Followers

Search This Blog

Thursday, August 25, 2011

:: berbuke Di Malay Village :::

selamat morning...kehkehkeh..arini pepagi b4 start kije  mood terajin nak ngapdate ...hehe...arini kemungkinan besar,aku bz yang amat yer harap maklom :))....

semalam balik dari KOLUMPO smpai jb dalam pukol 5.30 cenggitu..rupenye abg aku dah booking buffet ramdhan kat MALAY VILLAGE...sebot je MALAY VILLAGE..aku suke laaa,sebab bende faveret aku ade kat situ..tau ape??hehhe ofkosss maaa,aku tergile-gilekan DIM SUM die tu...memang lebih hangat daripada biaseee laahh...

so dalam kol 6.40 cmtu aku pon smpai la kat MALAY VILLAGE tu..org mase tu x ramai lagi..so tempat kitrang telah di reservedkan kankan...so xpayah la susah nak cari port...



>>jangan risau jangan risau,mname azizi yer disitu,bukan name azilla..haha..sah sah laaa name abg aku tuu..nape muke aku ketat cenggitu ek?hehhee..muke aanak sedare aku plak menjadi2 manje die huhuhu....
.
.


>kami dberi pilihan yer nak dok mane..abg aku dah booking,so kami duduk la kat gazebo ni...memang selese sbb bolehhh makan bersila atas meja jepon ..haha i like..bolehh la nak simpoh2 kaki,bersile ke ape ke kan...nak amek makanna pon dekat :))
.
.

>> aku la org paling bz amek2 makanan..sebab mase tu memang teramat sangat la nafsu makan aku..hehe...tuu yg baju merah tu abg aku,die xde bangun amek mknn pon..layan fb jer..so aku la yg berebut2 amek makanan :)) i loveeee food :)
.
.


>>supe duper power ank2 sedare aku..huh yang pkai baju sekolah tu wafiy..anak along yg sulong..yg depan sekali ni nadia..anak no2..n yg kecik comel lote tu ariana..ank bongsu..wafiy n nadia puase,xpernah ponteng..diorg berpuase since umur 4 tahun tu..aku memang salutee la kat budak 2 org tu...skrag wafiy umur 7 thun n nadia baru 5 thun..n ari memang xpuase.baru masok 3 thun.tpi petahhh sangat bercakapa..like die punye untie la.hehe...
.
.


>>the makanan yg sempat kitorang rembat..ade macam2..memang kebentak sangat2 lah adoiii..tapi aku la paling banyak makan aritu..hehe tau nape??penat kot,,kan baru balik dr kl..huhu kureng tenagee :))...


malasnyer nak upload pic makaanan satu persatu..hehe just bg details jer la ea..
*nasi putih
*nasi goreng cina
*ayam rendang
*sotong masak pe ntah
*ikan keli berlade
*sayurpisang masak lemak
* sup cndawan + kentang
*lakse penang
*salad + mayo thousand island
*rojak petis
*rojak buah
*ABC
*air 2 jenis
*kuih2 muih
*buah2


tuuu jer kot yg aku makan...


opsss xlupe jugak bende ni...tau ape??


>> the telur masin + cencaluk + smbal belacan + sambal tempoyak
memanggg faveret aku semue ni..ni yang buat aku tmbah nasi 3 kali ok...sile percayee :))


>>lelagi tambah ngan side order ni...aishh side order?ingt kentang putar2 ker?kehkehkeh...ulam2...ade kacang panjang + PETAI + kobis n ikan kering bulu ayam..memang xpandang dah kalau mak mentue lalu tepi bagi salam..kehkehkeh.... :))




>>haha amekk ko..habisss kitorang bedal...sampai termengah2..tu pon pingganade yg letak bawah meja tu..sebab dah terover penoh laaa hehe...
.
.


>>kahkahkah ini candidsemate2.memang xleh belaaaa mulot terngange..serius maluu kalau Amin nampak ni..hehe mesti die cakap ""uishh comel betol Tunang aku ni" kahkahkah...puihhhh :P......ni memang stok xleh masok lg dah ni..memang dah termengah2 dah ak habiskan salad tu...huhu sume org dah benti makan,aku je belom :))..sebab kan dah cakap tadi..i loveee food :))
.
.


>>aku laaaa yg terpacak depan tu..siap buat peaceee lagi you...hehe...


ok.dah kenyang dah boleh balik la yer...:))
overall memang best n kenyang makan kat sini..santai sebab we oll pilih makan bersile kan..meja besar,amek makann banyak2 pon xpe,sebab leh nyorok bawah meje kikikikiki...pastu kaki boleh nak melunjur ke bersilake,bersilat punggung ke ape ke xde sape nak jeling2..hehe...


tapii
tapii
tapii


aku lagi suke makan buffet ramdhan kat LC katering or JB kateringg kotttt....sbb sini x banyak sangat piliha....so ade sape2 nak belanje ??sileeeee...call saje..019****304 yer :))










*waaaawwwwiii...patotnyer cite ni update semalam pagi..hehe..kebizian melampau*

0 komen lagi: