Followers

Search This Blog

Thursday, July 14, 2011

:: jalan2 angsana ::


malam tadi kuo be2 ngan ajah..niat di hati nak g angsana  or U mall..,tapi memandangkan  dalam radio cakap elianto ade sale gile2 smpai 70% so decide terus ke angsana...
OMG memang teruje la sangat kan.kuo umah pas magrib.sampai2 angsana terus g Elianto..ala xde la sale sangat ,yg sale 70% tu cume 2 3 barang je.yg len 10% je..huh kecewa la jugak kan..tapi ajah sempat la rembat 1..sebab yg die rembat tu pon 20% jer..die rembat,last2 tibe kaunter mintak aku belanje.huh..grr geram..belikan jugak..

>>loose powder Elianto..wangi la jugak kan..harge die after less rm belas2 je la..ntah ek xingat plak aku men bagi je ajag duit..xde pon pulangkan duet balance :)

die siap  ngecek2 lagi mintak belanje gloss pulak..omakkk aii banyak duit aku sume nak belanje ko..huhu..tapi aku ade em satu tu..hhu agak2 lau mintak Amin die bagi x ek..huaha..pas Elianto g watson pulak..saje la kan mane tau ade yg nak dibeli..huhu..memang pon,niat nak cari blusher jer.


>> hehe memandangkan ni paling ok..maksud aku paling ok harge die,so aku rembat yg ni je la..sesuai la ngan aku yg sangat berjimat cermat ni kan hehe..murah..after less tinggal Rm15.30 camtu kot...blusher yg lame aku dah buang sebab dah pecah2..
>>biore pore pack..masok ni baru 2x aku pakai bende alah ni.aku xde la nak sangat bende ni,ajah yg beriyer,so beli la..harge xpasti plak.sbb ajah yg bayar pore pack ni..

>>g kat silky..ade lagi offer..maskara yg ade pon dah nak kering dah..so beli la yg ni..murah jugak..Rm 13.50 sahaja..murahkan,yg penting bleh la tahan lame..huhu tau x,last aku beli maskararaye thun lepas..hahhaha agak lame ok aku memakainye..ala jarang2 la mekap2 ni..

>>hehe ngade kan..padahal baru beli perfume at segamat ahad aritu..tapi bau die kureng menyedapkan.so semlam mase jenjalan tu terlalu kedai hot perfume..so aku pon terus nak beli..hhuhu.harge x mahal sesuai la ngan kekecilanyer kan Rm 10.00 aku pilih bau apple..nape ntah skrg ni aku g mane2 lau try bau perfume mesti nak apple..serius sedap bau die..
>>memo stick..ajah punye die nak tmpal kat mane ntah.almaklomler cekkkkkgu kan..opss teacherr kan..huhu ntah ape2 la ko jah..bende kecik cenggini pon Rm3.50..aiyoo mahal...ni beli kat kedai buku BADAN CEMERLANG....

>>buku ni beli kat BADAN jugak..alamak,xpasti bape Rm...ajah yg bayo..banyak buku2 agame kat badan tu..kalau duduk situ sebulan pon lom habis bace lagi..


>>g TURKUAZ beli pashmina ni..Rm 25.00 besor gile la pashmina ni..nak wat selimot pon boleh :)) nampak beno nipunyer kan hehe..x x tpi serius la..seco..2 kali gande dari pashmina biase..cantik la warne2 die.ajah amek kaler pink2..nak pakai mase g Umrah nanti...


>>ha ni pashmina plain..murah la plak..sebab kain die nipis sikit la dari yg tadi..harge die Rm10.00 jer..warne macam hijau2 blurr camtu..lawa la..lembot jer...pon beli sbb nak bawak g sane..

cari2 jugak blaus2 labuh untuk ajah ..tapi xde la..kalau size aku bnyk la..melompat2 blaus suh aku beli..tapi ni kan ajah..sibadan keping macam plywood yg carik blaus..ermm memang xjmpe la punyer..so dinasihatkan,pakai je blaus2 labuh aku punye yg agak2 die muat tu..nak beli pon,memang dah kesuntukan mase kan..ape2 je la jah.pkai je la telekong sepanjang ko kat sane nanti :))..

ontheway nak g cari makan Amin mesej ::

Amin : sedih saya,astro n TV tv kat malaysia x amek bola arsenal lawan malaysia..
Aku : la yeke..bukan kat astro ade ker (kompiden)
Amin : mane de,saye tadi kuo g mamak yg ade astro tpi xde pon..(ayat nak sedih.hehe)
Aku : oooyekee...sian die,saye bru balik tpi nak g mkn dulu..
Amin : okey syg,bebaik tau,jangan usha lelaki len hehe (sempat lg pesan cmtu)
Aku : hehe xkan punye :)))

hohooo siannyer die...dah le xde geng nak lepak mlm ni,sebb KEMBo die g stadium tgk live..hehe..sesekali kan xde kembo,ape slahnyer..hehe..ok2 tutop cite..
balik dari Angsana terus g makan Charkuew teow kat Pulai Jaya bwah ...makan 20 minit.terus balik..makann x turun lagi :))


>>oerder same jer sebb nak cepat balik kan..kitorang order charkuewteow 2 n teh o ais 2..Rm9.00...nak kate sedap tu xde la..tapi boleh la memenuhkan perot yg tengah lapo gile tu kan...

balik2 je umah terus punggah n tengok balik barang ape yg beli..amek2 gambar,then ajah pon meragam ngan pashmina bru die tu..huhu berangan!!!..pas tu letih...borak2..tido....habis..


*wee wee wee bile nak pkai maskara n blusher baru ni*


2 komen lagi:

zOeY zAu YaH said...

elianto punya sale ingatkan semua 70%..ciss x jd nk pi usha haha tp bedak dia tu bgus.

~azillakhalison~ said...

hehe tau xpe..kalau la semue 70%,mau borongg semue item hehehe :) kan kan