Followers

Search This Blog

Tuesday, July 31, 2012

:: @Melaka Jalan2 setelah 2bulan lebih xjumpe ::

weeehuuu selamat tengahari :))..dah makan?belom?nape xmakan lagi..ececececeeehh...
PUASA KAK :P

sabtu hari tu g Melaka,jumpe dengan tunang tercinte :)..lame ko xjumpe,lepas dikira2..ade la hampir 75hari..haaaa..gile kan lame xjumpe hihkhikhik..

dari jb gerak g melaka naik bas ko,,,sob sob sob..naik bas sengsorang..tapi tibe melaka yippie,Amin dah tunggu..eksited okeyh.mase dalam bas lg die dah bbm..padahal mase tu aku baru lepas pagoh,,

Amin : awak,saya dah sampai...
Aku : uiii,awalnyee...
Amin : hehe xpelah..
Aku : saya baru tibe tangkak tau..
Amin : ok,saya tunggu...



Kemain eksited mcam nak tunggu anak balik asrama..haha..aku yg eksited or die yg eksited lebih ni..kihkihkih..ape2 je la,aku TAU die rindu aku...xyah ckp pon tau..hehe...ni plan ntah keberapa plan xtau la ni..lepas satu plan tak jadik,tukar plan lain,then tukar lagi plan lain..last2 dating time bulan puase...hehe..

sampai Melaka central..

turun2 je bas,tgk die xde,tadi cakap tunggu dekat bas trun kan penumpang,ni xde pon..dah sedih dah time tu..rupenye die salah port..apeee la,tadi beriye tanye naik bas ape bagai..hukhukhuk..smntara tunggu Amin dtg kat aku,aku pon g toilet,kuor2 toilet je nampak muke Amin....OMG gile rinduuu..eee rase nak cubit2 je pipi bambam die tu heheeee.. :))

tapi buat2 cool je ekk..sambil jalan sambil borak,cakap ngan Amin,HaUS..haha die ckp pi la beli air..ngehngehngehhh bengong betol...masok kete terus g Ariani Melaka,tempat wajib singgah bile g Melaka..ape xnyer..bff keje sane..haros jugak merembat sehelai tudung..hihi..tudung raye..ingt memang nak tukar tudung tu dalam kete...

lepas g ariani,terus g Melaka Mall,sbb Amin dah janji dgn kawan2 die berkumpul dekat situ..sebab nak bukak puase ramai2 dekat duyong..tibe dekat parking Melaka Mall,saje ckp nak try tudung baru..hehe pastu amin pon ckp aah tukar la,tudung skrg ni singkat sikit :P....................................singkat sikit kate dia......................................lepas tu aku pon salin tudung,aku suruh die tuup mate pakai cap die,die ikot..bagos:)....pastu bile dah siap aku suruh die bukak mate.........................die ckp,singkat jugak ekk...saya xsuke,sbb xde awning...miawwwwwwwwwwwwwwwwwwwww.......alaaaaa,tadi nape mase aku beli die xtengokkkk....kan dah membazir ni..adehhh...pastu die ckp,mcm singkat jugak...ehh,nak labuh mcm telekong ke aku tanye?hahahahaa.....

sarong balik tudung asal tadi,,,ckp kat Amin.jom turun bawah carik tudung baru.sambil buat muke..hehe..trun2 je terus g kat kedai tudung ,mujur ade :)) tapi memang besar yer hehe..sebab dah terbiasa pakai tudung size xkembang2 kan...


tu la tudung baru..Amin yang pilihkan..pandai jugak ko yer...
terus salin dlm fitting room..keluar2 je,tgk amin dah bayar,patot la beriye ko nak suruh beli tdg baru...kann....MACEHH SAYANG :)

Amin cakap,ermm ok la tu..hahaha...perli kan sebenarnyeee perliiii :P
pas beli tudung jalan2 beli barang kawen..hantaran kawen..beli wallet,tali pinggang dgn seluar kerja Amin..
Parkson ade sale,amin cakap mcm dekat SOGO pulak :))...

Jalan2 Pusing2 masing tgk hp dah kong..ahh terbaik..sib baik aku ade bawak charger..pegi tepi port dekat Foodcourt.ape lagi,ngecas la aku dengan Amin..Amin dah start lepak dengan kawan2 die..malunye nak lepak sekali,amin ajak jugak...So duduk la beramai2..Masing2 ade yg bawak bini n tunang so xde la malu sgt,suam2 je :))

Tepat pukul 5 g dekat parking,Amin singgah surau,sbmhyg asar,,pastu terus gerak g DUyong..ade la dalam 10 kete cm tu,,ramai jugak...malu la jugak,segan sbb xpenah lagi lepak dgn kawan2 die..


sampai awal jugak,bebual la ape la...sampai la waktu nak berbuka..ade dekat doploh lebih kot kengkawan die...borak sane borak sini...ketawe sane ketwae sini..tibe time makan,sume senyap.heheheee..

lepas buke same2,diorg decde ade yg nak balik,ade yg nak main bowling,ade jugak yg ajak terawih..hihiiii hebat betol kawan2 Amin ni..hehe last2 semua BALIK..haha..sian okeyh,keangkawan die ade yg dari ganu..tapi majoritinya ramai dari KL la..

so kitorang pon balik,aku balik segamat,Amin pon ngekot sekali...jumpe bakal mertua..hehehe...sampai umah borak2..pastu tido...

-----------------------------------------------------------

esok pagi bangun sahur,pastu Amin sambung tido balik..ngantok katenyer...tup tup kol 8 lebih dgn aku2 sekalu terido..cepat2 bangun mandi,pastu kejot Amin,rupenyer die dah bangun :)) good good la ko...

pas die mandi,lepak jap ngan die,borak2 pastu die g tgk abah kat belakang umah,dgn projek swimming pool die tu...xlame pon borak,sejam pastu aku suruh amin balik..wakakaka jahat,yela,die ade keje,kang kalau rushing bawak kete cam hape ntah,laju nak mampos..so biar la die balik awal..xyah bawak lelaju...

dengan harapan ko xabwak laju2..oh pelissss..

comel kan..hahaha sepak laju2...ni b4 die gerak balik..
hurmmmmm pasni ntah bile la dapat jumpe lagi kan...sob sob sob...maybe pas raye,pas awak balik dari umrah...insyaaalllah...love you yaaa :)



penat la taip,panjang cite macam karangan :))

have anice day..selamat berpuase semua..
puase jangan x puase :))






2 komen lagi:

laskar pelangi said...

Selamat Berpuasa;')

~azillakhalison~ said...

SELAMAT BERPUASA