Followers

Search This Blog

Thursday, August 18, 2011

:: jumpe sudah I karipap udang,cam best ::

alhamdulilah..setelah 2jam mencari...cable transfer sudah jumpe...dalam handbeg..dalam handbeg tu ade macam2.alik..ade tali pinggang,ade sepit kuku,ade spek mate,ade kunci umah,knci kete,ade jam,ade mekap,ade syiling beterabur..hahhaa..mane nak jmpe...

pasni bleh sambung keje balik,gmbr2 shawl n pashmina banyak lagi x amek...ade org tu dah sebok bising,gmbr x upload2..huaaaa..aku jegekk yg kene..tadi bile tnye mane Cable camere,huh kite dimarahnyer balik,,padahal memang die jer yg rajin kemas bilik ni...ishhh geramm...

>>hahaha nyawe nyawe..memang nanye je kalau hilang..pengkes kaki doploh lapan kali..haha~sib baik ko hilang xjauh..dalam dalam dalam beg saje :))...aku tau,ko xlari jauh,cume aku jepening carik ko..dah ,xmau hilang2 lagi k..mencuakkan saje~~!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

jap2.dah alang2 mengapdate netri tuuuuuu...sempat lagi nak menghapdate story semalam..huhu semalam 1st tiem aku buat karipap..ala kalau karipap tu xde la diherankan sangat kan..tpi kali ni karipap aku memang lain dari yg lain..karipap udang garpu..kehkehkehekeh....

>>hihi jangan la pelik sangat..ni doh xpon kulit karipap tu...sangat simple n lembutt sangat aku buat.aku xde tiru mane2 resepi pon..aku men belasah jer :))
*tepung gandum 400gram
*air secawan 
*garam + ajinomoto
*minyak 4 sudu

>>nape??xcaye eh??nampak cam selebett jer kan..haha jangan pandang sebelah mate ok ...ade kene siku laju2 kang..hehe..penat aku blend sume2 ni tau.
*Udang 15 ekor (buang kulit n kepale)
*fish cake 2 keping ( potong dadu )
*bawang putih ( 3ulas )
*garam + ajinomoto
*serbuk lada sulah
SEMUE NI DI BLEND TOGETHER2 YER..
>>pastu masukkan hirisan daun bawang sbb nak bg bende tu wangi sikit...


>>kahkahkah,,dalam masak karipap udang ni,acctly memang xde gune setitik pon sos tiram..tapi disebabkan umah aku ni xde penggelek tepung tu,make dgn xsemene2 aku gune botol sos tiram ni nak bagi tepung tu leper2..haha..apeee pon bolehh....


>>seeee..berjaye jugak aku,disebabkan tepung ni gelek pakai botol sos tiram kan,so texture die xbape nak rate sangat la kan,.lgipon aku saje jer wat tepi2 die cenggitu,aku gune garpu jer..sebab tu aku bgi name karipap garpu..hehe kalau kelim gune tangan kang org ingat aku wat karipap kentang pulakkk...
mase tgh2 wat karipap ni,aku saje2 gatal tangan g amek henpon n terus MMS kat AMin,...habis tepon aku bertepong2 bagai..hahha..


****   Aku : saya buat kuih,karipap udang.hehhe
Amin : woow,dalam inti udang ke awak?sedap ke?
Aku : aah udang yg telah diblender hehe,sedapp la,,tgk la sape buat...
Amin :ok awak,bangge saye :))
Aku : hehhee ngadeeeee
Amin : betol la syg..hihihihi..
Aku : yelah2...k nak sambung masak heeeee   ****



>>tengah menggoreng...nak cepat dah mase ni,dah kol 6:45 ptg..huhuhuh...disebabkan inti die macam terkeluo2 kan,make ade la bunyi2 yg xbape nak sedap disengar mase menggoreng tu huhuhuhu..
>>tadaaa...siap digoreng,,aduhhh lau la dapat makan panas2 kan best kan..hehhee..
heeeeeeeeeee pandai x Tunang Amin wat kuih..hehhehe :)) ofkosss la,sbb nnti aku dah kawen,hari2 nak masak utk suami terchenta.ahahhahaha..jangan muntah jangannn..nnti bata puase..kehkehejkh.....


semue makan semua cakap sedap.yeeehaaa..bangge betol bile aku masak,org cakap sedap..kan kan kan..semalam buat ade la dekat 30 biji karipap tu...ade balance dalam peti ais ade 10 biji lagi..wat la buke nnti..mcm karipap sejukk beku plakk kan..heheehe...

ok2..habis entri jer bleh x...IDEA HABIS DOK DALAM JAMBAN LAME SANGAT TADI..HIKHIKHIKK~


0 komen lagi: