Followers

Search This Blog

Tuesday, August 14, 2012

:: Amin tipu sunat...oh key ell ::



Selamat petang..yuhuu jape je dah petang..kol 3 dah..kejap lgi kol 5 cabot la balik..miahaha..
minggu ni last balik pukol 5,naik raye balik cam biase ye..5setengah..


Mate ni kelat2 je,perut pulak mencanak lapar..pagi tadi xbangun sahur pon.cume..semlam pulak buke air kotak ngan fishball cocok2 tu je..pastu xmakan ape2 dah..kalau org tgh berdiet memang sesuaii...






Actly,smlm bru balik dri Bt Caves...g melawat Amin n Family..Alhamdulillah semua sihat..cume Mama die je la,ade yang bengkak2 n sakit kat bahagian dada..

Motif utama g KL sebab nak tempah kad kawen..so dari ari khamis aritu bgtau amin ajak buat kad kawen..so plan nak dtg ari ahad..balik jb pon ahad..tapi Amin beriye ajak dtg ari Sabtu..aku ckp la dtg ahad je senang,nanati nak buke n sahur menyusahkan family die pulak..Amin degil jugak,suh dtg jugak..alasan die ,die xnak ahad nanti kelam kabut....

Alaaaahai,nak ke mane aje laaa kan..setakat g buat kad kawen..aku siap dah google awal2 kedai yg kitrg nak pegi,then Amin ckp suh dtg sabtu jugak..hurmmmm..ape la muslihat die ni,jarang bebenor die ajak beriye dtg umah die..ehh ehh...

Pagi sabtu,dengan mate berkelip2 lagi,terus bangun.Cakap ngan Ajah suruh antar g Sri Putri,,nak naik bas g kl..huhu...memang dah xtau dah nak bg alasan ape kat Amin supaya die xdesak g ke rumah die..so dengan xsampai hatinye berbbm ngan Amin,aku bgtau die aku gerak tengahri,so sampai petang la dlm kol 5 camtu..
haaa,g kl jugak akhirnya ari Sabtu...waaa aku tewas ..yela Amin menag sebab berjaya buat aku g kl di hari sabtu yang panassss terik cuacanya...

Sampai2 TBS je Amin xsaampai lagi atas sebab2 xdapat dielakkan (malas cite) hehe tapi aku xkesah,sbb bulan puase ni aku malas betol nak memarah die..kenape yer?/nanti cite miahaha...kol 6suku Amin sampai,terus gerak balik umah die,sbb memang plan nak buke rumah die..lagi 10minit nak tibe rumah mama die call...suruh Amek satay Hj.Samuri dekat Gombak..terus pegi,padahal mase tu dah pukol 6:45..disebabkan jem lagi..adehai...Amin siap singgah Petronas isi minyak kete n beli air..kihkih..buat bekal takot2 xsempat sampai umah b4 waktu berbuke..



Yeay,sempat sampai kawasan umah Amin lg 5minit nak buke,hehe...Borak2 pasal bazar n pasal ntah2 ape2.tup2 masuk simpang umah die...mase tu cool lagi,tapi dari Jauh aku dah nampak mcm ade bayak kereta depan umah die...aku toleh die,die senyum...

Sekali aku tengok,punye laaaaaaaa ramai yanga de kat umah tu..means family  n Adik beradik mama die sume ade...terus jantung ni dup dap laju..kakaka..cuak okey..geram pon ye jugak...

Aku : Ya Allah,sampainye hati xbgtau ade ramai pkcik2 n mkcik buke sini sekali??
Amin : xtau,saya pon xtau...
Aku : ape ni??tipuu org ekk..
Amin : laaa,xde pape la..dah jom turun..

Ini first time aku jumpe semua pkcik2 n mkcik2 die lepas tunang...patot la Amin beriye sangat suh dtg sabtu..Alaaaa hai...nape la die suke buat2 jantong aku die berdegup alju bile berjumpe family die..aduhaii...Pas masuk je umah die,salam2 semua..and Ade Cik Amah(makcik die yg paling rapat ngan aku) terkejut sbb aku xbgtau die dtg,,hehe..Amin laaaa ni..heh..

