Followers

Search This Blog

Tuesday, August 16, 2011

:: ADEEYA.hijab l Karnival Aidilfitri 2011 MARA,pindah tempat ::

fuhh super duper penat n sakit hati laaaaa...

baru balik dr Dataran JB..sebab booth aku dah pindah kat sebelah dataran ..means area Steamboat..(sape org johor mesti tau punyer.xtau boleh kasi potong itu kaki hii..tau nape booth aku n semue org pindah??sbb aritu,ari sabtu aritu kt jb ujan lebat..so angin kuat kan + ribut sikit la kan..kitrg punye booth..khemah habis sume,ade yg patah n ade yg terbang melayang2..

so atas sbb tu,efek die,kitrg xdapat meniage seperti biase..2 hari xbukak booth tu..yang aku hangiiin bukanlah ribut ke ape ke kan.yg aku hangin org yg handle event ni...sooooooooo lembap!! n sangat mementingkan diri sndrii ok..dah la b4 ktrg sign that agrmnt,mcm2 la ckp kan..means yg bebaikkkk saje...tpi bile dah jadik cmni..ermm haram..angkt tepon pon xnak..sakit tau hati kami peniage2 yg baru nak bertapak ni..demn!!!

so arini khemah dah pasang kat area lain..tpi still dtran..kalau dulu aku memang xkan nampak jiran2 aku,sebab booth aku terperosokkk hujung sane..tpi tdi aku g,aku dapat booth no2..ya  ampon,dengan xdenyer partition ke apee bagi..kosong..khemah kosong die bagi kitrg..kalau dulu ktrg punye size tapak 10 x 10...(satu khemah bg 4 booth) kire ok la kan.sbb brg kitrg bukan banyak mane pon..tpi tadi bile dtg..dapat 10 x 20..OMG!!!..dengan xde partitionnyer..sume kene buat sendiri..xker geramm??sume tu kije kiter ke sebagai peniage??bukannn tu sume dah termasok dalam sewa booth ker??memang cipan betol budak2 event ni..rase nak sepak je sekor2...uishhhh....

terus call budak event sorang tu...

Aku : tapak akk no bape ea??
Budak event : arr arrr..no 7..
Aku : ha ok...

jap lagi puas aku cari booth no7 xde,aku dah sakit hti sgt dah time tu..kalau yer pon ko budak bru handle,ko terpacak la kat bazar ni.senang kan ktrg kalau de masalah kite boleh jmpe terus...ni x,nak angkat taliponnn pon susah kdg2...geram tau,,dah carik2 booth no 7 xjmpe..jap lgi budak tu call..kamal name die..

Kamal : kak sori kak,booth akk no 2.so depan sekali sebelah arab jual jus tu..
Aku : apeee laa..ok..

see,jawapan aku pon dah macam jawapan org tgh mnyirapkan..huhu memang pon...tgk2 memang khemah kosong.yang ade cume orang Arab jual jus (belah kanan) belah kiri jual baju..terus aku msj budak tu..

Aku : partiiton mcmaner??
kamal : akk amek depan khemah tu,warna putih,amek satu jer tau.pasang sendiri...

pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.pasang sendiri..ko gile??aku ni tinggi tahap mane?nak tarik kanvas tu mcmnae??ehh serius memang gile budak ni..aku reply..

Aku : TOLONG PASANGKAN......................................................

lame aku tunggu die reply,die xreply pon..super damn!...aku terpacak la depan booth aku,nak wat ape ni,sekali si Arab jiran aku ni berhati mulie,die yg pasangkan partition tu..gantong2 bagai..aduishhh..tgh2 pasang tu,si budak2 event ni dtg...aku xpandang ar...sakit hati,tibe2 ade budak event ni sorang aku panggil..

Aku : dik,tolonglah pasangkan...nikan kerje awak ni..xkan nak lepas tangan cmtu jer??
Budak Event : errr errr (smbil tersenym2) ha ok..

budak event ni g kat kawan2 die,then g kat si Arab yg tgh pasangkan partition aku,then terus blaaaa....korang bayangkan..betape aku menahan sakit hati time tuu...aduhhhh..mengucap panjang aku...aku tanye si Arab ni..

Aku : kenape awak buat?kan kerja die..die cakap ape?
Arab : die cakap ni semue die xnuat..keje kite
(aku n arab ni lau orak ckp omputih,bmelayu haramm die xpaham)

what..ko gile..nampak sangat dirg lepas tangan..Ya allah.........ko uji hambamu..alhamdilah,bermakne kau sygkan kami..

alhamdulilah,si arab ni buat n tolong aku pasang partition tu..siap jugak...cume macam regret la kan,kenape budak2 event tu wat akt peniage2 sume mcmni..dengan kurang promosinyerrr,name je KArnival Aidlfitri MARA...tapi hampehhhh.....kami peniaga2 kat situ sume berkerjasama antara satu same lain,sbb kalau nak harapkan orgnser tu kami memang xleh meniaga..huh dahsyat.....

so esok aku meniaga seperti biase..tgh pening mcmane nak handle n nak display booth tu,sbb aritu booth kecik,so barang nampak padat..so now,barang sikit,booth lak beso..huhu..sedih la cmnmi..heeeeeeeeeeeeeeeeeee..nextweek perlu berjage2..kalau bleh xpyh byr full..so skrg dah byr full,nak xnak kene la jugakkkkk meniaga kan..sbb modal dah jalan..

ermm kawan2,doakan bisnes ADEEYA.hijab berjalan seperti biase ekk.hehe juga semue2 peniaga di KArnival Aidilfitri MARA 2011 berjaye..heheeee...






>>ni sume gmbr mase kat booth lame..xbesar kan..kecik jer..lg senang kot kecik2 ni.sbb aku bukan la peniaga tegar..hehe...so gntong sane gantong sini dah nampak penuh..huhu

gambar the latest xamek lg..sakit hati yer pasal hehe...ok wish me luck..tomorrow n seterusnyer...


0 komen lagi: