Followers

Search This Blog

Thursday, January 12, 2012

:: sengkuang calit ::




beb,sape pernah makan bende alah ni?
serius rindu beno nak makan sengkuang ni..sedapp woo..

semalam la mase g bank,ade org cine jual ..
yang cine naik moto bunyi hon pot pet pot pet..

eisssh CINE ok yg jual,
kalau melayu,sumpah aku dah beli..

teringat dulu2 mase zaman sekolah2..
ade sorang makcik ni rumah depan je umah mak aku,
die rajin betol jual2 bende yg enak2 ni..
sekeping seposen..
aku kalau beli 5 keping..
pastu cakap "cik,sambal n kacang nak lebih"
huhuhuuu..memang dah paham sangat dah die..

tapi skrg die dah xjual..die pon dah xdok kat depan umah aku lagi dah..
dah pindah..
ermmm habis riwayat sengkuang tu cenggitu jer.. :(

aku google tadi gambo sengkuang calit ni..saksikan !!







dulu harge sekeping rm0.10 saje....
sekarang..amekaw!!


kalau la makcik depan umah aku tu dulu jual sekeping rm1.50 - rm2.00 ..ermm aku rase dah kaye dah die haha...
mahal beteii!!


2 komen lagi:

Anonymous said...

Hi saya dah cuba memang sengkuang calit Old Time Sengkuang paling sedap, dah banyak tempat saya cuba tapi old time sengkuang paling sedap sosnya dan sengkuang yang ranum dan jusnya banyak.

Cubalah kalau tak cuba tak tahu kan, kalau nak bandingkan harga dulu dan sekarang memang menang waktu dulu. Sekarang masuk tandas pon dah 50sen rm1.00 huhuhuhu

check it out : http://www.ciklilyputih.com/search?updated-max=2012-02-03T00:01:00%2B08:00&max-results=3

AISHAH JOHAR said...

assalamualaikum kak..
saya mohon nk copy gmbar sengkuang calit ni untuk assignment saya..
mohon copy ye kak..
terima kasih :)