Followers

Search This Blog

Tuesday, September 20, 2011

:: ade 2 mak!!! MAK n MAMA ::

ade mase sikit..kite update sikit yer..huhuuu :)..

sabtu 17 sept 2011~

Amin datang umah mak abah :)) siap bawak bakal mak mentue aku lgi..ko ade ker??ngeeeeee..:P

sib baik time tu sedare mare sume dah balik dah..so yg tinggal cume family aku jer..huhu...Acctly Amin g Bukit rokan umah makcik die punyer mak ade wat kenduri kawen..kat Gemencheh n9..so alang2kan,aku ajak singgah..yabedabeduu.Amin cakap ok boleh singgah..hehhee :))


hehe yer gigih laaa...cee teka ape menu yg spesel tu..hehe aku masak laksa penang,nasi paprik,nasi lauk kerang rebus + udang goreng + ayam kicap + ikan masak asam rebus lada cili + ikan masin masak lemak...n pencuci mulot aku buat koktail..hehhe..memang excited super duper..ngeee :)

dalam kol 3.30 camtu Amin sampai umah.,tu pon die men masok jer umah,cz time tu ktrg satu family xdok depan,so xdgr die bagi salam..lgpon time2 ade 2 kete pengantin datang umah aku,nak tumpang amek gmbr pengantin,,ala kire macam outdoor photoshoot la konon2nyer...malas nak nengok diorgposing2 ktrg sume duuduk la ruang tamu tgh,tu yg Amin bagi salam,kitrg xdegr,tau2 dah depan tv je krg nmpak die,kelamkabot laa aku hehehe,mase tu baru pas mandi lak tu,,tu yg men rembat je baju n tudung..jangna ketawe bile tgk baju n tudung x matach langsung hahhaa...

dahh borak2 lame2..time utk mengajak makan...hehe rase la makcik,bakal menantu makcik yang masak ni hehhee :))...


>>yg baju kuning ni bakal mak mentue aku,kiri tu yg pkai topi ntah ape2 tu Amin kusyg :)..n yg depan mama amin ni adik lelaki die,Aman....n ygbaju hijau ni opkos la mak aku...layan besan makan katenyer...
>>khusyuknye Amin makan,,si Aman makan sampai tertunduk2...hehe sedap ea saye masak???

 >>ngeeee :)) saye ade 2 mak..ok 2...hehe sorang Mama n sorang lagi MAk...superMAk...ni mase dah nak balik dah..hantar mike kat depan umah...apee la Amin,parking kat atas,kat bawah kat laman umah mak punyer la banyak parking kosong.......................................................huk huk huk..lupe,mase amin datang ade 2 kete pengati menyemak parking laman umah mak..ishh

 >>sejujurnye,pic ni terpakse dicropkan,sbb dalam pic ni,yaaa ampon,aku n amin nampak lebih gens dari biase..ni mak yang snap..hehe smpai ati mak,suke nmpak adiya gems2 tau huhuhu...


 >>insyaallah suatu hari nanti aku panggil Mama Amin ni MAMA juga,sekarang aku masih lagi panggil mak cik,xpon acik..hehhehehhehee...syg Mama Amin...

>>gambar mahal ni..mak n BAKAL BESAN..hehhee..bukan main rapat lagi mike amek gmbr kan..hehe dah jadik geng dah ni..hehe kawtim..aku syg sangat kat mike be2...doakan kami ye mama n mak :P...

Amin balik kl dalam kol 5;45 cmtu...aku bekalkan die koktail,kerepek ubi,Laksa penang...

Amin sampai jer umah die trus mesej..

Amin : awak,tadi laksa sape yg masak?
Aku : saye ,nape?masin ker
Amin : x,sedap...aisyah ,timah n nurul tgh makan...

dan2 10 minit pastu ...........................

>>ok seee ?? heheh memang la,sayeee kan pakar bab masak2 ni..ade bakol x?nak angkat bakol sendiri lahh hahhaahhaa...actly fatimah ni kazen Amin yang tgh study kat Uia gombak..hehe segan sebnarnye ngan budak kecik ni,sbb die lg pandai masak..jelesss ok.die masak lg la,chinese,jepon n macam2 style la,aku ape la sangat......masakan kampong insyaallah terer hehe..

ok dah2 cukop...entri i di buat,cume amek mase xsapai 6 minit..caye x??gile lincaahkan ??hahhaha tu la,,bile idea datang mencanak2 laju je menaip...

huhuhuu time kasih Amin cz sudi datang beraye kat umah mak abah saye,,pastu siap bawak bakal MAMA saye pulak tu ngehngehngeh ...syg awak sgt2 tau :)




---------------------------------------------------------------------------

saye xde ABAH mentue :'( ,,sebab ABAH Amin dah meninggal 3 @ 4 tahun lepas,mase saye n Amin terumbang ambing~......................
Alfatihah utk Abah Amin...


0 komen lagi: