Followers

Search This Blog

Monday, August 6, 2012

:: Amin yang cool,aku yg xcool ::




Salam ...arini dah bape ramdhan yer?
16 ea?hehe..lagi beberapa hari je nak raye kan..


semalam pagi,mase otway nak pi shopping n men bowling,


tetibe Amin BBM..



Amin : mama excident.
Aku : ha??kat mane..ok x?



ini la Amin,seorang yang cool,walaupon ianya melibatkan Mama die..heran betol aku..die cool so aku pon xnak tunjuk yg aku ni sebenarnye xcool dapat msj tu..hehe.so belagak cool jugak..dalam hati tuhan je yg tau..


Amin : 2km sebelum exit Senawang..
Aku : abis tu camane?
Amin : 2 tayar pecah..
Aku : laaaaaa...awak nak pegi sane x?mama camane? risau gile ko aku kat bakal mama mertua hehe
Amin : xtau lg sayang.adik ipar cik amah otway g tgk diorg..Nurul drive,Aman dok sebelah,mama tido kat belakang..mama terhantuk n sakit kat dada...
Aku : Ya Allah haii....habis tu camane mama??mase ni aku rase nak nangis dah..saya call nurul xdapat..
Amin : call Aman adik Amin

then dapat cakap dgn Aman,Aman pas kat nurul...nurul cite2..cite pendek je,aku pon xnak bg tekanan kat die,n die cakap mama x okey..she always ask the same question....aduhh mak....tuhan je yg tau perasaan aku time tu...sungguh xcool aku..mase tu baru smpai Daiman bowl..

Amin xsatu kereta ngan diorang,Amin x ikot diorang balik kampong..yang balik kampong,MAMA,NURUL n AMAN je...erhhhh...risaunye...2jam pastu Amin bbm lg...die xcall pon ko,ye ye aku tunggu die call.hihihi...sangat cool.nyampah..


Amin : saya dah bawak mama g DEMC..mama asik tanye soalan yg samae,she's memory still lost..
Aku : Ohmai god!..Abis tu amma camane?
Amin : tengah xray..
Aku : Saya risauu laaa...lemah sangat x mama?mama xingat ea?
Amin : Rilek la syg,sikit2 je lost..
Aku : ok awak :( ...........die suruh aku rileks...muaaahaha,mane boleh..

aku terus bbm cik Amah (makcik amin) tanye kabar mama..
sib baik good respon..huhu...
Amin tau kot aku risau sgt sampai aku ckp aku nak pi kl tgk mama..
then Amin ckp xperlu lagi kot,mama ok...


ermm ok ..yela...



tetibe Amin bbm gambar mama tgh baring...



huaaaaaaaaaaaaaa..aku terus nangis ok..xdapat tahan..
Amin pujuk,die cakap,mama ok,mama sakit sikit je..

kau,betape aku anggap mama die tu macam Mak aku sendiri,opkos aku sedih kalau Mama die ditimpa kemalangankan..hurmm seharian aku sedih..xterkata.

Sampai hari ni mama xok lg..Amin kate jap lg insyallah ok,aku pon malas nak desak si Amin lebih2,kang die cakap aku LELEBIH pulak kan..:)





Kawan2,Doakan kesihatan mama Amin Kembali normal seperti biase ye...bakal anak menantu die ni risau bebenor :')


Ya, Allah,kau panjangkanlah umurku,umur kedua ibubapaku,bakal ibumertuaku,tunangku,guru2ku,sahabat2,ahlikeluargaku...jauhkanlah kami dari sebarang malapetaka,sihatkanlah tubuh badan kami,murahkan rezeki kami,
sesungguhnya kau maha pengasih,maha mengetahui dan maha penyayang....


:'(




4 komen lagi:

eMMe said...

Salam Azilla, same2 kite doakan mama Amin cepat sembuh... sape tak risau kan, bakal mak mertua... kene la amik tau juga kan dear.. sabar dear.. kite doa byk2 kay...

~azillakhalison~ said...

thanks emme..alhamdulilah adik die bgtau mama Amin dah beransur pulih..dah boleh senyum skrg hehe..thnakss dear :)

QasehnyaRania said...

salam zila...insyaallah,mudah2an semuanya selamat ye..kita sama2 doakan kesihatan mama yer =)

~azillakhalison~ said...

tq qaseh,alhamdulillah pg tadi call Mama amin,dah ceria..alhamdullilah sgt2..