Followers

Search This Blog

Tuesday, July 31, 2012

:: soalan 26~30 'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew ' ::

Assalam semua...weeehuu :)..

jumpe lagi dengan moto ni...haros ingat dan disemat elok2 kat dada u :))

'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew :-D'


ingat jugak lagi kan dengan sepandok ni..yeee kelasss,nak jugak panggil sepandok ni miahaha :))

Sepandok yang ahh cunn nya..sebab u looks so pink la kakak :)
dah hilang penat bermarathon utk soalan 1 sampaiiiiiiii 25..sekarang turn untuk soalan 26 sampaiiii 30...
kemainnn SAMPAIIIII ko,hehe :))

---------------------------------------------------------------------------------------------

soalan 26,ehem ehem..



yezza..belog HOBI & KOLEKSIKU..
dengan moto : " Tak Cuba Tak Ler Tahu" gituuu '
blog ni menceritakan tentang hobi n koleksi2 kak sha yang over banyak yer..pastu taksub betol dgn warna merah..sesikit merak,sesikit merah.kelas..merah menyahang..tau ape menyahang?xtau bukak kamus.bak kate nenek i..miahaha..kelas...banyak koleksi die,anntaranya Chopstik,warna warni u, Kasot pulak,dari yg rendah smpai tinggi suam2 kuku tu,semua ada....rantai palesu pon ade,ckp je nak patern camane miahaha. handbag jgn ckp la.ape2 pesen sume ade..memang boleh buat Jualan CarBOOt kak :))..lagu tema belog ni..haross YUNA-Gadis Semasa ye..peminat no 1 yuna dalam dunia katenyer..kihkihkih..yela kak,akakk je la ,org lain x hikhikhikkk..


-------------------------------------------------------------------------------------------

Soalan 27,ehem ehem..



kak sha ni memang kreatif,bukana je pandai masak kan, pandai dan kreatif sangat dalam penulisan..hebat kamu kak..suke!!..belog ni mengisahkan tentang novel2 hasil penulisan kak sha..Kau Mawarku, Cinta Najla, Setitis Kasih, Secalit Sayang, Kau Tercipta Untukku, Seribu Rindu Untukmu, Untukmu Yuna, Kerana Sebiji Epal, dan buku masakan yang simple dimple "Sajian Istimewa Shahriah Abdullah" kelas kan akak kite sorang ni...memang la..hhuhu..kak sejujurnya,zila belom penah baca penulisan akak di mane2 novel..hamponnn kak...bukan pencinta novel yang tegar hihi..but i will support u kak..one day,akan ku beli ..teringin nak baca Kerana sebiji Epal tu...Illustrasi pon dah menarik kak..di belog ni pon kak sha ceritakan aktiviti2 berkaitan novel2 dan buku masakannya..akitiviti luar jugak...lagu tema..YUNA-Gadis semasa...haross la yuna kan kak .hehe

 
--------------------------------------------------------------------------------------

soalan 28, ehem ehem..



haaa,ni dia,belog yang selalu buat i ngences tahap org kebuluran..huwaa..tgk aje gmbr makanan,kompem telan air liur..cisss,smpai hatimu kak wat i tersedak2 tahan air liur jadik berbaldi2..hiii...belog masakan..siap dengan step by step..siap dengan rupa parasnya,,lepastu siap dengan propsnye yang osemm..ehhh..memang boleh tergugat keimanan ku..huhuu..hari2 jengah belog ni..kalau nak cari idea pon jengah belog ni..kenal kak sha pon first2 dr belog ni je pon..cakap je nak masak ape,insyallaha de la resepi kat dalam belog ni,resepi dan step yang u olls senang paha,bahase xlintang pukang :))...dari amsakan yang simple simple sampai masakan super trouble sume kak sha pandai.. i like u kak..ehhh??? haha...lagu tema yer - harosss christina perri a thousand years..hehe..

------------------------------------------------------------------------------------

soalan 29,ehem ehem



Truely Me..yezza..belog yang banyak mengisahkan tentang Kak sha dan jugak kehidupan seharian bersama anak2 dan suami serta keluarga tercinta...Serta banyak tip2s menarik,serta kenangan2 kak sha semasa berada di gelanggang masterchef...zila dulu b4 join ujibakat masterchef,dapat tips dekat sini la..hehe...mcm2 tanye,banyak songeh pulak ek kak,,last3 xdapat hahaha :))...xde rezeki..belog yang simple tapi padat dgn kisah2 kehidupan seorang bernama SHAHRIAH BTE ABDULLAH :)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Soalan 30,ehem ehem...



see,dah name belog pon Cuti-cuti Shahriah..opkos belog mengisahkan tentang jalan2 kak sha bersama seisi keluarga..percutian yang menarik beserta dgn info yang padat..hehe..dalam belog ni jugak kalau kak sha g makan kat mane2,di sertakan landmark sesebuah tempat tu,senang la nak carik hihi..lepastu siap bagi markah setiap masakan tu,hebat betol kakak sorang ni..hehe..dah la suke berjalan,pastu suka makan..pastu suke membebel dekat belog..hehe i like..belog jalan2 dan cuti2..dalam dan luar negara..dari musim salji,musim sejok,musim panas semua ade..hehe feel mamcam dok oversea pon ade..kan kak kan..hehe..terbaik la kak..

---------------------------------------------------------------------------------------

Haaaaa.siap siap siap...semua soalan..kat sini saya link kan post yang saya pernah buat utk GA kak sha...senang kan,kot2 kak sha rajin menjeguknya..heee :))




dengan harapan semoga diri ini ade rezeki ..insyaallah Amin :))

0 komen lagi: