai...xsempat nak pkai bedak ke ape ke..terus start kete g kije..bwk kete laju je areini cz mmg dah lmbt sgt2..cz bos dah pesan smlm ckp arini ade 2 org bdk baru masuk..so aku la kne hndle sume tu..hamjadah tol..smpai2 je dah tepacak 2 org bdk yg aku xkenal...then die kate die keje situ arini..adehhh apsal la cepat sgt korg dtg wey..dol!...
ermmm wat kije cam biase...boring n bosan yg teramat sgt...xde geng...geng aku arini cuti..berak darah gak nyeee hahahaha...
blik kije x trus balik..stay agsana n ajalan2 jap..mkn..then trus blik umh..smpai umh baru la terase penat yg amat sgt...rasenyer dah 3 hri gile2 wat keje..minggu ni nak blik sgmt..yuhuuuuu syoknyerrr...xcted lak aku cz dah lame gile xbalik kg...ni smbil update blog//smbil wat surat mntk cti kat bos..rasenyer lau die xbg pon aku tetap nak cti..fuhhh....
tu je kot nak cite..ermm dlm kepale otak ni 1 je tgh pikir..."nape la bos aku ni xpenah rase bersyukur "????????.......manusie ooo manusie...bile senang xpenah ingt susah..bongkak!!!....