Followers

Search This Blog

Wednesday, July 13, 2011

:: Mak,Abah,Ajah g Umrah 19 julai ni ::

lagi seminggu
mak,abah n ajah (adik aku) akan berangkat ke Mekah untok menunaikan umrah..
Alhamdulilah..rezeki mereka...dieorang g 19 Julai 2011..ari selasa minggu depan..
n ari sabtu minggu lepas ade la wat kenduri doa selamat sikit..alhamdulilah berjalan lancar...

ade sesape nak tgk video ni..huhu..


huhu mase  ni sedih sangat mane xnyer..terperanjat kot time tu..tanjat boboi :))..
28 mei aritu..same tarikh aku tunang ngan Amin..
tetibe pagi dalam pukul 9 camtu,mase sume org tgh2 siap2kan mjlis aku bertunang,

tetibe.....

pakcik aku panggil sume org xkire kecik ke beso ke..sume dok dalam umah..sebab die nak umumkan sesuatu..aduii mase tu aku dah cuak sangat2..takot la ape2 jadik sebab hari tu kan hari tunang aku kan..so dah fikir -ve je..cuak sangat..bile sume dah kumpol2 ni..reramai.sedare mkcik pkcik,atok nennek,kazen sume penoh kat dlm umah..then pakcik aku (pokde) dengan nada sedih dan terharu...die umumkan..


"" okey sebenarnye tujuan pokde kumpulkan ramai2 ni,ade berita nak diberitahu,sempena Andakya (aku) bertunang ni,memandangkan semue berkumpul,kat sini pokde nak umumkan,TAHNIAH BUAT LONG DAN ABG ALI (panggilan untok mak n abah) di jempot untuk menunaikan umrah pada 19 julai 2011..ni semue hadiah atau pemberian dari anak LONG DAN ABG ALI (panggilan untok mak n abah) iaitu ALONG IJI (abg aku yg 1st)....tahniah LONG DAN ABG ALI..sile la bukak bungkusan tu..mungkin beg dalam tu ""

mase pokde cakap ni,serius sume yg ade kat umah tu menangis,sebab terharu...aku nampak Abah menagis,Mak menagis sambil pelok2 Along Abah pon same ..xlekang perkataan "terime kasih nak" dari mulot mak abah...kitorang adik beradik pon pelok mak abah..sedih weyh..hehe.

bile bukak bungkusan mcm hadiah tu..ermm tepat sekali :))..ade beg umrah..2 beg..along amek pakej andalusia..org ramai ckp agensi ni okey..insyaaallah..ape pon sume hati kite kan..




2 minggu pas cite tu..
adik aku..AJAH..dapat jugak g umrah saing mak abah..
hasil duit simpan die,Mak bagi sikit,Along sponsor lagi..hehe cukopla untok name die daftar sekali saing mak abah...ok la..alhamdulilah jugak die g..dapat la tgk2 kan mak abah kan kat sane..kalau xrisau jugak la aku mak abah g be2..walaupon ade geng lain nnti kat sane..jeles la jugak bile dapat tau ajah dapat g..tapi mak kate,xpelah..nanti dah kawen g la dengan Mirul (sume family panggil Amin,Mirul)...insyaallah..doakan yer semuer..

so kire aku dapat 2 la berita 28 mei 2011 aritu..hehehe..
  • berita Mak abah dapat g Umrah
>>yang baju merah belang biru tu abah aku...hehe nampak x mate abah merah..baru pas nangis tu..hehe mase ni bukak beg..mane mak???tuuuu tuuuu..sebelah si baju putih tu..memang la xnmpk sbb terlindung ngan badan si baju putih ni..hehe..baju putih ni la abg aku..along~....
  • Majlis Pertunangan aku dan Amin :))
>>cepat cakap sape nampak lg cute??hehhe...ofkos la kalau tanye Amin die akan cakap sebelah kanan tu kan lg cute,sbb MAMA die..hehe..yup ni mama Amin..merangkap bakal mak mentue aku...nape nmpk cam muke aku mcm beso je eh??ehehe...nanti pas kawen leh mintak petue ngan mama amin,awet mude..hehe..tapi nape Amin x awet mude langsung..syuhh!! hehe :P
 2 berita yang sangat menghappykan aku 28 mei 2011...huhu...so minggu depan 19 Julai nak anto mak abah,ajah g KLIa..diorg naik dari sane..penerbangan Saudi Airlines...semoge selamat pergi n selamat balik la ye mak...huwaaaa..kene tinggal...abah,kene la bagi duit makan kat aku..hehe sbb aku sorang lom kawen..hehe..duit belanje..ala,g sane xyah bwk duit bebanyak,tinggal kat adiya je la duit2 tu huuhu...

dah pesan dah kat ajah,nanti belikan jubah banyak2 dari Mekah huhu...pastu suh mak abah doakan aku ni cepat2 jodoh2..diberi kesihatan yg baik..ditetapkan iman..diperbanyakkan ibadah :)..Amin amin amin insyaallah....

kalau ade jodoh,ade kelapangan,ade mase..dapat la jumpe Amin nanti kat klia..die pon nak jmpe gak bakal mak n abah mentue..ehhehe.:))..rindu,dah dekat sebulan x jmpe..kihkihkih..ngade!!xjmpe selalu pon elok kan..yela,org kate.time2 dah tunang ni memamng banyak la cabaran dan halangan yg kite kene sabaor laluinyer..setakat ni,kami memang cooolll...gaduh sikit2 jer..tu pon sebb x call,xmsj..hehe..lagi sekali mengade!! huhu :))...


kite jmpe nexweek yer :))...to mak abah n ajah..selamat pergi,selamat balik,,selamat beribadat..kirim salam kat makan nabi Muhammmad s.a.w.....jage diri bebaik ..syggg...



*tadi mase update entri ni,opss terkuo air mate hehe*


0 komen lagi: