Followers

Search This Blog

Wednesday, July 27, 2011

:: xsihat pon.tapi masak jugak ::

srooot sroot sroottt..erhhh arhghhhh...

ceee teke cee teka bunyi ape seakan tu??hehe..waaa...idong sumbat laaa..pastu tekak sakit..huhuu..
rase memang xselesa sangat ni..pastu cepat betol rase letih sejak 2 3 hari ni..nape ek??
pastu kat muke ade lak timbul jerawat seketol..adehhahaii..lau time nak cuci muke ke,pkai bedak ke ermm memang tertouching la kan cik Je kat muke ni..ermm pakai krim T3 Pimple gel tu pon nampak same jer..rase nak picit2 je jerawat ni..huhu tapi xnak la.takot ade kesan hitam kang..dah ler betol2 kat pipi kiri ni...

arini moood masak2 datang..walaupon tekak xsedap n xleh bau minyak cz nnati kompem mcm pening2 gitu..riso gak kan..sebab aku ni lau pening2 boleh memudaratkan org len..nnti mule la aku merengek la ape la haha mcm budak kecik...huhu balik pade cite tadi..mood masak2..

petang tadi aku masak utk makan mlm kat umah ni..bukak esbox ade KEpah,Ayam,Udang,Ikan siakap,Sayur2 yang macam2 dalam tu..ermm aku pon dok pikirr ler nak masak ape..huhu last2..kuokan Kepah,Ayam n sayur2...cadangnyer nak masak KEpah sambal,ayam kunyit n kangkong goreng...huhu bukan cadang lagi dah..memang tu la yg aku masak..cee tengok gambo..boleh angkat bakol  xaku??hehhee..

taaadaa...menarik x hehe...excited ok pas masak terus snap2 gmbr..siap masak kol 7..hehe panas2 lagi ni..lau makan ngan nasi panas..huhu mak mentue lalu pon xnampak punyer :P...
hehe xde kije kan..aku bagi close up sikit gambo kepah ni..ade sape2 xpenah makan kepah??actly ni 1st time aku makan kepah..waaa xpadan ngan kulitnye yg keras.isi dalam ya ampon cetotett jer...tau cetotet tu ape??sikit la..hehe..xde idealain,so aku men hentam masak smbal..nak resepi??kikiki..utk smbal tu aku letak lada kering + bwg merah + bawang putih + halia + serbk kunyit..tu aje..masak la mcm msk sambal biase2 tu..tapi pastikan Kepah tu korang rebus dulu yer bagi terbukak cengkerang die tu..lau x nnti smbal korang akan jadik cairrr.....


>>Ayam goreng kunyit..ni peberet anak2 sedare aku..makanan paling simple yg selalu aku masak utk diorg..diorg kate sedap...tapi tadi makan xhabiss pon..y y y??xsedap ke andak masak arini??huhu...sayur dlm esbox banyak,so aku masok je ape2 kan..huhu..ade lobak,ade bunge kobis,ade asparagus..huhu semuenye aku masokkan..sebab anak sedare aku ni makan semue jenis sayur..hehe terbaekk kan..nak resepi ??..goreng ayam yg daah diperap bersame2 kunyit n garam..agak2 ayam dah garing masokkan hirisan bawang putih n bwg merah..pastu masokkan serbuk lade sulah sikit..then masukkan sayur2..siap..hehe mudah..

kangkong goreng..sayur yg simpel..kali ni aku masak xgune ikan biles..malas nak mengopek n bunag kepale n taik ikan bilis yg kecik2 tu..so aku gune bwg putih n udang kering saje..sangat senang tumis2.then masokkan sayur..golek2 then angkat..hehe ...aku pro bab masak sayur ni,sebabb akk ipor aku ckp,aku masak sayur canteeek jer..berkilat2 gitu kaler die..huhu kan ade sesetengah org goreng sayur smpai sayur tu layu selayu layunye kan..heh xsedap la gitu..biar kite makan sayur tu ade bunyik krapp krup krapp krup..hehe..tapi jangan la sayur kangkong ni masak smpai nak bunyi krap krupp tu..memang makan mentah la jawabnye huu..


ermmm nampak cam sedap x??hehe saje jer nak share2 ape yg aku masak arini...biase tgk2 je org masak..arini nak jugak tunjuk keterroran aku masak kat dapor..haha..agak2 korang la kan,bakal mak mentue eden baco xbelog eden.hehe agak2 eden lepas x lesen memasak utok anak dio si AMIN tu?hehe..hoho lempang laju2 la.ngade!...

okey okey okey..nak update fesbuk pulak hehe..sesekali masak xde hal la kalo nak kecoh2 kan..hehe..selamat makan2 yer kawan2..

arini saje nak hiburkan hati yg mcam kembang xsemangkok je ni..don noo y lah :P....selamat berblogwalking...wweee wee :))


*sakit tekak..tulunnnn*

3 komen lagi:

laskar pelangi said...

sedapnya dear;) dah terliur tengok gambar tu semua~~


#moga cepat sihat yea

sue. said...

sedapnya kakak..laparrrrrrr teruih..

~azillakhalison~ said...

laskar pelangi : sedap2..meh dtg jb.saye masak utk mek kikikiki..

Sue : hehe lapar ke.cian die..jom2 dtg sini masak spesel hehe