1st time makans esame..opkos aku malu2..sib baika de adik die..so xde la malu sgt..makan laksa satu pinggan dengan air jambu 1 gelas..boleh kurus kan??hahaha...

pas buke sembahyang magrib berjemaah..pastu borak2..Amin pulak keluar g Betolkan tayar dengan pakcik die..borak22 pastudalam kol 9lebih tu semua balik,yang tinggal, AKu,Amin,Mama Amin n adik Amin (nurul) kemas2 basuh pinggan..pastu naik atas.mandi..haaaaaaaaaa..baru la terase penat yg amat..hhihii..

Borak2 ngan Amin kat depan tv,cite pasal kad kawen.......taux.last2 kad kawen die suh buat kat jb..sabau je laaaaa aku..sebab..sebab..sebab..AKU XBAWAK DESGN N LAYOUT yang aku dah buat tu..so mcm xde fungsi sgt la kannn kalau nak g buat kad kawen kat sane..die ckp xpelah,g KL kan sbb nak melawat die dgn Family die sebelom die berangkat g Umrah Rabu ni..15 ogos 2012...

huhu yelaaaaaa...pagi tu Panaskan lauk ayam amsak merah,sayur dengan kari daging...makan la jugak sepinggan nasi..Amin pon makan nasi,mama die makan bubur n nurul makan sate je..pas sahur solat..pastu semua tidoo..wakakak dengan Aku2 sekali tido.xingat yang tengah duduk umah mentue..bangun2 je pukol 8lebih hahahahaaaaaaa.MELAMPAU..sib baik Mama Amin kat bawah tengah beurut,so die xtau aku bgun kol bape..miahahaa...


panjangnye entri ni...........



Pas bangun,mandi..pastu kejot Amin xbangun2...memang xbangun la jawabnye...kol 10 Aku n Nurul gerak g Sogo,nnti tengari Amin Amek kats sane..soping soping..Yallahh rmainye umat..Tiket balik jb kol 2setengah,nurul cakapxyah balik awal.kite shoping dulu,Amin pon xkesah..cume waktu buke die dah jnji dgn kawan die.ok fine..pas Amin dtg,jalan2 sikit,pilih kasut keje Amin,then Amin balik dulu..Aku n Nrul sambung jalan2 kat jln TAR..makkkk ai oranggg...ramainye.sesak napas jugak..dpat rembat satu je tudung CT..kehkehkeh.kemain ekkk..

pas jalan2 suku je dari Jalan TAR tu,Kaki kitorang dah sakit banget..memang xtahan punye sakit..orang pulaki ramai seramai2nye..fuhhh....so amek keputusan.kite balik je la..mase nak bayar parking pon beratur..kitorang park dekat Bangunan bumiputera..sejam rm3..so kitrg ade kat situ lime jam ye...ye lima jam..so total rm15.00 kuang kuang kuang......parking aje tu...heh...

Sampai umah,trus pindah barang masok kete Amin,then Amin anto balik...tiket yg dah dibeli smlam pukol 2setengah burn camtu je sbb nak shopping punye pasal...Amin hantar,tiket kol 5suku..so tunggu la dari kol 4 smpai kol 5..kol5 Amin balik..huhuhuh sayuuu je hati...

pas Awak balik umrah kite jumpe k..insyaaalllah :))...waaa balik jb sorang2...buke pon dalam bas je...alhamdulillah....

fuhhhhh..panjangnye entri..

ehh ehh

suke ati la..

ade yang membacenyer ke ...Ade :)...pas kawen aku pakse Amin bace semua entri aku ni..hehehhe :))

                                                                                       

2 komen lagi:

eMMe said...

fuiyooo..panjangnye citer...
Azilla, nak kawen tahun ni ke tahun depan?

Selamat mengerjakan Umrah.. selamat pergi selamat kembali...

Dpt org JB yea.. tak jauh kan?

hurm.. takpela.. yg penting..sama2 suka dan cinta kan...

~azillakhalison~ said...

panjangkan..hehe tq sudi bace..tunang zila org bt caves,,selamat hari raya :)