Followers

Search This Blog

Tuesday, February 15, 2011

:: salam maulud nabi disaat2 diri xbape sihat ::

Salam maulidurrasul …arini bangun awal ..cz nak g MASJID SULTAN ABU BAKAR..nak sambut maulud nabi peringkat negeri johor…mlm tadi excited sgt2..siap iron baju..last sambut maulud nabi dlu time2 skolah kot..pastu jer lau maulud tiap2 tahun dok umah jer..membongkang…huhuu..

Mlm tadi pas mkn mlm,saye dah suruh dah adik saye belikan Panadol Soluble..sbb rase2 tekak mcm xsedap jer..mcm rase nak demam camtu…die kuo tapi hampehh balik2 die cakap lupe nak beli kan panadol…ermm hati da bengkek je time tu..ishhh..masuk bilik terus shutdown laptop then trust do…padahal mase tu mmmg terase sgt mcm nak demam..


Tidooo ZZZzzzZZZZzzzZZZZ…pap!..pukol 3 lbh tersado cz kepale berat sangat…pusing kanan kiri kanan kiri sapu mnyk kapak…tpi xok gak..nak bangun angkat kepale pon xlarat…keluo..carik ubat tahan sakit dlm esbox..sib baik jmpe…mase tu dah nangis2 dah..nak kejot adik saye xnak la pulak…padahal mase tu kepale mmg sakit sangat2…[as mkn ubt.try la pejam mate..nak lelap2…xlehhh…smpai la kol 5stgh mmg dah xtahan sgt..kejot adik saye..tu pon saye kuit2 die pkai kaki jer..mmmg xleh agkt kepale..die pon bangun..urut2 kepale..bg minum air..letak towel basah ats kepale.cz time tu badan saye dahh sejukkkk + panasss..org demamm kan..xtau nak ckp mase tu rase ape..hehe yg saye tau saye nangis bersungguh2…saye lau demma mmg cenggitu..inginkan belaina..serius! hehe..bukan ngade2..tpi mmg cenggitu..asal demam jer saye msti nangis dan nak ade org yg jage saye..:P..dlm kol6 tu baru la kurang sikit…past uterus tetido…
Sado2 adik saye kejot tnye nak ikot x g masjid..ermmm bukak mate..rase kepale dahh ok..terus g mandi..then terus gerak g masjid~…….

smpai area masjid jemmm pulak..yela ramaiii org x hengattnyer..masok dlm masjid,,dengar2 ceramah sekejap..pastu habis bersurai..b4 brsurai sempat gak amek gambo ngan Menteri BESAR JOHOR J…..hehehe..dalam masjid tu jugak..cz org ramai dah berpusu2 keluo kan…so yg kat dlm masjid tub ape kerat la sangat..hehe so ade la kesempatan…best la..MENTERI BESAR saye ni sangat sporting…kitorang siap gmbr be2 tau …sultan Johor ade jugak..tpi mane leh kan nak amek gmbo die..huhu..dapat ngan MB pon jadik ler


 >>ni gmbr 1st amek..baru smpai..depan masjid abu bakar...excited sgt diorg ni..hehe biase smbut maulud kat umh je..selawat pon dlm umh jer..pas selawat biase membongkang..hehe...tahun ni len skit..:)..semangat menyambut maulidurrasul..


 >> along ngan anak bini die...bergambar bersame DATO' ABD GHANI OTHMAN...menteri besar kite ni awakkk..heheariana dah tukor baju..xselese katenyer berbaju kurong hehe..


 >> ni pas dengar ceramah dlm masjid..semue bergerak g kat khemah makan..masing2 dah kebulor kot..huhuhu..aku jugak yg xde selero..:P


 >> tadaaa..saye with MENTERI BESAR JOHOR..adehai..jangan la tnye nape pic ni gegor..geram sey aku ngan akk ipor aku ni..amekkan pis aku..tpi gegor..tau ar hp aku 2.0 mp jer..haisshhhh..tpi saye tetap ayu disamping boyfren baru..hehhehe..opssss...gurau jer..mati den...


Pas amek gmbo..kitrg pon kuo…g tempat makan..adehaiii ramainyer…sangat ramai org berator nak makan..makanan disediakan nasi beriani..mkn dlm dulang ok J….air lak sirap ngan sirap bandung…kitrg xdan nak mkn bawah khemah…dok santai makan bawah pokok jer…eee best la…teringat betol time2 skolahh dlu..hehehe…


 >> time to mencekik...nak dapat sedulang nasi ni punye la susah..kne beratur panjang,,actky xmakan pon xpe..tpi sebb nak amek berkat mkn dlm dulang n sempena maulud nabi,tu yg sanggup bersusah payah sikit..hhuhuhu...


 >> nasi beriani ke nasi minyak aku pon xtau la..hehe..tapi memang sedap..daging die fuhh mantap..aku mkn 2 suap jer..sbb xde slre..tekak org demam la katekan..hehe..

 okies..salamm maulud nabi..same2 lah kite menghayati perjuangan RASULULLAH s.A.W…selawat ke atas nabi lebih banyak dari ari biase ea arini :)......



*selawat dan selawat ke atas junjungan nabi MUHAMMAD s.a.w*


1 komen lagi:

khairul hisyam said...

salam maulidur rasul :)